Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδια, μου ήρθε ένα χαρτι σήμερα το πρωί απο μια εισαγγελέα το οποίο λέει ότι έχω διορισθεί σαν τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής για της βουλευτικές εκλογές, και μου λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να εμφανιστω μια ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δηλαδή στης 6:00 το πρωί και να αναλάβω τα καθήκοντα μου....

Συνεχίζει λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν παω προβλέπεται τιμωρία με φυλάκιση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τριων μηνών μέχρι ΔΥΟ χρόνια (άρθρο 118 παρ. 3 του Π.Δ. 26/2012).

Απο την πλευρά μου δεν έχω πρόβλημα να είμαι τακτικό μέλος αλλά λόγω ενός προβλήματος που έχω εδω και 1 χρόνο δεν μπορω να είμαι στο πόδι απο της 6 το πρωί μέχρι που να τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία, και δεν αναφέρει καμια τέτοια δικαιολογία το μόνο που λέει είναι ότι αν συντρέχει κανένα κώλυμα απο τα αναφερόμενα στο άρθρο 59 του ΠΔ 26/2012 (δημ. Υπάλληλος , αστυνομικός, στρατιωτικός κλπ....) να το γνωστοποιησετε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στον αντιπροσώπο της δικαστικής αρχής του εκλογικού τμήματος.

Τι μπορω να κάνω? κανένας που να του εχει τύχει αυτή η " τιμη" και να μην μπορούσε να παει.....!!

Δημοσ.

εμενα ο αδερφός του κολητού μου στις προηγούμενες εκλογές δεν πάτησε και δεν του έκαναν τίποτα. δεν το ήξερα πως μπορει να φας και 2 χρόνια φυλακή :confused:

Δημοσ.

εμενα ο αδερφός του κολητού μου στις προηγούμενες εκλογές δεν πάτησε και δεν του έκαναν τίποτα. δεν το ήξερα πως μπορει να φας και 2 χρόνια φυλακή :confused:

Και εγω δεν το πίστευα μέχρι που το είδα με τα μάτια μου....

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα του δικαστικού επιμελητή. Μπορεί να μην κάνει τίποτα (όπως στην περίπτωση του φίλου σου), μπορεί να να στείλει την αστυνομία να σε μαζέψει από το σπίτι και να σε φέρει σηκωτό, μπορεί να σε στείλει στο δικαστήριο.

Πάντως, fuku να ξέρεις ότι αν δεν έχεις σκοπό να πας εφορευτική επιτροπή, μην πας ούτε να ψηφίσεις, γιατί ο δικαστικός επιμελητής θα σε κρατήσει με το ζόρι.

Δημοσ.

Σου ηρθε ονομαστικα συστημενο και το παρελαβες ο ιδιος, η ηρθε σαν απλο γραμμα;

Εισαγγελέας μου ήρθε και υπέγραψα και ένα χαρτι που ούτε που ξέρω για τι έλεγε και μου έδωσε ένα άλλο χαρτι με αυτα που έγραψα στο πρώτο post

Δημοσ.

Εισαγγελέας μου ήρθε και υπέγραψα και ένα χαρτι που ούτε που ξέρω για τι έλεγε και μου έδωσε ένα άλλο χαρτι με αυτα που έγραψα στο πρώτο post

να τα διαβάζεις τα χαρτιά που υπογράφεις .. σε ενα παράληλο σίμπαν θα μπορούσε να λέει "παραχορώ την κινητή και ακίνητη περιουσία μου καθώς και τις καταθέσεις μου στην τράπεζα για την διεξαγογή των εκλογών και δέχομαι να καθαρίσω τις τουαλετες του εκλογικού τμήματος μετά την λήξη της διεξαγογής των εκλογών αφιλοκερδός"

αφου έγινε έτσι μάλλον δεν μπορείς να το αποφύγεις πάντως.

Δημοσ.

Τα τακτικά/αναπληρωματικά μέλη των εφορευτικών επιτροπών επιλέγονται μετά από κλήρωση για κάθε εκλογικό τμήμα ξεχωριστά βάσει νόμου ωστέ να γίνουν οι εκλογές.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας μπορείς να πάρεις δικαιολογητικό από δημόσιο νοσοκομείο και να πας το πρωϊ στον δικαστικό και να το αναφέρεις οτι δεν μπορείς να κάτσεις. Συνήθως γίνεται μια συνενόηση και δεν κάθεσαι μέχρι το βράδυ συνεχόμενα, σε καλύπτει και αλλός και μπορείς να πας για ένα διάστημα στο σπίτι για ξεκούραση. Αν δεν θες να πας καθόλου μην πας και να ψηφίσεις όπως ειπώθηκε διότι θα σε ποιάσουν εκεί.

Το οτι δεν σου κάνουν τίποτα δεν ξέρουμε αν ισχύει πάντα και σίγουρα υπάρχει ένα ρίσκο. Άμα δεν προσέλθει το τακτικό μέλος τότε βάζουν στην θέση του το αναπληρωματικό μέλος. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν δεν προσέλθει κανένας ο δικαστικός στέλνει την αστυνομία στο σπίτι και αν και κανονικά δεν μπορούν να μπούν μέσα χωρίς εισαγγελική εντολή μπορεί να υποβληθεί μύνηση από τον δικαστικό και θα έχεις σίγουρα μπλεξίματα.

Δημοσ.

Απ'όσο ξέρω οι περισσότεροι απλά δεν πάνε και δεν τους αναζητούν καν. Μερικοί "φανατικοί" που πάνε από τις 6 το πρωι να ψηφίσουν κάθονται εθελοντικά.

Γνωστός μου δεν είχε πάει, πήγε να ψηφίσει, και δεν τον κράτησαν εκεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πριν ανοίξετε καινούργιο νήμα, χρησιμοποιείστε την αναζήτηση. Με τους όρους "εφορευτική επιτροπή" εμφανίζονται πάμπολλα νήματα, στα οποία υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς και γιατί επιλέγονται πολίτες για την εφορευτική επιτροπή.

Ενδεικτικά, εδώ, εδώ και εδώ.

Κατά τα λοιπά, θα σας παρακαλέσω θερμά να προσέχετε τον τρόπο που γράφετε, ειδικά όταν έχετε παρατηρηθεί γι' αυτό κατ' επανάληψη.

Καλή συνέχεια σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα νήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...