Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιστήμονας.

ενω αν πας στον επιστημονα.....θα χασεις τα ευρα σου οχι τα κιλα σου.

( και μην κανεις σαν την ελληνοφρενεια που κοβει αποσπασματα αλλαζοντας ολοκληρο το νοημα )

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως το διαβάσετε...μιλάμε για άτομο 150+ κιλά πάνω από το κανονικό!!!! Δεν νοείται στην κατάσταση του να ξεκινήσει μόνος του δίαιτα, οι κίνδυνοι θα ειναι αρκετοί πιστεύω. Πρέπει να απευθυνθει ή σε διαιτολόγο ή στο νοσοκομείο, βγηκατε όλοι οι επιστήμονες ΚΌΨΕ ΤΟ ΦΑΪ άντε άμα ήσουν στο ύψιστο στάδιο παχυσαρκίας ας το εκοβες.

Δημοσ.

With all due respect, την παλεύετε καθόλου; Πρέπει να ξεχωρίσουμε το "υπεραθλητής" από το "fit" νομίζω ε;

Όσο κι αν αυτά που έχεις μπολντάρει καθιστούν δύσκολο να πιστέψεις - και λογικά - αυτό που θα σου πω, δεν έχω καμία μα καμία σχέση με την πρησμένη «χημεία» της φωτογραφίας. Απλώς διατηρούμαι σε πολύ καλή φόρμα και φυσική κατάσταση, κάνοντας παράλληλα και το κέφι μου. Μακριά από 'μένα οτιδήποτε έχει να κάνει με συμπληρώματα διατροφής και τα σχετικά.

ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΡΟΣ! ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!ΤΕΛΟΣ

Τόση συμπυκνωμένη γνώση, σε μία μόνο φράση...

...μόνο που η φράση - η οποία δεν λέει ψέματα - έχει και συνέχεια, την οποία δεν παραθέτεις:

Όσο γρήγορα χάσεις κιλά με αυτή τη «μέθοδο», άλλο τόσο γρήγορα θα τα πάρεις ξανά και το μόνο που θα έχεις καταφέρει, θα είναι να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου, αφού δε θα του έχεις επιτρέψει να προσαρμοστεί σταδιακά στα νέα δεδομένα. Την έκανα κι εγώ και πολλοί άλλοι αυτή τη μαλ.... και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Ξύδια...λεμόνια...τι ημίμετρα είναι αυτά; Ρίξτε το με τη μία στο υδροχλωρικό οξύ...

Με δυο λόγια, εγώ έχασα μόνο τα ευρά μου και όχι τα κιλά μου, έτσι; Τι να σου κάνω που το ύφος και το είδος του forum δεν είναι τέτοιο, αλλιώς θα ανέβαζα φωτογραφίες τύπου «πριν - μετά», όπως στις διαφημίσεις των μασαζοκορσέδων...

Δημοσ.

Όσο κι αν αυτά που έχεις μπολντάρει καθιστούν δύσκολο να πιστέψεις - και λογικά - αυτό που θα σου πω, δεν έχω καμία μα καμία σχέση με την πρησμένη «χημεία» της φωτογραφίας. Απλώς διατηρούμαι σε πολύ καλή φόρμα και φυσική κατάσταση, κάνοντας παράλληλα και το κέφι μου. Μακριά από 'μένα οτιδήποτε έχει να κάνει με συμπληρώματα διατροφής και τα σχετικά.

Σε πιστεύω και καλά κάνεις και μένεις σε τέτοια φόρμα :)

Απλά το τόνισα για να μην τρομάζουμε και παιδιά που δεν ασκούνται καθόλου, γιατί όπως και να το κάνουμε το 2ώρες βάρη και 50kmh ποδήλατο την ημέρα, εεεε δεν το λες και τυπική προπόνηση συντήρησης. Είναι αρκετά επιθετικό πρόγραμμα που είμαι σίγουρος ότι θα αποθάρρυνε την συντριπτική πλειοψηφία των τσουπωτών φίλων μας :)

