Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ερωτώ άντε και γυρίσαμε στην δραχμή πως θα εισάγουμε αφού δεν παράγουμε?

Που θα πάνε οι τιμές πχ σε σίδερα τούβλα κτλ τιμές να αγοράσεις ένα διαμέρισμα η να χτίσεις ένα σπίτι ?

Οι τιμες των αυτοκίνητων ?

Το πετρέλαιο?

Θα υπάρχουν κάποια ισοζύγια μεταξύ των χωρών ή θα γυρισουμε σε εποχες του Νωε?

Εάν δηλαδή έχεις τα λεφτά σου στο σπίτι που είναι και επικίνδυνο εδώ που τα λεμε αλλα αρκετοί τα τραβάνε από την τράπεζα γιατι φοβόνται σε περίπτωση δραχμης εχεις απόδοση ½ στην καλυτερη περιπτωση είναι σαν να πηγαίνεις με ευρώ στην Βουλγαρία , με την λογική αυτή ειμαστε 100 % χαμένοι από χέρι γιατι ολοι θα σπεύσουν στις τραπεζες να κάνουν ανάληψη

Τι γνώμη έχετε γυρω από το θέμα?

-σε ωφελησε σε κατι το ευρω?αλλαξαν τα πραγματα που λες προς το καλυτερο?δεν υπαρχει καμμια στρατηγικη σε αυτα τα θεματα.οπως και τοτε.βασικα τοτε υπηρχε.δωστους δανεια να χτισουν πολ/κιες ξενοδοχεια κτλ να σταματησουν την παραγωγη προιοντων.Ταυτοχρονα τα κομματοσκυλα σε οτι δημοσιο υπηρχε τα θελαν ολα δικα τους και ξεκιναγαν μια ζωη απεργιες,ρεμουλες κτλ.!ναι οταν θα τελειωσουν αυτα τα κομματοσκυλα θα αλλαξει η ελλαδα.

-ναι θα μπορουσε να ωφεληθει ολος ο κοσμος αν υπηρχε σωστο κρατος.οσο δεν υπαρχει οτι νομισμα και να υπαρχει τα ιδια σκατα θα ναι.

-καντα αλλο νομισμα που θα ωφεληθει!το να εχεις ευρω στο σπιτι δεν εχει νοημα αν θα τα κανεις μετα δραχμη ή οπως διαολο ονομαστει

========================

αν βρεθει καποιος απο αυτους που βαζουν υποψηφιοτητες να πει την αληθεια.

να σας πει τα πραγματα με το ονομα τους.απο που προηλθε το ελλειμα.ποσα τελικα παιρνουμε απο το δανεισμο και ποσα πανε ξανα σε αυτους και που θα οδηγησει αυτο το συστημα made in IMF -- International Monetary Fund=δηλ τους ιδιωτες ιδιοκτητες της(οχι δντ)

=========================

για να μην ειμαστε απαισιοδοξοι υπαρχει ενα καλο στην ιστορια που ισως ερθει...

οι περισσοτεροι εχουν χωρια.αρα θα εχουν αρκετα τροφιμα δωρεαν.-ναι θα αποκτησουν μποστανι-.ΤΕλος οτι στην Ελλαδα η ιδιοκατοικηση παει καλα σε συγκριση με αλλες χωρες που κατερευσαν γι αυτο τον λογο και μειναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον δρομο.

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατα τ'αλλα συμπτωσις που αναφερθηκα σε "τρομοκρατια" και η απαντηση σου λιγα ποστ παρακατω (ουτε 10) ηταν για "καποιους που βλεπουν ως τρομοκρατια το ρεαλισμο" χωρις καν να διαβασεις τι εγραψα. Το στραβο μου το κεφαλι φταιει, αποδειξη οτι το κανω και στα αθλητικα.

Τι μου λες, μόλις δέκα μηνύματα; Την επόμενη φορά θα αφήσω να περάσουν είκοσι, για ξεκάρφωμα.

Σοβαρά, τώρα, δεν είχα διαβάσει τι έγραψες και δεν πήρα αφορμή από το μήνυμά σου -προφανώς, όμως, αν πιστεύεις κι εσύ τα περί τρομοκρατίας, σε αφορά το σχόλιό μου.

Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω τη διαμαρτυρία "πιάνουν το ρεαλισμό όποτε παίζεται η συνέχεια του μνημονίου". Πότε, ακριβώς, θα έπρεπε να πιάσουν το ρεαλισμό, κατά τη γνώμη σου;

Τώρα αμφισβητείται (ξανά) η συμφωνία, τώρα μιλάνε. Τουλάχιστον, αν πέσουν έξω θα τους λες λαμόγια, κι αν πέσουν μέσα δε θα έχεις την δικαιολογία πως δε σε προειδοποίησαν.

Να γλιτώσουμε, τουλάχιστον, κάποια στιγμή από τη δικαιολογία του "δεν ξέραμε, δε μας είπαν". Κι αν γίνουμε εμείς οι μάγκες που θα βρούμε δανεικά άνευ όρων, μπράβο μας κι ο τύπος που θα τα καταφέρει θα αγκαζάρει βουλευτική αποζημίωση για τρεις γενιές.

Νομίζω πως αδικείς την εικόνα μιας κοινωνίας η οποία κατά μέσο όρο εργάζεται περισσότερο από σχεδόν όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης.

Σε παρακαλώ, Μ. Πέμπτη πήγε η γυναίκα μου στον ΟΑΕΕ και της είπαν, "όχι σήμερα, είναι αργία". Αυτά τα "εμείς δουλεύουμε παραπάνω από εσάς" (και σκίζουμε το facebook εν ώρα "εργασίας") δε μου λένε κάτι.

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το πώς αποκωδικοποιεί κανείς την βούληση του λαού.

Μπορώ να σκεφτώ ίσα με 10 διαφορετικές εκδοχές, χωρίς πολύ προσπάθεια.

Στη δική μου εκδοχή, βλέπω την απάντηση στη μνημονιακή λιτότητα που δείχνει να της διαφεύγει μία μικρή λεπτομέρεια.

Πως υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό κόσμου που αντιμετωπίζει άμεσο ζήτημα επιβίωσης.

Τώρα, αν αυτό συνιστά "λαϊκισμό" για κάποιους, λυπάμαι. ;p

Λαϊκισμός είναι να υποστηρίζεις πως λεφτά υπάρχουν (σε καταθέσεις και υποχρεωτικό δανεισμό, ας πούμε). Τα έχω ξαναγράψει (σε άλλο νήμα, τα ίδια συζητάμε) πως κανείς δεν εξηγεί σε αυτόν που αντιμετωπίζει άμεσο ζήτημα επιβίωσης πως χωρίς δανεικά κηρύσουμε στάση πληρωμών (όχι απέναντι στους "κακούς δανειστές", εδώ, μεταξύ μας) σε ένα με δύο μήνες το πολύ.

Λαϊκισμός είναι να θες τα δανεικά αλλά να μη θέλεις όρους. Και Ε.Ε. και ακύρωση των συμφωνιών.

Λαϊκισμός είναι να τάζεις πίσω μισθούς και επιδόματα σε μια χώρα που δανείζεται για να πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα που εισάγει. Άφησε τα πετρέλαια (πάμε με ποδήλατο ή ποδαράτο), άφησε τα φάρμακα, τα λιπάσματα, τους υπολογιστές. Το ρεύμα που καίμε για να βλέπουμε το βράδυ.

Αλλά, ας όψονται τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που ήρθαν να μας σώσουν από τα άλλα παιδιά του κομματικού σωλήνα και ο Έλληνας βαυκαλίζεται πως "ξύπνησε" και "άλλαξε".

Δημοσ.

Εμενα θα μου απαντησει κανεις το τι πρεπει να κανει η Ευρωπη στην Ελλαδα κατα την γνωμη του;

ποσα τελικα παιρνουμε απο το δανεισμο και ποσα πανε ξανα σε αυτους και που θα οδηγησει αυτο το συστημα made in IMF -- International Monetary Fund=δηλ τους ιδιωτες ιδιοκτητες της(οχι δντ)

Για 352δις θα δινουμε 12δις/εοτς. Καθολου ασχημα. 3,4% επιτοκιο Not bad

Δημοσ.

Η καταγγελία του μνημονίου και η διαγραφή του χρέους δεν συνεπάγεται έξοδο απο το Ευρώ, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ισχυρίζονται λοιπόν πολλοί ότι θα αναγκαστούμε να πάμε στη δραχμή...για ποιό λόγο; Το πρωτογενές έλλειμα είναι τώρα 3-4 δις;

Δηλαδή αν δεν πληρώνουμε δόσεις + τόκους πρέπει να βρούμε άλλα 3-4 δις για τα έξοδα του κράτους...άρα να κόψουμε κάτι (μισθούς, συντάξεις ή άλλα λειτουργικά έξοδα του δημοσίου).

Μα εδώ μας λένε τον Ιούνιο..μεθάυριο δηλαδή να βρούμε 11-14 ΔΙΣ!!! Προκειμένου να συνεχίζεται να εκταμιεύεται το δάνειο που χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί τα άλλα δάνειά μας.

Πραγματικά λοιπόν δεν έχει καμία απολύτως λογική το σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

Δημοσ.

Σε παρακαλώ, Μ. Πέμπτη πήγε η γυναίκα μου στον ΟΑΕΕ και της είπαν, "όχι σήμερα, είναι αργία". Αυτά τα "εμείς δουλεύουμε παραπάνω από εσάς" (και σκίζουμε το facebook εν ώρα "εργασίας") δε μου λένε κάτι.

Οχι ρε συ, οι ανθρωποι δουλευουν...

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B5-094550893.html

Δημοσ.

Εντάξει, αλλά έτσι δε γίνεται κουβέντα.

Κι εγώ σου λέω πως στην Γερμανία παίζουν τέτρις την ώρα της δουλειάς, prove me wrong.

Εγώ σου έγραψα για σχετικό πόρισμα έρευνας της Eurofound.

Λαϊκισμός είναι να υποστηρίζεις πως λεφτά υπάρχουν (σε καταθέσεις και υποχρεωτικό δανεισμό, ας πούμε). Τα έχω ξαναγράψει (σε άλλο νήμα, τα ίδια συζητάμε) πως κανείς δεν εξηγεί σε αυτόν που αντιμετωπίζει άμεσο ζήτημα επιβίωσης πως χωρίς δανεικά κηρύσουμε στάση πληρωμών (όχι απέναντι στους "κακούς δανειστές", εδώ, μεταξύ μας) σε ένα με δύο μήνες το πολύ.

Λαϊκισμός είναι να θες τα δανεικά αλλά να μη θέλεις όρους. Και Ε.Ε. και ακύρωση των συμφωνιών.

Λαϊκισμός είναι να τάζεις πίσω μισθούς και επιδόματα σε μια χώρα που δανείζεται για να πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα που εισάγει. Άφησε τα πετρέλαια (πάμε με ποδήλατο ή ποδαράτο), άφησε τα φάρμακα, τα λιπάσματα, τους υπολογιστές. Το ρεύμα που καίμε για να βλέπουμε το βράδυ.

Αλλά, ας όψονται τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που ήρθαν να μας σώσουν από τα άλλα παιδιά του κομματικού σωλήνα και ο Έλληνας βαυκαλίζεται πως "ξύπνησε" και "άλλαξε".

Πράγματι, τα παραπάνω θα ήταν φθηνός λαϊκισμός αν είχαν ειπωθεί ποτέ έτσι όπως τα μεταφέρεις. ;p

Δημοσ.

Αν δεν αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την οικονομία μας, δεν θα βρούμε λύση με κανένα νόμισμα. Πρέπει απλά, να παράγουμε.

Η σημερινή γενιά είναι μεγαλωμένη εξαιτίας της πείνας των γονέων (γεννημένοι πριν το 1960) σύμφωνα με τη λογική , "σπούδασε να βρεις δουλειά σε γραφείο". Αυτό γιατί οι γονείς είχαν υποφέρει στους δρόμους. Έτσι οι σημερινοί νέοι ΔΕΝ είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σε εργασίες που απαιτούν κούραση. ΟΛΟΙ ψάχνουν να αράξουν σε γραφείο.

