Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για περίπτωση ανεργου (δεν υπαρχει εισοδημα)

τεκμηριο διαβιωσης αγαμου = 3000

τεκμηριο αυτ/νου 1600cc, άνω 10ετιας = 3200

συνολο τεκμηριων διαβιωσης = 6200

αφορολογητου νεου (κατω των 30) = 9000

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ = ΜΗΔΕΝΙΚΟ (δεν πληρωνει φορο)

ασχετως οτι δεν θα πληρωσει φορο καλο ειναι να κανει δηλωση για να μπορει να βγαζει φορολογικη ενημεροτητα.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για περίπτωση ανεργου (δεν υπαρχει εισοδημα)

τεκμηριο διαβιωσης αγαμου = 3000

τεκμηριο αυτ/νου 1600cc, άνω 10ετιας = 3200

συνολο τεκμηριων διαβιωσης = 6200

αφορολογητου νεου (κατω των 30) = 9000

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ = ΜΗΔΕΝΙΚΟ (δεν πληρωνει φορο)

ασχετως οτι δεν θα πληρωσει φορο καλο ειναι να κανει δηλωση για να μπορει να βγαζει φορολογικη ενημεροτητα.

Εισαι σιγουρος γιαυτο? Στο δελτιο του Alpha ακουσα πως ανεργος,αστεγος,χωρις καμια περιουσια ο οποιος τρεφεται απο συσσιτια θα υποχρεωθει να πληρωσει γυρω στα 120ευρω.Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια τι ισχυει.Προτεινv στον ts να παει εδω και να ρωτησει:

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?app=ipchat

Δημοσ.

Ναι.

Για να καταλάβεις παράδειγμα,πούλησα το αμάξι 06/06/11 και αγόρασα άλλο 05/10/11.Τα έχει και τα δύο καταχωρημένα στην δήλωση και μάλιστα για 6 ημέρες μου πιάνει ολόκληρο τον μήνα Ιούνιο (μήνες κυριότητας=6)

Δημοσ.

Ναι.

Για να καταλάβεις παράδειγμα,πούλησα το αμάξι 06/06/11 και αγόρασα άλλο 05/10/11.Τα έχει και τα δύο καταχωρημένα στην δήλωση και μάλιστα για 6 ημέρες μου πιάνει ολόκληρο τον μήνα Ιούνιο (μήνες κυριότητας=6)

mierdas

σε ποιο κουτακι μπαινει το αμαξι το πουλημενο?

χρειαζεται διευκρινηση οτι δεν ειναι πια στα χερια σου?

thanks

Δημοσ.

Εκεί που θα το δήλωνες κανονικά (Πίνακας 5.1.γ και πεδία 750~753).Θα συμπληρώσεις τους μήνες κυριότητας*, και το τεκμήριο θα υπολογιστεί αυτόματα.

* Το συγκεκριμένο κομμάτι όπως είπα είναι λίγο περίεργο.Αν πούλησες το αμάξι μέσα στον Δεκέμβρη,λογίζεται κανονικά ως 12 μήνες κυριότητας.

Θα συμπληρώσεις επίσης στο πεδίο 781 (πίνακας 6.13) το ποσό που έλαβες απο την αγοραπωλησία.Απο εκεί και πέρα δέν θέλει κάποια διερεύνηση (ούτε υπάρχει η δυνατότητα),καλό όμως είναι να έχεις κάπου πρόχειρα τα συμβόλαια κλπ αντίγραφα της αγοραπωλησίας...

Δημοσ.

Φιλαρακι μην αγχωνεσε,εγω ειχα παρει το 2008 αμαξι και το δηλωσα περσυ.Κανεις δεν μου ειπε τπτ,ουτε στο εκκαθαριστικο μου ηρθε τπτ.

Οποτε μην αγχωνεσε,παντως δηλωσε το φετος.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος γιαυτο? Στο δελτιο του Alpha ακουσα πως ανεργος,αστεγος,χωρις καμια περιουσια ο οποιος τρεφεται απο συσσιτια θα υποχρεωθει να πληρωσει γυρω στα 120ευρω.Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια τι ισχυει.Προτεινv στον ts να παει εδω και να ρωτησει:

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?app=ipchat

10000% σιγουρος ! απο την στιγμη που δεν ξεπερναει αφορολογητο δεν πληρωνει κατι (πρεπει να δηλωσει ομως και αποδειξεις, εστω 1600,λογω τεκμαρτου)

Φιλαρακι μην αγχωνεσε,εγω ειχα παρει το 2008 αμαξι και το δηλωσα περσυ.Κανεις δεν μου ειπε τπτ,ουτε στο εκκαθαριστικο μου ηρθε τπτ.

Οποτε μην αγχωνεσε,παντως δηλωσε το φετος.

εισαι λαθος...αλλες χρονιες αλλη φορολογικη νομοθεσια ! καθε χρονος βγαινει διαφορετικη φορολογικη νομοθεσια ! Το τι ισχυε πριν απο καποια χρονια δεν σημαινει οτι ισχυει και φετος. Κανεις δεν σου ειπε κατι γιατι δεν ασχοληθηκε καποιο με το να σου ριξει προστιμο.Το αγορασες το 2008 στην φορολογικη του 2009 επρεπε να το δηλωσεις (λογω ποθεν εσχες).Το οτι το δηλωσες περσυ = προστιμο = δεν ασχοληθηκε κανεις μαζι σου = για αυτο δεν πληρωσες τπτ

εξαλλου ειναι διαφορετικο το τι πρεπει να γινει με το εαν πρεπει να αγχωθει/δηλωσει.

Εαν τον φωναξουν για να δικαιολογησει το αμαξι (γιατι μπορει να το δουν απο διασταυρωση με τα τελη κυκλοφοριας) για να το εξηγησει, να σου κανει εξουσιοδοτηση να τρεχεις εσυ 2-3 μερες στον εφορο για να βγαλεις ακρη ?

Δημοσ.

Εχει στο εξωτερικο προδοτες μπατσοκ-νουδου ή μηπως εχει χαζουν που τους ψηφιζουν

Νομίζω πως αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό.Βέβαια αυτό πάει και αναλόγως την παιδία της κάθε χώρα.

Και για να μην είμαι offtopic φέτος αν κάποιος είναι άνεργος και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ στο όνομά του πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση ή είναι τσάμπα κόπος?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΕΛΩ Κ ΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΑΞΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 2003 1.100 ΚΥΒΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Κ ΔΗΛΩΝΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

Δημοσ.

<p>ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΕΛΩ Κ ΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΑΞΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 2003 1.100 ΚΥΒΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Κ ΔΗΛΩΝΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?</p>

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι μην γράφεις με κεφαλαία :|

Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα  :-)

Εχουμε οχημα bmw  της χρονολογιας 1997 1600cc το αγορασαμε  2005 απο μαντρα και μολις τον ειχαν φερει απο την Γερμανια ....το αγορασαμε στο ονομα μου ..και τωρα εδω και 3 χρονια που ειμαι ανεργη.. εχω τεκμαρτο εισοδημα 6 900..  :cry: .. του συζυγου 7 220 το κανονικο  εισοδημα με 2 ανηλικα  με αποτελεσμα να χανουμε επιδοματα ( κοινωνικο μερισμα .. και αλλα ) το αμαξι το κυκλοφορουμε  ελαχιστες φορες .. ειμαστε στην επαρχια.....να μου πει καποιος... ποιος δινει 6 900 ευρω ετησιος για το αμαξι ... :mad:  :mad:  :mad:  αυτος που εβγαλε το τεκμαρτο εισοδημα...ζει στην Ελλαδα ?????????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...