cthulhucarbide Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μου φαίνεται ότι για ερασιτεχνική τελείως χρήση θα είναι το ίδιο. Το πλεονέκτημα της πρώτης η εγγύηση(αν και ίσως έχουν και τα άλλα?) αλλά το τρίτο είναι 200βατ παραπάνω και θα έχεις πιο πολύ δύναμη. Άμα το θες για λίγο πιο χοντρά ξύλα μπορεί η παραπάνω δύναμη να κάνει διαφορά. Το πρόβλημα με τις σέγες είναι ότι μπορεί να κάνουν κραδασμούς και να κουράζουν έως πολύ το χέρι που την κρατάει. Επίσης με τους κραδασμούς μπορεί να παίζει λίγο η λάμα και δεν είναι το καλύτερο. Αυτά σε μια φτηνή της πλάκας που είχα, δεν θυμάμαι μάρκα
georgeps21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Σε πιο βαριας χρησεως εργαλεια δε το συζηταμε οτι ο κινεζος ειναι απεξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα. Ακομα και για μια χρηση ειναι 50-50 20-80 αν θα κανουν σωστη δουλεια η αν θα κανουν μπαλωμα...Το καταλαβαινεις αυτο μονο απο το γεγονος οτι δημιουργηθηκε τοπικ για να αναφερονται "οι καλες" μαιμουδες. Σκεψου ποσες ειναι οι κακες εγω θα αναφερω δικό μου παράδειγμα. πριονι της "γνωστης μπος" μας αφησε χρονους μετα απο 3-4 μηνες χαλαρης δουλειας (και ειχαμε δωσει και κανα 70αρι) και τρυπανι του πρακτικερ στα 25 ευρω μας εχει κρατησει απο το 2011... τωρα βγαλε εσυ συμπερασμα για το τι και πως.... εκ πειρας οπως λες
Haldol Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Και τελικά, μιας και ξεθάφτηκε το θέμα, 4 χρόνια μετά, έχω κάνει στροφή 180 μοιρών και καταλήγω να συμφωνήσω με τον MiDi_MiLiZ. Ύστερα από δοκιμές με "φτηνιάρικα", "φτηνά-ερασιτεχνικά" και "ακριβά-επαγγελματικά" καταλήγω στο ότι τίποτα δε συγκρίνεται με τα τελευταία. Η μέρα με τη νύχτα παίδες! Και το "δε σπάει δε χαλάει" δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει "καλό εργαλείο" κάτι. Ακόμα και σε περιφερειακά / αναλώσιμα, η διαφορά είναι χαώδης. Μέχρι πριν 1:30 έτριβα ένα έπιπλο κήπου. Τα γυαλόχαρτα του Lidl (grit 80) γίνονταν "γυαλί" σε 1-2 λεπτά και δεν αφαιρούσαν υλικό. Τα γυαλόχαρτα της Bosch (grit 120) έβγαζαν 5 φορές την επιφάνεια που έβγαζαν τα άλλα πριν χαλάσουν, και φυσικά η δουλειά γινόταν πολύ πιο γρήγορα και ξεκούραστα, αφού "έκοβαν". Δεν περιμενα ενας φαν της "ποιοτητας", της μαρκας και της ταμπελας και εναντιος στις "αντιγραφες" (οπως εχει τυχει να παρακολουθησω πολλα απο τα επιχειρηματα σου στο apple vs ολα τα αλλα gadget/μαρκες/androidη), να ψαχνει για μαιμου/noname/Lidlοειδη εργαλεια. Που ειδικα στην περιπτωση των εργαλειων η αξιοπιστια, η ποιοτητα και η μαρκα επρεπε να ειναι τα νο1 κριτηρια και υπαρχουν πολλοι προφανεστεροι λογοι αποτι στα high end gadget που οι διαφορες ειναι τριχες. Δεν εχει noname και ξε-noname.Μakita, Bosch κλπ σοβαρους κατασκευαστες δε τα φτανει τιποτα-απολυτως τιποτα- που βρισκεται σε ραφια Lidl κλπ.Το οτι δεν χαλανε (που βλεπω ως επιχειρημα παραπανω) δε σημαινει οτι κανουν οπως πρεπει τη δουλεια για την οποια ειναι φτιαγμενα, οπως επισης δε σημαινει οτι τα διαφορα περιφερειακα (μπαταριες, αξονες, αριδες, κοπιδια κλπ) εχουν την ιδια αντοχη στη χρηση αλλα και το χρονο.Το να βλεπω ως επιχειρημα οτι μερικα εργαλεια των 18 ευρω ειναι ιδιων προδιαγραφων/ιδιας κατασκευης με τα πανακριβα αντιστοιχα των 300 ευρω, φανερωνει οτι δε δουλεψατε και με τα 2 ποτε, η οτι δουλεψατε τοσο λιγο ωστε να μην αντιληφθειτε τις τεραστιες διαφορες.
liodos1988 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Σίγουρα τα επώνυμα ειναι άκρως ανώτερα , και το εχω δει και στην πραξη , αλλα δεν θα παρω ηλεκτρικό κατσαβίδι τον 300ε για να ανοίγω το case του pc 3 φορες το χρονο επειδή θέλω να το καθαρίσω , με αυτη την λογική θα παρω τον 18ε ναι μεν no name αλλα αξιόπιστο για της ελαφριές εργασίες που μπορεί να προκύψουν και για το σπίτι ακόμα . Μερικά που εχω δοκιμάσει , και τα εχω ακομα * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβιδι carrefour, οπως ειπε φιλος ποιο πανω , στραβωμενος ροτορας out of the box * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβίδι Skill , αψογο στην λειτουργια , με μονο μειονέκτημα της παταριες που βγηκαν εκτος γρηγορα. * Ηλεκτρικο τρυπανι Skill , αψογο * Κολλητηρι parkside , αψογο * Πιστόλι θερμού αερα parkside , αψογο * Πιστολι σιλικόνης Black and decker , αψογο * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβιδι black and decker , αψογο * Κατσαβιδι black and decker με μπαταριες , καλο για μια δύσκολη στιγμη με μεγάλο μειονεκτημα στον αδύναμο ροτορα . 1
georgeps21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Σίγουρα τα επώνυμα ειναι άκρως ανώτερα , και το εχω δει και στην πραξη , αλλα δεν θα παρω ηλεκτρικό κατσαβίδι τον 300ε για να ανοίγω το case του pc 3 φορες το χρονο επειδή θέλω να το καθαρίσω , με αυτη την λογική θα παρω τον 18ε ναι μεν no name αλλα αξιόπιστο για της ελαφριές εργασίες που μπορεί να προκύψουν και για το σπίτι ακόμα . Μερικά που εχω δοκιμάσει , και τα εχω ακομα * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβιδι carrefour, οπως ειπε φιλος ποιο πανω , στραβωμενος ροτορας out of the box * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβίδι Skill , αψογο στην λειτουργια , με μονο μειονέκτημα της παταριες που βγηκαν εκτος γρηγορα. * Ηλεκτρικο τρυπανι Skill , αψογο * Κολλητηρι parkside , αψογο * Πιστόλι θερμού αερα parkside , αψογο * Πιστολι σιλικόνης Black and decker , αψογο * Ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο κατσαβιδι black and decker , αψογο * Κατσαβιδι black and decker με μπαταριες , καλο για μια δύσκολη στιγμη με μεγάλο μειονεκτημα στον αδύναμο ροτορα . Και τελικά, μιας και ξεθάφτηκε το θέμα, 4 χρόνια μετά, έχω κάνει στροφή 180 μοιρών και καταλήγω να συμφωνήσω με τον MiDi_MiLiZ. σιγουρα ηταν κριμα που ειχε χαθει ετσι, επειδη ειναι κατι που βοηθαει, εμας τους ερασιτεχνες/φοιτητες που και τα οικονομικα ειναι δυσκολα αλλα και που δεν βγαζουμε παραγωγη να κανουμε τη δουλεια μας. εχω παρει πριν λιγο καιρο για ενα boombox που φτιαχνω το μπατζετ τρυπανι του πρακτικερ την μπατζετ σεγα επισης και ενα σετ απο τρυπανια κ bits stanley (στο οποιο με επεισε η πωλητρια οτι ισως αξιζει παραπανω απο το αντιστοιχο μπος -εδω ενιωσα λιγο χαζος- ) θα σας πω αργοτερα για εμπειρια καποια που θυμαμαι: -κολλητηρι weller 30w αξιοπρεπες για μικροκολλησεις εξαρτηματων αλλα για πιο βαριες δουλειες(πχ κατασκευες κεραιων) θελει περισσοτερα βατ -Bits για ντρεμερ(ροτερη τουλ ) απο λιντλ αξιοπρεπες επισης, θα σου κανουν απλες δουλειες χωρις να σου αδειασουν τη τσεπη -ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ EINHELL BMG 135 καλο για μικροεργασιες, τα bits του για πεταμα 1
georgeps21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Να κάνω και εγω αλλη μια ερώτηση την αλλη βδομαδα το γνωστό γερμανικο κατάστημα φέρνει κάμποσα ωραία εργαλειάκια, και για μένα τον ερασιτέχνη με πολυ στριμωγμένη τσέπη καποια μου φαίνονται καλές προσφορές ...τα έχει δοκιμάσει κανείς ή εχει ακούσει τίποτα για τα παρακάτω? ευχαριστω 1) ηλεκτρικο κατσαβίδι http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=59329 2) διάφορα Bits, καποτε ειχα παριε μια μπλε τη θηκη με τα τρυπανια τοίχου και ακόμη την έχω , αλλα για αυτα? http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=59339 εχει επίσης ενα Σετ εξαρτημάτων μικροδράπανου το οποίο για λειτουργείες εδω εκει παραπέρα σε βολεύει απίστευτα , ειδικα για τα λεφτα του
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 To κατσαβίδι από τα Lidl το έχω κι εγώ και είναι καλό. Βίδωσα ένα ολόκληρο φροντιστήριο μόνο με αυτό, απροβλημάτιστα. ΟΜΩΣ έχει ένα βασικό πρόβλημα. Το κόστος των ανταλλακτικών. Τι να το κάνω ότι το αγόρασα 25 νομίζω ευρώ, από τη στιγμή που λόγω μη χρήσης του για 8 μήνες πέθανε η μπαταρία και η καινούρια κοστίζει 40+; Το πήγα σε ηλεκτρολόγους να το φτιάξουν και μου είπαν ότι δεν αξίζει και αυτό είναι το πρόβλημα με όλα τα μη επώνυμα. Ότι τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα.
georgeps21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 To κατσαβίδι από τα Lidl το έχω κι εγώ και είναι καλό. Βίδωσα ένα ολόκληρο φροντιστήριο μόνο με αυτό, απροβλημάτιστα. ΟΜΩΣ έχει ένα βασικό πρόβλημα. Το κόστος των ανταλλακτικών. Τι να το κάνω ότι το αγόρασα 25 νομίζω ευρώ, από τη στιγμή που λόγω μη χρήσης του για 8 μήνες πέθανε η μπαταρία και η καινούρια κοστίζει 40+; Το πήγα σε ηλεκτρολόγους να το φτιάξουν και μου είπαν ότι δεν αξίζει και αυτό είναι το πρόβλημα με όλα τα μη επώνυμα. Ότι τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα. χμμ πηρες το σερβις μήπως σου πουνε αυτοί κατι καλύτερο? το θεμα ειναι οτι και εγω δεν θα βιδωνω συνεχεια,αλλα θελω κατι για το εργαστηριο...αν ειναι να τελειωσει η μπαταρια ετσι...δεν θα προλαβει να βγαλει τα λεφτα του...
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 χμμ πηρες το σερβις μήπως σου πουνε αυτοί κατι καλύτερο? το θεμα ειναι οτι και εγω δεν θα βιδωνω συνεχεια,αλλα θελω κατι για το εργαστηριο...αν ειναι να τελειωσει η μπαταρια ετσι...δεν θα προλαβει να βγαλει τα λεφτα του... Όχι, έψαξα τιμές στο internet (δεν βρήκα), οι αποδείξεις των Lidl είναι θερμικές άρα τώρα είναι ένα σκέτο άσπρο χαρτί στο οποίο δεν φαίνεται τίποτα, και το πήγα στους τοπικούς ηλεκτρονικούς/ηλεκτρολόγους που έχουν service ανάλογων συσκευών. Η απάντηση ήταν "πέτα το".
georgeps21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Όχι, έψαξα τιμές στο internet (δεν βρήκα), οι αποδείξεις των Lidl είναι θερμικές άρα τώρα είναι ένα σκέτο άσπρο χαρτί στο οποίο δεν φαίνεται τίποτα, και το πήγα στους τοπικούς ηλεκτρονικούς/ηλεκτρολόγους που έχουν service ανάλογων συσκευών. Η απάντηση ήταν "πέτα το". παρε το σερβις και ρωτα, εχω αλλαξει χαλασμενα πραγματα(ηλ κουβερτες) χωρις να εχω την αποδειξη
rhtoras Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Συγγνώμη που ανοίγω ένα παλιό θέμα. Όλα είναι θέμα του τι θες να κάνεις.Γιατι άλλο ερασιτεχνικά και άλλο επαγγελματικά εργαλεία. Επίσης άλλο ηλεκτρικά και άλλο εργαλεία χειρός. Στα εργαλεία χειρός είναι πιο συνετό να πάρουμε κάτι πιο επώνυμο.Σε κακή τιμή 8 ευρώ όσο και ένα Κινέζικο κοφτάκι παίρνεις made in Germany από την Orbis που ανήκει στον όμιλο της knipex.Πολύ προσιτή εταιρεία είναι η pro's kit.Κοιταξτε για εργαλεία dönges που είναι μετονομασμένα wiha. Φτηνά εργαλεία είναι και τα athlet και είναι γερμανικά. Κάποια της projahn είναι μετονομασμένα επώνυμα σε καλύτερη τιμή.Π.χ οι πένσες της. Αν βρείτε acesa made in Spain πάρτε τα.Είναι αρκετά οικονομικά.Πλέον λέγονται irimo. Τέλος τα izeltas τα Τούρκικα δεν είναι άσχημα αν και πολύ φτηνά και αυτά. Ότι σας είπα το έχω δουλέψει. Σε ηλεκτρικά εργαλεία για ερασιτεχνική χρήση το κρουστικό δράπανοκατσάβιδο του Lidl είναι αξιοπρεπές. 1
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Hello. Γι' αρχή, δώστε μου ένα χρυσό φτυάρι! Ευχαριστώ! Κατά δεύτερον. Έχουμε καμία εμπειρία από αυτή τη MIG-ο-κόλληση Bülle; Έχω δύο χαλκού ( η μία δυσλειτουργική ), μία inverter και έχω βάλει στο μάτι και μία MIG (για flux-core, δε θα παίξω με αέριο). Ναι. Κάνω συλλογή από ηλεκτροκολλήσεις! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από Haldol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα