19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλησπέρα Insomnics.. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που παρόμοιο ου δεν έχω ξαναδεί.. Για να μην πολυλογώ λοιπόν.. Έχω ένα σχετικά παλιό pc (όχι και πολύ παλιό) και την ώρα που πήγαινε να κάνει boot και έβγαζε Windows XP και την μπάρα που φόρτωνε, χτυπούσε συνέχεια επανεκκινήσεις.. Όσες φορές κι αν προσπάθησα τίποτα, αυτό εκεί κολλημένο να κάνει επανεκκίνηση στο ίδιο σημείο. Θεώρησα από την μικρή πείρα που έχω, ότι κάτι δεν πάει καλά με το boot (ότι λείπει κάποιο αρχείο κτλπ) και αποφάσισα να το formaρω, όλα καλά και άγια λοιπόν μέχρι που και στο format μου κάνει επανεκκινήσεις...!!! Στα καλά καθούμενα εκεί που κοντεύει να τελειώσει ο οδηγός εγκατάστασης των Xp τσακ κλείνει το pc και πάλι από την αρχή.. Μετά από μερικές φορές μου πετάει και μια μπλε οθόνη που δεν καταλαβαίνω τι λέει αλλά τέσπα.. Επίσης από ότι παρατήρησα μετά που θα κάνει την επανεκκίνηση ακούω τον υπολογιστή να δουλεύει μια χαρά αλλά η οθόνη δεν δείχνει τίποτα.. Προσπάθησα ξανά & ξανά αλλά μάταια όλο τα ίδια κάνει.. Τι γίνετε βρε παίδες θα το σώσω ή θα το πάω στον κάδο..;;
xrdim Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καταρχας δεν ειναι απαραιτητο να το πεταξεις. Μπορεις να το χαρισεις σε καποιο μελος του φορουμ (http://www.insomnia.gr/topic/103999-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-part-2/) Τωρα στο προβλημα σου θα προτεινα για αρχη να τσεκαρεις οτι δεν εχει προβλημα ο σκληρος. Δοκιμασε τον σε κανενα αλλο pc ή δοκιμασε μια live διανομη linux σε usb stick και ελεγξε για bad sectors
19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καταρχας δεν ειναι απαραιτητο να το πεταξεις. Μπορεις να το χαρισεις σε καποιο μελος του φορουμ (http://www.insomnia.gr/topic/103999-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-part-2/) Τωρα στο προβλημα σου θα προτεινα για αρχη να τσεκαρεις οτι δεν εχει προβλημα ο σκληρος. Δοκιμασε τον σε κανενα αλλο pc ή δοκιμασε μια live διανομη linux σε usb stick και ελεγξε για bad sectors Λοιπόν μιας και σε βρήκαα..!! μες το μυαλό σου είμαι... άλλαξα σκληρό είπα μήπως έχει κανένα πρόβλημα και πάλι τα ίδια πάω να formάρω και τπτ στα καλά του καθουμένου restart & πάλι από την αρχή... καμιά άλλη ιδέα για το τι μπορεί να φταίει έχεις..;; όσο για να το χαρίσω ας έρθει κάποιος κρήτη να το πάρει
xrdim Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Για δες και θερμοκρασιες (μεσα απο το bios ) αν και λογικα θα εκλεινε και δεν θα εκανε restart αν ειχε εκει θεμα.
19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Για δες και θερμοκρασιες (μεσα απο το bios ) αν και λογικα θα εκλεινε και δεν θα εκανε restart αν ειχε εκει θεμα. Πώς το κάνω το συγκεκριμένο..;; Τίποτα άλλο μπορεί να παίζει..;; Υπόψιν ότι πάντα σε συγκεκριμένο σημείο μου κάνει το restart και μετά η οθόνη δεν δείχνει τίποτα πρέπει να ξανακάνω restart για να μου εμφανίσει κάτι...
xrdim Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Σου κανει restart απο μονο του ή εσυ του κανεις restart επειδη εχει κολλησει ; (Γενικα στο bios μπαινεις πατωντας (συνηθως) delete με το που ξεκιναει ο υπολογιστης και σου δειχνει το logo της μητρικης)
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Από εσένα εξαρτάτε αν έχεις ορεξη να κάτσεις να το λύσεις να το φροντίσεις σε όλα του και να κάνεις ενα φορματ κρατα το. αλλιώς ανακύκλωση να το βρει κανένας άλλος
19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Σου κανει restart απο μονο του ή εσυ του κανεις restart επειδη εχει κολλησει ; Λοιπόν είτε προσπαθήσω να bootάρω είτε να formάρω κάποια στιγμή η οθόνη σβήνει, το pc δουλεύει όμως αλλά το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβήνει που σημαίνει ότι δεν έχει σήμα για να δείξει κάτι, το pc συνεχίζει να δουλεύει όμως η οθόνη τίποτα.. ώρες το έχω αφήσει έτσι αλλά τίποτα, έπειτα πρέπει να κάνω επανεκκίνηση για να μου δείξει η οθόνη ότι πάλι ξεκινάει ο υπολογιστής και μετά πάλι τα ίδια.. Μάλιστα στην αρχή που προσπαθούσα να κάνω boot με το που έβγαζε την μπάρα των Windows Xp τσακ επανεκκίνηση και πάλι από την αρχή... δεν μπορώ ούτε να τον formάρω συνέχεια το ίδιο κάνει...
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Το έχεις καθαρίσει ? στην κάρτα γραφικών γυρνάει το ανεμιστηρακι ?
19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Το έχεις καθαρίσει ? στην κάρτα γραφικών γυρνάει το ανεμιστηρακι ? Το έχω καθαρίσει, όλα τα έβγαλα ένα ένα και τα καθάρισα μιας και το ανέφερες δεν έχει κάρτα γραφικών στο onboard το είχα πάντα συνδεδεμένο...
TheELF Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Όταν εμφανίζεται η μπάρα για την ακρίβεια προς το τέλος ενεργοποιείται η κάρτα γραφικών,το ίδιο και στην εγκατάσταση αφού περάσει τα αρχεία στον δίσκο και κάνει όλες της ρυθμίσεις περνάει τους οδηγούς και ενεργοποιεί την κάρτα γραφικών,οπότε εγώ πιστεύω ότι εκεί είναι το πρόβλημα σου,στο ξεκίνημα αφού δείξει τους δίσκους πάτα διακεκομμένα το F8 για να σου βγάλει την επιλογή για ασφαλής λειτουργία για δες αν εκεί μπαίνει κανονικά...
19paraskos91 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Όταν εμφανίζεται η μπάρα για την ακρίβεια προς το τέλος ενεργοποιείται η κάρτα γραφικών,το ίδιο και στην εγκατάσταση αφού περάσει τα αρχεία στον δίσκο και κάνει όλες της ρυθμίσεις περνάει τους οδηγούς και ενεργοποιεί την κάρτα γραφικών,οπότε εγώ πιστεύω ότι εκεί είναι το πρόβλημα σου,στο ξεκίνημα αφού δείξει τους δίσκους πάτα διακεκομμένα το F8 για να σου βγάλει την επιλογή για ασφαλής λειτουργία για δες αν εκεί μπαίνει κανονικά... Μάλιστα...!! κάτι μάθαμε και σήμερα, το θέμα πάλι είναι ότι δεν έχει κάτι να bootάρει.. οπότε δεν μπορεί λογικά να μπει σε safe mode.. καμιά άλλη ιδέα..;;
TheELF Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Επειδή είπες ότι πέρασες win και ακουγόταν μετά..μάλλον κάπου μπερδεύτηκα. Μπορείς να τρέξεις ubuntu από usb,έχει οδηγίες στην σελίδα δεν χρειάζεται να το κάνεις εγκατάσταση.
Lost1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Κατεβασε το memtest x86 4.2 , απο το iso που θα κατεβασεις φτιαξε ενα bootable cd , απο bios επελεξε να ξεκινησει απο cd , και δες αν βγαζει σφαλματα ...
19paraskos91 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Θα testάρω το memtest και θα postάρω εδώ τα αποτελέσματα..!! Καμιά άλλη ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Επεξ/σία 5 Μαΐου 2012 από 19paraskos91
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα