Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, σε σπίτι που μένει συγγενικό μου πρόσωπο, υπάρχει το εξής θέμα:

Υπάρχουν 2 διαμερίσματα, ένα ισόγειο και ένα ορόφου. Στο ισόγειο μένει ο συγγενής, στον όροφο ένας άσχετος.

Το διαμέρισμα είναι σε περιοχή όπου δεν υπάρχει αποχέτευση και η δουλειά γίνεται με βόθρο (καλή σας όρεξη).

Το κόστος εκκένωσης, μοιράζεται βάσει κατανάλωσης νερού. Το θέμα όμως είναι πως ο συγγενής μου, δεν αδειάζει όσο νερό τραβάει. Σε φάση, τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων του, δεν αδειάζουν στο βόθρο, παρά το γεγονός πως καταγράφονται στον μετρητή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνει περισσότερο απ' ό,τι υποχρεούται.

Υπάρχει τρόπος να εξαιρεθεί κάπως αυτή η κατανάλωση, αλλά με αποδείξεις; Σε φάση να μην πρέπει ο αποπάνω απλώς να τον εμπιστευθεί πως "έβαλα 20 πλυντήρια αυτό το μήνα" αλλά να φαίνεται ξεκάθαρα πως Χ ποσότητα νερού πήγε (ή δεν πήγε) στον βόθρο.

Δημοσ.

Ο συγγενής να πάει φυλακή,που αδειάζει στο αυλάκι τα χημικά των πλυντηρίων.

και όχι,δεν υπάρχει μετρητής ή τουλάχιστον πιό αντικειμενικός απ' την ανθρώπινη συννενόηση.....

...η οποία απουσιάζει παντελώς απ' τις σχέσεις τους,γιατί δεν θα είχε έννοια αυτό το post σου....

Δημοσ.

Luci ιδιάζουσα περίπτωση και η μόνη πρακτική και λογική λύση ειναι να αγοραστεί μετρητής νερού και να τον παρεμβάλλετε πριν το πλυντήριο ρούχων. Μην ασχοληθείτε με το πλυντήριο πιάτων γιατί ξοδεύει πολύ λιγότερο νερό σε σχέση με το πλυντήριο ρούχων.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί κι εγώ. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει μετρητής "εξόδου" ε;

matsango, με αυτά τα χημικά πλένεις τα ρούχα σου και μετά τα φοράς ε, δεν απεμπλουτίζει και ουράνιο.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί κι εγώ. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει μετρητής "εξόδου" ε;

ΤΟ υδρόμετρο μπορεί να μετρήσει είσοδο ή έξοδο, δεν έχει διαφορα στον τρόπο λειτουργίας. Αν το συνδέσεις στην έξοδο, το μόνο σημαντικό πρόβλημα ειναι τα κολλώδη απορρίμματα του πλυντηρίου, γιατί μπορεί να το καταστρέψουν πολύ γρήγορα.

Στη θέση σας θα έκανα σοβαρή δουλεια. Θα το πάκτωνα στον τοίχο και επάνω του σύνδεσε το πλυντήριο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τιμές για μετρητές εξόδου αλλα υπολογίζω οτι θα ειναι τσουχτερές οι τιμές, εφόσον ενα φθηνό υδρόμετρο εισόδου κοστίζει τουλάχιστον 70 ευρω. Υδρόμετρο εξόδου που να μετρά μεγάλες ποσότητες και μερικώς στερεά απόβλητα απαιτεί πιο «επαγγελματικά χαρακτηριστικά», οποτε θα ανεβαίνει και το κόστος του. Επαναλαμβάνω οτι δεν γνωρίζω τιμές, όπως επισης δεν γνωρίζω και το budget σας.

Δημοσ.

Τεσπάν,αγοράστε ένα καζάνι και κάθε φορά που γεμίζει να φωνάζετε το νοικάρη να μετράει με τον κανόνα που μετράνε και το πετρέλαιο ή διώξτε τον και πάρτε πιό συνεννοήσιμο.

Δημοσ.

Κατανοητό και ευχαριστώ άπαντες.

Ένα τελευταίο, έχει όντως νόημα να μπει στο τριπάκι; Αν μιλάμε για 2 πλυντήρια το μήνα ξερωγώ, αξίζει να το συζητάμε;

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά που λένε οι φίλοι αλλά αν ήμουν ο νοικάρης γιατί να το δεχόμουν?

Ας το αδειάζει και αυτός στην αποχέτευση ... πρόβλημά του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...