kostas_dr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Για το στέγαστρο πολλά έχουν ακουστεί (φταίει ίσως ότι το κάναμε στο παρά 5 με την ψυχή στο στόμα ως συνήθως) και δεν ήταν επένδυση ενός ιδιώτη. Για αυτό και κόστισε και εγώ δεν ξέρω πόσα. Η δε γέφυρα είναι μια επένδυση που αποφέρει κέρδη στην εταιρεία διαχείρισης και δεν είναι ένα κτήριο. Εντάξει και ένα κτήριο μπορεί να στεγάσει εταιρείες και να φέρνει κέρδη αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν θέλω να είμαι εξ' ορισμού κατά ενός τέτοιου έργου αλλά η εμπιστοσύνη μου στους διαφόρους "θεσμούς" έχει στερέψει.
V for Vagelis Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλά, το αν εμπιστευόμαστε εμείς τους κρατικούς θεσμούς ή όχι δε παίζει κανένα ρόλο... Δεν είναι πρόβλημα πυροπροστασίας και έλλειψης κρατικών υποδομών, αλλιώς δε θα είχαμε ούτε γήπεδα, μετρό, γέφυρες, Mall κλπ. Ουρανοξύστες υπάρχουν σε όλο το κόσμο πλέον, ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Πολύ απλά, στη παρούσα φάση δεν είναι βιώσιμη επένδυση ένα τέτοιο κτήριο στη χώρα μας εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης, που συνεπάγεται ακριβά ενοίκια, άρα και αδυναμία ενοικίασης των χώρων του κτηρίου.
pournaras Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλά, το αν εμπιστευόμαστε εμείς τους κρατικούς θεσμούς ή όχι δε παίζει κανένα ρόλο... Δεν είναι πρόβλημα πυροπροστασίας και έλλειψης κρατικών υποδομών, αλλιώς δε θα είχαμε ούτε γήπεδα, μετρό, γέφυρες, Mall κλπ. Ουρανοξύστες υπάρχουν σε όλο το κόσμο πλέον, ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Πολύ απλά, στη παρούσα φάση δεν είναι βιώσιμη επένδυση ένα τέτοιο κτήριο στη χώρα μας εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης, που συνεπάγεται ακριβά ενοίκια, άρα και αδυναμία ενοικίασης των χώρων του κτηρίου. Το αυτο, για αυτο ελεγα πιο πριν οτι ολα ειναι θεμα προσφορας ζητησης. Ενα τετοιο κτιριο δε θα γινει απλα για να γινει πιο ομορφη η οχι μια πολη, αλλα καθαρα για οικονομικους λογους. Υπαρχουν ενοικιαστες; Θα γινει. Δεν υπαρχουν δε θα γινει. Απλα και ομορφα. Ολα τα αλλα ειναι απλα τι θα θελαμε εμεις να γινει (με αλλουνου λεφτα) . 1
caution Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Ρε παιδιά απλό είναι γιατί δεν έχουμε ουρανοξύστες... ...δεν μπορούσε ο Vovos να βρει τόσο μεγάλες πινακίδες
Fluke Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Από ευρωπαϊκές πόλεις είναι όλες αυτές οι φώτος; Από την Αμερική είναι αυτές. Υπάρχουνε εξίσου όμορφα κτίρια σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες γενικότερα. Turning Torso - Malmo,Sweden Mirax Plaza - Kiev,Ukraine Parus Business Center - Kiev,Ukraine Capital Fort (in progress) - Sofia,Bulgaria Το Βέλγιο έχει ουκ ολίγους,με πιο γνωστούς τους πύργους της Belgacom, το World Trade Center στις Βρυξέλες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Από ευρωπαϊκές πόλεις είναι όλες αυτές οι φώτος; οι πρώτες 4 είναι από Chicago σίγουρα...
kostas_dr Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ενδιαφέρον κτίριο αυτό της Σόφιας. Πολύ δύσκολα θα γίνει εδώ κάτι αντίστοιχο.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ενδιαφέρον κτίριο αυτό της Σόφιας. Πολύ δύσκολα θα γίνει εδώ κάτι αντίστοιχο. χαχχααχ έλεος! κι εδώ καμιά τέτοια μαλακία θα γίνει (όταν γίνει τεσπα) θα μπορούσες να πεις ενδιαφέρον είναι το σουηδικό
lary7 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ενδιαφέρον κτίριο αυτό της Σόφιας. Πολύ δύσκολα θα γίνει εδώ κάτι αντίστοιχο. Οντος ενα εξαιρετικο παραδειγμα συνυπαρξης Αρχιτεκτονικης και Μηχανηκης σε μια κατασκευη με υψηλα σταντας και στα 2. Βεβαια παραβλεπετε οτι σε ολες αυτες τις περιπτωσεις οι ουρανοξυστες αναδεικνύονται και μεσα απο την υπαρξη μεγαλων ελευθερων χωρων. Αντιστοιχα το Ελληνικο παραδειγμα ειναι ο πυργος των αθηνων αμφιβαλω αν στο υπαρχων ελληνικο αστικο τοπιο οι ουρανοξυστες θα εκαναν τα πραγματα καλυτερα. Οι πολεις μας πηραν το 60' μια συγκεκριμενη μορφη, μετα καλα και τα κακα τους, και το να προσθεταμε ψηλα κτιρια μαλλον θα εκανε τα πραγματα χειροτερα.
papajo_r Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 καλά κάντε όνειρα εσείς για ουρανοξύστες.... τα αποτελέσματα των εκλογών τα είδε κανεις? εγώ λέω να ετοιμάσουμε και μερικά αντίσκηνα καλού κακού ....
kostas_dr Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Υπερβολές. Στο κάτω κάτω της γραφής, καλοκαίρι έρχεται.
-nick- Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Απο τις ευρωπαικες το μονο ομορφο ηταν το σουηδικο. Τα αλλα ειναι οντως ασχημια για μενα τουλαχιστον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα