Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτον τον σκληρο wd 80gb (IDE συνδεση) και αυτη τη μητρικη msi 785GM-E51.

Επειδη τον χρειαστηκα,πηρα ενα καλωδιο δεδομενων αφου δε ειχα(ενα τετοιο δηλαδη Link).

Ενω η χωρητικοτητα του σκληρου κανονικα ειναι 80gb, μου εμφανιζεται οτι εχει χωρητικοτητα ~40gb.

Ετρεξα το hd sentinel και 21999826.png

Κατι πρεπει να παιζει με το καλωδιο(...απ' οτι λεει και καταλαβα απο το hd sentinel).Να παω να το αλλαξω?

Δημοσ.

Αφού δεξιά το sentinel τον δείχνει 80gb(74,5) που το πρόβλημα;;

Ίσως απλά να χρειαστεί αν του κάνεις ένα φορμάτ.

Δημοσ.

Εχω αυτον τον σκληρο wd 80gb (IDE συνδεση) και αυτη τη μητρικη msi 785GM-E51.

Επειδη τον χρειαστηκα,πηρα ενα καλωδιο δεδομενων αφου δε ειχα(ενα τετοιο δηλαδη Link).

Ενω η χωρητικοτητα του σκληρου κανονικα ειναι 80gb, μου εμφανιζεται οτι εχει χωρητικοτητα ~40gb.

Ετρεξα το hd sentinel και 21999826.png

Κατι πρεπει να παιζει με το καλωδιο(...απ' οτι λεει και καταλαβα απο το hd sentinel).Να παω να το αλλαξω?

2 τα πιθανα σεναρια : Ή εχεις παρει καλωδιο Ultra DMA 33 οποτε θα πας να παρεις κατι σαν αυτο ή εχεις κανει 2 διαμερισματα στον σκληρο και το 2ο δεν ειναι φορμαρισμενο οποτε και δεν το βλεπει ο υπολογιστης. Κατεβαζεις το HD Sentinel και το βλεπεις αυτο.

Δημοσ.

Η συσκευασια του καλωδιου γραφει αυτα img20120507174549.jpg

Το μηνυμα εκει στη φωτογραφια(την προηγουμενη) με το πρασινο φοντο,δε λεει να δοκιμασω ενα διαφορετικο καλωδιο?ή οχι?

format πως του κανω?Γιατι αν κανω δεξι κλικ στον δισκο και διαμορφωση, γινεται διαμορφωση μονο στα 40gb μαλλον.

Δημοσ.

Από το sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface αυτό θα κάνει low level format.

Για απλό πάνε στην διαχείριση δίσκων των windows κάνε σβήσε ό,τι διαμέρισμα έχει και φτιάξε ένα νέο με όλο τον χώρο μετά απλά κάνεις διαμόρφωση με δεξί κλικ πάνω του (όταν ανοίξεις το «Υπολογιστής» )

Δημοσ.

...Για απλό πάνε στην διαχείριση δίσκων των windows κάνε σβήσε ό,τι διαμέρισμα έχει και φτιάξε ένα νέο με όλο τον χώρο μετά απλά κάνεις διαμόρφωση με δεξί κλικ πάνω του (όταν ανοίξεις το «Υπολογιστής» )

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια,φιλε μου.Αυτο εκανα και ειναι ενταξει πλεον.

Δημοσ.
Το μηνυμα εκει στη φωτογραφια(την προηγουμενη) με το πρασινο φοντο,δε λεει να δοκιμασω ενα διαφορετικο καλωδιο?ή οχι?

...άσχετα που ήδη "έλυσες το πρόβλημά σου" όπως βλέπω, το μήνυμα που λες, εκτός του ότι βεβαίως δεν σχετιζόταν με το ότι υπήρχαν 40GB αδιαμόρφωτου χώρου στον δίσκο, ανέφερε προβλήματα στην επικοινωνία του δίσκου με τη μητρική. Ίσως να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας - ίσως πάλι έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος (ο οποίος είναι και "παμπάλαιος" - από άποψη έτους κατασκευής έστω, αν όχι και χρήσης). Η ενδεικτική πρόταση του HDS "να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο" θα είχε εφαρμογή, εάν το καλώδιο ήταν παλιό (ως καινούριο, είναι κατά πάσα πιθανότητα εντάξει). Οπότε, έχε κατά νου να μην αποθηκεύεις αναντικατάστατα αρχεία στον δίσκο, ή έστω χωρίς να έχεις και αλλού αντίγραφα (πράγμα που θα έπρεπε να κάνεις ούτως ή άλλως βέβαια...).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...