Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Προσφατα ειχα παει σε μια εκθεση με φωτοβολταικα για να βαλω 10kw στη στεγη του σπιτιου μου.Μετα απο ερευνα που εκανα εκει βρηκα την εταιρεια Sopray η οποια μου προσφερε φωτοβολταικα πολυκρυσταλλικου πυριτιου 240W τα οποια ειναι κινεζικα με τιμη 0,85 ανα watt.Οι αλλες εταιρειες μου αναφερανε μεγαλυτερες τιμες.Θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για τα συγκεκριμενα φωτοβολταικα και αν η τιμη ειναι καλη σε σχεση με την αποδοση τους.Ευχαριστω

Δημοσ.

Προσοχή, μερικά κινέζικα λόγω κατασκευής μετά από λίγο καιρό κιτρινίζουν και δεν έχουν την ίδια απόδοση, η οποία πέφτει καρφί με την αλλοίωση του χρώματος.

Ζήτα του εγγύηση για τα ΦΒ ή να σου αποδείξει ότι τα έχει εγκαταστήσει, το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ "μοντέλο", σε άλλον πελάτη για Χ χρόνο και δεν έπαθαν κάτι.

Δημοσ.

Μου ειπαν οτι τα φωτοβολταικα εχουν εγγυηση αποδοσης 25 χρονων και οτι μεσα στα 25 χρονια η αποδοση τους δε θα πεσει κατω απο 80%.Ανεξαρτητου αυτου, μηπως ξερεις να μου προτεινεις εσυ κατι?

Δημοσ.

Μου ειπαν οτι τα φωτοβολταικα εχουν εγγυηση αποδοσης 25 χρονων και οτι μεσα στα 25 χρονια η αποδοση τους δε θα πεσει κατω απο 80%.Ανεξαρτητου αυτου, μηπως ξερεις να μου προτεινεις εσυ κατι?

Όχι, δεν έχω να σου προτείνω κάτι, απλά έχε το υπόψιν σου. ;)

Αφού σου δίνει εγγύηση, εαν γίνει κάτι του τα τρίβεις στα μούτρα.;ρ

Δημοσ.

Φίλος μου που είναι στον χώρο της εγκατάστασης προτείνει μια γερμανική εταιρία (δεν θυμάμαι όνομα) που ασχολείτε με κατασκευή φβ από πολύ παλιά(πχ διαστημόπλια)

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η πτώση της απόδοσης να είναι όσο το δυνατόν ποιο αργή. Το ότι είπε σε βάθος 25ετίας 80% μείωση απόδοσης δεν μου λέει τίποτα. Μπορεί τον 2ο χρόνο να πέσει από 100% στο 80% και να μείνει 24 χρόνια έτσι. Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για μεγάλη διαφορά. Γενικά ψάξε εταιρία που να έχει χρόνια στον χώρο, με έρευνα και μην τσιγκουνευτείς για κάτι που στην τελική δεν το πληρώνεις καθαρά.

Δημοσ.

Παντως αυτα που βαλαμε εμεις και μαλλον οσα πωλουνται ειναι made in china οποτε μην περιμενει κανεις να αγορασει καθαρα γερμανικα.

Επισεις με τα σημερινα δεδομενα μπορει σε 5-7 χρονια καποιος να τον συμφαιρει να τα ξηλωσει και να βαλει αλλα πανελ για καλυτερη αποδοση παρα να κατσει 25 χρονια με το σουπερ ντουπερ γερμανικο πανελ. Αλλωστε η τεχνολογια εξελισεται και το κοστος μειωνεται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια τα Sopray ειναι πολυ καλα,αλλα σου προτεινω να τσεκαρεις γερμανικα φωτοβολταικα πανελ.Αν θες ρηξε μια ματια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οπως παει η δουλεια με το ρευμα συμφερει να βαλεις σε μια πολυκατοικια πχ με 10 διαμερισματα ?

Μπορεις να μην εχεις μετα καθολου ΔΕΗ?

Δημοσ.

Οπως παει η δουλεια με το ρευμα συμφερει να βαλεις σε μια πολυκατοικια πχ με 10 διαμερισματα ?

Μπορεις να μην εχεις μετα καθολου ΔΕΗ?

Δε γινεται αυτο, απο τεχνικης αποψης. Εκτος του οτι θες τεραστια επιφανεια για 10 διαμερισματα, θες και μπαταριες απειρου μεγεθους και χωρητικοτητας για να σου κρατησουν ρευμα για βραδυ, για 10 διαμερισματα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με συστοιχία μπαταριών, μπορούν να υποστηρίξουν ΜΟΝΟ τις χαμηλές καταναλώσεις μιας οικίας. Όταν λεω χαμηλές καταναλώσεις εννοώ μερικές λάμπες, μια μικρή τηλεόραση, ενα ψυγειάκι, αντε και κανενα ανεμιστήρα. Για καταναλωτές όπως αερόθερμα, κουζίνα, θερμοσίφωνας απλώς τα ξεχνάς γιατί αν θες να υποστηρίξεις τέτοιους καταναλωτές θες πολλά φωτοβολταικά και μπαταρίες που κάνει την αποσβεση της επενδυσης ασύμφορη. Επισης να ξέρεις οτι οι μπαταρίες εχουν χρόνο ζωής και μετά θελουν αντικατάσταση.

Δημοσ.

αυτα που λενε κατι τετοιοι πχ http://www.sunera.gr/thermansi.php#115

τι ειναι ?

Με την παρούσα τεχνολογία η παραγωγή ζεστού νερού με χρήση ηλιακής ενέργειας ειναι πολύ αποδοτική. Για αυτό το λόγο έχουμε τόσους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Αντίθετα τα φωτοβολταϊκά και η πρασινη ανάπτυξη ειναι μια παπατζα που ΜΑΣ κοστίζει και ΘΑ ΜΑΣ κοστίζει πανάκριβα*. Μπορείς να εχεις ανεξάρτητο ενεργειακά σπίτι ΑΛΛΑ με μεγάλο αρχικό κεφάλαιο και πολλές υποχωρήσεις στον τρόπο ζωής σου.

Η αλήθεια ειναι οτι η χρήση ηλιακου για θέρμανση δεν είναι ικανοποιητικά πρακτική, αλλά σε ΜΙΑ οικία μπορει υπο προϋποθέσεις να μειώσει το κόστος θέρμανσης και να κάνει απόσβεση σε σύντομο διάστημα. Χρειάζεσαι ενα ηλιακό θερμοσίφωνα που να τον συνδέσεις σε κλειστό κύκλωμα κυκλοφορίας και ανακύκλωσης νερου σε σώματα καλοριφέρ. Έτσι οταν εχει ήλιο θα έχεις και θέρμανση ΑΛΛΑ οταν εχει συννεφιά ή πέσει ο ήλιος τοτε τέρμα η ζέστα.

(*)Αν θες να μάθεις γιατί η πράσινη ανάπτυξη ειναι παπατζα και αρπαχτή μεγέθους χρηματιστήριο 2000 διάβασε άρθρα στο μπλογκ του αρχαιοπτερυξ.http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Στο μέλλον θα σκάσουν πολλά κανονια λόγω της πρασινης αναπτυξης και αρκετός κοσμάκης θα χάσει ΚΑΙ τα λεφτά της αρχικής επένδυσης αλλά ΚΑΙ το σπίτι/οικοπεδο λόγω του δανείου που πήρε για να βάλει τα φβ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...