Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία ακόμη εταιρεία ασφάλισης εμπορικών συναλλαγών διακόπτει την κάλυψη των εξαγωγέων στην Ελλάδα

Μία ακόμη εταιρεία ασφάλισης εμπορικών συναλλαγών η οποία δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα διέκοψε την παροχή κάλυψης σε εξαγωγείς που συναλλάσσονται με έλληνες εμπόρους και, κυρίως με έλληνες εμπόρους που εξαρτώνται από το δημόσιο τομέα.

Μετά τις αντίστοιχες κινήσεις των εταιρειών Euler Hermes της Allianz SE της Coface και της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας Natixis η Αtradius ανακοίνωσε πως εν όψει κινδύνου αθέτησης πληρωμών από τις ελληνικές επιχειρήσεις παύει την παροχή καλύψεων σε εξαγωγείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Link

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

michael92, ωραία, πάνω κάτω αυτό λέει και το άρθρο που παραθέτει ο gtroza, αλλά πάλι είτε αυτό είτε αυτό που λέει ο rodin002, δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα επηρεάσει τους Έλληνες πολίτες... Δεν θα μπορούμε πλέον να πάρουμε δάνεια? Δηλ μόνο έτσι πλέον προχωράει μια οικονομία?

Μπορεί κάποιος ρε παιδιά να μου πει γιατί κλείνοντας/ χρεοκοπώντας οι τράπεζες, εμείς θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες???

Κατ' αρχάς ναι, μόνο έτσι προχωράνε οι σύγχρονες οικονομίες (του κερατά), Τζίμη (και ειδικά στην περίπτωσή μας, στην Ευρωζώνη) : Με ΑΠΟΛΥΤΗ εξάρτηση από την λειτουργία του τραπεζικού δικτύου που δεν είναι κατά βάση καταθετική, αλλά ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ. Μ' άλλα λόγια, όλοι τζογάρουν με αέρα και νούμερα. Πόκερ χωρίς χαρτιά ένα πράμμα. Ή αν το δεις ακόμα πιο απλοποιημένα με δυαδικό σύστημα "πράσινο=μπορείς να λειτουργήσεις" - "κόκκινο=δεν μπορείς" (στην φάση μας τρώμε απανωτά κόκκινα, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες χαριτωμενιές, όπως έλλειψη ρευστότητας, κρατικό γιουρούσι στα εισοδήματα κλπ, να είμαστε στον λάκκο με τα δάχτυλα). Και είναι εξάρτηση θεσμοθετημένη. Δεν είσαι απλώς το παιδί για τις σφαλιάρες στο παιχνίδι, αλλά σου περιορίζουν και τον αριθμό των κινήσεων που θα μπορούσες να κάνεις για να γλυτώσεις. Πχ, "απαγορεύονται οι μπλόφες" (για 'σένα), απαγορεύεται να πάρεις δάνειο από άλλον εκτός από τη "μάνα", θα παίζεις συγκεκριμένα κεφάλαια με συγκεκριμένο τρόπο κλπ. Βέβαια είναι φάση σαν τον κύκλο με την κιμωλία μέσα όπου υποτίθεται ότι είσαι αιχμάλωτος,,,αρκεί αν συναινείς στο "αξίωμα" ότι "εφ' όσον είμαι μέσα στον κύκλο, δεν μπορώ και να βγω"...

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στην "ιδιωτική οικονομία", αλλά και στην "κρατική".

Οι τράπεζες τώρα, "δεν προβλέπεται να χρεωκοπήσουν". Διότι, αν θες, είναι τα πλοκάμια των ευρωκρατών (από το "ευρωκράτορες"...). Συνεπώς, μπορούν να "πέφτουν έξω", αλλά το σύστημα δεν προβλέπει την κατάλυσή τους (διότι δεν είναι τρελό). Οπότε, αυτό που συμβαίνει, είναι "η προσπάθεια διάσωσής των", δια του κεχαριτωμένου τρόπου της επιφόρτησης του κράτους με δανεισμό των (="δίνει" η ΕΕ "κεφάλαια" -υπό μορφή ΔΑΝΕΙΩΝ, έντοκων παρακαλώ- στο κράτος, για να τα σκάσει στις τράπεζες, "δια να τις σώσει". Το καρότο είναι "αν φαλιρήσουν, θα πεινάσει ο κόσμος". Πώς λέμε "αν βγούμε από το Ευρώ δεν θα έχΕΤΕ πετρέλαιο να τριφτείτε, γάλα για φραπέ, και Σηκωμαρέξ για του Αγίου Καβλαντίνου"...). Και ποιός είναι "το κράτος"; Εσύ κι εγώ και οι λοιποί (είναι από τις στιγμές που θυμούνται ότι "το κράτος είμαστ' ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!". Συμπέρασμα : τις όποιες λαμογιές των τραπεζιτών και επενγδυτικών κεφαλαίων (και όχι του φίλου μου του Μήτσου που δουλεύει ταμείο στην Άλφα), τις πληρώνουμε εσύ κι εγώ "και οι λοιποί", όταν κάποια στιγμή έρχεται το τσιράκι του νταβά και σου λέει : "Φόρος τάδε. Χαράτσι δείνα. Μειώσεις, περικοπές, σκατά, φατά".

Όπως ίσως κατάλαβες μετά τα από πάνω, δεν είναι θέμα του "δεν πάμε καλά" "δεν δουλεύουμε αρκετά" "δεν τρέχουμε πολύ" "δεν κόβουμε τους συνδικαλισμούς, τις απεργίες και τις πορείες που χαλάνε την παραγωγή και τον τουρισμό" "δεν είμαστε ανταγωνιστικοί" "δεν είμαστε ευρωπέη αλλά βρωμοραγιάδες" "δεν έχουμε μηχανοργάνωση", διότι και να τα έχεις τα παραπάνω, πάλι σκατά-φατά. Διότι εδώ και 30-τόσα χρόνια, το ρόλο του παιδιού της σφαλιάρας έχουμε, όπως και οι άλλοι "αδύναμοι" της ευρωζωόνης (με τη διαφορά ότι τώρα είμαστε και στη γωνία και τρώμε και ξύλο, για μια ΠΛΗΘΩΡΑ σκοπών - "λόγων" αν θες). Διότι το όλο κόλπο δεν περιλαμβάνει μεταφορά πλεονασμάτων από τους "δυνατούς" προς τους "ανίσχυρους". Δεν μας βάλανε στην ΕΟΚ, στην ΕΕ και στην ΟΝΕ "για να μας κάνουν ανθρώπους" όπως πιστεύαν, πιστεύουν και θα πιστεύουν πολλοί, αλλά για να ισχυροποιηθούν οι ίδιοι (...οι Γερμανοί κατά βάση, ως...γνωστόν...). Διότι όταν εισέρχεσαι σε ένα κλειστό κύκλωμα εσωτερικού ανταγωνισμού, είναι το μόνο επόμενο ότι θα είσαι ο χαμένος. Ή αλλιώς, όταν σε καλεί ένας καννίβαλος για φαγητό, είναι προφανές το ποιό θα είναι το μενού.

Εν κατακλείδι : μακάρι να (τις αφήναν να) χρεωκοπούσαν οι τράπεζές μας. Θα ήταν μια καλή αφορμή, αν αυτοί που θα αναλάμβαναν την διακυβέρνησή μας νοιαζόντουσαν για όσους εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων μιλάνε την ίδια γλώσσα κι έχουν κοινές επιδιώξεις (όπως την εδαφική ακεραιότητα αυτών των συνόρων και την ευημερία των κατοικούντων εντός αυτών). Διότι θα μπορούσαν ξεκινώντας από την αρχή και αρνούμενοι τον κύκλο με την κιμωλία (="χρέος") να ξανακάνουν τράπεζες κρατικού ελέγχου οι οποίες θα ήταν βασισμένες στην διαχείριση του εθνικού νομίσματος που θα εξεδιδόταν, με σκοπό την πραγματική ανάπτυξη. Χωρίς ολυμπιακούς φαγάνες, χωρίς να έχει μπει μέσα στην χώρα και να αλωνίζει η κάθε πολυεθνική σαρο-μάρα, χωρίς αϊφόνια και αϊπάντια, χωρίς πορνοκάναλα και πορνοσυντάγματα, χωρίς τσερόκια και καγιένια, χωρίς μάνγκος και αυγά οξύρυγχου και χωρίς αυτοκτονίες. Οι ηλίθιοι θα σου πουν "φταίνε οι λαθρομετανάστες", οι πονηροί θα σου πουν "ο κόσμος πάει μπροστά και δεν γίνεται να γίνουμε Βόρεια Κορέα", οι πουλημένοι θα σου πουν "ΕΣΥ ΦΤΑΙΣΣΣΣ", οι κομπλεξικοί θα σου πουν "εμείς φταίμε...", οι αγράμματοι θα σου πουν "ζήτω ο βασιλιάς", και αυτοί που γαμιούνται μια ζωή χωρίς λόγο και δεν προλαβαίνουν να καταλάβουν καν τί γίνεται θα σου πουν "λίγο σάλιο ρε παιδιά, έλεος". Εγώ πάντως δε χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο. Μπορείς να συνεχίσεις να το ψάχνεις μόνος σου και να καταλάβεις κάποια στιγμή πλήρως "γιατί θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες αν φαλιρήσουν οι τράπεζες".

Δημοσ.

@washcloud

+1

κρίση! :-D

ωραία τα λές wash

τελικά και με "μονόφαρδα" καλύπτεται το θέμα! :mrgreen:

φιλικά πάντα

.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς ναι, μόνο έτσι προχωράνε οι σύγχρονες οικονομίες (του κερατά), Τζίμη (και ειδικά στην περίπτωσή μας, στην Ευρωζώνη) : Με ΑΠΟΛΥΤΗ εξάρτηση από την λειτουργία του τραπεζικού δικτύου που δεν είναι κατά βάση καταθετική, αλλά ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ. Μ' άλλα λόγια, όλοι τζογάρουν με αέρα και νούμερα. Πόκερ χωρίς χαρτιά ένα πράμμα. Ή αν το δεις ακόμα πιο απλοποιημένα με δυαδικό σύστημα "πράσινο=μπορείς να λειτουργήσεις" - "κόκκινο=δεν μπορείς" (στην φάση μας τρώμε απανωτά κόκκινα, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες χαριτωμενιές, όπως έλλειψη ρευστότητας, κρατικό γιουρούσι στα εισοδήματα κλπ, να είμαστε στον λάκκο με τα δάχτυλα). Και είναι εξάρτηση θεσμοθετημένη. Δεν είσαι απλώς το παιδί για τις σφαλιάρες στο παιχνίδι, αλλά σου περιορίζουν και τον αριθμό των κινήσεων που θα μπορούσες να κάνεις για να γλυτώσεις. Πχ, "απαγορεύονται οι μπλόφες" (για 'σένα), απαγορεύεται να πάρεις δάνειο από άλλον εκτός από τη "μάνα", θα παίζεις συγκεκριμένα κεφάλαια με συγκεκριμένο τρόπο κλπ. Βέβαια είναι φάση σαν τον κύκλο με την κιμωλία μέσα όπου υποτίθεται ότι είσαι αιχμάλωτος,,,αρκεί αν συναινείς στο "αξίωμα" ότι "εφ' όσον είμαι μέσα στον κύκλο, δεν μπορώ και να βγω"...

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στην "ιδιωτική οικονομία", αλλά και στην "κρατική".

Οι τράπεζες τώρα, "δεν προβλέπεται να χρεωκοπήσουν". Διότι, αν θες, είναι τα πλοκάμια των ευρωκρατών (από το "ευρωκράτορες"...). Συνεπώς, μπορούν να "πέφτουν έξω", αλλά το σύστημα δεν προβλέπει την κατάλυσή τους (διότι δεν είναι τρελό). Οπότε, αυτό που συμβαίνει, είναι "η προσπάθεια διάσωσής των", δια του κεχαριτωμένου τρόπου της επιφόρτησης του κράτους με δανεισμό των (="δίνει" η ΕΕ "κεφάλαια" -υπό μορφή ΔΑΝΕΙΩΝ, έντοκων παρακαλώ- στο κράτος, για να τα σκάσει στις τράπεζες, "δια να τις σώσει". Το καρότο είναι "αν φαλιρήσουν, θα πεινάσει ο κόσμος". Πώς λέμε "αν βγούμε από το Ευρώ δεν θα έχΕΤΕ πετρέλαιο να τριφτείτε, γάλα για φραπέ, και Σηκωμαρέξ για του Αγίου Καβλαντίνου"...). Και ποιός είναι "το κράτος"; Εσύ κι εγώ και οι λοιποί (είναι από τις στιγμές που θυμούνται ότι "το κράτος είμαστ' ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!". Συμπέρασμα : τις όποιες λαμογιές των τραπεζιτών και επενγδυτικών κεφαλαίων (και όχι του φίλου μου του Μήτσου που δουλεύει ταμείο στην Άλφα), τις πληρώνουμε εσύ κι εγώ "και οι λοιποί", όταν κάποια στιγμή έρχεται το τσιράκι του νταβά και σου λέει : "Φόρος τάδε. Χαράτσι δείνα. Μειώσεις, περικοπές, σκατά, φατά".

Όπως ίσως κατάλαβες μετά τα από πάνω, δεν είναι θέμα του "δεν πάμε καλά" "δεν δουλεύουμε αρκετά" "δεν τρέχουμε πολύ" "δεν κόβουμε τους συνδικαλισμούς, τις απεργίες και τις πορείες που χαλάνε την παραγωγή και τον τουρισμό" "δεν είμαστε ανταγωνιστικοί" "δεν είμαστε ευρωπέη αλλά βρωμοραγιάδες" "δεν έχουμε μηχανοργάνωση", διότι και να τα έχεις τα παραπάνω, πάλι σκατά-φατά. Διότι εδώ και 30-τόσα χρόνια, το ρόλο του παιδιού της σφαλιάρας έχουμε, όπως και οι άλλοι "αδύναμοι" της ευρωζωόνης (με τη διαφορά ότι τώρα είμαστε και στη γωνία και τρώμε και ξύλο, για μια ΠΛΗΘΩΡΑ σκοπών - "λόγων" αν θες). Διότι το όλο κόλπο δεν περιλαμβάνει μεταφορά πλεονασμάτων από τους "δυνατούς" προς τους "ανίσχυρους". Δεν μας βάλανε στην ΕΟΚ, στην ΕΕ και στην ΟΝΕ "για να μας κάνουν ανθρώπους" όπως πιστεύαν, πιστεύουν και θα πιστεύουν πολλοί, αλλά για να ισχυροποιηθούν οι ίδιοι (...οι Γερμανοί κατά βάση, ως...γνωστόν...). Διότι όταν εισέρχεσαι σε ένα κλειστό κύκλωμα εσωτερικού ανταγωνισμού, είναι το μόνο επόμενο ότι θα είσαι ο χαμένος. Ή αλλιώς, όταν σε καλεί ένας καννίβαλος για φαγητό, είναι προφανές το ποιό θα είναι το μενού.

Εν κατακλείδι : μακάρι να (τις αφήναν να) χρεωκοπούσαν οι τράπεζές μας. Θα ήταν μια καλή αφορμή, αν αυτοί που θα αναλάμβαναν την διακυβέρνησή μας νοιαζόντουσαν για όσους εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων μιλάνε την ίδια γλώσσα κι έχουν κοινές επιδιώξεις (όπως την εδαφική ακεραιότητα αυτών των συνόρων και την ευημερία των κατοικούντων εντός αυτών). Διότι θα μπορούσαν ξεκινώντας από την αρχή και αρνούμενοι τον κύκλο με την κιμωλία (="χρέος") να ξανακάνουν τράπεζες κρατικού ελέγχου οι οποίες θα ήταν βασισμένες στην διαχείριση του εθνικού νομίσματος που θα εξεδιδόταν, με σκοπό την πραγματική ανάπτυξη. Χωρίς ολυμπιακούς φαγάνες, χωρίς να έχει μπει μέσα στην χώρα και να αλωνίζει η κάθε πολυεθνική σαρο-μάρα, χωρίς αϊφόνια και αϊπάντια, χωρίς πορνοκάναλα και πορνοσυντάγματα, χωρίς τσερόκια και καγιένια, χωρίς μάνγκος και αυγά οξύρυγχου και χωρίς αυτοκτονίες. Οι ηλίθιοι θα σου πουν "φταίνε οι λαθρομετανάστες", οι πονηροί θα σου πουν "ο κόσμος πάει μπροστά και δεν γίνεται να γίνουμε Βόρεια Κορέα", οι πουλημένοι θα σου πουν "ΕΣΥ ΦΤΑΙΣΣΣΣ", οι κομπλεξικοί θα σου πουν "εμείς φταίμε...", οι αγράμματοι θα σου πουν "ζήτω ο βασιλιάς", και αυτοί που γαμιούνται μια ζωή χωρίς λόγο και δεν προλαβαίνουν να καταλάβουν καν τί γίνεται θα σου πουν "λίγο σάλιο ρε παιδιά, έλεος". Εγώ πάντως δε χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο. Μπορείς να συνεχίσεις να το ψάχνεις μόνος σου και να καταλάβεις κάποια στιγμή πλήρως "γιατί θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες αν φαλιρήσουν οι τράπεζες".

Ναι, διοτι πριν ανακαλυφθει το συστημα των τραπεζων, ολα κυλουσαν υπεροχα και ροδινα. Δεν υπηρχαν γεωκτημονες με ολοκληρους καμπους στην κατοχη τους, δεν υπηρχαν αξιωματα βασιλιαδων και κατω απο αυτους που επαιρναν φορους απο ολοκληρες περιοχες, δεν υπηρχε η ανισοτητα του πλουσιου με τον φτωχο, δεν υπηρχαν αυτοι που ετρωγαν στις πλατες των αλλων...

Βεβαια θα μπορουσα να ρωτησω με ποιο τροπο θα χρηματοδοτουνταν καποια τεραστια εργα οπως ειναι αεροδρομια, γεφυρες, ουρανοξυστες κλπ (δε μιλαω γιατην ελλαδα μονο, το τραπεζικο συστημα που υπαρχει δεν ειναι ελληνικη εφευρεση), αλλα πιστευω θα δυσκολευτω να παρω απαντηση. Οπως επισης την ιδια ερωτηση θα μπορουσα να την κανω οσον αφορα την ιατρικη αλλα και τεχνολογικη ερευνα, αλλα και παλι η ιδια δυσκολια θα υπαρξει. Ποιος ειναι αυτος που θα εχει τα ιδια κεφαλαια να στηριξει μια ερευνα για ενα νεο φαρμακο που μπορει να του παρει 10 χρονια και πανω απο 50-100 εκατομμυρια ευρω; Ποιος θα εχει μαζεμενα τοσα λεφτα να καθονται για να τα χαραμισει;

Καλο και ηθικο ειναι το ξεκινημα απο την αρχη, αλλα χωρις το υπαρχον συστημα, εχει ταβανι ως προς την εξελιξη, το οποιο δυστυχως ειναι πολυ χαμηλο.

Τωρα βεβαια αν δε θεωρουμε εξελιξη την τεχνολογια (ακομη και το οτι γραφουμε και επικοινωνουμε εδω αυτη τη στιγμη), αν δε θεωρουμε εξελιξη την ιατρικη κλπ, παω πασω, ας κανουμε ρεσετ, να παρει ο καθενας τη δουλιτσα του, να ειμαστε ολοι "ισοι", να τελειωνει το παραμυθι.

Δημοσ.
αλλα πιστευω θα δυσκολευτω να παρω απαντηση

skroutz :mrgreen:

αν διάβαζες μίκυ μάους μικρός!

καλό ξημέρωμα

πάω γιά ύπνο

.

Δημοσ.

Ωραίος Wash, μπήκα σε έναν δρόμο, αλλά έχει ακόμα ψάξιμο....

Προς το παρόν είμαστε έρμαια και μας κρατάν απ' τα φρύδια ... Λες ξεκάθαρα αυτό που ισχύει και για μένα 1.000.000 %, ότι δεν θέλουνε να βγούμε από τον κύκλο με την κιμωλία... Να πω λίγο ξεκάθαρα το γιατί μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω λίγο καλύτερα το της χρεωκοπίας της τράπεζας. Τώρα τελευταία, αρχίζω να βλέπω να εξαπλώνεται ένα "μυστικό" μεταξύ των "προνομιούχων"- που σιγά σιγά θα φτάσει φαντάζομαι σε όλους- , ότι θα πρέπει να βγάλουνε τα χρήματά τους από τις τράπεζες, γιατί "κάτι κακό" θα συμβεί...

Και μπαίνω στην διαδικασία, το κατά πόσο μια τέτοια "πληροφορία" είναι κατευθυνόμενη και πού θα μπορούσε να οδηγήσει... Γιατί αυτός που θα καθοδηγηθεί πρώτος, θα έχει έναν αδερφικό φίλο που θα θέλει να σώσει μοιράζοντας τη γνώση του, ο άλλος θα έχει τον αδερφό του που θα θέλει να σώσει, ο άλλος θα έχει τον γαμπρό του ο οποίος έχει 2 αδέρφια που θα πρέπει να σωθούν και κάπως έτσι, σπέρνοντας μια φήμη σε έναν- δύο ανθρώπους, θα φτάσουμε να βγάλουμε σχεδόν όλοι τα χρήματά μας από τις τράπεζες, με τις συνέπειες που είμαι στον δρόμο να καταλάβω...

Για να μην δημιουργήσω λάθος συμπεράσματα, εγώ είμαι από αυτούς που οι καταθέσεις του φτάσαν πρόσφατα λίγο πάνω από έναν μισθό, γελοίο ποσό δηλαδή. Δεν ψάχνω τρόπο για το πώς θα σώσω εγώ τα λεφτά μου, προσπαθώ να καταλάβω το τι γίνεται... Κοιτώντας μόνο τον κώλο σου και όχι και του διπλανού σου, κάποια στιγμή το αγγούρι θα έρθει και στον δικό σου, είναι δεδομένο!!

Πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το θέμα που είχα διαβάσει εδώστο insomnia, το πείραμα του Wörgl. Δεν ξέρω pournara αν θα μπορούσε κάτι τέτοια να εφαρμοστεί και πάλι σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι πως ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει!!

Δημοσ.

Ωραίος Wash, μπήκα σε έναν δρόμο, αλλά έχει ακόμα ψάξιμο....

Προς το παρόν είμαστε έρμαια και μας κρατάν απ' τα φρύδια ... Λες ξεκάθαρα αυτό που ισχύει και για μένα 1.000.000 %, ότι δεν θέλουνε να βγούμε από τον κύκλο με την κιμωλία... Να πω λίγο ξεκάθαρα το γιατί μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω λίγο καλύτερα το της χρεωκοπίας της τράπεζας. Τώρα τελευταία, αρχίζω να βλέπω να εξαπλώνεται ένα "μυστικό" μεταξύ των "προνομιούχων"- που σιγά σιγά θα φτάσει φαντάζομαι σε όλους- , ότι θα πρέπει να βγάλουνε τα χρήματά τους από τις τράπεζες, γιατί "κάτι κακό" θα συμβεί...

Και μπαίνω στην διαδικασία, το κατά πόσο μια τέτοια "πληροφορία" είναι κατευθυνόμενη και πού θα μπορούσε να οδηγήσει... Γιατί αυτός που θα καθοδηγηθεί πρώτος, θα έχει έναν αδερφικό φίλο που θα θέλει να σώσει μοιράζοντας τη γνώση του, ο άλλος θα έχει τον αδερφό του που θα θέλει να σώσει, ο άλλος θα έχει τον γαμπρό του ο οποίος έχει 2 αδέρφια που θα πρέπει να σωθούν και κάπως έτσι, σπέρνοντας μια φήμη σε έναν- δύο ανθρώπους, θα φτάσουμε να βγάλουμε σχεδόν όλοι τα χρήματά μας από τις τράπεζες, με τις συνέπειες που είμαι στον δρόμο να καταλάβω...

Για να μην δημιουργήσω λάθος συμπεράσματα, εγώ είμαι από αυτούς που οι καταθέσεις του φτάσαν πρόσφατα λίγο πάνω από έναν μισθό, γελοίο ποσό δηλαδή. Δεν ψάχνω τρόπο για το πώς θα σώσω εγώ τα λεφτά μου, προσπαθώ να καταλάβω το τι γίνεται... Κοιτώντας μόνο τον κώλο σου και όχι και του διπλανού σου, κάποια στιγμή το αγγούρι θα έρθει και στον δικό σου, είναι δεδομένο!!

Πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το θέμα που είχα διαβάσει εδώστο insomnia, το πείραμα του Wörgl. Δεν ξέρω pournara αν θα μπορούσε κάτι τέτοια να εφαρμοστεί και πάλι σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι πως ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει!!

Σου παραθετω απλα το μηνυμα του Pantelwolf (6ο στη σειρα του νηματος που εβαλες)

Σκεφτείτε όμως οτι το Βοργκλ ήταν μια κλειστή κοινωνία η οποία δεν αγόραζε ούτε Ηλεκτρικές συσκευές που φτιάχνονταν στη Γερμανία, ούτε πετρέλαιο από τη μέση ανατολή ούτε παπούτσια από το Χονγκ Κονγκ.

Είχε τον ξυλόφουρνο, το γαιδουράκι και τον παπουτσή της.

Σε μια οικονομία με τις σημερινές ανάγκες αυτό δε γίνεται.

Οποτε, οπως ειπα και πριν, αν ειμαστε διατεθιμενοι να απαρνηθουμε ολα αυτα, και να γυρισουμε στις ριζες, να βαραμε με τη βαριοπουλα το μεταλλο για να λυγισει, τοτε ναι, να τα διαγραψουμε ολα και να ξεκινησουμε απο την αρχη. Αλλα καλο θα ηταν να ενημερωθουν ομως ολοι οι πολιτες, για το τι προκειται να γινει, και οχι να λεει ο καθε υποστηρικτης της επιστροφης στη δραχμη, "οτι απλα τα 2-3 χρονια θα ειμαστε ασχημα και μετα θα δουμε αναπτυξη", χωρις κανενα επιχειρημα, και χωρις να λεει στον κοσμο τις επιπτωσεις, (οπως κανει γνωστος πολιτικος, που απο τη μια λεει, οχι μνημονιο, και απο την αλλη προτεινει το πως θα διαχειριστουμε καλυτερα το ΕΣΠΑ... και δεν τους πληρωνουμε, και να συνεχισουν να μας δινουν και το ΕΣΠΑ, τι να λεμε τωρα, αμα εισαι μαγκας ελληνας, ολα τα καταφερνεις...).

Δημοσ.

Οποτε, οπως ειπα και πριν, αν ειμαστε διατεθιμενοι να απαρνηθουμε ολα αυτα, και να γυρισουμε στις ριζες, να βαραμε με τη βαριοπουλα το μεταλλο για να λυγισει, τοτε ναι, να τα διαγραψουμε ολα και να ξεκινησουμε απο την αρχη. Αλλα καλο θα ηταν να ενημερωθουν ομως ολοι οι πολιτες, για το τι προκειται να γινει, και οχι να λεει ο καθε υποστηρικτης της επιστροφης στη δραχμη, "οτι απλα τα 2-3 χρονια θα ειμαστε ασχημα και μετα θα δουμε αναπτυξη", χωρις κανενα επιχειρημα, και χωρις να λεει στον κοσμο τις επιπτωσεις, (οπως κανει γνωστος πολιτικος, που απο τη μια λεει, οχι μνημονιο, και απο την αλλη προτεινει το πως θα διαχειριστουμε καλυτερα το ΕΣΠΑ... και δεν τους πληρωνουμε, και να συνεχισουν να μας δινουν και το ΕΣΠΑ, τι να λεμε τωρα, αμα εισαι μαγκας ελληνας, ολα τα καταφερνεις...).

Για να δούμε.....

Με το ευρώ, η ανεργία στα ύψη, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη, το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο πια, η ασφάλεια έχει απωλέσει κάθε της νόημα. ΑΛΛΑ τα καταστήματα έχουν smartphones, έχουν tablets, έχουν ακριβά αυτοκίνητα, έχουν cohiba και montecristo και ένα κάρο άλλα θελκτικά προιόντα τα οποία έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από τις βιτρίνες γιατί για αγορά ούτε λόγος. Τεράστια απώλεια αν στο μέλλον δεν μπορώ να τα κοιτάω (ή να τα......αποκτήσω μιας και είναι πολύ εύκολο να μου κάνει "ιδιαίτερα" κάποιος λαθραποίκος στο πως να κάνω δικό μου κάτι που δεν έχω χρήματα να αποκτήσω). Πόσο με τρομάζει η σκέψη της δραχμής πραγματικά...........

Ζώντας αυτό το ευρώ, πήρα το μέρος της δραχμής. Μπορεί η δραχμή να αποδειχτεί απείρως χειρότερη, εφιαλτική αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα ρίσκο που προσωπικά είμαι πρόθυμος να πάρω γιατί με την παραμονή στο ευρώ δεν βλέπω καμία μα καμία απολύτως προοπτική. Θα έπρεπε ήδη να βρισκόμασταν στις αγορές και σε τροχιά ανάπτυξης....γιατί σε τρομάζουν οι υποστηρικτές της δραχμής λοιπόν που στερούνται επιχειρημάτων; Δεν είδες και αυτούς που φέροντες επειχειρήματα σε έφτασαν σήμερα εδώ;

Δημοσ.

Ναι, διοτι πριν ανακαλυφθει το συστημα των τραπεζων, ολα κυλουσαν υπεροχα και ροδινα. Δεν υπηρχαν γεωκτημονες με ολοκληρους καμπους στην κατοχη τους, δεν υπηρχαν αξιωματα βασιλιαδων και κατω απο αυτους που επαιρναν φορους απο ολοκληρες περιοχες, δεν υπηρχε η ανισοτητα του πλουσιου με τον φτωχο, δεν υπηρχαν αυτοι που ετρωγαν στις πλατες των αλλων...

Βεβαια θα μπορουσα να ρωτησω με ποιο τροπο θα χρηματοδοτουνταν καποια τεραστια εργα οπως ειναι αεροδρομια, γεφυρες, ουρανοξυστες κλπ (δε μιλαω γιατην ελλαδα μονο, το τραπεζικο συστημα που υπαρχει δεν ειναι ελληνικη εφευρεση), αλλα πιστευω θα δυσκολευτω να παρω απαντηση. Οπως επισης την ιδια ερωτηση θα μπορουσα να την κανω οσον αφορα την ιατρικη αλλα και τεχνολογικη ερευνα, αλλα και παλι η ιδια δυσκολια θα υπαρξει. Ποιος ειναι αυτος που θα εχει τα ιδια κεφαλαια να στηριξει μια ερευνα για ενα νεο φαρμακο που μπορει να του παρει 10 χρονια και πανω απο 50-100 εκατομμυρια ευρω; Ποιος θα εχει μαζεμενα τοσα λεφτα να καθονται για να τα χαραμισει;

Καλο και ηθικο ειναι το ξεκινημα απο την αρχη, αλλα χωρις το υπαρχον συστημα, εχει ταβανι ως προς την εξελιξη, το οποιο δυστυχως ειναι πολυ χαμηλο.

Τωρα βεβαια αν δε θεωρουμε εξελιξη την τεχνολογια (ακομη και το οτι γραφουμε και επικοινωνουμε εδω αυτη τη στιγμη), αν δε θεωρουμε εξελιξη την ιατρικη κλπ, παω πασω, ας κανουμε ρεσετ, να παρει ο καθενας τη δουλιτσα του, να ειμαστε ολοι "ισοι", να τελειωνει το παραμυθι.

...αυτή η "μανία" (...) σου να κάνεις αναφορές σε άλλες καταστάσεις, δίκην επιχειρηματολογίας, για να αποδείξεις δεδομένως αναμφισβήτητα πράγματα, τη στιγμή που καν κανείς δεν δοκίμασε να τ' αμφισβητήσει... (συμφωνώ πως αυτό που μένει είναι η εντύπωση, αλλά γαμώτο, και λίγη ουσία...). Άντε ας πούμε και λέω εγώ ο ίδιος "βέβαια και πριν τους γαιοκτήμονες, αν δεν ήσουν αρκετά δυνατός, καθόσουν στην γωνία της σπηλιάς και περίμενες μπας και περισσέψει κάτι απ' το κυνήγι ώστε να λαδώσεις και 'συ το άντερό σου". Λοιπόν; Είναι αυτό αντ-επιχείρημα για :

α) ο τρόπος δόμησης και λειτουργίας των τραπεζικών συστημάτων παγκοσμίως, είναι ολοκληρωτικός.

β) αν κάποτε ο απλός κόσμος καταλάβαινε πολύ ευκολότερα το ρόπαλο του αρχηγού ή το καμουτσίκι του τσιφλικά, αδυνατεί να καταλάβει τα σπρεντς, τα σιντιές, το φράκσιοναλ ρηζέρβ και τα λοιπά χαριτωμένα.

γ) ο υπερκαταναλωτισμός που πάει χέρι-χέρι με το προαναφερθέν σύστημα, έχει φτάσει στην πόρτα του καθ' ενός με διάφορους τρόπους, και είναι απίστευτης δυναμικής καρότο ώστε συνειδησιακά να βαυκαλίζεται κανείς πως "με τη σκληρή δουλειά, μια μέρα θα σπουδάσω το παιδί μου για να έχει κι αυτό μια μέρα όλα αυτά τα καλά του θεού" - ενώ όταν ήταν κολλήγος δεν σκεφτότανε "με σκληρή δουλειά μια μέρα θα σπουδάσω το παιδί μου για να γίνει κι αυτό τσιφλικάς" (οι "πεθαμένοι" σκεφτόντουσαν πώς θα καταφέρουν να επιζήσουν μέχρι να τους πάρει ο χάρος, οι πιο ζωντανοί σκεφτόταν εξεγέρσεις, και οι παρτάκηδες πού θα την κοπανήσουν για να βρούνε ελαστικότερες συνθήκες). Το παραμύθι (μιας και σου αρέσει ο όρος) της "απελευθέρωσης" και της παροχής δυνατοτήτων σε όλους όσους δουλέψουν σκληρά, δηλαδή.

Οπότε, αν και κανείς δεν είπε "τον Μεσαίωνα ήταν καλύτερα τα πράγματα", τα πράγματα σήμερα από πολλές σκοπιές είναι ΑΚΟΜΗ χειρότερα, με προοπτική ασ' τα να πάνε μάλιστα. Όχι διότι υπάρχουν τράπεζες, αλλά λόγω του τρόπου που είναι στημένες για να λειτουργούν.

Η απάντηση που δεν περιμένεις, είναι "αν είναι να χτίζονται ελευθεριοβενιζέλια για να να έρχονται μεθοδικά μετά από 10-20 χρόνια να τα τσιμπάνε όσοι...επενδύσανε σε αυτά, και να αποδεκατίζουν μεθοδικά έναν ολόκληρο λαό εκατομμυρίων, καλύτερα να μην ξεκινήσουν". Επίσης δεν είναι απαραίτητο να γίνονται όλα με ληστρικούς όρους. Θέμα διαχείρισης είναι κατά πολύ το πόσο ένας λαός μπορεί ή όχι να επιτρέψει να του βάζουν χέρι (κι εδώ κολλάει η μόνη ευθύνη των λαών, το είτε να προωθούν, και κυρίως το να αφήνουν να τους διαφεντεύουν λαμόγια). Δηλαδή ακόμη και να γίνονται "μεγάλα έργα"=απαιτούμενη τεχνογνωσία και κυρίως εξοπλισμός από πολυεθνικές κατασκευαστικές, μια χαρά μπορεί να γίνει κάτω από άλλους όρους, συμφέροντες όχι προς τα κοράκια. Προλαβαίνω να μαντέψω ότι θα πεις "ναι, μην πας με τους όρους των κατσκευαστών, και περίμενε αυτοί να έρθουν" (...σαν τα διαγγέλματα περί καυσίμων, διατροφής και περίθαλψης ένα πράμμα). Ε λοιπόν, εκτός κι αν αποκλειστούμε σαν την κάθε Λιβύη, μια χαρά μπορούμε να κάνουμε συμφωνίες με όποιους επιλέγουμε ως πιο συμφέροντες προς εμάς, αντί να λέμε ναι στο κάθε συνοικέσιο που μας κουβαλάνε γραββατωμένο και καλοξυρισμένο και αρωματισμένο. όσον αφορά την προσφορά, βεβαίως και θα υπάρξουν τέτοιες (τί διάλο, έχει κι η κρίση τα καλά της και ούτως ή άλλως, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το κεφάλαιο ασφυκτιά όταν κάθεται. Μια χαρά λοιπόν θα βρεθούν επενδυτές και όχι απαραίτητα επενγδυτές). Είναι απαραίτητο να επιλέγουμε πάντα τη χειρότερη δυνατή περίπτωση, και να πηγαίνουμε να βαράμε το κεφάλι μας πάνω σε αυτήν; Προοϋποτίθεται βέβαια να μην ανοίγουμε κερκόπορτες, στέλνοντας στη διαχείριση όλου αυτού, ακριβώς αυτούς που θα κάνουν το κουμάντο των ληστοσυμμοριτών. Τεσπα μην το απλώνω άλλο. Απλά τα πράγματα : δεν είναι άσπρο-μαύρο όπως τα παρουσιάζεις.

Περί ταβανιών, θα τονίσω μόνο το ότι έχει τόσο στενέψει το δωμάτιο πια, πράγμα που ζει η συντριπτική πλειοψηφία των περισσότερων. Μόνο όσοι την έχουν κάνει από το παράθυρο μιλάνε έτσι εκ του ασφαλούς (ένα πράμμα σαν το "δε χρειάζεται να το μάθει κι όλος ο κόσμος για τον νέο torrent tracker και τον κατεβάσουν. Λίγοι και καλοί ας είμαστε"......). Και ξαναλέω, τέτοια "εξέλιξη", που δημιουργεί ελάχιστους ευδαιμονούντες και αφήνει στρατιές ολάκερες από ψωμολυσσόντες, να την βράσω. Τί με νοιάζει που ο Χριστόδουλος μπορούσε ν' αλλάξει την συκωταριά του, ενώ χιλιάδες άλλοι που επίσης το έχουν ανάγκη το διαβάζουν απλά και μόνον στην τηλεόραση, που έλεγε κι ο Χαρούλης...; Τί με νοιάζει που κατορθώσανε και πήγανε μια χούφτα άνθρωποι στο φεγγάρι, όταν άπειρες χούφτες δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε μέχρι την διπλανή πόλη (και κυρίως, τί τους νοιάζει ΑΥΤΟΥΣ);

Τελειώνεις στην ουσία με επανάληψη της ασπρόμαυρης καροτοκαραμέλλας "αν θέλουμε να είμαστε όλοι ίσοι σε ένα αντι-προοδευτικό περιβάλλον, ας πάρουμε από μια αξίνα και όλα οκ", δίκην υπενθύμισης ότι "αν εξισωθούμε, όλοι θα χτυπήσουμε πίσω". Σαφώς και με ένα ρησέτ δεν θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Το θέμα είναι να εξορθολογικευτεί το σύστημα, ακόμη και με το προφανές "κόστος", που σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι το τραγικό που υπαινίσσεσαι (αν πχ εξαιρέσει κανείς τα στραβά της τεώς Σοβιετικής Ένωσης, ή όσων τεσπα χωρών αφήρμοσαν "καμμουνιστικό σύστημα", κατά τ' άλλα τουλάχιστον δεν υπάρχαν άστεγοι ή ζητιάνοι ή απερίθαλπτοι. Το ότι το καπηλευόταν μια ολιγαρχία, και δη στρατιωτικού τύπου -με όλα τα παρεπόμενα- ώστε να περνάει ζωή και κότα, είναι άλλο καπέλο. Άσε που "εξέλιξη για την εξέλιξη" μια χαρά υπήρχε, και τεχνολογικά, και ερευνητικά κλπκλπ. Την δε κατάρρευση αυτών των έστω προβληματικών συστημάτων, ας μην την κουβεντιάσουμε εδώ και τώρα, γιατί σηκώνει μεγάλη κουβέντα για το πόσο απάτη ήταν το "δεν ήταν βιώσιμα"). Όποιος αυτό επιθυμεί (την χρυσή κουτάλα δηλαδή), είναι αυτός που πρώτος βάζει το λιθαράκι για να συνεχίσουν να τρώνε οι ελάχιστοι και οι συντριπτικά περισσότεροι με τα χέρια ΟΤΑΝ έχουνε (ή χέρια, ή να φάνε). Εν γνώσει του ή όχι. Ας σκεφτεί τουλάχιστον ότι οι πισίνες είναι λίγες και μοιρασμένες, και ας θυμηθεί ότι ο ίδιος το ξανσακέφτεται πολλές φορές για να γεμίσει έστω την μπανιέρα του μια φορά στο τόσο. Και μόλις θυμήθηκα μια περίφημη ατάκα από πένα Σακελλάριου και απόδοση Γιώργου Κωνσταντίνου στο "Καλώς Ήρθε Το Δολλάριο" (όπου απαντούσε στον Τζανετάκο που ρώταγε "...γιατί κάποιοι να μην έχουνε να φάνε, κι άλλοι να τρώνε αστακό;": "...τί λες βρε ζώον, είναι δυνατόν να βρεθούν τόσοι αστακοί για να φάνε όλοι; Θα χρειαζόταν τόσοι αστακοί όσος ο πληθυσμός της γης". Ε η απάντηση (που ποτέ δεν έδωσε ο Τζανετάκος), όφειλε να ήταν "ε τότε ας μην κάνουμε οι υπόλοιποι τα κουμάντα αυτών που μας χρησιμοποιούν αλλά να κάνουμε τα δικά μας κουμάντα για να έχουμε σαρδέλλες να τρώμε - κι όποιος θέλει αστακό να πάει να τον ψαρέψει μόνος του".

Δημοσ.

Για να δούμε.....

Με το ευρώ, η ανεργία στα ύψη, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη, το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο πια, η ασφάλεια έχει απωλέσει κάθε της νόημα.

Και η αναπτυξη μεσα σε μια 7ετια (2001-2008) εφτασε το 165% σε αντιθεση με την προηγουμενη (1995-2001) να ειναι στο 12%

Δημοσ.

Και η αναπτυξη μεσα σε μια 7ετια (2001-2008) εφτασε το 165% σε αντιθεση με την προηγουμενη (1995-2001) να ειναι στο 12%

Την οποία ανάπτυξη απωλέσαμε μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα;

7 χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης για μια αιωνιότητα καθόδου. Seems fair......

Δημοσ.

Την οποία ανάπτυξη απωλέσαμε μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα;

7 χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης για μια αιωνιότητα καθόδου. Seems fair......

Δεν ειναι υπευθυνο το νομισμα, αυτο λεω.. Το εχω πει 324234 φορες, στην Ελλαδα εχουμε πολιτικη κριση. Οσο εχουμε την εν λογο κριση τοσο θα βουλιαζουμε.

Δημοσ.

Δεν ειναι υπευθυνο το νομισμα, αυτο λεω.. Το εχω πει 324234 φορες, στην Ελλαδα εχουμε πολιτικη κριση. Οσο εχουμε την εν λογο κριση τοσο θα βουλιαζουμε.

οι ΔΥ ειναι κρατος τωρα και το εχουν αποδειξει

οι πολιτικοι απλως ειναι κακοι υπαλληλοι

Δημοσ.

Η επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει αυτόματα τη καταστροφή των κόπων μιας ζωής για όσους έχουν κάποιες καταθέσεις στην Ελλάδα.

Είναι εκπληκτικό το ξέρω, αλλά κάποιοι δούλεψαν σκληρά για να βάλουν στην άκρη χρήματα. (κάποιοι επίσης ισως κάνανε και μεγάλες απατεωνιές αλλά αυτό είναι κάτι που δε μπορουμε να αποδείξουμε:P (

Το να γυρίσουμε στη δραχμή και να του πούνε αυτού του κάποιου, ξέρεις, αλλάζει το νόμισμα, πλέον έχεις ένα υποτιμημένο οπότε και οι καταθέσεις σου θα υποτιμηθούν, είναι τραγικό έως πολύ άδικο (λέω εγω με 500 ευρω στην άκρη:-P )

Φωνάζουν κάποιοι οτι οι καφετέριες ειναι γεμάτες και στα πολυκατατασμήματα υπάρχουν πανάκριβες συσκευές που κάποιοι σπεύδουν να αγοράσουν.

Ναι.

Και το 1950, τα καφενεία γεμάτα ήταν. Αυτό δε σημαίνει οτι είχε λεφτά ο κόσμος. Δε θα ποινικοποιήσουμε τον καφέ και τη μοναδική διασκέδαση για ένα μέρος ανθρώπων, χρησιμοποιώντας αυτό το επιχείρημα.

Και φυσικά θα πωλουνται πάντα τα ακριβά ρουχα και οι ακριβές συσκευές.

Υπάρχουν άνθρωποι που ότι και να γίνει θα έχουν αρκετά ώστε να κάνουν καλύτερη ζωή.

Είτε έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά είτε απλά έχοντας κάνει απατεωνιά και δε τους έχουν πιάσει. Δε με απασχολεί ο λόγος.

Αν θέλει το κράτος να πιάσει τον απατεώνα θα τον πιάσει. Ας κάνει έναν έλεγχο σε όλες τις νεοχτιστες βίλες στο Ψυχικό και στο Πανόραμα να δουμε.

Και να σταματήσει να κάνει ελέγχους σε γριούλες 90 ετών και να τους ρωτάει, που βρήκαν τις καταθέσεις και πως αποδεικνύουν τις καταθέσεις τους (αληθινο περιστατικό όπου η γιαγιά, έλεγε στον έφορο οτι είχε πουλήσει το σπίτι της οικογένειάς της στην Αμερική πριν 40 χρόνια και έβαλε τα χρήματα σε Ελληνική τραπεζα με τον έφορο να της ζητάει αποδείξεις...άντε να βρει αποδείξεις τώρα η 90χρονη :-P:-P ....Που ήσουν βρε μλκ έφορε τόσα χρόνια που η γυναίκα δήλωνε τις καταθέσεις? :P )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...