Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα γίνει; :shifty:

Ειναι υποχρεωτικο. Αν δεν τηρηθουν οι νομοι ειναι αλλο καπελο, αλλα σε αυτη την περιπτωση, ας βαλουμε το κεφαλι στην αμμο, και ας μην ξανακανουμε τιποτε, γιατι οτιδηποτε και να κανουμε μπορουμε να ανιπαραβαλλουμε την μη τηρηση των νομων.

Δημοσ.
Καθαρά αρχιτεκτονικά' date=' οι ουρανοξύστες και τα ψηλά κτίρια δεν είναι όμορφα...[/quote']

Υπηρξε ανθρωπος που ειπε τετοιο πραγμα σε σχολη αρχιτεκτονικης;

Δημοσ.

το λέω εγώ (=αρχιτέκτονας)...

στην Ελλάδα είναι ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ τέτοιου είδους κτίρια

ας μη παρασυρόμαστε από αμερικανιές... υπάρχουν και άλλες κουλτούρες.

Οι ουρανοξύστες γεννήθηκαν από μια ανάγκη, όχι για την ομορφιά τους.

Αλλά περι ορέξεως...

Δημοσ.

Δε συνέκρινε κανείς ελληνικές πόλεις με το Παρίσι το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη; Κάθε μία απ'αυτές δεν είναι καθόλου όσο η Ελλάδα (και βάλε).

Για λόγους καθαρα γεωγραφικούς, Το παρίσι είναι μια κουκίδα μπροστά στην Αθήνα, η Αθήνα είναι σχεδόν 4πλάσια σε μέγεθος, η Νέα Υόρκη είναι σχεδόν διπλάσια απο την Αθήνα και το Λονδίνο είναι σχεδόν διπλάσιο απο τη Νέα Υόρκη.

Φιλε μου εχεις μαυρα μεσανυχτα απο δημογραφικα στοιχεια, το Παρισι μαζι με τα περιχωρα του εχει πληθυσμο 13 εκατομμυρια, δηλαδη πολυ περισσοτερο απο Αθηνα-Πειραια και τα προαστια τους, και περισσοτερο απο ολοκληρη την Ελλαδα.

Το Λονδινο μόνο του εχει πληθυσμο 8,5 εκατομ. δηλ. οσο περιπου η Ελλαδα, το ιδιο και η Ν.Υορκη...

Τι παραπανω εχουν οι βουλγαροι και τα καταφερνουν τοσα χρονια με το δικο τους πυρηνικο και δεν τους εσκασε στα χερια; Λιγοτερη διαφθορα; Λιγοτερο κρατος; Καλυτερους μισθους;

Ειναι ευτυχημα το οτι δεν εχουμε πυρηνικο εργοστασιο στην Ελλαδα. Καθε τοσο γινονται πυρηνικα ατυχηματα.

Υπαρχει μεγαλη διαφθορα στη Βουλγαρια?

Παντως εγω δε μπορω να φανταστω οτι υπαρχει χωρα πιο διεφθαρμενη απο τη Ελλαδα.

Δημοσ.

Ειναι ευτυχημα το οτι δεν εχουμε πυρηνικο εργοστασιο στην Ελλαδα. Καθε τοσο γινονται πυρηνικα ατυχηματα.

Καθε τοσο; Καθε ποσο; Ποσα ατυχηματα (με επιπτωσεις) ειχαμε σε ολο τον κοσμο και ποτε;

Οσο για τα περι διαφθορας...

http://bnr.bg/sites/el/Lifestyle/BulgariaAndWorld/Pages/02122011_corruption_index.aspx

http://euractiv.gr/oikonomia/boylgaria-kai-italia-protes-sti-lista-tis-diafthoras

http://www.makthes.gr/news/world/77583/

http://briefingnews.gr/international/item/5117-bulgaria-corruption-and-the-mafia-remains-the-achilles-heel-of

http://www.politis-europe.com/cgibin/hweb?-A=1646&-V=news

Δημοσ.
το λέω εγώ (=αρχιτέκτονας)...

στην Ελλάδα είναι ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ τέτοιου είδους κτίρια

ας μη παρασυρόμαστε από αμερικανιές... υπάρχουν και άλλες κουλτούρες.

Οι ουρανοξύστες γεννήθηκαν από μια ανάγκη' date=' όχι για την ομορφιά τους.

Αλλά περι ορέξεως...[/quote']

Στην σημερινη Αθηνα γιατι ειναι εκτος κλιμακας ενας ουρανοξυστης; Ποιες ηταν οι αναγκες που οδηγησαν στη δημιουργια τους και γιατι στη δικη μας περιπτωση θεωρουμε οτι δεν υπαρχουν; Κανενα κτηριο δε γεννιεται για αισθητικους λογους αλλα για να εξυπηρετησει καποιες αναγκες. Τελος, η αποψη οτι τα ψηλα κτηρια ειναι ασχημα δε μου λεει κατι, θα σου πω και γω οτι τα κοντα κτηρια ειναι ασχημα, βγαζει καπου αυτο; Χρειαζεται αιτιολογηση μια τετοια γενικευση (στην οποια ετσι και αλλιως δε συμφωνω οπως διατυπωθηκε).

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις μαυρα μεσανυχτα απο δημογραφικα στοιχεια, το Παρισι μαζι με τα περιχωρα του εχει πληθυσμο 13 εκατομμυρια, δηλαδη πολυ περισσοτερο απο Αθηνα-Πειραια και τα προαστια τους, και περισσοτερο απο ολοκληρη την Ελλαδα.

Το Λονδινο μόνο του εχει πληθυσμο 8,5 εκατομ. δηλ. οσο περιπου η Ελλαδα, το ιδιο και η Ν.Υορκη...

1. Νομίζω πως ο @andrip αναφερόταν σε έκταση και όχι σε πληθυσμό, τουλάχιστο εγώ έτσι το κατάλαβα.

2. Πιστεύεις αλήθεια ότι όταν και αν ποτέ έχουμε ένα πυρηνικό ατύχημα σε σταθμό τόσο κοντά στην Ελλάδα (πχ σε Βουλγαρία ή Τουρκία) θα μας προστατέψει η απόσταση?

Δημοσ.

Έχουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις και την τεραστια βιομηχανία και γενικά τον επιχειρηματικό οργασμό.. και χρειαζόμαστε ουρανοξύστες... εδώ οι μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις που έχουν ένα κάποιο σεβαστό τζίρο -για το επίπεδο τους- και τα σχετικά μεγάλα τους κτίρια είναι άδεια... και περισσότερο για μόστρα τα έχουν....

Τώρα για πιο ψιλές πολυκατοικίες προς ενοικίαση διαμερισμάτων κτλ... ok θεωρητικά θα μείωνε τις μετακινήσεις και θα συμαζευε λίγο την πόλη..

αλλα ok ελλάδα είμαστε.. δηλαδή το θεωρώ ανέφικτο να γίνει πολυκατοικία της προκοπης (έστω 7 οροφων) σαν σφηκοφωλιές θα τις κάνουν με την σκάλα να μοιάζει σαν σκάλα έκτακτης ανάγκης μόνωση τόσο καλή που θα ξέρεις από το ισόγειο ποτε έχει fax κάποιος στο ρετιρέ και το χαρτί θα συνεχίζει να βουλώνει την τουαλέτα... (για internet δεν μιλαω...)

Δημοσ.

Στην σημερινη Αθηνα γιατι ειναι εκτος κλιμακας ενας ουρανοξυστης;

Δε ξέρω πως το εννοεί ο φίλος το "εκτός κλίματος", πάντως η αναλογικά μεγάλη επιφάνεια γυαλιού στις προσόψεις των κτηρίων, δεν είναι ενεργειακά ότι πιο αποδοτικό στο ελληνικό κλίμα.

edit: διάβασα λάθος... άλλο το "εκτός κλίμακας"

Δημοσ.

1.Στην σημερινη Αθηνα γιατι ειναι εκτος κλιμακας ενας ουρανοξυστης; 2.Ποιες ηταν οι αναγκες που οδηγησαν στη δημιουργια τους και γιατι στη δικη μας περιπτωση θεωρουμε οτι δεν υπαρχουν; Κανενα κτηριο δε γεννιεται για αισθητικους λογους αλλα για να εξυπηρετησει καποιες αναγκες. 3.Τελος, η αποψη οτι τα ψηλα κτηρια ειναι ασχημα δε μου λεει κατι, θα σου πω και γω οτι τα κοντα κτηρια ειναι ασχημα, βγαζει καπου αυτο; Χρειαζεται αιτιολογηση μια τετοια γενικευση (στην οποια ετσι και αλλιως δε συμφωνω οπως διατυπωθηκε).

1.Γιατί έχουμε ήδη αρχιτεκτονική ταυτότητα, τα νεοκλασικά και τις αναλογίες τους (ούτε εμένα με εκφράζουν, προτιμώ το μοντέρνο του '40-'50 με τα προβλήματά του)

2.Οι ανάγκες ήταν ο στεγασμός εταιριών κολοσσών με τεράστιο αριθμό προσωπικού, εμείς θεωρούμε μεγάλη επιχείρηση όποια πληρώνει παραπάνω από 20 ανθρώπους.

3.Εδώ κολλάει το "περί ορέξεως"

και πάλι καλά που μου θύμησε το παλικάρι πιο πάνω και το ενεργειακό κόστος συντήρησης (που στη δεκαετία μας πλέον οφείλω να ομολογήσω πως εξαλείφεται με μια παραδοχή 2 στα 3 κουφώματα να είναι ηλιακά πάνελ...

όσους αρχιτέκτονες έχω συναντήσει που να θέλουν να σηκώσουν ουρανοξύστες στην Αθήνα, το κάνουν για προσωπική προβολή. Για να είναι προτωπόροι σε κάτι. Δεν έχω ακούσει σοβαρή αρχιτεκτονική (= στην παρούσα κουβέντα πολεοδομική, γιατί περί αυτού πρόκειται) εξήγηση. Αντιθέτως με ένα τέτοιο έργο ερημώνεις μια περιοχή μεγέθους Νίκαιας κάπου στην Αθήνα (σε περίπτωση που στοχεύεις "multi-residential buildings" όπως τα λένε)

Δημοσ.

Καθαρά αρχιτεκτονικά, οι ουρανοξύστες και τα ψηλά κτίρια δεν είναι όμορφα...

Και στην Ελλάδα, ούτε την ανάγκη τους έχουμε ούτε την οικονομία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Επίσης με παρελθόν τα μεγέθη σεισμών που γίνονται θα έπρεπε το ποσοστό στατικής επιφάνειας να είναι τραγικά μεγάλο σε σχέση με την ανοικτή και για αυτό το λόγο να γίνουν ακόμα λιγότερο αποδοτικοί.

Τέλος, μόνο και μόνο ότι σε ολόκληρη σχολή 1ας συγκεκριμένος άνθρωπος-συμφοιτητης είχε μανία με τους ουρανοξύστες με έχει κάνει να τους σιχαθω

στην υγειά σας και καλό μήνα

edit:

Α, και στο εξωτερικό υπάρχουν νόμοι

δηλαδή:

ουρανοξύστης με ΧΧ πατώματα?

=αναγαστικά υπόγεια πάρκινγκ με 2,5ΧΧ

=υποδομές (δρόμους σχολεία νοσοκομεία ΜΜΜ εμπορικές χρήσεις) ΠΡΙΝ κατασκευαστεί το κτίριο

=

=

αλήθεια θέλετε να φτιάχτεί ουρανοξύστης εδώ?

σαν να θέλει κάποιος να γίνει και πυρινικό εργοστάσιο... φαντάζεστε να χρειαστεί να αναλάβουμε "αξιόπιστα" τη συντήρησή του?

Το αν είναι όμορφοι ή άσχημοι οι ουρανοξύστες είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. Προσωπικά τα κτήρια με μεγάλο ύψος δεν μου φαίνονται αντιαισθητικά, πιστεύω πως μπορούν να κατασκευαστούν και όμορφα ψηλά κτήρια. Επίσης το οτι στην αρχιτεκτονική από όλους τους συμφοιτητές σου μόνο ένας έχει μανία με τους ουρανοξύστες δεν λέει κάτι, μπορεί να μην υπάρχει ενδιαφέρον επειδή δεν έχουμε πολλούς ουρανοξύστες στην Ελλάδα και να μην πιστεύει κανένας οτι υπάρχει μέλλον για αυτά τα κτήρια στην Ελλάδα ωστέ να μπορέσει να απασχοληθεί και στο αντίστοιχο αντικείμενο, το οτι δεν το αντέχει η οικονομία μας συμφωνώ, παρά ταύτα δεν πιστεύω οτι είναι κακό να χτιστεί έστω 1-2 πολύ ψηλά κτήρια στην Αθήνα, πολύ υψηλότερα του πύργου των Αθηνών ή ακόμα να γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί στην Θεσσαλονικη ένα τέτοιο κτήριο. Δεν είπα να προσπαθήσουμε να γίνουμε και Νέα Υόρκη αλλά δεν το θεωρώ καθόλου κακό να υπάρχουν ουρανοξύστες στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Ολα ειναι θεμα προσφορας ζητησης. Οσο και να γουσταρει ενας αρχιτεκτονας να κανει κατι τετοιο, αν ο κατασκευαστης δεν εχει κανει τα απαραιτητα deals και δεν ριξει το χρημα, θα μεινουν σχεδια επι χαρτου (επι υπολογιστη για την ακριβεια).

Απο την αλλη, και κανενας αρχιτεκτονας να μη βρισκει καλαισθητο ενα τετοιο εργο, αν υπαρχει ζητηση, το εργο θα γινει, ακομη κι αν ερθει ο Καλατραβας να το φτιαξει.

Δημοσ.

Απο την αλλη, και κανενας αρχιτεκτονας να μη βρισκει καλαισθητο ενα τετοιο εργο, αν υπαρχει ζητηση, το εργο θα γινει, ακομη κι αν ερθει ο Καλατραβας να το φτιαξει.

To θεμα ειναι ποιος με αισθητικη θα το βρει καλαισθητο πραγματικα.

Ενα παραδειγμα απο κωνσταντινουπολη, μια πολη με μεγαλη ιστορια οπως η Αθηνα

Για πολλα χρονια αυτη η συλλουετα ήταν γνωριμη και παράλληλα γοητευτικη

20070903120439tace1f45y3jho0efqads3i552242.jpg

Σημερα εχει αντικατασταθει απο αυτο

istanbul_siluet2.jpg

6150412175_ca40256f25_b.jpg

istanbul-un-silueti-boyle-degisti--1623107.Jpeg

Το θελουμε πραγματικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...