Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω κόσμος το κάνει αυτό γιατί σε μικρά ποσά ο τόκος δεν φαίνεται τόσο πολύ, οπότε το αφήνεις, κάποια στιγμή συσσωρεύεται και αρχίζει να αυξάνεται εκθετικά και χάνεις τη μπάλα.

Δημοσ.

το παιχνιδι των τραπεζων ηταν να μπορουν να δεινουν καταναλωτικα αλλα και πιστωτικες σε οποιονδηποτε ζητουσε!!!

το ιδιο εγινε με τα στεγαστικα-loans στην αμερικη και κατερευση η αγορα...

οσοι ηταν στο κολπο βγαλαν φραγκα οι υπολοιποι τα γνωστα...

τωρα θα δεις οτι ακομη και εκαθαριστικο να πας δυσκολα θα σου βγαλουν πιστωτικη-δανεια δεν συζητω-

http://www.moneyexpert.gr/gr/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1/%CE%A0%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82

------------

οι προσφορες-bonus-miles που περιγραφουν πιο πανω για μενα δεν ειναι προσφορες γιατι αλλου θα τα βρισκες φτηνοτερα.

το μονο καλο πλεον ειναι οι ατοκες δοσεις και οι ατοκες/εντοκες δοσεις για τα χαρατσια.

Αν την θες για να σηκωσεις λεφτα ή εντοκες δοσεις τοτε ΜΗΝ παρεις αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα σου βγαλουν.

http://www.insomnia.gr/topic/396949-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82/

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γενικά το πιστωτικό σύστημα έχει άμεσα οφέλη αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι.

Η συμβουλή μου είναι προσοχή σε "κρυφές" χρεώσεις. το x% επιτόκιο μπορεί να καταλήξει σε yx% (διψήφιο). Λίγο παραπάνω μελέτη στα ψιλά γράμματα, κανα δυο ερωτήσεις σε λογιστές και λίγο σοβαρή πειθαρχία στην διαχείριση.

Βέβαια με τον κατήφορο τον μισθών σας εκεί κάτω, αυτά έγιναν luxury.

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Είναι γεγονός,

ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες, "όπως ο δι@ολος το λιβάνι"...

Παρόλα αυτά,

οι αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, έχουν κατά κανόνα, σημαντικότατα ποσοστά εκπτώσεων, και άλλα πολλά ίσως οφέλη...!

Αν υποθέσουμε ότι,

κάνουμε τις όποιες αγορές μας, και πληρώνουμε με πιστωτική.

Στο τέλος του μήνα,

που θα έρθει ο αναλυτικός Λογαριασμός της Τράπεζας (έκδοσης της πιστωτικής),

αν εμείς δεν εξοφλήσουμε τη μηνιαία (έντοκη) δόση,

αλλά όλο το οφειλόμενο ποσό…

Αυτό θα ήταν λύση...?

Ή και πάλι, εμπεριέχεται, ακόμα και στην εφάπαξ δηλαδή εξόφληση,

κάποιο "κρυφό καπέλο"...?

Σας ευχαριστώ πολύ ;) B)

φιλε ολοι πρεπει να πεταξουμε τις πιστωτικες καρτες γιατι ειναι εργαλεια των σκοτεινων δυναμεων. το τραπεζικο συστημα που τα κινει ολα σε ολο τον κοσμο. οτι θελουν οι τραπεζες αυτο γινεται. πρεπει να παταξουμε τις τραπεζες αν θελουμε να παμε μπροστα αλλα αυτο θελει παγκοσμια επανασταση με αιμα και ισως δεν συμφερει.

Δημοσ.

Φίλε μου paylidis,

μπορείς να μου εξηγήσεις, κάπως πιο αναλυτικά τα Προγράμματα Επιστροφής και Bonus??

Φαντάζομαι, δεν θα ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για όλες τις κάρτες, και για όλο το φάσμα του εμπορίου -Καταστημάτων...?

Κάθε κάρτα κάθε τράπεζας διαφέρει στο τι δίνει και το τι ζητάει (αν θες) απο εσένα. Εγω γενικά κάθομαι και τα βάζω κάτω να μην εχει πάγια κλπ, να λειτουργει ΠΑΝΤΑ και σε ολα τα καταστηματα (υπάρχει κάρτα debit visa που εχω απο μεγάλη ελληνική δημόσια τράπεζα που τρώει ακυρα που και που και εχω ήδη χεστει 2 φορές με την τράπεζα αλλα δε βγάζω ακρη).

Δε με νοιάζει συνήθως το επιτόκιο αλλα οι παροχές, γιατι τα πληρώνω ή για την ακριβεια τα πλήρωνα, πλεον δεν εχω πιστωτικές ελέω κρίσης (μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη).

Σε κάθε περίπτωση εξετάζετε τα Προγράμματα Επιστροφής και Bonus κάθε τράπεζας και κυρίως τα ψιλα γράμματα!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί μπερδεύτηκα όπως τα διάβασα: αν πληρώνεις την ελάχιστη δόση το υπόλοιπο ποσό τοκίζεται κανονικά, αν πληρώνεις όλο το υπόλοιπο τότε μόνο δεν χρεώνεσαι τόκους

@paylidis ποια κάρτα είχες;έχω δει που εξαργυρώνουν κάτι επιταγές στο carrefour, αυτό είναι;

εκεινη που λες ειναι η dynamic. Εμενα αυτη που μου εδινε τις επιταγες νομιζω ήταν απο τη marfin και ηταν για όλα σχεδον τα σ/μ. Επίσης ειχα την Bonus της alpha για ένα φεγγάρι αλλα μου φάνηκε λίγο χαζό και ψιλομπερδεγουέι το ολο συστηματάκι.

Δημοσ.

Να έχετε υπόψιν σας ότι οι κάρτες που επιστρέφουν χρήματα συνήθως δε συμφέρουν σε σχέση με αυτές που δίνουν άλλα προνόμια, όπως διάφορες δωρεάν υπηρεσίες και αγαθά.

Π.χ. διαφήμιζε πέρυσι η BP μία πιστωτική για την οποία έλεγε ότι «σου επιστρέφει το ΦΠΑ από τα καύσιμα». Πολύ ωραίο, μόνο που στις λεπτομέρειες ανακάλυπτες ότι θα σου επέστρεφε το ΦΠΑ του επόμενου γεμίσματος για κάθε 1000€ καυσίμου. Δηλαδή μετά από 1000€ περασμένα στην κάρτα θα σου γυρνούσε <20€. Τρομακτικά συμφέρουσα προσφορά!

:mrgreen:

Ελέγξτε και αυτές με τις δωροεπιταγές, τα δωρεάν αεροπορικά, τις εκπτώσεις σε διάφορα μαγαζιά, κλπ. Συνήθως συμφέρουν πολύ περισσότερο, αρκεί να σας χρειάζονται οι παροχές τους (π.χ. κάποιος που δε κάνει ταξίδια με αεροπλάνο, τι να τα κάνει τα δωρεάν μίλια...)

Δημοσ.

Για μένα το βασικό πλεονέκτημα της κάρτας είναι οτι σου δίνει δανεικά άτοκα..

Ειδικά αν ψωνίσεις ακριβώς μετά την έκδοση του λογαριασμού πληρώνεις μετά απο 50 μέρες..

Δημοσ.

φιλε ολοι πρεπει να πεταξουμε τις πιστωτικες καρτες γιατι ειναι εργαλεια των σκοτεινων δυναμεων. το τραπεζικο συστημα που τα κινει ολα σε ολο τον κοσμο. οτι θελουν οι τραπεζες αυτο γινεται. πρεπει να παταξουμε τις τραπεζες αν θελουμε να παμε μπροστα αλλα αυτο θελει παγκοσμια επανασταση με αιμα και ισως δεν συμφερει.

Φίλε μου, να 'σαι καλά για το χρόνο σου.

Παρόλ'αυτά, αν διαβάσεις, ολόκληρο το "σεντόνι" της συζήτησης, μάλλον θα διαπιστώσεις οτι, σε μεγάλο βαθμό, τα πάντα, είναι σχεδόν στο χέρι μας...

Προσωπικά, αρχίζω να πείθομαι οτι,

αν κάποιος αφιερώσει λίγο χρόνο, στους "Ειδικούς Όρους", δηλαδή στα "ψιλά γράμματα", της κάθε Συμφωνίας που συνάπτει,

και, καταφέρει να κρατήσει ακέραια, χωρίς ελαστικότητα "καλσόν", την αυτοπειθαρχία του,

μπορεί να έχει μόνο οφέλη από μια Πιστωτική Κάρτα... B) B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...