Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέμε όλοι ότι χρωστάμε και ότι πρέπει να δανειστούμε γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε.... (τουλάχιστον αυτό λένε οι πολιτικοί)

Αλλα πραγματικά χρωστάμε?

και δεν θέλω να σταθώ στο γεγονός του ότι το χρέος είναι πλαστό κατά την προσωπική μου άποψη.

Αλλα στο εξής πιο απλό που κανένας δεν το ρώτησε (τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερη κίνηση στο internet κτλ)

Αναγκαστικά πρέπει να χρωστάμε?

Δηλαδή όλες οι λειτουργίες του κράτους μας είναι τέλεια (από λογιστικής πλευράς) οργανωμένες και 100% αποτελεσματικές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξοικονομήσουμε ούτε 1 euro προκειμένω να μειώσουμε τις ανάγκες μας σε δάνεια??

και δεν μιλάω να κόψουμε παροχές προκειμένω να εξοικονομήσουμε χρήματα δηλαδή να σφίξουμε το ζονάρι (με απολύσεις κτλ) αλλα να διατηρήσουμε το "ίδιο κράτος" που έχουμε με τις ίδιες παροχές απλά πληρώνοντας λιγότερα.

γιατί αυτό είναι το χρέος τα έξοδα μας είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα οποτε πρέπει να αναπληρώσουμε με δανία το υπόλοιπο τις διαφοράς..

Όσοι δουλεύετε σε δημοσιους οργανισμούς γνωρίζετε για ατασταλίες που συμβαίνουν εκεί? από το να υπάρχουν μηχανήματα (η και ολόκληρες υπηρεσίες) που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι το να αγοράζετε χαρτί Χ μάρκας απο Υ έμπορα το οποιο είναι ακριβότερο από το Ζ χαρτί που δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορα κτλ.

είτε άμεσα από την δικη σας ενασχόληση με το δημόσιο είτε έμμεσα από γεγονότα που γνωρίζετε (και αποδεικνύονται εύκολα)

Για να δούμε τελικά μέσα σε αυτό το topic ποσα euro θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε στο σπάταλο κράτος μας.

Δημοσ.

Λέμε όλοι ότι χρωστάμε και ότι πρέπει να δανειστούμε γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε.... (τουλάχιστον αυτό λένε οι πολιτικοί)

Αλλα πραγματικά χρωστάμε?

και δεν θέλω να σταθώ στο γεγονός του ότι το χρέος είναι πλαστό κατά την προσωπική μου άποψη.

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το "επιχείρημα" του πλαστού χρέους που λένε διαφοροι. Η λογιστική είναι μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία. Αν είσαι - χρωστας αν είσαι 0 δε χρωστάς αν είσαι + σου χρωστάνε. Δηλαδή τι ακριβώς υποστηρίζουν κάποιοι .... ότι πήρε κάποιος τα νούμερα και έγραψε ότι να 'ναι?

Το αν χρωστάς από μαλακία σου είναι άλλο θέμα.

Αλλα στο εξής πιο απλό που κανένας δεν το ρώτησε (τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερη κίνηση στο internet κτλ)

Αναγκαστικά πρέπει να χρωστάμε?

Όχι απαραίτητα, αλλά κάποιες φορές συμφέρει να χρωστάς.

Δηλαδή όλες οι λειτουργίες του κράτους μας είναι τέλεια (από λογιστικής πλευράς) οργανωμένες και 100% αποτελεσματικές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξοικονομήσουμε ούτε 1 euro προκειμένω να μειώσουμε τις ανάγκες μας σε δάνεια??

και δεν μιλάω να κόψουμε παροχές προκειμένω να εξοικονομήσουμε χρήματα δηλαδή να σφίξουμε το ζονάρι (με απολύσεις κτλ) αλλα να διατηρήσουμε το "ίδιο κράτος" που έχουμε με τις ίδιες παροχές απλά πληρώνοντας λιγότερα.

γιατί αυτό είναι το χρέος τα έξοδα μας είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα οποτε πρέπει να αναπληρώσουμε με δανία το υπόλοιπο τις διαφοράς..

Όσοι δουλεύετε σε δημοσιους οργανισμούς γνωρίζετε για ατασταλίες που συμβαίνουν εκεί? από το να υπάρχουν μηχανήματα (η και ολόκληρες υπηρεσίες) που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι το να αγοράζετε χαρτί Χ μάρκας απο Υ έμπορα το οποιο είναι ακριβότερο από το Ζ χαρτί που δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορα κτλ.

είτε άμεσα από την δικη σας ενασχόληση με το δημόσιο είτε έμμεσα από γεγονότα που γνωρίζετε (και αποδεικνύονται εύκολα)

Για να δούμε τελικά μέσα σε αυτό το topic ποσα euro θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε στο σπάταλο κράτος μας.

Όταν τα έξοδα του κράτους είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό συντάξεις-μισθοί-ιατροφαρμακευτική/περίθαλψη κλπ τα πράγματα είναι πολύ απλά ... αν πχ όλα τα υπόλοιπα είναι 20% ακόμα και 30% που λέει ο λόγος να κόψεις θα έχεις ένα 6% στο τέλος ... Τι θα κάνεις αν απλά χρειάζεσαι παραπάνω.

Δημοσ.

Απλά έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και η αγορά.

Για να κινηθείς θέλεις κεφάλαια τα οποία πρέπει να τα δανειστείς.

Σωστό. Ακόμα και να σου φτάνουν τα λεφτά, το σωστό είναι να δανειστείς κιολας για να κάνεις επενδύσεις και να αναπτυχθείς περισσότερο.

Δημοσ.

Αδέρφια χρωστάμε επειδη είμαστε μαλακες.....τέλος.

κατα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχεις δίκιο.

μιλώντας από προσωπική εμπειρία αυτό.

πολλοί που γνωρίζω και χρωστάνε(και είναι πολλοί...), χρωστάνε ακριβώς επειδή είναι μαλάκες. πιστεύω είναι ο κανόνας.

προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο και ούτε πρόκειται. (περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης είναι άλλο θέμα).

πάντα πορεύομαι με τις δικές μου δυνάμεις.

έχει περάσει στο μυαλό μας ότι το δάνειο είναι κάτι το φυσιολογικό.

ακούς τον άλλον να μιλάει ότι θέλει να κάνει κάτι και λέει: οκ μωρέ δε μου φτάνουν τα λεφτά αλλά θα πάρω ένα δάνειο και είμαι εντάξει.

δάνειο για το παραμικρό.

ε με τέτοια λογική τι περιμένεις.

και δεν είναι μόνο τα δάνεια. είναι και ο τρόπος διαχείρισης του χρήματος.

οπότε ναι. χρωστάμε επειδή είμαστε μαλάκες.

και σαν πολίτες και σαν χώρα

Δημοσ.

Επειδή είμαστε μαλάκες χρωστάμε πολλά, αλλά γενικώς χρωστάμε σαν οικονομία επειδή είναι μαθηματικά αδύνατο να μη χρωστάμε.

Δημοσ.

προσπαθειτε να κανετε αναλυση που ουτε καν περασε απο το μυαλο των εκαστοτε διαχειριστων ,να πραξουν.αυτος ειναι και ο κυριοτερος λογος της καταστασης στην οποια βρισκομεθα........γιατι οι διαχειριστες δεν εβλεπαν την ελλαδα σαν πατριδα δικη τους (και πως να την δουν αλλωστε οι απατριδες)αλλα σαν επιχειριση και μαλιστα του μπαμπα τους...δλδ το χειροτερο που μπορουν να κανουν,ειναι να κλεισουν την επιχειρηση του μπαμπα τους.......στην κυριολεξια........

Δημοσ.

προσπαθειτε να κανετε αναλυση που ουτε καν περασε απο το μυαλο των εκαστοτε διαχειριστων ,να πραξουν.αυτος ειναι και ο κυριοτερος λογος της καταστασης στην οποια βρισκομεθα........γιατι οι διαχειριστες δεν εβλεπαν την ελλαδα σαν πατριδα δικη τους (και πως να την δουν αλλωστε οι απατριδες)αλλα σαν επιχειριση και μαλιστα του μπαμπα τους...δλδ το χειροτερο που μπορουν να κανουν,ειναι να κλεισουν την επιχειρηση του μπαμπα τους.......στην κυριολεξια........

Λεγοντας..

Οτι η εταιρια τους πτωχευσε.. Αφηνοντας τους πολιτες στο ελεος τους..

Οπως οταν πιανουν ενα μεγαλοεπιχειρηματια που χρωσταει στο ΙΚΑ και στην εφορια και στους εργαζομενο και μονο να του δινουν καποιο εικονικο προστιμο..αντι να του παιρνουν την εταιρια και να την δινουν στην κυριοτητα των εργαζομενων να την δουλεψουν και το κρατος να συμμετεχει με ενα αλφα ποσοστο πχ 20%

Δημοσ.

δημοσιο εννουμε φορείς και οργανισμοί αμιγώς Δημοσίου με την ευρύτερη έννοια.στρατος,αστυνομια,νομαρχια,κεπ,δημαρχεια,πυροσβεστικη κτλ.

αρκετοι εχουν περασει απο στρατο.εκει βλεπεις τι παει να πει οτι πετιουνται τσαμπα λεφτα σε υλικα και σε ανθρωπους...Ε ολο αυτο φαντασου το και στα υπολοιπα!

==============================

ειπαμε το μεγαλο χρεος ειναι σε πανωτοκια!

Δημοσ.

κατα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχεις δίκιο.

μιλώντας από προσωπική εμπειρία αυτό.

πολλοί που γνωρίζω και χρωστάνε(και είναι πολλοί...), χρωστάνε ακριβώς επειδή είναι μαλάκες. πιστεύω είναι ο κανόνας.

προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο και ούτε πρόκειται. (περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης είναι άλλο θέμα).

πάντα πορεύομαι με τις δικές μου δυνάμεις.

έχει περάσει στο μυαλό μας ότι το δάνειο είναι κάτι το φυσιολογικό.

ακούς τον άλλον να μιλάει ότι θέλει να κάνει κάτι και λέει: οκ μωρέ δε μου φτάνουν τα λεφτά αλλά θα πάρω ένα δάνειο και είμαι εντάξει.

δάνειο για το παραμικρό.

ε με τέτοια λογική τι περιμένεις.

και δεν είναι μόνο τα δάνεια. είναι και ο τρόπος διαχείρισης του χρήματος.

οπότε ναι. χρωστάμε επειδή είμαστε μαλάκες.

και σαν πολίτες και σαν χώρα

Εγω πάλι ξέρω άτομα που πήγαιναν διακοπές και τα λεφτα τα έπαιρναν απο την ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΤΑ.... Και ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα πληρώσουν, άλλα επειδη είμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και γαμιαδες (οι μισοί όπως αποδέχτηκε στα μπουρδελα κάνανε τους μάγκες) είμαστε γεννημένοι για να κάνουμε διακοπές, να έχουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα και γενικά να πουλάμε μαγκιά στους άλλους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...