Κατ'αρχήν μην μπλέκουμε τα μπούτια μας. Συμφωνώ οτι οι πλειοψηφία των νέων δεν προτιμάει δουλειές με κούραση αλλά το οτι δεν παράγουμε σαν χώρα ελάχιστη σχέση έχει με το οτι οι νέοι δεν πηγαίνουν να εργαστούν σε τέτοιες δουλειές.

Για να μπορέσουμε σαν χώρα να παράγουμε πρέπει να δημιουργηθούν επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Αυτή την στιγμή και εδώ και 3 χρόνια επιχειρήσεις και βιομηχανίες κλείνουν εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης από την υψηλή φορολογία σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επίσης εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες δεν υπάρχουν κεφάλαια κίνησης και αυξάνονται χρέη και οφειλές, έτσι απολύουν συνεχώς εργαζομένους για να μειώσουν τα έξοδα μέχρι να βάλουν λουκέτο. Για να μπορέσουμε σαν χώρα λοιπόν να παράγουμε πρέπει να βελτιωθεί το νομικό καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων πρέπει να μειωθεί η φορολογία ωστέ να μπορεί ο πολίτης να έχει τα περιθώρια να αγοράσει κάτι από κάπου, πρέπει να γίνουν γενικά πολλά πράγματα.

Το γεγονός οτι δεν πάει κάποιος νέος όταν υπάρχει μια διαθέσιμη θέση να γίνει λ.χ ντελιβεράς σερβιτόρος διανομέας φυλλαδίων καθαριστής οικοδόμος και γενικώς να κάνει δουλειές του ποδαριού που απαιτούν κούραση δεν συμβάλλει στην μείωση της παραγωγηκότητας διότι όλο και κάποιος που το έχει ανάγκη θα βρεθεί και θα πάει να δουλέψει στην εν λόγω θέση, οπότε από αυτή την σκοπιά οι επιχειρήσεις δεν έχουν πρόβλημα. Και μην μου πείς ναι αλλά στην επαρχία δεν πάνε οι νέοι στα χωράφια κτλπ διότι εκεί θα βρεθεί ένας αλλοδαπός και θα πάει και το ίδιο ισχύει στην χειρότερη και για μια οποιαδήποτε βιομηχανία. Τώρα το γιατί δεν πάει το ελληνόπουλο αλλά θα πάει ο ξένος, αυτό ισχύει αλλά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, στο κομμάτι της παραγωγηκότητας δεν αλλάζει κάτι.

Η ουσία είναι λοιπόν να δημιουργηθεί μια επιχείρηση με βάση αυτά που ανέφερα πρίν ωστέ να υπάρξουν οι διαθέσιμες θέσεις, από εκεί και μετά όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Όσο και όρεξη για δουλειά του ποδαριού να έχει κάποιος ή ακόμα και να μην έχει καθόλου όρεξη άμα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσω των επιχειρήσεων κάνουμε μια τρύπα στο νερό και παραγωγηκότητα δεν θα υπάρξει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πράγματι, τα παραπάνω θα ήταν φθηνός λαϊκισμός αν είχαν ειπωθεί ποτέ έτσι όπως τα μεταφέρεις. ;p

Έτσι ακριβώς έχουνειπωθεί, αλλά ας όψεται η απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων.

Εδώ βλέπω τώρα να ρωτάνε τι θα κάνεις για να βρεις λεφτά και ο άλλος απαντάει ¨να αλλάξουνε το παράδειγμα της Ευρώπης¨.

Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης θα εκτιμήσει πολύ το διερευνητικό δίαλογο με την Ένωση Θυρωρών Βρυξελλών...

Δημοσ.

Εδώ βλέπω τώρα να ρωτάνε τι θα κάνεις για να βρεις λεφτά και ο άλλος απαντάει ¨να αλλάξουνε το παράδειγμα της Ευρώπης¨.

Ειναι θεος ο τυπος happy.gif

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς έχουνειπωθεί, αλλά ας όψεται η απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων.

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο τους, διαφωνώ.

Αλλά όψεται η απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων. :-)

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η τιμολογιακή πολιτική των ελτα με την εργατικότητα των υπαλλήλων;

Δεν έχουν άδικο τα ελτά σε αυτή την περίπτωση.

Κακώς τους ξέφυγαν για 2-3 μήνες οι προπληρωμένοι-συστημμένοι φάκελοι, δεν παύει όμως να είναι παράτυπο. Αν ήταν έτσι όλοι θα πουλούσαμε στο εξωτερικό με μεταφορικά επιπέδου Κίνας.

Αν δεν του αρέσουν τα ελτά να στείλει με acs. Αυτοί με είχαν χρεώσει 15 ευρώ για ένα φάκελο που περιείχε μέσα ένα χαρτί :mad:

Δημοσ.

Πρεπει ναναι απο το 2010 που διαβαζω μηνα παρα μηνα, σε καποιες περιπτωσεις και μερα παρα μερα, τετοιες αναλυσεις και αρθρα εγκριτων πολιτικων/οικονομολογων/διδακτορων/υπουργων Ευρωζωνης κλπ.

Χωρις να θεωρω καθολου απιθανη την εξοδο της Ελλαδας απτο ευρω, τετοιου τυπου αρθρα πλεον απο το ενα μπαινουν κι απο το αλλο βγαινουν. Ανοσια, πως να στο πω, αλλιως θα επρεπε να ειμαστε με υπογλωσσια στο χερι απο το 2010 κι επειτα για καθε μια απο τις 100δες τετοιες ερευνες/αποψεις/αρθρα/εκθεσεις.

Μη ξεχνας, οτι τη συγκεκριμενη περιοδο το colpo grosso ειναι να τρομοκρατηθει με καθε τροπο ο ελληνικος λαος (γιατι προς το παρων οι τρομοκρατημενοι ειναι οι εξω απο τα αποτελεσματα των εκλογων), για να ψηφισει τα φιλο-μνημονιακα κομματα με μεγαλα ποσοστα στις επερχομενες εκλογες και να τελειωσει το πανηγυρι. Αρα ετοιμασου ως τον Ιουνη να διαβασεις αλλα 100 τετοια αρθρα απο, σαφως, εγκριτα προσωπα, πλην ομως παπαγαλακια και τσιρακια συμφεροντων.

Και να ξερεις κατι. Το προβλημα τους δεν ειναι εγω εσυ και ο παραλλος που ψηφισε αντι-μνημονιακο κομμα. Η στοχευση της τρομοκρατιας ειναι προς την αποχη που ηταν τεραστια. Αυτους θελουν να φοβισουν, αυτοι ειναι οι πιο ευαλωτοι και για αυτους θα γινει η προεκολογικη μαχη (απο το εξωτερικο και οχι απο τα δικα μας κομματα).

+1

Επίσης, δεδομένου ότι όλη η ιστορία είναι εκφοβισμός εξ Ευρώπης, το τι θα γίνει αν τελικά όντως έρθουν τα πάνω κάτω και γυρίσουμε στη δραχμή, αφήστε να το δούμε στην πράξη. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες, που βασίζονται σε θεωρίες, που βασίζονται σε θεωρίες, κλπ. κλπ., που βασίζονται σε "αδιάσειστα στοιχεία". Δε λέω καλό είναι να κάνουμε υποθέσεις αλλά και η φαντασία πρέπει να'χει όρια.

Όταν κάποιος λέει ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει κάπως να κάνει και με το ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, είναι ΟΙΚΤΡΑ γελασμένος και εκτός τόπου και χρόνου. (προσοχή, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξε κάποια μερίδα του πληθυσμού με τέτοια χαρακτηριστικά. Αλλά σε τι βαθμό και κατά πόσο έπαιξε ρόλο στην τωρινή κατάσταση; ΓΕΛΙΕΣΤΕ!!! Πράγματα σαν κι αυτό είναι οι παγίδες που έχουμε πέσει και δε σκεφτόμαστε και από τη δική τους πλευρά [τι κάνουν και γιατί][οι μεγάλοι της ευρώπης])

Δημοσ.

Ωραία...τι σχέση έχει αυτή η σελίδα με ότι είπα πρίν;

Το οτι το να φυγουμε απο το ευρω δεν ειναι επιστημονηκη φαντασια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...