Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ξέρω, αλλά για άλλη μια φορά θα προσπαθήσω να είμαι προετοιμασμένος για to πολύ δούλεμα που ως γνωστόν πέφτει σε επιλεγμένα threads μου :mrgreen:

Λοιπόν αυτή τη φορά, πάμε αλλού, γιατί δεν πρόκειται για μια απλη DIT κατασκευή, πάμε εντελώς αλλού, και να τι εννοώ... το θέμα μου όπως ψιλοψιλιαστήκατε είναι οι κοτούλες, για την ακρίβεια, το πως μπορούμε να προφυλλάξουμε τις κότες ελευθέρας βοσκής που έχουμε από γεράκια, νυφίτσες, γενικώ ςδηλαδή από θηρευτές που καραδοκούν να γευματίσουν. Έστω λοιπόν πως έχω ένα αγρόκτημα κ 40 κότες που θέλω να τις έχω ελεύθερες να βοσκάνε αλλά και να προστεύονται απο τα παραπάνω... υπάρχει τρόπος;

Έχουμε κανά αγρότη να συμβάλλει;

(σας έστειλα αυτή τη φορά; )

Δημοσ.

θέλει χρήματα προφανώς για περίφραξη (περί και απο πάνω ) επίσης έχεις σκεφτεί τις αρρώστιες όπως τα cestoidea

Δημοσ.

θέλει χρήματα προφανώς για περίφραξη (περί και απο πάνω ) επίσης έχεις σκεφτεί τις αρρώστιες όπως τα cestoidea

1. περίφραξη σκεφτόμουν κ εγώ αλλά εάν είναι πολύ μεγάλη η περιοχή και κατσαβραχώδης;

2. cestoidea?

Δημοσ.

1. δεν υπάρχει άλλη λύση απο τη στιγμή ποθ λες και για απηλή απο τον αέρα , ο πάσσαλος μπαίνει μεσα και σε βράχο αλλά θα είναι ποιο δύσκολο , οι κότες δεν είναι ορειβάτες επίσης...

2. είναι στη κλάση Cestoda(http://en.wikipedia.org/wiki/Cestoda) και έχει διαφορα είδη που καποια προκαλούν προβλήματα στις κότες (διάρροιας και άλλα ευχάριστα ) και αυτό ηταν ενα παράδειγμα μόνο

Δημοσ.

περιφραξη , κοτέτσι για το βράδυ και ένα σκύλο να τους κάνει παρέα.

πρόσεξε μόνο τον σκύλο μην σου βγει psycho και τις τρώει γιατι υπάρχει πιθανότητα αν δεν ξέρεις τι κάνεις.

όσο για τα γεράκια μου φαίνεται περίεργο να επιτεθεί γεράκι σε ενήλικη κότα , εκτός αν μιλάς για μικρά η νεογέννητα που εκεί θέλουν κοτέτσι όλη μέρα γιατι αν πέσει απο πάνω θα τα χάνεις πριν προλάβεις να το καταλάβεις.

Δημοσ.

Από τα γεράκια προστατεύεσαι, όπως σου είπαν πριν, με συρματόπλεγμα και στο «ταβάνι». Η νυφίτσα όμως, είναι ένα από τα πιο γαμημένα ζώα που υπάρχουν. Περνάει από ανοίγματα τόσο μικρά που δε μπορείς να φανταστείς. Μια πιθανή λύση - αν κρίνεις ότι είναι εφικτό - θα ήταν να στρώσεις ακόμα και στο έδαφος συρματόπλεγμα με μικρά «μάτια». Διαφορετικά, σίγουρα θα σκάψει τούνελ και θα μπει...

μου φαίνεται περίεργο να επιτεθεί γεράκι σε ενήλικη κότα

Εξαρτάται από το γεράκι. Υπάρχουν γεράκια σε μέγεθος περιστεριού, αλλά και κάποια ...τετραπλάσιου μεγέθους. Τα δεύτερα, όπως καταλαβαίνεις, την έχουν για πρωινό την ενήλικη κότα...

Δημοσ.

Απ'ότι κατάλαβα, μιλάς γενικότερα για τις ασύμμετρες απειλές.

Λοιπόν, για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών απαιτείται η θεσμική και οργανωτική ενίσχυση των μηχανισμών ασφάλειας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Καθώς οι ασύμμετρες απειλές ενέχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, καθίσταται αναγκαία η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος πληροφοριών, που θα μπορέσει να προειδοποιήσει έγκαιρα για τον οποιονδήποτε κίνδυνο και να μειώσει τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες. Γι΄ αυτό απαιτείται η βελτίωση των ικανοτήτων των υπηρεσιών πληροφοριών(!).

Οι εξελίξεις στο επίπεδο των ασύμμετρων απειλών οδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις των κρατών να αλλάξουν μορφή, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των ασύμμετρων συγκρούσεων και ταυτόχρονα να διατηρήσουν τον κύριο ρόλο τους.

Εξωτερικοί δεσμοί:

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τι είναι ασύμμετρη απειλή

Terrorist threats to NATO countries: A bestiary (Αγγλικά)

C. A. Fowler Asymmetric Warfare: A Primer (Αγγλικά)

Marcus Corbin Reshaping the Military for Asymmetric Warfare (Αγγλικά)

Πηγές:

Ζητήματα Ασφάλειας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, Μαίρη Μπόση, εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 1999

Δημοσ.

http://kostasandreopoulos.blogspot.com/p/blog-page_03.html

Για μενα καλο ειναι να κανεις κατι τετοιο σε μεγαλυτερη κλιμακα και να τις εχεις μονιμα προφυλαγμενες, θα στοιχισει κατιτις παραπανω το συρμα, αλλα θα εχεις σιγουρια.

Το ελευθερας βοσκης δε συσυστα απαραιτητα και το να τρωνε ολη μερα σκουληκια και χορτα στο χωραφι, μια χαρα ελευθερας θα ειναι και σε 5-10τμ.

Δημοσ.

Από τα γεράκια προστατεύεσαι, όπως σου είπαν πριν, με συρματόπλεγμα και στο «ταβάνι». Η νυφίτσα όμως, είναι ένα από τα πιο γαμημένα ζώα που υπάρχουν. Περνάει από ανοίγματα τόσο μικρά που δε μπορείς να φανταστείς. Μια πιθανή λύση - αν κρίνεις ότι είναι εφικτό - θα ήταν να στρώσεις ακόμα και στο έδαφος συρματόπλεγμα με μικρά «μάτια». Διαφορετικά, σίγουρα θα σκάψει τούνελ και θα μπει...

Για το τούνελ της νυφίτσας σκεφτόμουν το εξής, στην περίφραξη να υπάρχει στη συνέχεια του συρματοπλέγματος -κάθετα κ χωμένο μέσα στο χώμα- 30cm πλάκα σιδήρου είτε κάποιο πλέγμα, ώστε σκάβοντας το μαμημένο ζωάκι αυτό, να πέσει σε αδιέξοδο!

Για τα μάτια που είπες δεν το αντελήφθην!

http://kostasandreopoulos.blogspot.com/p/blog-page_03.html

Για μενα καλο ειναι να κανεις κατι τετοιο σε μεγαλυτερη κλιμακα και να τις εχεις μονιμα προφυλαγμενες, θα στοιχισει κατιτις παραπανω το συρμα, αλλα θα εχεις σιγουρια.

Το ελευθερας βοσκης δε συσυστα απαραιτητα και το να τρωνε ολη μερα σκουληκια και χορτα στο χωραφι, μια χαρα ελευθερας θα ειναι και σε 5-10τμ.

thanx βρε φίλε, αλλά έχω φάει της γιαγιάς τα κοτόπουλα που είχε στο χουργιό παλιά κ δεν είχαν καμία σχέση, ούτε σε γεύση ούτε σε χρώμα το κρέας τους, καλά κ για τα δε αβγά δεν το συζητώ καν!

Δημοσ.

Για το τούνελ της νυφίτσας σκεφτόμουν το εξής, στην περίφραξη να υπάρχει στη συνέχεια του συρματοπλέγματος -κάθετα κ χωμένο μέσα στο χώμα- 30cm πλάκα σιδήρου είτε κάποιο πλέγμα, ώστε σκάβοντας το μαμημένο ζωάκι αυτό, να πέσει σε αδιέξοδο!

thanx βρε φίλε, αλλά έχω φάει της γιαγιάς τα κοτόπουλα που είχε στο χουργιό παλιά κ δεν είχαν καμία σχέση, ούτε σε γεύση ούτε σε χρώμα το κρέας τους, καλά κ για τα δε αβγά δεν το συζητώ καν!

Για το πρωτο, τα ματια εννοει τις τρυπες που θα εχει το κοτετσοσυρμα. Το οποιο καλυτερα να το στρωσεις κατω, παρα να παρεις σιδερα κλπ.

Για τα περι γιαγιας, τα ιδια λεμε. Σκεψου οτι η γιαγια, το χειμωνα, μπορει να μην τις βγαζει καθολου απο το κοτετσι για βδομαδες, και να τις ταιζει απλα καλμποκι.

Το ελευθερας βοσκης, δεν ειναι απαραιτητα ελευθερο να παει για καφε στο καφενειο του χωριου, διαχωριζεται απο τα αλλα, στο οτι δεν ειναι στριμωγμενο το ενα διπλα το αλλο, δεν τρωει ενεσεις για να παχυνει σε 2 βδομαδες, δεν τρωει ολη μερα και καθε μερα το ιδιο, και κινειται, εστω και σε 10 τετραγωνικα.

Τα ελευθερας βοσκης που εχω εγω στο δικο μου το χουριο, μια χαρα κλεισμενα τα εχω και στις τρεις διαστασεις, αλλα εχουν κατω χωμα, τους ριχνω οτι υπαρχει γυρω στη φυση και ελαχιστο καλαμποκι, και απο κρεας ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

30cm πλάκα σιδήρου είτε κάποιο πλέγμα, ώστε σκάβοντας το μαμημένο ζωάκι αυτό, να πέσει σε αδιέξοδο!

Τα 30cm βάθος, η νυφίτσα τα έχει για τ' αρχ... της! Σκάβει το χώμα πολύ γρήγορα και τόσο εύκολα, όσο εύκολα εμείς κάνουμε βουτιά στη θάλασσα. Πρέπει να κατέβεις τουλάχιστον 1 με 1,5 μέτρο, προκειμένου να ελπίζεις ότι θα το θεωρήσει «αδιέξοδο» και πάλι σίγουρος δε θα είσαι στο 100%

Για τα «μάτια» με πρόλαβε ο pournaras!

Δημοσ.

Απλα περιφραξε γυρω γυρω τον χωρο που θα τις βαλεις και παρε και ενα σκυλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...