HERTHAN Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αγοραζω οτι με συμφερει και οτι αντεχει η τσεπη μου. Αν τα λιντλ για παραδειγμα ειχαν τα προιοντα (ελληνικα προιοντα εννοω οχι αυτα που ερχονται απο γερμανια)που εχουν και τα αλλα ελληνικα σουπερμαρκετ ή μπακαλικα σε χαμηλοτερες τιμες θα τα επαιρνα ολα απο τα λιντλ. Αλλα επειδη πανω κατω τα προιοντα που ψωνιζω εχουν τις ιδιες τιμες κοιταω που παιζει προσφορα και αναλογως ψωνιζω.
panos2171 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ελληνικά προϊόντα και αποφεύγω τα σουπερ μαρκετ.Από μινι μαρκετ και μανάβικα. Τα μινι μάρκετ έχουν καλύτερες τιμές??
ikaruga24 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Παντως και εδω στην Κυπρο συνεχιζω να αγοραζω Κυπριακα και Ελληνικα προιοντα. Ανεκαθεν τα προτιμουσα και ας ειναι και ακριβοτερα αμα λαχει (αν και δεν καταλαβαινω το γιατι). Επισης οσο μπορω και αντεχει η τσεπη μου αποφευγω τα σουπερ μαρκετ. Θα αγορασω απο το περιπτερο, φουρνο, whatever της γειτονιας μου (και οχι μονο) παρα να παω να σκασω σε καποιο σουπερ μαρκετ ασχετα αν καποιες φορες μου ειναι αναγκαιο. Τα μινι μάρκετ έχουν καλύτερες τιμές?? Εχω πετυχει ουκ ολιγα προιοντα τα οποια ειναι παρα πολυ φτηνοτερα σε ενα μινι μαρκετ σε σχεση με το οποιοδηποτε σουπερ και η επιλογη δεν περιοριζεται μονο σε τροφιμα. Ετσι ως παραδειγμα το ζελε για μαλια μου σε σουπερ κανει περι τα 7 ευρω, στο περιπτερο κατω απο το σπιτι μου το βρισκω 4.5 ευρω.
HERTHAN Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Τα μινι μάρκετ έχουν καλύτερες τιμές?? Ολα σχεδον τα μινι μαρκετ εχουν ακριβοτερες τιμες σε ολα. Σε ολα ομως.
status Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ολα σχεδον τα μινι μαρκετ εχουν ακριβοτερες τιμες σε ολα. Σε ολα ομως. Να σου πω όμως την αλήθεια μου, προτιμώ να στηρίξω τον κύριο Θοδωρή της γειτονίας μου παρά τον Χ Φριτζ της γερμανίας.
HERTHAN Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν ο Θοδωρας ομως μου κοστισει εμενα στο καλαθι 10 ευρω παραπανω θα μου τα δωσεις εσυ?
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 καλά δε μιλάμε για πράγματα που δεν κατασκευάζονται/παράγονται στην ελλάδα. όντως το να βρεις ελληνικό είναι δύσκολο. ακόμα και προϊόντα ή επιχειρήσεις που νομίζουμε ότι είναι ελληνικά, είναι ξένων συμφερόντων Και τι, και σε τι ποσοστο καλυψης των αναγκων παραγεται στην ελλαδα; Αντε και αγορασαμε τη νοματα και την πατατα απο ελλαδα( το 99% των υπολοιπων προιοντων τι σημασια εχει απο που το παιρνουμε;
Nihilist Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Εμ, η ελληνική παραγωγή δεν είναι και από τις πιο πλούσιες. Πχ γάλατα και αλλαντικά ελληνικά, αλλά από αναψυκτικά αντίστοιχο της coca δεν υπάρχει σε ελληνικό(εκτός από εψα αλλά είναι πίσω γευστικά). Βόντκες και καραμέλες από ρώσικα μαγαζιά. Από Lidl ελάχιστα παίρνω και ,φυσικά, αυγά από τις κότες μου. Ρούχα όμως τα κάνει μία φίλη μου, αλλιώς τίποτα από κανά τοπικό μαγαζί στο κέντρο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν ο Θοδωρας ομως μου κοστισει εμενα στο καλαθι 10 ευρω παραπανω θα μου τα δωσεις εσυ? Ακριβώς. Εάν θέλουν στήριξη οι Έλληνες επιχειρηματίες, να φερθούν σαν επιχειρηματίες και όχι σαν αρπακτικά. Αλλιώς, και το internet καλό είναι, οι πολυεθνικές καλές είναι, τα μεγάλα μαγαζιά μία χαρά επίσης και τα ξένα προϊόντα ακόμα πιο καλά. Γιατί να πάρω σκόρδο ελληνικό στην διπλάσια τιμή του αιγυπτιακού (π.χ.) ; Γιατί να πάρω ελληνικό προϊόν που κοστίζει ακριβότερα, η εταιρεία που το πουλάει έχει απαίσια εξυπηρέτηση, άθλιο service (if applicable) και η ποιότητά του δεν είναι "value for money" ; Εάν θέλουν ομόνοια και αλληλοβοήθεια, ας την δώσουν πρώτοι. Ούτως ή άλλως, εάν χάσουμε όλοι μας πιο πολλά θα χάσουν αυτοί που έχουν και πιο πολλά και όχι οι εργαζόμενοι ή ο απλός κόσμος. Δικό τους συμφέρον είναι πρωτίστως.
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι όταν στηρίζεις την ελληνική οικονομία, σου γυρνάει πίσω. Ο Γερμανός που έχει την τάδε αλυσίδα, τα λεφτά που θα βγάλει δεν θα τα επενδύσει απαραίτητα στην ελληνική αγορά. Σίγουρα οι Έλληνες παραγωγοί είναι για πολλές μπάτσες αλλα άμα ψάξεις μπορείς να βρείς. Έρευνα αγοράς. Παράδειγμα: Έψαχνα να πάρω φακό απο εξωτερικό γιατι στα ελληνικά μαγαζιά του skroutz (και ότι άλλο ήξερα απο site) τους είχαν 30% πάνω. Μία μέρα που έκανα βόλτα στο κέντρο, μπήκα σε μία στοά και τον βρήκα 10% κάτω απο την τιμή του amazon (το μαγαζί φυσικά δεν είχε ούτε site ούτε τπτ). Συμπέρασμα, άμα δεν βαριέσαι που ζείς μπορείς να βγείς έξω και να κάνεις μία έρευνα αγοράς για προϊόντα που αγοράζεις κατα κόρον και να βρείς τι σε συμφέρει αλλα σφαιρικά, γιατι το να ενισχύεις την ελληνική αγορά σε συμφέρει ΕΜΕΣΑ, το να τα σκάσεις στον Γερμανό σε συμφέρει ΑΜΕΣΑ αλλα σε ζημιώνει ΕΜΕΣΑ.
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 λάδι, ελιές, φέτα, ντολμαδάκια αγοράζω από ελλάδα. Σταθερά.
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι όταν στηρίζεις την ελληνική οικονομία, σου γυρνάει πίσω. Ο Γερμανός που έχει την τάδε αλυσίδα, τα λεφτά που θα βγάλει δεν θα τα επενδύσει απαραίτητα στην ελληνική αγορά. Σίγουρα οι Έλληνες παραγωγοί είναι για πολλές μπάτσες αλλα άμα ψάξεις μπορείς να βρείς. Έρευνα αγοράς. Παράδειγμα: Έψαχνα να πάρω φακό απο εξωτερικό γιατι στα ελληνικά μαγαζιά του skroutz (και ότι άλλο ήξερα απο site) τους είχαν 30% πάνω. Μία μέρα που έκανα βόλτα στο κέντρο, μπήκα σε μία στοά και τον βρήκα 10% κάτω απο την τιμή του amazon (το μαγαζί φυσικά δεν είχε ούτε site ούτε τπτ). Συμπέρασμα, άμα δεν βαριέσαι που ζείς μπορείς να βγείς έξω και να κάνεις μία έρευνα αγοράς για προϊόντα που αγοράζεις κατα κόρον και να βρείς τι σε συμφέρει αλλα σφαιρικά, γιατι το να ενισχύεις την ελληνική αγορά σε συμφέρει ΕΜΕΣΑ, το να τα σκάσεις στον Γερμανό σε συμφέρει ΑΜΕΣΑ αλλα σε ζημιώνει ΕΜΕΣΑ. Υπαρχουν και αυτοι που δουλευουν, και δε βαριουνται που ζουν, αλλα δεν προλαβαινουν. Υπαρχουν και οι αλλοι που δε ζουν στο κεντρο, και που για ενα φακο των 30-50 ευρω, μπορει να πληρωσουν αλλα τοσα σε μεταφορικα, σταθμευση κλπ. Υπαρχουν και οι αλλοι που δε ζουν καν Αθηνα, και που το πιο φτηνο μαγαζι τα εχει απλα διπλασια απο οτι ολα τα αλλα, διοτι οι μεταφορικες που ειναι ακομη κρατος εν κρατει χρεωνουν τα μαλλια της κεφαλης τους για να φτασει ενα προιον απο Αθηνα στην επαρχια. Οταν λοιπον ισοσταθμιστουν οι τιμες, προφανως και θα διαλεξουμε το γειτονα, το φιλο, το γνωστο το συνανθρωπο μας τελος παντων απο οποιονδηποτε αλλον για να αγορασουμε. Μεχρι τοτενες και να θελουμε, και να το κανουμε μια φορα ετσι για "να βοηθησουμε", δεν μας παιρνει οικονομικα (ουτε λογω χρονου) να το κανουμε συνεχεια, οσο και να θελουμε.
Andreas2 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Εξαρτάτε από τα προιόντα.Μελλισοκομικά π.χ.Έχει δύο πολύ σπουδαίες μάρκες η ελληνική αγορά η Αpivita και η Korres.
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Εξαρτάτε από τα προιόντα.Μελλισοκομικά π.χ.Έχει δύο πολύ σπουδαίες μάρκες η ελληνική αγορά η Αpivita και η Korres. Δεν το συζηταμε, στο μελι ειμαστε κορυφη, οποιος παρει μελι απο εξω ειναι απλα χαζος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα