hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Αν είστε ελέυθερος επαγγελματίας, πιθανότατα να έχετε πολλά projects τα οποία τρέχουν παράλληλα με ημερομηνίες παράδοσης και προαπαιτούμενα τμήματα. Πως τα οργανώνετε; Τον ίδιο προγραμματισμό μπορεί να έχετε αν είστε φοιτητές, ή απλά αν έχετε πολλά πράγματα να φέρετε εις πέρας και σας αρέσει η οργάνωση. Πολλοί/πολλές θα έχετε διαβάσει και το Get things done του David Allen και άλλα παρόμοια books. Η διαχείριση χρόνου και εργασιών είναι ένα μείζον θέμα τη σήμερον ημέρα, αφού πήζουμε στο information overload και ...στην κίνηση. Προσωπικά κολλάω στο χρονικό προγραμματισμό των projects και στο prioritizing. Θα ήθελα τα φώτα των έμπειρων πάνω στο θέμα.
noasgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά στη δουλειά αρκετός κόσμος ακολουθεί την Τεχνική Pomodoro. Πρόκειται για τεχνική διαχείρισης χρόνου, στο net θα βρεις αρκετά resources όπως δωρεάν e-books, blogs, forums κτλ. Ρίξε μια ματία αν θες.
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Αν είστε ελέυθερος επαγγελματίας, πιθανότατα να έχετε πολλά projects τα οποία τρέχουν παράλληλα με ημερομηνίες παράδοσης και προαπαιτούμενα τμήματα. Πως τα οργανώνετε; Τον ίδιο προγραμματισμό μπορεί να έχετε αν είστε φοιτητές, ή απλά αν έχετε πολλά πράγματα να φέρετε εις πέρας και σας αρέσει η οργάνωση. Πολλοί/πολλές θα έχετε διαβάσει και το Get things done του David Allen και άλλα παρόμοια books. Η διαχείριση χρόνου και εργασιών είναι ένα μείζον θέμα τη σήμερον ημέρα, αφού πήζουμε στο information overload και ...στην κίνηση. Προσωπικά κολλάω στο χρονικό προγραμματισμό των projects και στο prioritizing. Θα ήθελα τα φώτα των έμπειρων πάνω στο θέμα. Αν η ερώτηση είναι καθαρά για θέμα εργασίας το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχουν προγράμματα ειδικά για project management τα οποία μεταξύ άλλων βοηθούν στη διαχείριση του χρόνου, πχ. OpenProj, και μέθοδοι διαχείρισης - πχ. critical path method. Αλλά το πρόβλημα με το θρεντ σου είναι ότι ο τίτλος δεν συμβαδίζει με το περιεχόμενο. Τουτ'έστιν, άλλο project management κι άλλο να θες απλά να έχεις τη ζωή σου σε μια σχετική τάξη.
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά στη δουλειά αρκετός κόσμος ακολουθεί την Τεχνική Pomodoro. Πρόκειται για τεχνική διαχείρισης χρόνου, στο net θα βρεις αρκετά resources όπως δωρεάν e-books, blogs, forums κτλ. Ρίξε μια ματία αν θες. Τη χρησιμοποιώ κ εγώ και είναι αρκετά χρήσιμη... Ωστόσο το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι 7 projects τα οποία έχουν 10 tasks το καθένα. Προγράμματα τύπου Microsoft Project, Omniplan κτλ. αναφέρονται σε μεγάλες εταιρίες και κάνουν Gantt με μεγάλη ακρίβεια. Δεν είναι δυνατόν όμως να οργανώσεις π.χ. το διάβασμά σου με τέτοια ακρίβεια κάθε μέρα και συνήθως είναι πολύ πολύπλοκα για απλή χρήση. Αν η ερώτηση είναι καθαρά για θέμα εργασίας το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχουν προγράμματα ειδικά για project management τα οποία μεταξύ άλλων βοηθούν στη διαχείριση του χρόνου, πχ. OpenProj, και μέθοδοι διαχείρισης - πχ. critical path method. Αλλά το πρόβλημα με το θρεντ σου είναι ότι ο τίτλος δεν συμβαδίζει με το περιεχόμενο. Τουτ'έστιν, άλλο project management κι άλλο να θες απλά να έχεις τη ζωή σου σε μια σχετική τάξη. Ουσιαστικά το πρόβλημα μου είναι η διαχείριση των projects που αναλαμβάνω, είτε προσωπικά είτε επι πληρωμή. Απλά ανέφερα και το θέμα διαβάσματος γιατί έτσι μπορεί να οφελήσει κ άλλο κόσμο. Επίσης μπορεί να οφελήσει π.χ. ένα μουσικό συγκρότημα αφού αν έχει 10 tracks, το καθένα έχει κιθάρα, μπάσο, φωνητικά, μίξη κτλ. δηλαδη μιλάμε για 10*20 = 200 tasks (ένα απλό παράδειγμα). Από που ξεκινάς και τι προτεραιότητες βάζεις όμως; Εκεί χάνομαι. Το προφανές είναι να πάς από την αρχή προς το τέλος , αλλά πολλές φορές υπάρχει περίπτωση να μην μπορεις να προχωρήσεις το πρώτο και να πας στο δεύτερο. Έτσι θα έχεις συμπληρώσει το 20% από το πρώτο, το 30% από το δεύτερο, το 10% από το τρίτο, το 80% από το 4ο κ.ο.κ.
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τη χρησιμοποιώ κ εγώ και είναι αρκετά χρήσιμη... Ωστόσο το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι 7 projects τα οποία έχουν 10 tasks το καθένα. Προγράμματα τύπου Microsoft Project, Omniplan κτλ. αναφέρονται σε μεγάλες εταιρίες και κάνουν Gantt με μεγάλη ακρίβεια. Δεν είναι δυνατόν όμως να οργανώσεις π.χ. το διάβασμά σου με τέτοια ακρίβεια κάθε μέρα και συνήθως είναι πολύ πολύπλοκα για απλή χρήση. Ουσιαστικά το πρόβλημα μου είναι η διαχείριση των projects που αναλαμβάνω, είτε προσωπικά είτε επι πληρωμή. Απλά ανέφερα και το θέμα διαβάσματος γιατί έτσι μπορεί να οφελήσει κ άλλο κόσμο. Επίσης μπορεί να οφελήσει π.χ. ένα μουσικό συγκρότημα αφού αν έχει 10 tracks, το καθένα έχει κιθάρα, μπάσο, φωνητικά, μίξη κτλ. δηλαδη μιλάμε για 10*20 = 200 tasks (ένα απλό παράδειγμα). Από που ξεκινάς και τι προτεραιότητες βάζεις όμως; Εκεί χάνομαι. Το προφανές είναι να πάς από την αρχή προς το τέλος , αλλά πολλές φορές υπάρχει περίπτωση να μην μπορεις να προχωρήσεις το πρώτο και να πας στο δεύτερο. Έτσι θα έχεις συμπληρώσει το 20% από το πρώτο, το 30% από το δεύτερο, το 10% από το τρίτο, το 80% από το 4ο κ.ο.κ. Βάζεις τα διαφορετικα πράγματα που έχεις να κάνεις σε προτεραιότητα. Αν θες να το κάνεις εντελώς ψυχαναγκαστικά υπάρχει και το excel, κάνεις status report και καθάρισες. Σπας τα προτζεκτ σε επιμέρους διαδικασίες, ορίζεις τον μέγιστο και τον ελάχιστο χρόνο που θα πάρει η κάθεμιά και voila. Δες το πρόγραμμα που σου έδωσα και το critical path method. Εντιτ: Α, τώρα είδα το Gantt. Γι'αυτό σου είπα άλλο το project management κι άλλο η καθημερινή σου ζωή. Προφανώς δεν θα κανεις gantt diagram για να βάλεις πληντύριο πιάτων και ρούχων, εκεί απλά κάνεις μια to-do-list ξέρω 'γω. =ρ
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Βάζεις τα διαφορετικα πράγματα που έχεις να κάνεις σε προτεραιότητα. Αν θες να το κάνεις εντελώς ψυχαναγκαστικά υπάρχει και το excel, κάνεις status report και καθάρισες. Σπας τα προτζεκτ σε επιμέρους διαδικασίες, ορίζεις τον μέγιστο και τον ελάχιστο χρόνο που θα πάρει η κάθεμιά και voila. Δες το πρόγραμμα που σου έδωσα και το critical path method. Εντιτ: Α, τώρα είδα το Gantt. Γι'αυτό σου είπα άλλο το project management κι άλλο η καθημερινή σου ζωή. Προφανώς δεν θα κανεις gantt diagram για να βάλεις πληντύριο πιάτων και ρούχων, εκεί απλά κάνεις μια to-do-list ξέρω 'γω. =ρ δηλαδή status report τι εννοείς; το να βάζεις π.χ. ανοιχτό/σε εξέλιξη/για έλεγχο/κλειστό σε ένα task ; Δε θέλω να το κάνω ψυχαναγκαστικά - ίσα ίσα είναι πολύ βοηθητικό και το κάνω με ευχαρίστηση. Έχω τσεκάρει MS Project, Omniplan, Openproj κ ότι κυκλοφορεί σε Mac/Windows/Web σχετικά με project management, αλλά το να δημιουργείς tasks και να ορίζεις ώρες εργασίας (με ακρίβεια λεπτού) όταν είσαι freelancer δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Έχει μόνο νόημα σε μεγάλες εταιρίες και για projects αρκετών χιλιάδων ευρώ που υπολογίζουν το έργο με συγκεκριμένες εργατοώρες. Για το πλυντήριο όχι, αλλά π.χ. μπορείς να οργανώσεις την ανακαίνιση του σπιτιού. Διαβάζω για το critical path! thanks!
