mastroparis Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Ναι δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό, αν ήταν καλύτερος για τη δουλειά. Με τους Έλληνες δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, μου έχει τύχει να μου την πουν άγνωστοι έξω, αλλά μη φανταστείς τίποτα σοβαρό, και αυτούς τους βομβαρδίζουν με ειδήσεις για τους κακούς ελληνες και επηρρεάζεται η κοινή γνώμη. Το θέμα είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν για όσους δεν μιλούν ολλανδικά και δεν είναι και το πιο έυκολο πράγμα να βρεις δουλειά σαν ανειδίκευτος πχ. Μισθοί πάντως πολύ καλύτεροι και συνθήκες εργασίας ασύγκριτες με Ελλάδα. Τώρα για περιοχή, οπουδήποτε ανάμεσα σε Άμστερνταμ, Χάγη, Ρότερνταμ και Ουτρέχτη και να μείνεις, έχεις πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά εργασίας. Άμστερνταμ και Χάγη υπάρχουν και πολλές πολυεθνικές, οπότε πιο έυκολο να βρεις κάτι με μόνο Αγγλικά. Όσον αφορά το Amsterdam ποιες περιοχές θεωρούνται πιο καλες? Δηλαδη κατι σαν τα βόρεια προάστια της Αθηνας? Οχι για μεταναστευση. ρωταω απο περιεργεια.
paylidis Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Αυτή η γενίκευση σχεδόν με εκνευρίζει! Μήπως γνώρισες όλους τους Ολλανδούς ή απλώς ανακάλυψες κάποια μυστική τους συνωμοσία; Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσα χρόνια έμεινες Ολλανδία και με πόσους συναναστράφηκες! 3.5 μέρες και ήταν αρκετες να καταλάβω ποσο καραγκιόζηδες ειναι...
totem_lost Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 α οκ, 3.5 μέρες είναι πολύ safe χρόνος για ένα τέτοιο συμπέρασμα.. πάσο!
IOSTEFO Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 3.5 μέρες σε ένα μέρος μου αρκούν για να κρίνω ένα μέρος του ελληνικού πλυθησμού (π.χ. κρητικούς ή μακεδόνες) άρα μου αρκούν και για να καταλάβω ποσο σκατανθρωποι ειναι και εκει πάνω... Ο καθένας βεβαια λειτουργει με τους χρόνους του, οποτε... πασο και εγω! Για πες μας και κάποιο περιστατικό που σου έχει συμβεί, πετάς ένα σκατανθρωποι και τελειώνεις δεν μας τα λες καλά.
tsakonas Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 8 φορες πήγα ολλανδία (4-5 μέρες), σε όσους έλεγα ότι είμαι έλληνας όλοι γουστάρανε η τουλάχιστον δε ξίνισε κανεις... να μην πω για την φιλοξενία και την προθυμία να βοηθήσουνε σε ότι ρωτούσαμε..ακόμα και γεροι 80 χρονων χωρίς να μιλάνε αγγλικά, καταλάβαιναν και με νοήματα έδειχναν προς τα που να πάμε...
paylidis Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Για πες μας και κάποιο περιστατικό που σου έχει συμβεί, πετάς ένα σκατανθρωποι και τελειώνεις δεν μας τα λες καλά. από το ότι μου ζήτησαν να δώσω εγγυηση όλα τα χρήματα της κράτησης στο ξενοδοχείο, το οτι μας έριξαν άκυρο απο εταιρεία ενοικιάσης αυτοκινήτων οταν ειδαν ελληνικο δίπλωμα, το ότι στο ττραμ ο ελεγκτής μας περιφρονούσε οταν μας ρώτησε απο που ειμαστε και δε μιλάμε ολλανδικα (αντι να μιλήσει αυτος ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ αγγλικα), μέχρι και το γεγονός ότι στην επιστροφή μας η καριολα υπάλληλος του τσεκ ιν μας χρέωσε για 1.5 κιλο υπέρβαρο ενω στον ακριβως μπροστινο μας ολλανδό που ειχε 3 κιλα επιπλέον δε χρεωσε τίποτα. Θες και αλλα; Να μιλήσω με γνωστούς που ζουν εκει και ευχαρίστως να τα αναμεταδόσω... Κλασσικοι βορειοευρωπαίοι Σκατοψυχοι ειναι... 8 φορες πήγα ολλανδία (4-5 μέρες), σε όσους έλεγα ότι είμαι έλληνας όλοι γουστάρανε η τουλάχιστον δε ξίνισε κανεις... να μην πω για την φιλοξενία και την προθυμία να βοηθήσουνε σε ότι ρωτούσαμε..ακόμα και γεροι 80 χρονων χωρίς να μιλάνε αγγλικά, καταλάβαιναν και με νοήματα έδειχναν προς τα που να πάμε... ok, δε διαφωνώ, αλλα ποτε πήγες... Εγω αναφέρομαι σε εποχή μεταξυ 1ου και 2ου μνημονίου... Παλαιότερα ισως ήταν διαφορετικα τα πραγματα και τώρα ισως ειναι και χειρότερα...
tsakonas Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 πριν τα μνημόνια , τελευταία φορα το 08 ήταν. αλλα δε νομίζω να έχουν αλλάξει τόσο προς τα εμάς...κολλημένοι υπάρχουν παντού...
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Πήγα Amsterdam τον Γενάρη του 2011. Ηκράτηση έγινε μέσω booking.com σε κάρτα μη Έλληνα οπότε δε μπορώ να έχω γνώμη. Στο τραμ ο εισπράκτορας μια χαρά μας μιλούσε Αγγλικά καθώς και όσουν χρειάστηκε να ρωτήσουμε κάτι (ίσως βέβαια ότι ήμουν με 4 Ινδούς και μοιάζω για Ινδός και εγώ ). Στο ξενοδοχείο (όπου έμενα μόνος και έιχαν δει από το διαβατήριο ότι ήμουν Έλληνας) μια χαρά χωρίς κάνενα πρόβλημα, πλήρωσα στο τέλος και οι υπάλληλοι ήταν μια χαρά. Παρεμπιπτόντως το Αμστερνταμ είναι πολύ όμορφη πόλη (αν και κάνει πολύ κρύο).
totem_lost Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 από το ότι μου ζήτησαν να δώσω εγγυηση όλα τα χρήματα της κράτησης στο ξενοδοχείο, το οτι μας έριξαν άκυρο απο εταιρεία ενοικιάσης αυτοκινήτων οταν ειδαν ελληνικο δίπλωμα, το ότι στο ττραμ ο ελεγκτής μας περιφρονούσε οταν μας ρώτησε απο που ειμαστε και δε μιλάμε ολλανδικα (αντι να μιλήσει αυτος ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ αγγλικα), μέχρι και το γεγονός ότι στην επιστροφή μας η καριολα υπάλληλος του τσεκ ιν μας χρέωσε για 1.5 κιλο υπέρβαρο ενω στον ακριβως μπροστινο μας ολλανδό που ειχε 3 κιλα επιπλέον δε χρεωσε τίποτα. Θες και αλλα; Να μιλήσω με γνωστούς που ζουν εκει και ευχαρίστως να τα αναμεταδόσω... Κλασσικοι βορειοευρωπαίοι Σκατοψυχοι ειναι... Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα σου ήταν ο ελεγκτής του τράμ που σας περιφρόνησε (κλασικό παράδειγμα αμόρφωτου ανθρώπου που νομίζει οτι έχει εξουσία-συμβαίνει παντού). Η εγγύηση στο ξενοδοχείο ήταν λογικά το policy του ξενοδοχείου, δεν το κάνανε επειδή σε βάλανε στο μάτι προφανώς. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι λόγω του νόμου τους που λέει οτι δέχονται πλέον μόνο τα καινούρια ευρωπαικά διπλώματα-κάρτες και εσύ είχες το κλασικό ροζ με τους ελληνικούς χαρακτήρες, κάνω λάθος; Και το υπέρβαρο είναι επίσης policy της αεροπορικής εταιρίας (δεν τους κάνει σκατόψυχους το οτι εφαρμόσανε τον κανόνα που ήξερες πριν χώσεις στη βαλίτσα σου ότι σαβούρα βρήκες - λες και αμα ήταν άλλοι θα στα χαρίζανε!) Τέλος, καλύτερα να μην διαδίδεις έτσι απλά οτι 'οι Ολλανδοί σιχαίνονται τους Έλληνες' επειδή εσύ πήγες για 3,5 μέρες και ένας κάπου σε στραβοκοίταξε!
Hamurabi Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγω παλι εχω παει 4 φορες στη χωρα για τουρισμο και παντα εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις. με οποιον και αν μιλησα Ολλανδο παντα με βοηθησαν πολυ ευγενικα. Υ.Σ. Δεν ειναι μονο το αμστερνταμ το ωραιο της Ολλανδιας,υπαρχουν και αλλα μερη;-)
maxilari Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Πήγα Amsterdam τον Γενάρη του 2011. Ηκράτηση έγινε μέσω booking.com σε κάρτα μη Έλληνα οπότε δε μπορώ να έχω γνώμη. Στο τραμ ο εισπράκτορας μια χαρά μας μιλούσε Αγγλικά καθώς και όσουν χρειάστηκε να ρωτήσουμε κάτι (ίσως βέβαια ότι ήμουν με 4 Ινδούς και μοιάζω για Ινδός και εγώ ). Στο ξενοδοχείο (όπου έμενα μόνος και έιχαν δει από το διαβατήριο ότι ήμουν Έλληνας) μια χαρά χωρίς κάνενα πρόβλημα, πλήρωσα στο τέλος και οι υπάλληλοι ήταν μια χαρά. Παρεμπιπτόντως το Αμστερνταμ είναι πολύ όμορφη πόλη (αν και κάνει πολύ κρύο). Ρε παιδιά ειναι δυνατόν;;; Το Αμστερνταμ εχει ένα σωρό ξενους που δουλεύω και ζουν εκει, χωρίς πρόβλημα! Αμάν πια πάλι νομίζουμε πως εμείς οι Έλληνες είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι ασχολούνται μάζί μας! Ελεος πια! Εννοείται (δυστυχώς) ότι κάποιοι θα στην πουν, κάποιοι θα κοιτάξουν στραβά, άλλοι δεν θα ξέρουν που ακριβώς είναι η Ελλάδα, αλλά τόσο όσο σε κάθε άλλη χώρα και είναι το ίδιο που θα συναντούσες και στην Ελλάδα αν ήσουν ξένος. Στο Αμστερναμ μπορεις να μένεις και να δουλεύεις μόνο μιλώντας αγγλικά, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Φυσικά ο κόσμος είναι πολύ πιο φιλικός όταν βλέπει οτι μιλάς ή τουλαχιστον προσπαθείς να μιλήσεις ολλανδικά. Προσωπικά το θεωρώ και χρέος του καθενός που πάει σε μια χώρα να ζήσεις να μάθει και τη γλώσσα. Στο Αμστερνταμ υπάρχουν 3 αρνητικά: 1. ο καιρός... 2. η μεγάλη διαρκεια της νύχτας το χειμώνα (αλλά το καλοκαίρι ειναι όλο μέρα!!!) 3. τα σπίτια, είναι πολύ ακριβά και πολλές φορές κάτω από κάθε αποδεκτό όριο. Μερικές φορές βλέπεις πράγματα και παθαίνεις πλάκα τη σου νοικιάζουν για 300 ευρω. Και σε συγκατήκηση είναι δύσκολο να βρεις κάτι αξιοπρεπες. Καλές περιοχές είναι στα κανάλια. Το Αμστερνταμ είναι υπέροχο, γεμάτο μουσικους και καλλιτέχτες από όλο τον κόσμο!!!
paylidis Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα σου ήταν ο ελεγκτής του τράμ που σας περιφρόνησε (κλασικό παράδειγμα αμόρφωτου ανθρώπου που νομίζει οτι έχει εξουσία-συμβαίνει παντού). Η εγγύηση στο ξενοδοχείο ήταν λογικά το policy του ξενοδοχείου, δεν το κάνανε επειδή σε βάλανε στο μάτι προφανώς. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι λόγω του νόμου τους που λέει οτι δέχονται πλέον μόνο τα καινούρια ευρωπαικά διπλώματα-κάρτες και εσύ είχες το κλασικό ροζ με τους ελληνικούς χαρακτήρες, κάνω λάθος; Και το υπέρβαρο είναι επίσης policy της αεροπορικής εταιρίας (δεν τους κάνει σκατόψυχους το οτι εφαρμόσανε τον κανόνα που ήξερες πριν χώσεις στη βαλίτσα σου ότι σαβούρα βρήκες - λες και αμα ήταν άλλοι θα στα χαρίζανε!) Τέλος, καλύτερα να μην διαδίδεις έτσι απλά οτι 'οι Ολλανδοί σιχαίνονται τους Έλληνες' επειδή εσύ πήγες για 3,5 μέρες και ένας κάπου σε στραβοκοίταξε! το ξενοδοχείο δεν ειχε αυτο το policy ήταν αντιμετώπιση προς τους έλληνες λεγοντας μας το ξεκαθαρα. Για την αεροπορική δεκτό το ότι ειχα υπέρβαρο (1.5 κιλό) και δεκτό το οτι πλήρωσα, γιατι ομως ο μπροστινος μας ολλανδος ενω ειχε 3 κιλα παραπάνω δεν πλήρωσε (ιδια καυηγορια θεσης). Δυστυχώς και στο διπλωμα κάνεις λάθος γιατι μπορει εγω να εχω το κλασικο χαρτινο ροζ αλλα οι φιλοι ειχαν το καινουργιο τυπου καρτας και μάλιστα ο ένας και επαγγελματικο όντας οδηγος τουριστικου λεωφορείου. Τελος, εγω λεω τι ειδα και τι ένιωσα και τι αποκόμισα απο το μαστουρο-ανωμαλο-χυμαδιο που είδα... Προφανώς δε θα ξαναπάταγα το πόδι μου στη βρωμόχωρα τους...
IOSTEFO Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Πάντως να ξέρεις πως οι Ολλανδοι είναι πολύ περήφανοι για την χώρα τους και την βασίλισσα τους όπως σήμερα που γιορτάζουν την ημερα της Βασιλισσας. Ζωντανά από την Ουτρέχτη. http://nos.nl/koningshuis/live/
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Τελος, εγω λεω τι ειδα και τι ένιωσα και τι αποκόμισα απο το μαστουρο-ανωμαλο-χυμαδιο που είδα... Προφανώς δε θα ξαναπάταγα το πόδι μου στη βρωμόχωρα τους... Που να πας και στην Ινδία δηλαδή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα