Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Wtf μ εστειλες τωρα....! Ορθοπεδικος μου το ειπε, που θεωρειται πολυ καλος. Το ιδιο εχει πει ορθοπεδικος κ στον μπαμπα μου που εχει κ αυτος χονδροπαθεια.

Και στο γυμναστηριο 2 γυμναστριες που εχουν κ εκεινες μου το ειπαν. Κ στο google που εχω διαβασει λενε για παγο.

Για τωρα που ειναι στην οξεια φαση , οχι συνεχεια. Και μαλιστα μ ανακουφιζει.

Πραγματικα μ εστειλες..!

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Wtf μ εστειλες τωρα....! Ορθοπεδικος μου το ειπε, που θεωρειται πολυ καλος. Το ιδιο εχει πει ορθοπεδικος κ στον μπαμπα μου που εχει κ αυτος χονδροπαθεια.

Και στο γυμναστηριο 2 γυμναστριες που εχουν κ εκεινες μου το ειπαν. Κ στο google που εχω διαβασει λενε για παγο.

Για τωρα που ειναι στην οξεια φαση , οχι συνεχεια. Και μαλιστα μ ανακουφιζει.

Πραγματικα μ εστειλες..!

ψαξτο λιγο καλυτερα... εμενα οι διαθερμίες με εσωσαν και απο τον πάγο παρατρίχα να παθαινα ζημιά...

Δημοσ.

Πηγές;

Δεν αμφισβητώ κάτι, απλά η πάγοθεραπεία γενικά αναφέρεται και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα.

Δημοσ.

Πηγές;

Δεν αμφισβητώ κάτι, απλά η πάγοθεραπεία γενικά αναφέρεται και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα.

Ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής που με εκαναν καλά, στο ιντερνετ δε βρισκεις γιατρεια και προσωπικά με εκραξαν κιολας για την παγοθεραπεία που μου πρότεινε ο πρωτος μαζι με κατι φακελακια σκονης (που αργότερα αποσυρθηκαν κιολας ως υποπτα για διαφορα)...

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

επιτρέψτε μου να μπω και γω στο θέμα, ως παθούσα και γω χονδροπάθειας της επιγονατίδας.

Πρίν ακριβώς από 2 χρόνια, μου έγινε διάγνωση χονδροπάθειας επιγονατίδας για 1η φορά, λόγω οτι ημουν χορευτρια και το καταπονουσα αρκετα το γονατο.

Σήμερα μέτα απο 2 χρόνια λοιπόν, ενω γυμνάζομουν και γενικα είχα μια έντονη αθλητικη δραστηριοτητα, χορο, cross fit, αερόβια προγράμματα (tae bo) και εναέριο χορό.

Με έπιασε πάλι πόνος έντονος στο γονατο, πηγα στο νοσοκομείο και μου εγινε η ιδια διαγνωση, χονδροπαθεια επιγονατιδας.

Αρχικα μου ειπε ο γιατρος παγοθεραπεια 5 φορες την μερα, σε συνδιασμο με αντιφλεγμονώδη, οκ τα ιδια ακριβως που εκανα πριν 2 χρονια, ομως έπειτα απο 22 μερες, ενω ξεπρηστηκε και περπαταω κανονικα, ο πονος κατα καποιο τροπο συνεχιζει, δε με αφηνει λεπτο, ακομα και ξαπλωμενη, και ποσο μαλλον οταν περπαταω νιωθω μια ενοχληση...

Πηγα σε εναν αλλο γιατρο ορθοπεδικο-αθλιτιατρο, που κοιταξε την μαγνητικη και μου ειπε τα εξης:

Οτι εχω ενα κυτταρολιπωδες σωμα που βρισκεται πανω απο την επιγονατιδα (απο παλιοτερο λεει τραυματισμο), και την μπλοκαρει γιαυτο ποναω και δεν μποω να το λυγισω.

Μου ειπε να κανω 10 φυσιοθεραπειες, και αν συνεχισει ο πονος μου ειπε οτι θα μου κανει εγχειρηση...

Απο χονδροπαθεια, γινεται αυτο το πραγμα?

Θελω τα φωτα σας, γιατι παω να τρελαθω!!!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

μαγκες και γω εχω θεμα χονδροπαθειας πηγα σε εναν απο τους κορυφαιους γιατρους στην ελλαδα και μου ειπε ασκησεις ισομετρικες λαστιχο και κυριως πισινα-θαλασσα.Μου προτεινε και τα χαπια lamberts για τρεις μηνες.Αυτα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια εχω και γω χονδροπαθεια επιγονατιδας και υποφερω ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Ψάχνω εμπιστο και τον καλύτερο γιατρο γύρω για δεύτερη γνώμη . Μηπως μπορειτε να με βοηθήσετε; στειλτε εδω ή σε προσωπικο μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Σε ποσους πηγαν ολοι γυμναστική για δύναμη με είπαν, μιλαμε για λογικα πλαίσια παντα όχι πατα κιουτα σαν κανας σφικτερμαν.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

επιτρέψτε μου να μπω και γω στο θέμα, ως παθούσα και γω χονδροπάθειας της επιγονατίδας.

Πρίν ακριβώς από 2 χρόνια, μου έγινε διάγνωση χονδροπάθειας επιγονατίδας για 1η φορά, λόγω οτι ημουν χορευτρια και το καταπονουσα αρκετα το γονατο.

Σήμερα μέτα απο 2 χρόνια λοιπόν, ενω γυμνάζομουν και γενικα είχα μια έντονη αθλητικη δραστηριοτητα, χορο, cross fit, αερόβια προγράμματα (tae bo) και εναέριο χορό.

Με έπιασε πάλι πόνος έντονος στο γονατο, πηγα στο νοσοκομείο και μου εγινε η ιδια διαγνωση, χονδροπαθεια επιγονατιδας.

Αρχικα μου ειπε ο γιατρος παγοθεραπεια 5 φορες την μερα, σε συνδιασμο με αντιφλεγμονώδη, οκ τα ιδια ακριβως που εκανα πριν 2 χρονια, ομως έπειτα απο 22 μερες, ενω ξεπρηστηκε και περπαταω κανονικα, ο πονος κατα καποιο τροπο συνεχιζει, δε με αφηνει λεπτο, ακομα και ξαπλωμενη, και ποσο μαλλον οταν περπαταω νιωθω μια ενοχληση...

Πηγα σε εναν αλλο γιατρο ορθοπεδικο-αθλιτιατρο, που κοιταξε την μαγνητικη και μου ειπε τα εξης:

Οτι εχω ενα κυτταρολιπωδες σωμα που βρισκεται πανω απο την επιγονατιδα (απο παλιοτερο λεει τραυματισμο), και την μπλοκαρει γιαυτο ποναω και δεν μποω να το λυγισω.

Μου ειπε να κανω 10 φυσιοθεραπειες, και αν συνεχισει ο πονος μου ειπε οτι θα μου κανει εγχειρηση...

Απο χονδροπαθεια, γινεται αυτο το πραγμα?

Θελω τα φωτα σας, γιατι παω να τρελαθω!!!!

γεια σας και απο μενα

ειμαι κι εγω χορευτρια μπαλετου και συγχρονου. διαγνωστηκα με χονδροπαθεια στο γονατο τον Οκτωβριο, ακομα νιωθω πονο οταν κουραστει το ποδι ή με τον χορο/ασκηση. μου ειπε και μενα ο γιατρος για το κυτταρολιπωδες σωμα που λες αλλα ειναι εκ γεννετης. δε μου ειπε για εγχειρηση αλλα σκοπευω να παω και αλλου γιατι δεν περναει. τελικα τι εκανες εσυ; και τι γινεται με τις ενεσεις ακριβως; μπορει καποιος να πει παραπανω πραγματα αν ξερει;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγω εχω και στα δυο στο δεξι λιγο χειροτερο.Πως το αντιμετωπισα επειτα απο 3 γιατρους βρηκα εναν που με "εσωσε"η περιπτωση μου ηθελε 3 πραγματα επειδη η ζημια που εχει γινει δεν διορθωνεται αλλα σταματησαμε η καθυστερουμε την εξελιξη της για πολλα χρονια ειμαι 49.Πρωτον εκανα ενεσεις υαλουρονικου πεντε σε καθε ποδι(το ικα καλυπτει 4 συνολο)απωλεια βαρους ειχα περισσεμα,Και ενδυναμωση τετρακεφαλων.ΟΧΙ ποδηλατο καθοδο σκαλιων κυριως ΝΑΙ σε βαδισμα σε ευθειες κυριως και στο κολυμπι.ΚΑΙ ΑΝ για καποιο λογο πρηστει η ερεθιστει παγο 15 λεπτα.

Τωρα οσοι πινουν χονδροϊτινες και ποσιμο υαλουρονικο που ειναι μουφα χοντρη ολοι οι γιατροι μου το ειπαν δωρον αδωρον.Εγω βοηθηθηκα και πλεον βελτιωσα την ποιοτητα ζωης μου.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δική μου περίπτωση χονδροπάθειας στο 1 γόνατο, προήλθε απο τραυματισμό και λύθηκε με ισομετρικές ασκήσεις για ενδυνάμωση του τετρακέφαλου και κυρίως του έσω πλατύ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.bmp, περπάτημα 3km κάθε μέρα, χάπια γλυκοζαμίνης και με 1 ένεση αξίας 100 ευρώ που την παρήγγειλα απο 1 φαρμακείο στο σκρουτζ!.

Η ένεση που έκανα λέγεται CHONDRYAL PLUS. Την κάνεις μια και έξω και φυσικά ΔΕΝ καλύπτεται από κανένα ταμείο. Είναι αποτελεσματική διότι σου αναδομεί και τον χόνδρο… 

Υπάρχουν και ακριβότερες, που κοστίζουν 250-350 ευρώ αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Πάντως, σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε τις φτηνιάρικες συνταγογραφούμενες των 15 -25 ευρώ που χρειάζονται 5 ενέσεις ανά γόνατο, διότι είναι χαμηλότερης ποιότητας, χαμηλότερου μοριακού βάρους και παλιάς «τεχνολογίας».

Μην εμπιστεύεστε σε καμία περίπτωση τον γιατρό όταν σας λέει ότι θα πάρει αυτός την ένεση, φθηνότερα κτλ. Αγοράστε εσείς την ένεση, αλλιώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας βάλει μια πιο φθηνή και να πληρώσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η αμοιβή γιατρού για 1 ένεση σε ιδιωτικό ιατρείο είναι από 20 έως 50 ευρώ. Αν πας στο δημόσιο, στα εφημερεύοντα μαζί με την ένεση, θα στην κάνουν δωρεάν και αμέσως, αλλά καλυτέρα να πας σε ιδιωτικό με ραντεβού.

Και ένα βίντεο με ασκήσειςhttp://www.netwix.gr/watch/644401/antimetopisi-xondropatheias-stin-epigonatida

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους 

Είναι λίγο παλιό το θέμα αλλά επειδή κάποιος μπορεί να το διαβάσει και να βοηθηθεί θα σας πω την εμπειρία μου. Από παλιό τραυματισμό πριν από 23 χρόνια άρχισα λόγω ηλικίας να έχω ενοχλήσεις στον αστραγαλο οι οποίες από ένα σημείο και μετά ήταν ανυπόφορες. Η διάγνωση κατεστραμενος χονδρός, έκανα ενεση με υαλουρονικο (υψηλού μοριακού βάρους) και για κανένα 8μηνο ηρέμησα μετά άρχισε πάλι να πονάει και ο γιατρός μου είπε να την επαναλάβουμε γιατί έχει διάρκεια 8-10 μήνες. Ταυτόχρονα έπαθα και ένα σοβαρο ατύχημα με συντριπτικό κάταγμα στην κνημη. Επί 9 μήνες το κάταγμα δεν ήθελε να κολλήσει (η κνημη είναι ίσως το πιο δύσκολο οστό για πορωση) Μου σύστησαν να κάνω prp όπου σου παίρνουν αίμα το φυγοκεντριζουν και παίρνουν ένα διάφανο υγρό (νομίζω πλάσμα με υψηλή συγκέντρωση) το βάζουν με ενεση στην περιοχή που έχεις πρόβλημα. Η όλη διαδικασία κράτα 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από 2 μήνες και συνολικά 3 εφαρμογές η κνημη να έχει κολλήσει!! Ο χειρουργός που έστειλε να το δοκιμάσω έμεινε έκπληκτος, ακόμη και αν ήταν να κολλήσει μόνο του κάτι που μετά από τόσο καιρό ήταν πλέον πολύ δύσκολο, σίγουρα δεν θα κολλούσε μέσα σε 2 μήνες. Εν ολίγοις γλύτωσα νέο χειρουργείο και όλη την ταλαιπα που αυτό έχει κάνοντας 3 ενέσεις με το δικό μου αίμα. Ρώτησα τον γιατρό αν βοηθά στο θέμα του αστραγαλου και μου είπε ναι. Έχω κάνει 2 εφαρμογές μέσα σε 1 μήνα και μπορώ να σας πω ότι πάει πολύ καλά. Από την πρώτη θεραπεία φεύγοντας από το ιατρείο δεν ένιωθα πόνο στον αστραγαλο!! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν placebo effect αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες συνέχισα να μην πονάω. Πάνω στον μήνα άρχισα να νιώθω μια ενόχληση (καμία σχέση με τον πόνο που είχα πριν) έκανα και 2η θεραπεία και πάλι το ίδιο, δεν πονούσα!!! Σαν παλιός αθλητής είχα διάφορους τραυματισμόυς κυρίως σε ωμο και εβαζα πάγο, αλοιφές, ξανά πάγο, ατελείωτες φυσικόθεραπείες κλπ τέτοια άμεση βελτίωση δεν έχω δει με τίποτα άλλο. Αν με ρωτάτε δοκιμάστε το είναι μαγικό!! Το κόστος στον δικό μου γιατρό που έχω πάει αρκετές φορές είναι 150 ευρώ, από ότι έχω ακούσει κάπου εκεί παίζει και ίσως λίγο παραπάνω. Σίγουρα δεν κάνει για όλους και για τα πάντα αλλά κάνει για χονδροπαθεια, τενοντίτιδα (όχι ολικη ρήξη) κατάγματα και πολλά άλλα. Η ενόχληση από την ενεση (εξαρτάται και από το χέρι...) είναι πραγματικά τίποτα και σας λέω εγώ που μου έκαναν ενεση μέσα σε κάταγμα 

Ελπίζω να βοήθησα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...