andrip Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Γιατι εσυ πως τη φανταζεσαι; Με σπιτια ισογεια, αντε το πολυ διωροφα; Ζητημα να χωραγε 500 χιλ. το λεκανοπεδιο ετσι. Καλως η κακως αυτο ειναι το μελλον μιας μεγαλουπολης, και δε βρισκω τροπο να γινει κατι διαφορετικα. Αν (και σημερα), τηρουνταν και τηρηθουν ολοι οι νομοι και δεν δεν ειναι οπως παντα ξεφραγο αμπελι, μια χαρα ειναι και οι πολυκατοικιες και οι ουρανοξυστες και ολα. Αισθητικά, για τον περισσότερο κόσμο, είναι ψιλοχάλι. Και το Λονδίνο έχει πληθυσμό όσο ολόκληρη η Ελλάδα. Παρόλα αυτά ΟΠΟΥ βρεθείς θες να είσαι με μία φωτογραφική να φωτογραφίζεις πανέμορφα κτίρια (στην πλειοψηφία τους). Δεν έχουν χτίσει αυτά τα τεράστια γυάλινα ορθογώνια κουτιά. Απλά θέλω να πω δηλαδή οτι μπορούν οι μεγαλουπόλεις να ζήσουν δίχως αυτά. Πρέπει να βρούμε τρόπους να φύγει ο κόσμος από την Αθήνα όχι να στοιβαχτούν ακόμα περισσότεροι αλλά αυτό άλλη κουβέντα.
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Περα απο την πλάκα, η καλλιέργεια μέρους της κατανάλωσης, όντως θα βοηθήσει στη μείωση της ενεργειας για μετακινήσεις. Το όλο θέμα μου θυμίζει το venus project που εχει αυτόνομες πολιτείες. http://taratsokipos.blogspot.com/2012/03/blog-post_21.html
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Αισθητικά, για τον περισσότερο κόσμο, είναι ψιλοχάλι. Και το Λονδίνο έχει πληθυσμό όσο ολόκληρη η Ελλάδα. Παρόλα αυτά ΟΠΟΥ βρεθείς θες να είσαι με μία φωτογραφική να φωτογραφίζεις πανέμορφα κτίρια (στην πλειοψηφία τους). Δεν έχουν χτίσει αυτά τα τεράστια γυάλινα ορθογώνια κουτιά. Απλά θέλω να πω δηλαδή οτι μπορούν οι μεγαλουπόλεις να ζήσουν δίχως αυτά. Πρέπει να βρούμε τρόπους να φύγει ο κόσμος από την Αθήνα όχι να στοιβαχτούν ακόμα περισσότεροι αλλά αυτό άλλη κουβέντα. Οταν εχεις 131 χιλ. τ. χλμ. απο τα οποια τα μισα ειναι καλλιεργησιμα, και απο τα υπολοιπα πιο πολλα απο τα μισα ειναι αβατα λογω βουνων κλπ. δεν ειναι τοσο ευκολο να λες οτι θα απλωσεις τον κοσμο της Αθηνας. Μακαρι να γινοταν αλλα θελει τεραστιες υποδομες, και αρκετα μεγαλο διαστημα προσαρμογης.
andrip Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Οταν εχεις 131 χιλ. τ. χλμ. απο τα οποια τα μισα ειναι καλλιεργησιμα, και απο τα υπολοιπα πιο πολλα απο τα μισα ειναι αβατα λογω βουνων κλπ. δεν ειναι τοσο ευκολο να λες οτι θα απλωσεις τον κοσμο της Αθηνας. Μακαρι να γινοταν αλλα θελει τεραστιες υποδομες, και αρκετα μεγαλο διαστημα προσαρμογης. η φωτογραφία είναι απο το city; Εκεί είναι το μέρος που έχουν έδρα οι μεγαλύτερες εταιρίες και οι τράπεζες. Αυτές που είναι στην αθήνα χεχε. Σαν κανόνα το έγραψα κυρίως. Δεν είναι Νέα Υόρκη ή Τόκιο πχ το Λονδίνο. Υπάρχουν αλλά δεν είναι κανόνας.
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 η φωτογραφία είναι απο το city; Εκεί είναι το μέρος που έχουν έδρα οι μεγαλύτερες εταιρίες και οι τράπεζες. Αυτές που είναι στην αθήνα χεχε. Σαν κανόνα το έγραψα κυρίως. Δεν είναι Νέα Υόρκη ή Τόκιο πχ το Λονδίνο. Υπάρχουν αλλά δεν είναι κανόνας. Μα σε ολες τις πολεις, αναλογα τη ζητηση θα παει και ο ουρανοξυστης. Ουρανοξυστες αυτου του τυπου μην περμενει κανεις και στην Αθηνα να γινουν πανω απο 10-15, δεν εχουν νοημα, διοτι τα ενοικια τους ειναι τεραστια, αρα και λιγοι αυτοι που θα τα ζητησουν.
kfyros Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 υπάρχουν περιορισμοί και στην κάλυψη και στο ύψος.. Έχει να κάνει και με τη σταθερότητα των πετρωμάτων, με τη σεισμικότητα, με τις ανάγκες, και το κόστος κατασκευής.. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο και να χρειάζεται..
laikos123 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 εδώ ρε παιδιά σταμάτησαν τόσα σπίτια να χτίζοντε λόγο χρημάτων θέλετε και ουρανοξύστες;κάτσε να έρθει πρώτα το μετρό στην Θεσσαλονίκη και βλέπουμε.Κάστε να βγούμε απο τις σπιλίες μας...εδώ το κράτος έχει καταστραφεί και εσεις ουρανοξύστες ονειρεύεστε; Ιούνιο φεύγω για πάντα απο Ελλάδα.Δεν θα ξαναπατίσω ποτέ το πόδι μου...
isay Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 εδώ ρε παιδιά σταμάτησαν τόσα σπίτια να χτίζοντε λόγο χρημάτων θέλετε και ουρανοξύστες;κάτσε να έρθει πρώτα το μετρό στην Θεσσαλονίκη και βλέπουμε.Κάστε να βγούμε απο τις σπιλίες μας...εδώ το κράτος έχει καταστραφεί και εσεις ουρανοξύστες ονειρεύεστε; Ιούνιο φεύγω για πάντα απο Ελλάδα.Δεν θα ξαναπατίσω ποτέ το πόδι μου... Καλό ταξίδι
xreokopia Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Εγω θα ελεγα απλα οτι δεν εχουμε ουρ/ξυστες γιατι δεν υπαρχει το χρημα που απαιτειται για να δημιουργηθουν και να συντηρηθουν. Εχουν ουρ/ξυστες οι φτωχες χωρες?
alex_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Απο Πολωνία που ήμουν πρίν 3 μέρες.. Πολωνία ... enough said. Ας το κλείσουμε το μαγαζί να ησυχάσουμε.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Αισθητικά, για τον περισσότερο κόσμο, είναι ψιλοχάλι. ναι,ο λόγος που οι ελληνικές πόλεις είναι πανέμορφες είναι ακριβώς επειδή δεν έχουμε ουρανοξύστες, όπως το κακάσχημο Παρίσι, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη...
andrip Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 ναι,ο λόγος που οι ελληνικές πόλεις είναι πανέμορφες είναι ακριβώς επειδή δεν έχουμε ουρανοξύστες, όπως το κακάσχημο Παρίσι, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη... Ερώτηση, σ'αρέσει το Παρίσι για του ουρανοξύστες του; Το Λονδίνο σου αρέσει για τους ουρανοξύστες του; Ή γιατί όπου και να κοιτάξεις θα δεις όμορφα βικτωριανά σπιτια; Αν σου αρέσει η Νέα Υόρκη πάσο αλλά δεν έχει καμία σχέση με Λονδίνο ή Παρίσι.
xreokopia Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δηλαδη συγκρινεις τις ελληνικες πολεις με το Παρισι το Λονδινο και τη Ν. Υορκη?... Καθε μια απ αυτες τις πολεις ειναι σχεδον οσο ολη η Ελλαδα και βαλε
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 απλά μου φαίνεται ΓΕΛΟΙΟ κάτοικος ελληνικής πόλης να μη θέλει ουρανοξύστες για λόγους αισθητικής! είναι το ανέκδοτο της εκατονταετίας!
pournaras Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Σε 10 χρονακια το πολυ, θα εχουμε. Απλα πραγματα, υποβαθμιση ολου του κεντρου της Αθηνας, αγορα σε πολυ χαμηλες τιμες, με το νεο νομο συνενωση των οικοπεδων σε μορφη ολοκληρων τετραγωνων, καθαρισμα του κεντρου, ανεγερση ουρανοξυστων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα