Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι στο topic το θέμα δεν είναι να κάνουμε αυτοκριτική ή να πούμε αν χρωστάνε οι βλάκες ή χρωστάνε οι έξυπνοι η αν είναι καλή κίνηση να δανιστείς υπό X συνθήκες.. κτλ

Αλλα το αν όντως υπήρχαν οι αναγκαστικές προϋποθέσεις για να είναι τα έξοδα μας μεγαλύτερα από τα έσοδα δηλαδή αν θα μπορούσαμε να έχουμε πχ ίδια περίθαλψη που έχουμε τώρα (χωρίς να κρίνουμε αν είναι καλή η κακή) ίδιες παροχές του κράτους σε συντάξεις επιδοτήσεις κτλ (χωρίς πάλι να κρίνουμε αν είναι καλές ή όχι) πληρώνοντας X κεφαλαια τα οποια θα ήταν μικρότερα από τα Y έσοδα μας δηλαδή X<Y

και έτσι να μην χρειάζεται να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις όπως απολύσεις η αθξήσεις στην φορολογία. κτλ.. απλά να κάνουμε μια λογιστική αναδιοργάνωση και κάποιες μετατροπές στο "βαθύ κράτος" λυνοντας ετσι το πρόβλημα..

προσωπικά έχω ακούσει κατα καιρούς ένα σορό ιστορίες για σπατάλες χωρίς λόγο και για υπηρεσίες που υπολειτουργούν που αν λειτουργούσαν αλλιώς θα εξυπηρετούσαν καλύτερα κτλ...

αλλα δεν τα θυμάμαι με τόση λεπτομέρεια ώστε να τα παραθέσω.. θα το ψάξω και θα συνεισφέρω αν τελικά τα καταφέρω.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι στο topic το θέμα δεν είναι να κάνουμε αυτοκριτική ή να πούμε αν χρωστάνε οι βλάκες ή χρωστάνε οι έξυπνοι η αν είναι καλή κίνηση να δανιστείς υπό X συνθήκες.. κτλ

Αλλα το αν όντως υπήρχαν οι αναγκαστικές προϋποθέσεις για να είναι τα έξοδα μας μεγαλύτερα από τα έσοδα δηλαδή αν θα μπορούσαμε να έχουμε πχ ίδια περίθαλψη που έχουμε τώρα (χωρίς να κρίνουμε αν είναι καλή η κακή) ίδιες παροχές του κράτους σε συντάξεις επιδοτήσεις κτλ (χωρίς πάλι να κρίνουμε αν είναι καλές ή όχι) πληρώνοντας X κεφαλαια τα οποια θα ήταν μικρότερα από τα Y έσοδα μας δηλαδή X<Y

και έτσι να μην χρειάζεται να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις όπως απολύσεις η αθξήσεις στην φορολογία. κτλ.. απλά να κάνουμε μια λογιστική αναδιοργάνωση και κάποιες μετατροπές στο "βαθύ κράτος" λυνοντας ετσι το πρόβλημα..

προσωπικά έχω ακούσει κατα καιρούς ένα σορό ιστορίες για σπατάλες χωρίς λόγο και για υπηρεσίες που υπολειτουργούν που αν λειτουργούσαν αλλιώς θα εξυπηρετούσαν καλύτερα κτλ...

αλλα δεν τα θυμάμαι με τόση λεπτομέρεια ώστε να τα παραθέσω.. θα το ψάξω και θα συνεισφέρω αν τελικά τα καταφέρω.

ή ζεις στο εξωτερικό ή κάνεις πλάκα.

οι 2 τελευταίες παράγραφοι είναι όλα τα λεφτά.

τι να πρωτοθυμηθείς..

ξεκίνα με μαϊμού συντάξεις και επιδόματα για αρχή.

με τόσο κλέψιμο πάλι καλά που χρωστάμε μόνο τόσα

Δημοσ.

Όχι δεν ζω σε άλλο κόσμο απλά αφήνω από έξω αυτούς τους παράγοντες (το κλέψιμο και την ρεμούλα κτλ) γιατί συμφωνώ ότι ακόμη και με το κλέψιμο τις μίζες κτλ αν είχαμε καλύτερη υποδομή σαν κράτος και καλύτερη οργάνωση θα ήμασταν πάλι σε θετικά οικονομικά επίπεδα η τουλάχιστον θα μειωνόταν δραστικά τα αρνητικά...

Δηλαδή δεν το παίζω κινέζος ξέρω την σαπίλα

Απλά συμφωνώ ότι μήπως αν βγει από το focus για λίγο η σαπίλα και η γκρίνια που δικαιολογημένα βγάζει και μπει στο focus το θέμα "ok με τα σκατά που έχουμε φορτωθεί τι κάνουμε? " θα μπορούσαμε να διορθώσουμε αρκετά πράματα

γιατί πέρα από το οτι ειναι απατεώνες οι 300 πιστεύω ότι είναι και ανίκανοι δηλαδή ότι δεν ασχολήθηκαν για το πως να συγκαλύψουν τις απάτες τους απλά σκέφτηκαν αυτό που θα σκεφτόταν και ένας απόφοιτος δημοτικού για να μειώσουν τα χρέη δηλαδή: απολύσεις, επιπλέον φόροι.. που να τρέχουμε τώρα να ψαχνόμαστε... δουλειά μας είναι?

Δημοσ.

Λεγοντας..

Οτι η εταιρια τους πτωχευσε.. Αφηνοντας τους πολιτες στο ελεος τους..

Οπως οταν πιανουν ενα μεγαλοεπιχειρηματια που χρωσταει στο ΙΚΑ και στην εφορια και στους εργαζομενο και μονο να του δινουν καποιο εικονικο προστιμο..αντι να του παιρνουν την εταιρια και να την δινουν στην κυριοτητα των εργαζομενων να την δουλεψουν και το κρατος να συμμετεχει με ενα αλφα ποσοστο πχ 20%

Εισαι επιχειρηματιας?

Ή να στην κανω και διαφορετικα την ερωτηση:Ειχες ποτε δικο σου μαγαζι με υπαλληλους?

Δημοσ.

Το αρθρο του Βαρουφάκη στο protagon στις 10/5 αναφέρει κάποια ωραια πραγματα, βλεποντας μια ενιαία Ευρωπαικη προσπάθεια σαν τη μονη λύση για τη διατήρηση του ευρώ και την επιβιωση κρατων οπως η Ελλάδα, η Ιταλια, η Πορτογαλία, η Ισπανία και σε λίγο η Γαλλια.

Ποσταρω και το λινκ http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15079

Γενικότερα βρίσκω σωστό τον Βαρουφάκη σε ότι έχει σχέση με το χρέος και την αντιμετώπιση του.

Δημοσ.

Οπως ειπατε και στην 1η σελιδα, ναι, αναγκαστικα πρεπει να χρωσταμε. Ολοι χρωστανε, διοτι ετσι λειτουργει το συστημα του καπιταλισμου. Ειναι λαθος-σαπιο απο τα θεμελια του κι ετσι εχουμε χρεη να συσσωρευονται παντα,για ολους. Το θεμα ειναι να τα κρατησεις αυτα σε "βιωσιμο" επιπεδο. Ποτε δεν θα τα ξεπληρωσεις εννοειται, γιατι για να τα ξεπληρωσεις πρεπει να δανειστεις απο τις κεντρικες τραπεζες, κοκ. Δεν εχω ιδεα απο οικονομικα, αλλα μπορω να πω λιγο ψαξιμο,λιγο wiki,λιγο zeitgeist, μια ιδεα την πηρα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...