zoranb Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 http://www.planethunters.org/ Πώς σας φαίνεται το συγκεκριμένο site; Έχει να κάνει με τη συμμετοχή μας στην εύρεση πιθανών πλανητών στο σύμπαν μας.
zoranb Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 δεν βλέπω σχολιασμούς, συνεπώς να υποθέσω πως δεν υπάρχει κ ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανακάλυψη νέων κόσμων, νέων πολιτισμών;
pappous_soulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 δεν βλέπω σχολιασμούς, συνεπώς να υποθέσω πως δεν υπάρχει κ ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανακάλυψη νέων κόσμων, νέων πολιτισμών; Άμα βλέπουν τις μαλακίες που κάνουμε δω κάτω λογικό θα κρύβονται.
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μα καλά δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να βοηθήσει και να ενώσει η δύναμή του με άλλους για κοινοφελή σκοπό; Ξέρετε σκέφτομαι ώρες ώρες πόση δύναμη έχει η ανθρωπότητα όταν ενώνει δυνάμεις, το όλο ζήτημα είναι κάποιος να την οργανώσει και να πάψουμε όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν μονάδες! Αυτό το "εγώ" που έφαγε την Ελλάδα!
gigisoni Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Να χάσουμε την ώρα μας παρατηρώντας κουκίδες χωρίς να έχουμε γνώσεις αστροφυσικής και πρόσβαση σε τηλεσκόπια που απαιτούνται γι'αυτόν τον σκοπό; Εγώ προσωπικά προτιμώ να περνάω την ώρα μου σε άλλα πράγματα. Να παρατηρώ κουκίδες δεν μου έχει βγει κάποια λόξα μέχρι τώρα, και δόξα τον Θεό έχω μπόλικες από δαύτες.
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Να χάσουμε την ώρα μας παρατηρώντας κουκίδες χωρίς να έχουμε γνώσεις αστροφυσικής και πρόσβαση σε τηλεσκόπια που απαιτούνται γι'αυτόν τον σκοπό; Εγώ προσωπικά προτιμώ να περνάω την ώρα μου σε άλλα πράγματα. Να παρατηρώ κουκίδες δεν μου έχει βγει κάποια λόξα μέχρι τώρα, και δόξα τον Θεό έχω μπόλικες από δαύτες. Εντάξει δεν είναι έτσι, αλίμονο εάν έπρεπε να είμαστε όλοι αστροφυσικοί για να βοηθήσουμε σε ένα τέτοιο project και αυτό ακριβώς είναι το σκαλοπάτι που ξεπερνάει ένα τέτοιο project γιατί δεν χρειάζονται γνώσεις, μόνο παρατήρηση. Έτσι χωρίς να έχεις γνώσεις και με λίγο από τον ελεύθερό σου χρόνο, παρατηρείς και κάνεις μερικά κλικ. Και σκέψου εάν ένας χρήστης κάνει μερικά κλικ, πόσα κλικ κάνουν μερικές χιλιάδες χρήστες (που νομίζω είναι στο project αυτό) άρα πόσο σύντομα τελειώνει το υλικό που πρέπει να επεξεργαστεί, άρα πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων πλανητών κλπ. κλπ. σαν τον Κάπτεν Κερκ ακούγομαι!
gigisoni Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εντάξει δεν είναι έτσι, αλίμονο εάν έπρεπε να είμαστε όλοι αστροφυσικοί για να βοηθήσουμε σε ένα τέτοιο project και αυτό ακριβώς είναι το σκαλοπάτι που ξεπερνάει ένα τέτοιο project γιατί δεν χρειάζονται γνώσεις, μόνο παρατήρηση. Έτσι χωρίς να έχεις γνώσεις και με λίγο από τον ελεύθερό σου χρόνο, παρατηρείς και κάνεις μερικά κλικ. Και σκέψου εάν ένας χρήστης κάνει μερικά κλικ, πόσα κλικ κάνουν μερικές χιλιάδες χρήστες (που νομίζω είναι στο project αυτό) άρα πόσο σύντομα τελειώνει το υλικό που πρέπει να επεξεργαστεί, άρα πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων πλανητών κλπ. κλπ. σαν τον Κάπτεν Κερκ ακούγομαι! Άσε φίλε, το ψιλοδοκίμασα, να βγάλω τα ματάκια μου για να πάρει άλλος τη δόξα και άλλος να πληρωθεί κιόλας, εγώ δεν μπορώ. Πονοκέφαλος μ'έπιασε να κοιτάω κουκίδες 5 λεπτά, φαντάσου να το κάνω περισσότερη ώρα...
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Είναι γεγονός πως κ εγώ εάν δεν πίστευα σε τέτοια projects κ εμένα με δυσκόλεψε στην αρχή γιατί είναι λίγο δύσκολο στην πρώτη επαφή, αλλά μετά τις 2-3 πρώτες φωτογραφίες τις περνάς νερό και δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλο zoom για να δείς τα transits όπως λένε. Όσο για τη δόξα και τα λεφτά δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο γιατί τέτοια projects είναι πέρα από τέτοια θέματα, τέτοια projects κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνονται απόλους μας χωρίς καμία ανταπόδωση γιατί γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας. Όχι πως θέλω να καθαγιάζω τέτοιες κινήσεις αλλά αυτού του είδους το άγνωστο νομίζω είναι κάτι που ψάχνει ο άνθρωπος. Φυσικά πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τα εν του οίκου μας και μετά τα παραπέρα. αλλά κ λίγο multitasking, δεν κάνει κακό! (καλά τα λέω ο φούστης, μάλλον στις επόμενες εκλογές θα κατέβω υποψήφιος )
DrLo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 http://www.planethunters.org/ Πώς σας φαίνεται το συγκεκριμένο site; Έχει να κάνει με τη συμμετοχή μας στην εύρεση πιθανών πλανητών στο σύμπαν μας. Εύρετρα θα πάρω ? Μα καλά δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να βοηθήσει και να ενώσει η δύναμή του με άλλους για κοινοφελή σκοπό; Ξέρετε σκέφτομαι ώρες ώρες πόση δύναμη έχει η ανθρωπότητα όταν ενώνει δυνάμεις, το όλο ζήτημα είναι κάποιος να την οργανώσει και να πάψουμε όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν μονάδες! Αυτό το "εγώ" που έφαγε την Ελλάδα! Η γιαγιά μου μου είχε πει ότι αν μετράω αστέρια θα βγάλω μυρμηγκιές.
zoranb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Εύρετρα θα πάρω ? Ελπίζω όχι, σε αυτά τα projects εγώ προσωπικά εάν ήταν στο χέρι μου δεν θα έδινα εύρετρα για κανέναν γιατί τα αξίζουν όλοι όσοι ψάχνουν. Η γιαγιά μου μου είχε πει ότι αν μετράω αστέρια θα βγάλω μυρμηγκιές. Δεν μετράνε αστέρια στο Planet Hunter αλλά τη φωτεινότητά τους, οπότε δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο!
Hamurabi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Oπως ειπε και ενας πολυ μεγαλος ελληνας αστροφυσικος ειναι λιγο ειρωνια να ψαχνουμε ζωη σε αλλους πλανητες οταν παραλληλα καταστρεφουμε τη ζωη στον δικο μας πλανητη.
zoranb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Oπως ειπε και ενας πολυ μεγαλος ελληνας αστροφυσικος ειναι λιγο ειρωνια να ψαχνουμε ζωη σε αλλους πλανητες οταν παραλληλα καταστρεφουμε τη ζωη στον δικο μας πλανητη. Όχι πως θέλω να καθαγιάζω τέτοιες κινήσεις αλλά αυτού του είδους το άγνωστο νομίζω είναι κάτι που ψάχνει ο άνθρωπος. Φυσικά πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τα εν του οίκου μας και μετά τα παραπέρα. αλλά κ λίγο multitasking, δεν κάνει κακό! ναι συμφωνώ απόλυτα αλλά όπως είπα και πιό πριν μπορούμε να κάνουμε πράγματα παράλληλα!
javavall Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Εγώ ασχολούμαι, σπάνια βέβαια. Έχω βρει και έναν eclipsing binary . Γενικά είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις πλανήτη... Ειδικά κάποιον στο μέγεθος της γης. Διότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσεις τον θόρυβο από ένα transit. Επιπλέον η μέθοδος με την οποία δουλεύει όλη αυτή η διαδικάσια είναι "κάπως". Δηλαδή, για να δώσουνε σημασία σε ένα transit, πρέπει να το έχουν υποδείξει αρκετά μέλη. Διαφορετικά, πες ότι μόνο εσύ δήλωσες κάτι σαν transit, δεν θα σου δώσουν σημασία. Αυτό είναι λογικό, διότι είναι πολύ πιθανόν να έκανες λάθος, αλλά κάνει και όλο το πράγμα ..just for fun. Δεν έχουν άδικο και τα παιδιά παραπάνω. Πες ότι βρίσκεις μερικούς παραπάνω πλανήτες. So what? Υπάρχουν πιο παραγωγικά πράγματα. Οπότε χαλαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα