xreokopia Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Eχω ακουσει οτι το φαι στα καρβουνα ειαι εξαιρετικα ανθυγιεινο, μια μπριτζολα στα καρβουνα λεει ειναι σα να καπνισεις 500 τσιγαρα.
leftermann Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 να από κάτω από τη ψησταριά, αυτό το inox δοχείο εννοώ πολύ κατατοπιστικός! Αυτό λοιπόν το ινοξ δοχείο είναι για αυτήν την δουλειά Τεσπά, μάλλον για να μαζεύει την στάχτη, έχω δει μερικές κυριλάτες μπαρμπεκιέρες με τέτοιο πράμα.
pournaras Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Eχω ακουσει οτι το φαι στα καρβουνα ειαι εξαιρετικα ανθυγιεινο, μια μπριτζολα στα καρβουνα λεει ειναι σα να καπνισεις 500 τσιγαρα. Χοιρινη ή μοσχαρισια;
Yasu Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Zoran, τα κάρβουνα ανάβουν πανεύκολα με ένα φύλλο εφημερίδας και αυτό εδώ το μαραφέτι σε 15 λεπτά. να από κάτω από τη ψησταριά, αυτό το inox δοχείο εννοώ Το δοχείο από κάτω είναι για να μαζεύει τη στάχτη (αν μιλάς για τις Weber). Eχω ακουσει οτι το φαι στα καρβουνα ειαι εξαιρετικα ανθυγιεινο, μια μπριτζολα στα καρβουνα λεει ειναι σα να καπνισεις 500 τσιγαρα. Υπερβολές
nicoc89 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Eχω ακουσει οτι το φαι στα καρβουνα ειαι εξαιρετικα ανθυγιεινο, μια μπριτζολα στα καρβουνα λεει ειναι σα να καπνισεις 500 τσιγαρα. που το βασίζεις αυτό που λες? το τσιγάρο προκαλεί προβλήματα στα πνευμόνια σου επειδή περνάει καπνός και δεν ειναι φτιαγμένα για καπνό παρά μόνο για αέρα, το κρέας που θα φας δεν ειναι σε μορφή καπνού απλά έπεσε πάνω του ΚΑΙ καπνός κατά το ψήσιμο, άρα δεν σου κάνει κάτι παρόμοιο με το κάπνισμα. επίσης το τσιγάρο έχει νικοτίνη/πίσσα που είναι υπέυθινα για ότι κακο κάνει , αλλα να μου λες οτι μια μπριζόλα στα κάρβουνα ειναι χειρότερο απ το να έβαζες στον οργανισμό σου 4500mg πίσσα και 350mg νικοτίνη , έλεος . τι να πω , αυτές οι υπερβολές θα μας φάνε .. λες και κάποιος τρώει καθημερινά , όλη του την ζωή στα κάρβουνα για να έχει πρόβλημα .. γιατι αν μιλάμε για άτομα που τρώνε συστηματικά για χρόνια απο ψησταριές καθημερινά πιτόγυρα κλπ , τότε το κάρβουνο ειναι το λιγότερο που θα έπρεπε να τους ανησυχεί.
haris_216 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Eχω ακουσει οτι το φαι στα καρβουνα ειαι εξαιρετικα ανθυγιεινο, μια μπριτζολα στα καρβουνα λεει ειναι σα να καπνισεις 500 τσιγαρα. "τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι ή ανθυγεινά ή παράνομα"
Μπερδεμένος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αν υπάρχει χώρος και χρόνος καλύτερα είναι με ξύλα και όχι με κάρβουνα. Δεν είναι έντονη η μυρωδιά.
zoranb Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 φέτος το πάσχα είχαμε πάει σε κάτι γνωστούς οι οποίοι έψησαν το αρνί σε σούβλα αλλά με κωκ, αυτό καλό; πολύ βιομηχανοποιημένα φαινόντουσαν αλλά μόλις πήραν μπρός κ κοκκίνησαν το αρνί ψήθηκε σε 3 ώρες μια χαρά
pournaras Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 φέτος το πάσχα είχαμε πάει σε κάτι γνωστούς οι οποίοι έψησαν το αρνί σε σούβλα αλλά με κωκ, αυτό καλό; πολύ βιομηχανοποιημένα φαινόντουσαν αλλά μόλις πήραν μπρός κ κοκκίνησαν το αρνί ψήθηκε σε 3 ώρες μια χαρά Μια χαρα ειναι, ολα εχουν τη χαρη τους, ολα την ομορφια τους, αλλα αν δε βαλεις το πουρναρι (λογω ονοματος) να καψει αργα αργα, και να κανει τη θρακα που πρεπει, να φας στη μαπα 3-4 ωρες ζεστη απο τα καρβουνα, και να πιεις 3-4 μπυρες να να διωξεις αυτη την καψα (τρωγοντας παραλληλα το κοκορετσακι που θα παιζει απο κατω), δε νιωθεις τη σωστη γευση του αρνιου. Νομιζω;
zoranb Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 χαχα πρέπει να είσαι μεγάλος ψήστης pournarmaster, έχεις πτύχει κανά βιντεάκι που να είναι καλό για να με μάθει πως να βάζω μπρος μια μικρή μπαρμπεκιέρα;
xreokopia Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 που το βασίζεις αυτό που λες? το τσιγάρο προκαλεί προβλήματα στα πνευμόνια σου επειδή περνάει καπνός και δεν ειναι φτιαγμένα για καπνό παρά μόνο για αέρα, το κρέας που θα φας δεν ειναι σε μορφή καπνού απλά έπεσε πάνω του ΚΑΙ καπνός κατά το ψήσιμο, άρα δεν σου κάνει κάτι παρόμοιο με το κάπνισμα. επίσης το τσιγάρο έχει νικοτίνη/πίσσα που είναι υπέυθινα για ότι κακο κάνει , αλλα να μου λες οτι μια μπριζόλα στα κάρβουνα ειναι χειρότερο απ το να έβαζες στον οργανισμό σου 4500mg πίσσα και 350mg νικοτίνη , έλεος . τι να πω , αυτές οι υπερβολές θα μας φάνε .. λες και κάποιος τρώει καθημερινά , όλη του την ζωή στα κάρβουνα για να έχει πρόβλημα .. γιατι αν μιλάμε για άτομα που τρώνε συστηματικά για χρόνια απο ψησταριές καθημερινά πιτόγυρα κλπ , τότε το κάρβουνο ειναι το λιγότερο που θα έπρεπε να τους ανησυχεί. Δεν το λεω εγω, το εχω ακουσει ειπα. Και συγκεκριμενα απο τον Σοφιανοπουλο της "χρωπει"...
zoranb Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Στο τομέα των ψησταριών η Weber είναι από τις καλύτερες. Εγώ πήρα το καλοκαίρι αυτή. Τα άξιζε τα χρήματα της. Έχει και "αυτόματο" άναμα για τα κάρβουνα, αν και προσωπικά μία χρησιμοποιώ αυτό και μία αυτό, το οποίο μου κάνει το άναμα ακόμη ευκολότερο. Μόνο αρνητικό της ψησταριάς, ότι έχει ένα καπάκι, αν το ψάξεις, μέσα στο "δοχείο" για τα κάρβουνα, και αυτό με τα πολλά ανάματα και με το καιρό σκούριασε και έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα αν κάποιες φορές τα κάρβουνα να είναι μικρά, να υπάρχει κίνδυνος αν τα κουνήσω να πέσουν κάποια κομματάκια μέσα. Βέβαια υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό. Όσον αφορά τα μειωνεκτήματα με τη φωτιά από κάρβουνο, το μόνο που βλέπω είναι ότι αργεί να ανάψει. Χρειάζεσαι χρόνο. Αυτό. Όχι ότι και με τις γκαζιού δε χρειάζεσαι, αλλά κάνεις σίγουρα μεγαλύτερη διαδικασία. αυτό το inox για τα κάρβουνα πως το χρησιμοποιείς για να τα ανάβεις δηλαδή;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μια χαρα ειναι, ολα εχουν τη χαρη τους, ολα την ομορφια τους, αλλα αν δε βαλεις το πουρναρι (λογω ονοματος) να καψει αργα αργα, και να κανει τη θρακα που πρεπει, να φας στη μαπα 3-4 ωρες ζεστη απο τα καρβουνα, και να πιεις 3-4 μπυρες να να διωξεις αυτη την καψα (τρωγοντας παραλληλα το κοκορετσακι που θα παιζει απο κατω), δε νιωθεις τη σωστη γευση του αρνιου. Νομιζω; Ακριβώς αυτή είναι όλη η απόλαυση του ψήστη και φυσικά μόλις βγούν τα ψητά έχουμε ήδη χορτάσει. Η παγωμένη μπύρα μετά απο κάψα κάρβουνου απλά δεν υπάρχει...
Yasu Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 αυτό το inox για τα κάρβουνα πως το χρησιμοποιείς για να τα ανάβεις δηλαδή; Όπως σου είχα πει στην αρχή του thread Α, να πάρεις οπωσδήποτε και αυτό αν θες να ξενοιάσεις με το άναμμα των κάρβουνων. Δεν υπάρχει πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος να ανάψεις κάρβουνα. Δες εδώ πώς δουλεύει: http://www.youtube.com/watch?v=hYDaL_b5VjY ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ από κάτω κυβάκια συμπυκνωμένου καυσίμου για να το ανάψεις όπως δείχνει το video της Weber. Αντί για οποιοδήποτε χημικό, αρκούν 2 τσαλακωμένα φύλλα εφημερίδας. Δες εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=wEHbM0qfZ10 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα