Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν και εχω κάνει αρκετές αγορές μέσω eBay, και γνωρίζω πράγματα για την αποφύγει τελωνείου τώρα που περιμένω δέμα απο LA με έχει αγχώσει.

Ενώ περίμενα το δέμα, σήμερα ήρθε ενα χαρτάκι από το Ελ.Βενιζέλος, τμήμα τελωνειακών διαδικασιών με θέμα <<προσκόμιση παραστατικών>>.

Στο οποίο απαιτούν τιμολόγιο ή αποδειξη και να αναγραφεται ο αριθμός δεματος. Εαν δεν υπάρχει τοτε απαιτουν αντίγραφο παραγγελίας και φωτοτυπία χρέωσης πιστωτικής κάρτας με το αντίστοιχο πόσο PayPal.

Το αντικείμενο (μεταχειρισμένο) κόστισε 1459(+ shipping) USD. Ο αποστολέας το έχει στείλει με EMS και ώς gift. Μου έστειλε με email το shipping notice USPS.

Τώρα τι μπορεί να γίνει;

Δημοσ.

Αν έχεις το τιμολόγιο ή την απόδειξη τα προσκομίζεις, πληρώνεις τα τέλη και τελείωσε το θέμα. Ποιο το πρόβλημα?

Δημοσ.

ή φτιαχνεις photoshop:P

Βασικα σε μεταχειρισμενο τι φορους να πληρωσει ρε παιδια?!!

ειναι οντως μεταχειρισμενο ή απλα το δηλωσες?τι ειναι που εχει 1500?

Δημοσ.

Είναι μεταχειρισμένο. Ένα MacBook 15` ειναι. Πόσο θα παει με τον εκτελωνισμό άραγε και γιατί αφού ειναι gift. Τόσες φορές δεν εχω δώσει τπτ ή παραπάνω απο 7 ευρώ.

Δημοσ.

χρεωση πιστωτικης ε; ξυπνησαν εκει στο τελωνειο.

ιδιωτης ειναι η εμπορος; ζητα κανα προφορμα invoice με εξευτελιστικη τιμη και δωστους αυτο να γουσταρουν :P

μπορει επισης να γραφει οτι ειναι μη λειτουργικο κι ειναι για ανταλλακτικα :)

Δημοσ.

πληρωνεις φορο σε μεταχειρισμενα?

ειναι απο εμπορο ή ιδιωτη?

αν απο ιδιωτη πες του τι εστειλα απο χαρτια μεσα?π.χ. εχει την αποδειξη μεσα!? αλλιως δεν καταλαβαινω την λογικη πως θα καταλαβουν οτι ειναι αγορασμενο ή οτι ο seller ειναι οντως πωλητης και οχι ενας φιλος του

Δημοσ.

Κάνω λάθος ή ο OP φαίνεται να ζητάει συμβουλές για να καταστρατηγήσει τη νομοθεσία? Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ευκολία με την οποία ορισμένοι ρωτούν δημόσια συμβουλές με σκοπό την παραβίαση του νόμου. Εξάλλου, αυτού του είδους οι συζητήσεις δεν επιτρέπονται από τον κανονισμό του insomnia.

http://www.insomnia.gr/forum-58/announcement-13-όροι-χρήσης-του-ιστοτόπου-insomniagr/

Δημοσ.

dreamercon καρφωνεσαι.απο το 09 απλα παρακολουθεις συζητησεις και γραφεις μονο γι αυτο?

μηπως θα ηθελες να γραψεις και την αληθινη σου ταυτοτητα?

Δημοσ.

dreamercon καρφωνεσαι.απο το 09 απλα παρακολουθεις συζητησεις και γραφεις μονο γι αυτο?

μηπως θα ηθελες να γραψεις και την αληθινη σου ταυτοτητα?

Τι σχέση έχει η ταυτότητα μου? Ούτε τελωνιακός είμαι, ούτε για την ελληνική κυβέρνηση εργάζομαι, ούτε στην ελλάδα μένω. Επί της ουσίας έχεις να πεις κάτι? Ξέρω, ο σεβασμός για τους νόμους στην ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού.

Δημοσ.

Τελικα μετά από συνεννόηση με τον ιδωτη πωλητή που πρώτη φορά στέλνει εξωτερικό. Έχει βάλει φωτοτυπία της πληρωμής PayPal μέσα στο πακέτο.

Κάπου πρεπει να εχει γίνει μπέρδεμα, αλλα γιατι να μου ζητάνε και απο εμενα το ποσό πληρωμής

Δημοσ.

λογικα τα τελωνια,θα ειδαν το μικρο λαπιτοπιον με την τεραστια τιμη και θα τους εφυγε το τσερβέέέέέέλο. :shock:

συντομη σκεψη υπαλληλου

-Ωπππππ!!-σο λεει-

-ηρθε η ωρα να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε κοπροσκυλα.

-κατι υποπτο συμβαινει σε αυτο το δεμα!!

-ισως ειναι η προαγωγη μου!!χνι χνι χνι!

τωρα ο αμερικανος,εαν εγραφε γκιφτ και πανω στο δεμα το κοστος,(δλδ εναμισαχιλιαρο),λογικο ειναι φιλε μου να σου ζητανε επιβεβαιωση!

αλλα επειδη ειναι μετ/σμενο δεν πρεπει να πληρωσεις τελη(εκτος εαν καποιο βραδυ αλλαξε κ αυτος ο νομος)για το δεμα σου.

καλα ξεμπερδεματα και ευχομαι να ειναι ολα κομπλε με το μακμπουκπροπιον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...