Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασε το Ολυμπος βιολογικο, ειναι γαματο γαλα και εχει διαρκεια καμια 10ρια μερες.

Η καποιο αλλο απο ολα αυτα που δεν κρατανε 3 μερες αλλα καμια 10ρια, και εγω αυτο κανω γιατι συνηθως το βαζω μονο στον καφε (θελω μονο φρεσκο στον καφε)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καθάρισε το ψυγείο σου άμεσα γιατί αν είναι μέσα πολλά και διάφορα ληγμένα - χαλασμένα, κάτι θα πάθεις και θα νομίζεις ότι φταίει το γάλα. Και μην αλλάξεις μάρκα γάλακτος! Ποτέ δεν έχω ακούσει για τόσο καλό γάλα που να πίνεται τόσο καιρό μετά το άνοιγμα και να' ναι μια χαρά!

Δημοσ.

Δοκιμασε το Ολυμπος βιολογικο, ειναι γαματο γαλα και εχει διαρκεια καμια 10ρια μερες.

Η καποιο αλλο απο ολα αυτα που δεν κρατανε 3 μερες αλλα καμια 10ρια, και εγω αυτο κανω γιατι συνηθως το βαζω μονο στον καφε (θελω μονο φρεσκο στον καφε)

θα το δοκιμάσω , βγαίνει σε 1,5% ?

Καθάρισε το ψυγείο σου άμεσα γιατί αν είναι μέσα πολλά και διάφορα ληγμένα - χαλασμένα, κάτι θα πάθεις και θα νομίζεις ότι φταίει το γάλα. Και μην αλλάξεις μάρκα γάλακτος! Ποτέ δεν έχω ακούσει για τόσο καλό γάλα που να πίνεται τόσο καιρό μετά το άνοιγμα και να' ναι μια χαρά!

ναι ,θα καθαρίσω άμεσα

πάντως ειναι καλό γαλά γενικά δεν έχω παράπονο

Δημοσ.

θα το δοκιμάσω , βγαίνει σε 1,5% ?

ναι ,θα καθαρίσω άμεσα

πάντως ειναι καλό γαλά γενικά δεν έχω παράπονο

Το συγκεκριμενο δεν νομιζω να βγαινει σε 1.5% αλλα θα υπαρχει κατι με 1.5% που να εχει διαρκεια πανω απο 3 μερες.

Δημοσ.

Μεταξύ μας, είναι ενδεικτικές οι ημερομηνίες λήξεως και είναι κρίμα να πετάγονται τα πάντα, αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Μικρότερη συσκευασία, μπορείς και να δοκιμάσεις να το κόψεις και τελείως, να δεις τι γεύση έχει ο καφές χωρίς. Μπορεί να σ΄αρέσει!

Δημοσ.

Μεταξύ μας, είναι ενδεικτικές οι ημερομηνίες λήξεως και είναι κρίμα να πετάγονται τα πάντα, αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Μικρότερη συσκευασία, μπορείς και να δοκιμάσεις να το κόψεις και τελείως, να δεις τι γεύση έχει ο καφές χωρίς. Μπορεί να σ΄αρέσει!

σε σαλάτα το βάζω για dressing (δική μου συνταγή αυτοσχέδια) λογο οτι συνηθίζω να τρώω περίεργα φαγητά. θα ψάξω να βρω καμια μικρότερη συσκευασία να το κρατάω 1-2 μέρες μετά την λήξη τότε.

Οπότε καταλήγουμε στο οτι όντως μπορει να ειναι βλαβερό 10 ημέρες μετά την λήξη του.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το θέμα μπορεί να κλειδωθεί αν θέλουν οι mods. :)

Δημοσ.

Ότι τρως/τρώμε έχει μικρόβια (εκτός από τις κονσέρβες αν και πάλι εκεί δεν είναι απόλυτο).

Το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα από την νομοθεσία επιβάλλεται να έχει έως 100 κύτταρα(μικρόβια) / ml αν θυμάμαι καλά μετά την παστερίωση.

Ε οχι και 100 κυτταρα ανα mL μόνο. :-D

Η ευρωπαικη νομοθεσια λεει για μεγιστη επιτρεπομενη τιμη αριθμου βακτηριων 50000 CFU/mL για μετα 5 μερες ενω για αμεσως μετα την παστεριωση 5000 CFU/mL.

Το θεμα και μερικα απο αυτα που λεγονται ειναι ολιγον "αστεια".

Τα ληγμενα προιοντα εχουν αυξημενη επικινδυνοτητα για την υγεια μας!

•Ουτε σημαινει πως 100% θα μας βλαψουν εαν τα φαμε, ουτε σημαινει φυσικα οτι δεν θα μας βλαψουν και επειδη φαγαμε 5-10-100 φορες ληγμενα και δεν εγινε τιποτα τοτε και την 101η φορα θα γινει ξανα αυτο.

•Το ληγμενο γαλα(τα μικροβια δηλαδη που αναπτυσσονται μεσα) μπορει να προκαλεσει ακομα και πολυ σοβαρα προβληματα υγειας!

Οποιος θελει να ρισκαρει και να πιει ληγμενο γαλα επειδη συνηθως δεν βλαπτει(και αυτο ειναι αληθες, συνηθως, τις περισσοτερες φορες η καταναλωση <3 ημερων ληγμενου παστεριωμενου γαλατος οπου εχει διατηρηθει στο ψυγειο εν τω μεταξυ βεβαια, δεν επιφερει καποια προβληματα), ας το κανει. Δικαιωμα του. Παντως να ξερει οτι αυτα τα ατιμα οντα των 3 μεγαλων βασιλειων, των βακτηριων, των μυκητων αλλά και των πρωτοζωων, αμα καταφερουν και μπουνε σε καποιες συγκεκριμενες συγκεντρωσεις μεσα μας, τοτε μπορουν να μας καταστρεψουν.

Δημοσ.

Δοκιμασε και χαλασμενα λαχανικα στην σαλατα σου.

Θα ειναι ασορτι με το γαλα και θα εχει γαματη γευση.:rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασε και χαλασμενα λαχανικα στην σαλατα σου.

Θα ειναι ασορτι με το γαλα και θα εχει γαματη γευση.:rolleyes:

φυσικά και όχι, τα λαχανικά έχουν άσχημη γευση και υφή αν χαλάσουν.

άλλο το λειγμένο και άλλο το χαλασμένο . :-)

Δημοσ.

φυσικά και όχι, τα λαχανικά έχουν άσχημη γευση και υφή αν χαλάσουν.

άλλο το λειγμένο και άλλο το χαλασμένο . :-)

αν το λείξεις πολύ ε , κάποια στιγμή θα χαλάσει

Δημοσ.

Προσωπικά 2 μέρες να περάσουν από την ημερομηνία λήξης στο άσπρο γάλα έχω πάντα ενοχλήσεις στο στομάχι, σοκολατούχο και 4-5 ημερών να πιώ δεν έχω κανένα προβλήμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

με 1 μέρα μετά την ημερομηνία λήξης πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα, με παραπάνω δεν το διακινδυνεύω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...