Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάποιος ξανά στο θέμα τεσπα...Τελειώνω το λύκειο τώρα(ψυχολογία σκατα) και δεν μπορώ να καταλάβω. Οποίος δηλαδή δεν διαβάζει ειναι κατεστραμμένος? προσπαθώ να διαβάσω κ απλά δεν γίνεται το μυαλό μου πετάει από δω κ από κει. Υπάρχει τρομερή ψυχολογική πίεση από όλους, σκέφτομαι να περάσω σε κανένα ΤΕΙ αλλά κ εκεί θέλει τρελό διάβασμα. Αξίζει να δωσω δεύτερη χρόνια(στρατιωτικές σχολές) ή να πάω σε ενα χαμηλόβαθμοΤΕΙ?

• Moderators
Δημοσ.

πηγαινε εκει που σαρεσε με οποιοδηποτε κοστος.. ακομη και να δωσεις δευτερη, τριτη ,τεταρτη φορα..

απλα κανε αυτο που σαρεσει :)

Δημοσ.

Εγώ όταν τελειώνα το λύκειο, πριν 10 χρόνια περίπου, ήμουνα μέσα στην τρελή χαρά γιατί ανυπομονούσα για τα ανέμελα και όπως εξελίχθηκαν υπέροχα φοιτητικά μου χρόνια!

Εσύ γιατί το σκέφτεσαι έτσι;;

Εάν βλέπεις ότι δεν το έχεις με το διάβασμα, μάθε μια τέχνη!

Όρεξη εάν έχεις θα την βρεις την άκρη. Εάν είσαι έτσι φίλε μου τώρα που είσαι 17 χρονών τότε στα 25 ή 30 πως θα είσαι; Σκέψου πιο αισιόδοξα!!!!

Καλή επιτυχία ότι και εάν κάνεις!

Υ.Γ. Όλες οι σχολές έχουν διάβασμα! Απλώς σε άλλες σχολές διαβάζεις 20 σελίδες και σε άλλες 3 τόμους!!

Δημοσ.

Σιγά μην θεωρείται κάποιος κατεστραμμένος επειδή δεν πήγε καλά σε μία απ τις πιθανότατα 10άδες εξετάσεις που θα δώσει στη ζωή του. Όπως είπε κι ο Uberalles_gr, η φοιτητική ζωή που μπορεί ν ακολουθήσει είναι καλό κίνητρο, τουλάχιστον για μένα σ εκείνη την ηλικία ίσως ήταν μεγαλύτερο απ την επιθυμία μου να σπουδάσω κάτι.

Οι στρατιωτικές σχολές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δε μπορεί να σου απαντήσει κάποιος αν είναι για σένα ένας τέτοιος τρόπος ζωής.

Βάλε ένα στόχο, στρ. σχολή, ΑΕΙ/ΤΕΙ, «τεχνική» σχολή και κυνήγα τον (εφόσον είναι οικονομικά εφικτός). Λάβε υπόψη γνώμες του κύκλου σου αλλά μην τις υιοθετείς αυτόματα σαν δικούς σου στόχους.

Καλή επιτυχία και λιγότερο άγχος :)

Δημοσ.

Εμένα η μάνα μου από μικρό παιδί ήθελα να με κάνει γιατρό ή νοσηλευτη, μέχρι κ θετική κατεύθυνση πήγα με το ζόρι, την πρώτη χρονιά χωρίς να ανοίξω βιβλίο έπιασα 6.900 μόρια kara fail :P μιλάμε. Την δεύτερη χρόνια έδωσα ξανά κ πέρασα ΑΕΙ πληροφορικής στην θεσ/κη...Τίποτα δεν χάνεται με μια χρόνια απλά θέλει ηθικόν ακμαιοτατον :)

Δημοσ.

Να μην είσαι τόσο χάλια ψυχολογικά στην ζωή σου απο τώρα!

Δώσε και 2η φορά, δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάποιος ξανά στο θέμα τεσπα...Τελειώνω το λύκειο τώρα(ψυχολογία σκατα) και δεν μπορώ να καταλάβω. Οποίος δηλαδή δεν διαβάζει ειναι κατεστραμμένος? προσπαθώ να διαβάσω κ απλά δεν γίνεται το μυαλό μου πετάει από δω κ από κει. Υπάρχει τρομερή ψυχολογική πίεση από όλους, σκέφτομαι να περάσω σε κανένα ΤΕΙ αλλά κ εκεί θέλει τρελό διάβασμα. Αξίζει να δωσω δεύτερη χρόνια(στρατιωτικές σχολές) ή να πάω σε ενα χαμηλόβαθμοΤΕΙ?

Σε καμία περίπτωση όποιος δεν διαβάζει δεν είναι κατεστραμένος. Υπάρχουν ένα σωρό δουλειές κυρίως τεχνικής φύσεως που δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει. Όμως φρόντησε να δείς τι είναι αυτό που σου αρέσει, διότι άμα διαπιστώσεις οτι αυτό που θές χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις και να ξαναδώσεις πανελλήνιες.

Δημοσ.

Το θέμα όπως αναφέρθηκε είναι να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις ΕΣΥ! Το τι επάγγελμα θα ακολουθήσεις είναι καθαρά δική σου επιλογή και κανενός άλλου. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν.

Εννοείται πως δεν είναι το τέλος αν δεν περάσεις σε μια σχολή. Μπορείς να ακολουθήσεις κάποιον άλλον κλάδο. Έχω πολλούς γνωστούς που δεν είχαν περάσει κάπου ή δεν είχαν πάει καν εννιαίο λύκειο και κανένας τους δεν έχει πάει χαμένος. Αντιθέτως όλοι εργάζονται. Άλλος μηχανικός αυτοκινήτων, άλλος ζαχαροπλάστης κτλ κτλ.

Το παν είναι να βάλεις έναν στόχο και να τον κυνηγήσεις! Όποιος και να είναι αυτός. (Εφόσον είναι οικονομικό εφικτό πάντα, ειδικά στις μέρες μας)

Έχω αδερφό που δίνει φέτος πανελλήνιες και του έχω πει ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δημόσιες υπηρεσίες = λιγότερο άγχος

Δημοσ.

Αυτή η απάντηση για μένα δείχνει την ελληνική κατάντια (κάποιων).... Πραγματικά εύχομαι και περιμένω την ώρα που θα καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο για να γλυτώσουμε από τα άτομα που "δουλεύουν" χωρίς άγχη...

Δημοσ.

Αυτή η απάντηση για μένα δείχνει την ελληνική κατάντια (κάποιων).... Πραγματικά εύχομαι και περιμένω την ώρα που θα καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο για να γλυτώσουμε από τα άτομα που "δουλεύουν" χωρίς άγχη...

Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έγραψα:

δημόσιες υπηρεσίες = λιγότερο άγχος

όχι,

δημόσιες υπηρεσίες = λιγότερη δουλειά

οι προκαταλήψεις και οι ακραίες τοποθετήσεις στην Ελλάδα είναι από τις βασικές πηγές προβλημάτων που επικρατούν.

Καλά τα όσα προτείνουν τα παιδιά εδώ τις σκέψεις τους όπως "κάνε αυτό που γουστάρεις", "ζήσε το όνειρο". "και ως έμπορος/ζαχαροπλάστης/μαγαζάτορας/κτλ κτλ μπορείς να ζήσεις μια χαρά", που μέχρι μια περίοδο (προ "κρίσεως") ήταν κάπως ρεαλιστικά, με κάποιες λεπτομέρειες που ξεχνάμε.

Μεγαλύτεροι σε ηλικία (40-50-60+), είτε προσωπικών μου γνωριμιών είτε φήμες από αγνώστους ανθρώπους, να δουλεύουν σκυλιά χτυπώντας 10-15ωρα στις ατομικές τους επιχειρήσεις με άπειρο άγχος, άπειρα νεύρα, μηδέν χρόνος για την οικογένεια, κάποιοι με λεφτά ενώ άλλοι με Χρέη, να καταλήγουν σε ενα φαύλο κύκλο απελπισίας που ούτε για τον εαυτό τους, ούτε για τους δικούς τους να έχουν χρόνο, πόσο μάλλον για μια απίστευτη αρνητικότητα και ματαιοδοξία που εκπέμπουν σε όλους τους συνανθρώπους τους.

Και δεν ανέφερα καν το γεγονός ότι για μερικά χρόνια ακόμα ο ιδιωτικός τομέας εκεί κάτω θα είναι ένα χάλι εργασιακά και οικονομικά, ειδικά για τους καινούριους.

Όπως ξανάγραψα καλά τα γλυκανάλατα πιο πάνω αλλά είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα αποδώσει μερίδιο ευθύνης της συμβουλής του στη περίπτωση που το (κάθε) παλικάρι αποφασίσει οτι ίσως κακώς ασχολήθηκε με κάτι που τον παρότρυναν.

Θα μπορεί να πάρει πιο ώριμες αποφάσεις όταν δει σφαιρικά μια εικόνα.

Δημοσ.

Οπότε για σένα η λύση είναι, δουλειά στο δημόσιο για εξασφαλισμένο μέλλον, βρέξει χιονίσει;!

Ο κάθε ελέυθερος επαγγελματίας δουλεύει με κάποιο ρίσκο. Αυτό είναι γνωστό. Δεν έχω δει όμως κανέναν που να είναι καλός και σωστός στην δουλειά του να πεινάει. Πέραν αυτού όταν μιλάμε για μαγαζιά εξαρτάται πάντα και το είδος του μαγαζιού. Δεν πιστεύω να περιμένεις ένα μαγαζί πχ με ρούχα που δεν φοράει καν η γιαγιά μου, να κάνει δουλειά την σήμερον ημέρα.

Πέραν αυτού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπήρχε και η τάση του "αφεντικού". Όλοι ήθελαν να είναι αφεντικά και ανοίγαν μαγαζιά. Δεν μπορείς όμως να χτυπήσεις μερίδιο της αγοράς όταν:

1) το εμπόρευμά σου ή οι υπηρεσίες που προσφέρεις είναι της πλάκας

2) δεν είσαι εσύ σωστός στο πως μιλάς και συμπεριφέρεσαι στους πελάτες

3) δεν είσαι ικανός να κρατήσεις ένα μαγαζί (γιατί ας το παραδεχτούμε, δεν είναι όλοι ικανοί για κάτι τέτοιο και δεν βγάζω και τον εαυτό μου απ' έξω μιας και δεν ξέρω αν είμαι ή όχι)

4) δεν είσαι σωστός προς τους υπαλλήλους σου (αν έχεις)

5) και πολλά άλλα ανάλογα με το είδος του μαγαζιού

Αλήθεια τα τελευταία περίπου 10 χρόνια (ίσως και παραπανω) ποιοί ασχολούνται με χωράφια και οικοδομή κυρίως σαν εργάτες;! Το έχεις ψάξει; Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να κάθεσαι και να τρως τα λεφτά των γονιών σου "κλαίγοντας" οτι δεν υπάρχουν δουλειές ενώ οι ξένοι δουλεύουν μια χαρά γιατί απλά δεν έχουν πρόβλημα να το να είναι υπάλληλοι/εργάτες.

Πέραν αυτού, όπως είπα και πριν, ο καθένας είναι στο χέρι του να ακολυθήσει το επάγγελμα που του αρέσει. Εννοείται βέβαια πως η επιλογή θα έχει και μια λογική βάση για να μπορείς να ζήσεις μέσω αυτού που θα διαλέξεις. Δεν θα γίνεις πχ κυνηγός φαλενών στην Ελλάδα.

Ναι τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις και δεν ξέρω καν τι κάνεις. Ξέρω μόνο οτι εγώ όπως και πολλοί άλλοι αυτά τα χειρότερα θα τα φάμε στην μάπα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα πάμε στο δημόσιο για ένα "καλύτερο μέλλον".

Και ξαναλέω, περιμένω να δω ποιός πολιτικός θα έχει τα @@ να βγει και να πει οτι θα καταργήσει την μονομότητα στο δημόσιο και εγώ όχι απλά θα τον ψηφίσω, άγαλμα θα του φτιάξω! Η κατάργηση της μονιμότητας θα βοηθήσει της χώρα σε απίστευτα πολλούς τομείς.

Δημοσ.

παλιά όταν εμείς ξιναμε τα @@ μας με γκασμαδες οι Αλβανοί(δεν το λέω ρατσιστικά προς θεού) χτυπούσαν 10 ώρα στις οικοδομές κ κάνανε λεφτά, αγόρασαν οικόπεδα χτισαν σπίτια κ γενικά δημιουργήθηκαν, ήρθα εδώ με κουριελια κ πήγανε πίσω σαν βασιλιάδες. Από την άλλη.το μόνο που ένοιαζε τον ελληναρα ήταν μια θέση στο δημόσιο να παίρνει τον μισθουλακο του κ να συνεχίσει να ξινει το παπαρι του. Είτε περάσεις ΤΕΙ μπουγατσοκοπτικης ειτε βγεις πολιτικός μηχανικός λοιπόν το ίδιο κ το αυτό, άνεργος θα καταλήξεις όπως κ εγω, τελειώνω τώρα το ΑΕΙ πληροφορικής κ η προοπτική να βρω δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα ειναι μηδαμινή!!

Δημοσ.

Είτε περάσεις ΤΕΙ μπουγατσοκοπτικης ειτε βγεις πολιτικός μηχανικός λοιπόν το ίδιο κ το αυτό, άνεργος θα καταλήξεις όπως κ εγω, τελειώνω τώρα το ΑΕΙ πληροφορικής κ η προοπτική να βρω δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα ειναι μηδαμινή!!

Αναληθές.

Όσοι αξίζουν και όντως έμαθαν κάτι στην σχολή τους, δουλειά βρίσκουν μία χαρά.

Όσοι περνούσαν μαθήματα απλά για να τα περάσουν, αντέγραφαν, κάνανε εργασίες βασιζόμενοι στο να τους τις κάνουν άλλοι... δεν πρόκειται να βρουν δουλειά και καλά να πάθουν.

Αυτό είναι ένα από τα καλά της κρίσης. Όσοι δεν είναι σωστοί, δεν θα δουλέψουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...