Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελευταία με την κρίση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα ή επιχειρήσεις.

σας έχει επηρεάσει καθόλου αυτό;

έχετε αλλάξει τις συνήθειες σας με βάση αυτό;

αφορμή για το ποστ:

συναντάω πριν κάτι μέρες μια φίλη και της λέω πάω για ψώνια στο λιντλ...

και μου απαντά, εγώ δε ψωνίζω από τα λιντλ.

της λέω γιατί;

-λόγω Γερμανιάς κτλ κτλ

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελάχιστα. Άμα δύο προιόντα είναι ίδια ποιοτικά και χρηματικά τότε ναι, αλλά δυστυχώς οι τιμές δεν είναι και πολύ καλές.

Και η εξυπηρέτηση των μαγαζιών όχι και η καλύτερη, πολύ συχνά

Δημοσ.

Ναι έχω ακούσει κι άλλους να το κάνουν. Εγώ προσπαθώ να αποφεύγω τα μεγάλα καταστήματα και να ψωνίζω από μικρότερα, όπως από μπακάλικα π.χ.

Δημοσ.

ανάλογα που είναι ποιο φτηνά πχ βιβλία απο amazon

Βρίσκεις ελληνικά βιβλία στο amazon και μάλιστα και πιο φθηνά;;;;

Εμείς (γιατι δεν είμαι μόνος) αγοράζουμε ελληνικά μόνο. Πέρνουμε πολυ λιγότερα προϊόντα αλλα ελληνικά, καθαρά και μόνο για να ενισχύουμε την Ελλάδα. Του πατέρα μου ο μισθός είναι ο μισός, της μάνας μου τα 2/3 αλλα όσο ψωνίζουμε, ψωνίζουμε ελληνικά. Και να σκεφτείτε οτι πρίν την κρίση δεν είχαμε τέτοια μανία με τα ελληνικά (αλλα και τότε κυρίως ντόπια πέρναμε)

Δημοσ.

αναλογα το προιον παντα και τι θελω απο αυτο. Αν ειναι να τα παρει η μια εταιρια και οχι η αλλη δεν με ενδιαφερει. Αν ειναι να τα παρει ο ταδε παραγωγος θα παρω το τοπικο.

Δημοσ.

αναλογα το προιον παντα και τι θελω απο αυτο. Αν ειναι να τα παρει η μια εταιρια και οχι η αλλη δεν με ενδιαφερει. Αν ειναι να τα παρει ο ταδε παραγωγος θα παρω το τοπικο.

Καλα ναί αυτό ισχύει φούλ. Πχ. μία μηχανή που θα μπορούσα να την πάρω απο το public και απο το amazon, ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ οτι την πέρνω πιο φθηνά απο το amazon. Γιατι το public καμια πολυεθνική θα το έχει ή θα το πάρει. Βέβαια και σε αυτό που λέω υπάρχει εξαίρεση. Πχ. εγω μία DSLR την πήρα απο ένα συνοικιακό μαγαζί στα Εξάρχεια, ΠΟΛΥ πιο φθηνά και απο amazon και έτσι ενίσχυσα και το μικρομάγαζο.

Εγω μίλαγα κύριως για τρόφιμα. ΑΝ και πρέπει να αρχίσουμε να πέρνουμε και ρούχα, παπούτσια σιγά σιγά.

Δημοσ.

Βρίσκεις ελληνικά βιβλία στο amazon και μάλιστα και πιο φθηνά;;;;

Εμείς (γιατι δεν είμαι μόνος) αγοράζουμε ελληνικά μόνο. Πέρνουμε πολυ λιγότερα προϊόντα αλλα ελληνικά, καθαρά και μόνο για να ενισχύουμε την Ελλάδα. Του πατέρα μου ο μισθός είναι ο μισός, της μάνας μου τα 2/3 αλλα όσο ψωνίζουμε, ψωνίζουμε ελληνικά. Και να σκεφτείτε οτι πρίν την κρίση δεν είχαμε τέτοια μανία με τα ελληνικά (αλλα και τότε κυρίως ντόπια πέρναμε)

διαβάζω αγγλικά βιβλία και ήταν ενα μόνο παράδειγμα, βέβαια προτιμάω αγορές του εξωτερικού και λόγο συμπεριφοράς προς το πελάτι (δες πλαίσιο)

α για τρόφιμα ανάλογα το τι θέλω αν έχω να διαλέξω σε μια milka ή ΙΟΝ θα το κάνω ανάλογα την όρεξη που έχω εκείνη την στιγμή

Δημοσ.

Υπάρχουν αυτοκίνητα που η παραγωγή τους γίνεται στην πατρίδα?Κινητά τηλεφωνα?Xm δεν νομίζω.Ακόμα και τα κρέατα δυστυχώς τα φέρνουν απέξω και τα πουλάνε σαν ελληνικά και σε υψηλές τιμές.

Προσπαθώ να αγοράζω ελληνικά προϊόντα αλλα δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο.

Δημοσ.

Υπάρχουν αυτοκίνητα που η παραγωγή τους γίνεται στην πατρίδα?Κινητά τηλεφωνα?Xm δεν νομίζω.Ακόμα και τα κρέατα δυστυχώς τα φέρνουν απέξω και τα πουλάνε σαν ελληνικά και σε υψηλές τιμές.

Προσπαθώ να αγοράζω ελληνικά προϊόντα αλλα δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο.

καλά δε μιλάμε για πράγματα που δεν κατασκευάζονται/παράγονται στην ελλάδα.

όντως το να βρεις ελληνικό είναι δύσκολο. ακόμα και προϊόντα ή επιχειρήσεις που νομίζουμε ότι είναι ελληνικά, είναι ξένων συμφερόντων

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα...

Να πρεπει να ψαχνουμε ποια προιοντα ειναι ελληνικα και οχι ποια προιοντα παραγονται στην Ελλαδα..

Πχ.. Η μπυρα f@x ειναι ελληνικη και παραγεται στην ελλαδα..η μπυρα @mst3l παραγεται στην ελλαδα αλλα δεν ειναι ελληνικη..και τα χρηματα πανε σετο εξωτερικο...

Εχει μεγαλη διαφορα το προιον να παραγεται στην ελλαδα και το προιον ειναι ελληνικο..

Αλλα απο την αλλη η ελληνικες εταιριες πουλανε τα προιοντας τους την εγχωρια αγορα πιο ακριβα απο τι τα πουλουν στο εξωτερικο..

Δειτε τι τιμες εχουν οι ελλιες το λαδι και η φετα εδω και τι τιμες εχουν στο εξωτερικο..

Μας εμεινε ενα ποιοτικο προιον σαν Ελλαδα το κρασι και αυτο επειδη πλητουμε τα γαλλικα συμφεροντα πανε να το φορολογισουν με παρα πολυ μεγαλο φορο..

Η ιδια η χωρα αποτρεπει τον κοσμο μα παραγει και να δημιουργησει καινοτομα και καλα προιοντα..

Οσο για τα μεγαλα μαγαζια πουεχουμε εδω στην ελλαδα.. Λειτουργουν σαν αρπακτικα και βλεπουν τον ανημερωτο πολιτη σαν ποδια με λεφτα..

Τωρα που θα τα δουμε σκουρα ..ολοι μας θα σκαψουμε το μπαξε μας να βαλουμε ντοματες και λοιπα..

Δημοσ.

αδιαφορο.. για 2 λογους,

πρωτον σε παρα πολλα προιοντα δεν ξερεις αν ειναι ελληνικα ή απλα εχει αγοραστει η επιχειρηση και δευτερον γιατι ωραια η θεωρια αλλα οταν ξεμενεις απο λεφτα δεν μπορεις να βαλεις τον "πατριωτισμο" σου στον φουρνο

τωρα αν τυχει 2 προιοντα να ειναι το ιδιο ποιοτικα και το ενα να ειναι ελληνικο και να εχουν κοντινη τιμη οκ τοτε θα προτιμησω το ελληνικο

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα...

Να πρεπει να ψαχνουμε ποια προιοντα ειναι ελληνικα και οχι ποια προιοντα παραγονται στην Ελλαδα..

Πχ.. Η μπυρα f@x ειναι ελληνικη και παραγεται στην ελλαδα..η μπυρα @mst3l παραγεται στην ελλαδα αλλα δεν ειναι ελληνικη..και τα χρηματα πανε σετο εξωτερικο...

Εχει μεγαλη διαφορα το προιον να παραγεται στην ελλαδα και το προιον ειναι ελληνικο..

Αλλα απο την αλλη η ελληνικες εταιριες πουλανε τα προιοντας τους την εγχωρια αγορα πιο ακριβα απο τι τα πουλουν στο εξωτερικο..

Δειτε τι τιμες εχουν οι ελλιες το λαδι και η φετα εδω και τι τιμες εχουν στο εξωτερικο..

Μας εμεινε ενα ποιοτικο προιον σαν Ελλαδα το κρασι και αυτο επειδη πλητουμε τα γαλλικα συμφεροντα πανε να το φορολογισουν με παρα πολυ μεγαλο φορο..

Η ιδια η χωρα αποτρεπει τον κοσμο μα παραγει και να δημιουργησει καινοτομα και καλα προιοντα..

Οσο για τα μεγαλα μαγαζια πουεχουμε εδω στην ελλαδα.. Λειτουργουν σαν αρπακτικα και βλεπουν τον ανημερωτο πολιτη σαν ποδια με λεφτα..

Τωρα που θα τα δουμε σκουρα ..ολοι μας θα σκαψουμε το μπαξε μας να βαλουμε ντοματες και λοιπα..

Δεν μπορω να σπασω τον κωδικα σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...