Κατά τα άλλα και on topic, μάλλον στηρίζω την άποψη του Τούφα, και γενικά των low carb καταστάσεων και την προαιρετική γυμναστική, αν μιλάμε για χάσιμο κιλών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σταματηστε να λετε να κανει γυμναστικη. Το τρεξιμο μπορει να του ξεσκισει τα γονατα. Η γυμναστικη δεν κανει κατι για χασιμο βαρους, κανει και τα πραγματα χειροτερα με την εσφαλμενη "ασφαλεια" που εχει για μερικους νομιζοντας οτι αμα κανουν 20 λεπτα γυμναστιριο θα φανε 1 παστα και ειναι οκ.

http://nymag.com/news/sports/38001/

OP, κοβεις απλους υδατανθρακες, κοβεις φρουτα και τρως πρωτεινη λαχανικα και οσπρια. Ξεχνας ρυζι, μακαρονια, οτι εχει αλευρι, φρουτα, πατατες, ψωμι, ζαχαρη, γλυκα, αλκοολ (το κρασι ειναι οκ, αλλα και αυτο με μετρο). Αν εισαι αποφασισμενος να κανεις ριζικη αλλαγη στην διατροφη σου κοβεις και τα οσπρια ωστε να μπεις σε κετωση και να χανεις λιπος. Επισης πρωινο με 30 γραμμαρια πρωτεινη μιση ωρα αφου ξυπνησεις (αυγα μπεικον σπανακι = super)

Κανεις διαιτολογος δεν θα σου πει τον τροπο για να χασεις βαρος, τα λεφτα σου θελουν οχι το να γινεις καλα. Τα γυμναστηρια το ιδιο.

Δεν μετρας μεριδες, δεν θα μετρας θερμιδες. Το θερμιδικο συστημα ειναι λαθος.

Τα λιπαρα ειναι καλα, η δαιμονοποιηση τους αρχιζει να φτανει στο τελος της. Το λιπος δεν παχαινει, οι υδατανθρακες παχαινουν. Οποιος διαιτολογος εχει φρουτα και ψωμι μεσα στην διαιτα του δεν θελει το καλο σου.

http://www.youtube.com/playlist?list=PL39F782316B425249

Πρωτου πλακωσουν οι ειδικοι, εχω χασει το μισο μου σωματικο βαρος, ημουν στην θεση του op και ξερω πολυ καλα τι και πως σκεφτεται και νιωθει. Το μισο του μισου τα εχασα με αυτο τον τροπο και αυτος ηταν εντελως μπακαλιστικος (ετρωγα πατατε)

Δεν υπαρχει καμια ερευνα που μπορει να αποδειξει οτι η γυμναστικη βοηθαει στο χασιμο βαρους.Αντιθετως υπαρχει direct συνοχη στην μειωση ινσουλινης και στο χασιμο βαρους. Με το που τρωτε υδατανθρακες το πανκρεας διοχετευει ινσουλινη στο αιμα, και το συκωτι τους κανει λιπος.

Και πριν πεταχτει καποιος και πει "μα τουφα τα φρουτα κανουν καλο, πως θα παρει βιταμινες" να πω οτι τα λαχανικα εχουν μια χαρα βιταμινες και δεν εχουν την ζαχαρη των φρουτων.

Και φτιαξε πρωτα το βαρος και μετα το τσιγαρο. Η νικοτινη κοβει την ορεξη. Αν την βγαζεις με τα τσιροτα και τις τσιχλες ειναι οκ, αλλιως μετα.

Αλλο η γυμναστικη και αλλο το τρεξιμο.Γυμναστικη στην προκειμενη ειναι βαρη=μυικη αναπτυξη=αυξηση μεταβολισμου+καλυτερα looks οταν χασει τα κιλα.Επισης αλλο μειωνει δραστικα τους απλους υδατανθρακες και αλλο τους κοβει τελειως.Συμφωνω στην αποκλειση γλυκων,ποτων,ψωμιου και αναψυκτικων,αλλα οχι στο μαυρο ρυζι,πατατα/γλυκοπατατα ισως και μακαρονια ολικης.Δεν καταλαβα απο που εβγαλες το πρωινο(30γρ;;;)και ειδικα το μπεικον.Ολα αυτα πρεπει να γινουν με αργο ρυθμο αλλιως θα το δερμα θα κρεμασει αρκετα.Και μια ερευνα για την ινσουλινη τουφα. http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319

Επεξ/σία από Septum
Δημοσ.

Καλα ε τα σημεια των καιρών κάνουν την εμφάνιση τους!!!!!!!!και μας εχουν περικυκλώσει.

!ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΡΟΣ!

ουτε γυμναστηρια , ουτε διατροφολογοι , ουτε κοψιμο τσιγαρου , ουτε περπατημα/τρεξιμο κ.τ.λ

ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!ΤΕΛΟΣ ( και ουτε θα πεθανεις ουτε θα λυποθυμήσεις ουτε θα σφαξεις κανενα επειδη σου λειπει οτι συνηθησες να κανεις τοσα χρονια γιατι συνηθεια ειναι... )

"ζυγίζεις" την κατάσταση σου και τον οργανισμο σου και σταδιακά σε διαστημα 1-2 εβδομαδων τρως οσο χρειαζεται 1 φορα την ημερα ωστε να ζει το κορμι σου.Στιβεις και κανενα λεμονι και το πινεις με νερο ή ξυδι με νερο και αντε γεια.

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.( και να μην το θελεις απο την αρχη οταν θα χασεις καποια κιλα μετα να δεις πως θα το θελεις )

Οταν λοιπον χασεις τα πολλαααααα κιλα μετα αρχισε και τα τρεξιματα σου και τις ελξεις σου και τις καμψεις σου και οτι τραβαει η ψυχη σου.

και ενα να ξερεις!!!!!

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.

:) :) :)

ή πιο απλά..... πλύσου με

gel_attivo_limone.jpg

....που αφαιρεί και τα λίπη !!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

( και μην κανεις σαν την ελληνοφρενεια που κοβει αποσπασματα αλλαζοντας ολοκληρο το νοημα )

Απλά να σε ενημερώσω (είχες ένα ακόμη παράδειγμα από τον deesnider) ότι είχα 40 κιλά παραπάνω εδώ και 10+ χρόνια και έχω χάσει τα 20+ για έναν και μόνο λόγο: πήγα σε ειδικό (το Ιανουάριο) και μέχρι το Σεπτέμβρη θα είμαι υγιής.

Δεν έχω καμία σκασίλα για τα ευρώ που έδωσα. Άνετα έδινα άλλα τόσα. Άσε που έχω κάνει τρελή οικονομία λόγω του ότι ψωνίζω μόνο ότι τρώω και δεν πετάω τίποτα και επιπλέον δεν παραγγέλνω ποτέ απ' έξω κ.α.

Δημοσ.

give some info! Τι ειδικο πηγες; αν μπορεις δωσε μερικες πληροφοριες ειτε εδω ειτε σε pm no problem!

(δεν τρολαρω ουτε σπαμαρω τωρα αληθεια,απλα επειδη βλεπω να παιρνω την ανιουσα και εγω στα κιλα αλλα και για γενικο ενδιαφερον στο να μαθω κατι καινουριο)

Δημοσ.

give some info! Τι ειδικο πηγες; αν μπορεις δωσε μερικες πληροφοριες ειτε εδω ειτε σε pm

Αν δεν απευθύνεσαι αποκλειστικά στο Manuel και το ενδιαφέρον σου δεν εντοπίζεται στον συγκεκριμένο «ειδικό» στον οποίο εκείνος απευθύνθηκε, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι απλή:

Χρειάζεσαι διαιτολόγο/διατροφολόγο, ο οποίος θα σε εξετάσει, θα μετρήσει το ποσοστό λίπους στο σώμα σου και, αναλόγως του βάρους σου, θα σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής ειδικά για 'σένα.

Αν μάλιστα βρεις κάποιον τόσο «γάτο» όσο ο δικός μου, θα σε ρωτήσει και πέντε πράγματα γύρω από τις διατροφικές σου συνήθειες αλλά και τις προτιμήσεις σου στο φαγητό, ώστε να προσαρμόσει το πρόγραμμα που θα σου προτείνει, προκειμένου αυτό να σε «βασανίσει» όσο το δυνατόν λιγότερο.

Δημοσ.

Φιλε Νικο..

Σαν φυσικοθεραπευτης σου εγγυωμαι οτι με τα κιλα σου ακομα και 1 ωρα περπατημα την ημερα θα σου προκαλεσει προβληματα στα γονατα.. φυσικα αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στα προβληματα μεσης που λογικα θα εμφανιστουν μετα απο κανα 3-4 μηνο!

Τα κιλα ειναι ο βασικος παραγοντας δισκοπαθειας...

Αν και ειμαι κατα των εγχειρησεων "εφοσον μπορουν να αποφευχθουν" θ σου προτεινα αν θελεις να χασεις σχετικα γρηγορα το γνωστο πλεον δακτυλιδι.. μαζι με εναν ειδικο διατροφολογο και ενα αυστηρο προγραμμα θα χασεις σιγουρα τα κιλα που θελεις...

Βασικα η καλυτερη συμβουλη ειναι να πας σε ειδικο.. ολα τα αλλλα οπως προσωπικες εμπειριες να τα ξεχασεις... η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη...

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω και εγώ σε ατομική προσπάθεια δίαιτας μιας και έχω παραδείγματα από φίλους. Αυτό το "κόβω το φαΐ" ή "τρώω μόνο σαλάτες και κόβω το κρέας" είναι μαλακίες, γιατί έχω φίλο ο οποίος έτρωγε μόνο σαλάτες (όχι vegan διατροφή με όσπρια κλπ...) και έχασε κιλά πολλά αλλά όλο του το σώμα έχει ψιλοκρεμάσει και είναι πολύ μαλακό πράγμα που δείχνει ότι έχασε σχεδόν όλη την μυική μάζα του και του έμεινε λίπος. Εδώ εγώ που ήμουν 50κιλά πιο βαρύς στα χέρια και στην πλάτη ήμουν πιο σκληρός από αυτόν (ίδιο ύψος, ίδια ηλικία).

Και θα συμφωνήσω στον περιορισμό στους υδατάνθρακες (λαϊκά στα ψωμιά) μιας και υδατάνθρακες μπορεί να παράγει και από μόνο του το σώμα και δεν είναι τα "κρεάτα" που μας παχαίνουν περισσότερο. Γενικά από διατροφολόγους με συμβατικές δίαιτες 6 γευμάτων έχω κακή εμπειρία (όχι ότι το αποτέλεσμα 10κιλά το μήνα χάσιμο ήταν λιγο) απλά μου έβαζαν πολλά ψωμιά μέσα στην μέρα (το 60% αν θυμάμαι καλά υδατάνθρακες) και τώρα που ακολουθώ άλλη διατροφή βλέπω διαφορετικά το σώμα μου στα ίδια κιλά με πριν (γιατί όσα έχασα τα ξαναπήρα) και νιώθω και καλύτερα.

Το δύσκολο κομμάτι είναι να χάνεις βάρος με τέτοιο ρυθμό ώστε να προκαλέσεις την μικρότερη δυνατή "κρεμάλα" του σώματος. Αυτό δυστυχώς είναι το δυσκολότερο μέρος (για εμένα τουλάχιστον) μιας και ας χάνω σταθερά κιλά δεν τηρώ σωστή δίαιτα και έτσι το σώμα μου δεν είναι στο καλύτερο που θα μπορούσε... αλλά δεν σε νοιάζουν εσένα αυτά, ούτε το αν φαίνονται οι δικέφαλοι μετά από τα λίγα βάρη που θα κάνεις (αν κάνεις), αυτό που σε νοιάζει είναι η υγεία σου πρώτα.

Δημοσ.

Απλα να παραθεσω οτι ξερω ατομο 150 κιλα ο οποιος περπατα 1 ωρα την ημερα λογω δουλειας κτλ, κανει γυμναστηριο, ανεβοκατεβαινει σκαλες κτλ. Κι επειδη πολυ σωστα καποιοι ειπαν οτι προσωπικες εμπειριες ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ και μονο, να πας σε ειδικο φιλε μου και σου ευχομαι τα καλυτερα

Επισκέπτης
Δημοσ.

give some info! Τι ειδικο πηγες; αν μπορεις δωσε μερικες πληροφοριες ειτε εδω ειτε σε pm no problem!

(δεν τρολαρω ουτε σπαμαρω τωρα αληθεια,απλα επειδη βλεπω να παιρνω την ανιουσα και εγω στα κιλα αλλα και για γενικο ενδιαφερον στο να μαθω κατι καινουριο)

Αν δεν απευθύνεσαι αποκλειστικά στο Manuel και το ενδιαφέρον σου δεν εντοπίζεται στον συγκεκριμένο «ειδικό» στον οποίο εκείνος απευθύνθηκε, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι απλή:

Χρειάζεσαι διαιτολόγο/διατροφολόγο, ο οποίος θα σε εξετάσει, θα μετρήσει το ποσοστό λίπους στο σώμα σου και, αναλόγως του βάρους σου, θα σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής ειδικά για 'σένα.

Αν μάλιστα βρεις κάποιον τόσο «γάτο» όσο ο δικός μου, θα σε ρωτήσει και πέντε πράγματα γύρω από τις διατροφικές σου συνήθειες αλλά και τις προτιμήσεις σου στο φαγητό, ώστε να προσαρμόσει το πρόγραμμα που θα σου προτείνει, προκειμένου αυτό να σε «βασανίσει» όσο το δυνατόν λιγότερο.

Όπως είπε ο deesnider, πήγα σε διατροφολόγο. Μάλιστα, επειδή κι εγώ ήμουν παρόμοιας λογικής ότι "δεν αξίζει να δίνεις λεφτά για τέτοια πράγματα", πήγα κυρίως για την κοπέλα μου. Δε ένιωθα ότι θα έχω κι εγώ τέτοια αποτελέσματα, και δε μιλάω τόσο για τα πρακτικά, όσο για τα ψυχολογικά.

Μας έκανε δύο προγράμματα (η κοπέλα μου δεν τρώει κρέας/ψάρι, οπότε χρειάστηκε να βρει λύσεις γι' αυτό) και μας ρώτησε τι προτιμάμε να τρώμε και ποιες είναι οι συνήθειές μας (ώρες φαγητού, προτιμήσεις) για να μην είναι πολύ απότομη η αλλαγή. Το πρόγραμμα που μας έδωσε είχε 5 γεύματα καθημερινά και ελεύθερη επιλογή του τι θα τρώμε το μεσημέρι από συγκεκριμένη λίστα. Η λογική που εγώ αντιλήφθηκα, έχει να κάνει με το ότι κάθε γεύμα πρέπει να έχει "είδος ψωμιού" και "είδος τυριού". Πχ το κρέας αντικαθιστά το τυρί, οπότε τρως κρέας, ψάρι, αυγά κ.α. με ψωμί. Τα μακαρόνια αντικαθιστούν το ψωμί, οπότε τρως μακαρόνια, ρύζι, αρακάς (!) κ.α. με τυρί. Τα λαχανικά και τα όσπρια συνοδεύονται και με τυρί και με ψωμί. Το πρόγευμα και το απογευματινό είναι συνήθως ψωμί με τυρί κτλ κτλ.

Γενικά δεν πεινάσαμε και αρκετοί που βλέπουν το διαιοτολόγιο παραξενεύονται που χάνουμε βάρος με αυτά που τρώμε. Το μυστικό είναι, όμως, ένα: χάνεις 1-1,5 κιλά την εβδομάδα ΤΟ ΠΟΛΥ (προσοχή! επαναλαμβάνω: το ΠΟΛΥ!). Και με αυτόν τον τρόπο χάνεις λίπος αντί για μυς, έχεις φανερά αποτελέσματα και, το σπουδαιότερο, δε σε κουράζει και μαθαίνεις πως πρέπει να τρέφεσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου, όχι για ένα σύντομο μικρό διάστημα όπου βρίσκεσαι μέσα σε μια διαδικασία. Η συντήρηση είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή, έχω μια μικρή ανησυχία για το πως θα αντιδράσω τελειώνοντας τη διαδικασία αυτή, αλλά τρώω αυτά που τρώω εδώ και 3,5 μήνες και φυσικά δεν περνάει από το μυαλό μου να σταματήσω. Οπότε δε βλέπω το λόγο να μην μπορώ να συνεχίσω με το ίδιο πρόγραμμα, κάνοντας πχ και καμιά "παρανομία" μια ή δύο φορές την εβδομάδα (άλλωστε άμα συνέχιζα με αυτά που τρώω ακριβώς, θα εξακολουθούσα να χάνω βάρος).

Δημοσ.

Εννοείται πως πρέπει να δει διατροφολόγο και ότι ο κάθε οργανισμός θέλει ειδική μεταχείριση και πως θα πρέπει να κάνει γενικές εξετάσεις.

Πάντως στην απώλεια βάρους η διατροφή είναι το 70% και η άσκηση το 30%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...