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Έχω τσεκάρει MS Project, Omniplan, Openproj κ ότι κυκλοφορεί σε Mac/Windows/Web σχετικά με project management, αλλά το να δημιουργείς tasks και να ορίζεις ώρες εργασίας (με ακρίβεια λεπτού) όταν είσαι freelancer δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Έχει μόνο νόημα σε μεγάλες εταιρίες και για projects αρκετών χιλιάδων ευρώ που υπολογίζουν το έργο με συγκεκριμένες εργατοώρες. Α μπράβο, ακριβώς αυτό. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε θεωρητική βάση πριν ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο προτζεκτ κτλ. Στην πράξη εννοείται ότι πάντα κάτι πάει στραβα, ειδικά στην Ελλάδα =ρ Με το status report αυτό που λες εννοώ. Αλλά κοίτα να δεις, αν έχεις δέκα πράγματα να κάνεις, τα κάνεις prioritize και μετά αναλύσεις τα επιμέρους δεν είναι τόσο τραγικό ε. Πώς να σου πω, ως φοιτητής έχεις να κοιτάξεις τρεις παραμέτρους: ύλη μαθήματος, deadline, ευκολία μαθήματος. Αν έχεις 10 μαθήματα, λέω 'γω τώρα, πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσεις πρώτα βάσει ημερομηνιών, εν συνεχεία βάσει ύλης και τέλος βάσει ευκολίας; Η ανακαίνιση σπιτιού μια χαρά γίνεται με gantt diagram πάντως. Απλά θα πρέπει οι μάστορές σου να βαράνε προσοχή =ρ
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Α μπράβο, ακριβώς αυτό. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε θεωρητική βάση πριν ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο προτζεκτ κτλ. Στην πράξη εννοείται ότι πάντα κάτι πάει στραβα, ειδικά στην Ελλάδα =ρ Με το status report αυτό που λες εννοώ. Αλλά κοίτα να δεις, αν έχεις δέκα πράγματα να κάνεις, τα κάνεις prioritize και μετά αναλύσεις τα επιμέρους δεν είναι τόσο τραγικό ε. Πώς να σου πω, ως φοιτητής έχεις να κοιτάξεις τρεις παραμέτρους: ύλη μαθήματος, deadline, ευκολία μαθήματος. Αν έχεις 10 μαθήματα, λέω 'γω τώρα, πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσεις πρώτα βάσει ημερομηνιών, εν συνεχεία βάσει ύλης και τέλος βάσει ευκολίας; Η ανακαίνιση σπιτιού μια χαρά γίνεται με gantt diagram πάντως. Απλά θα πρέπει οι μάστορές σου να βαράνε προσοχή =ρ συμφωνώ σε όλα. Αλλά οι προτεραιότητες; Ειδικά σε προσωπικά projects ; Πες ότι έχεις να φτιάξεις 5 applications τα οποία "μπορεί" να σου αποφέρουν κάποια κέρδη και θέλεις να τα προχωράς παράλληλα. Πως θα αποφασίσεις τι θα προχωρήσεις; First come - first serve ; θα πρέπει οι μάστορές σου να βαράνε προσοχή Ακριβώς γι' αυτό έχω fail άπειρες φορές με Gantt σε MS project κτλ. - δεν είναι ευέλικτο και δεν μπορείς να προγραμματίσεις με βάση τόση ακρίβεια. Αλλιώς καταλήγεις να μην κάνεις κάτι άλλο από το να διορθώνεις και να αλλάζεις!
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 συμφωνώ σε όλα. Αλλά οι προτεραιότητες; Ειδικά σε προσωπικά projects ; Πες ότι έχεις να φτιάξεις 5 applications τα οποία "μπορεί" να σου αποφέρουν κάποια κέρδη και θέλεις να τα προχωράς παράλληλα. Πως θα αποφασίσεις τι θα προχωρήσεις; First come - first serve ; Είτε έτσι είτε ισομοιράζεις τις ώρες που δουλεύεις το καθένα την ημέρα. Αυτό είναι δική σου απόφαση. Πχ. αν έχεις στη διάθεσή σου 5 ώρες δουλεύεις μία το καθένα ξέρω γω. Ή ακόμα καλύτερα τα ισομοιράζεις μέσα στην εβδομάδα. Προσωπικά όταν είχα στη μουσική να βγάλω 2 ώρες πρόγραμμα για συναυλία δεν με έπαιρνε να αφήσω κάτι απ'έξω σε ημερίσια μελέτη, επομένως έβαζα πχ. μία ώρα στο κάθε κομμάτι. Σε άλλου είδους δουλειές συνήθως προτιμώ να τελειώνω το ένα πριν αρχίσω το άλλο γιατί αλλιώς μοιράζομαι στα 13 και δεν αποδίδω. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής και λειτουργίας του καθενός - δε νομίζω ότι χωράει συμβουλή. Ακριβώς γι' αυτό έχω fail άπειρες φορές με Gantt σε MS project κτλ. - δεν είναι ευέλικτο και δεν μπορείς να προγραμματίσεις με βάση τόση ακρίβεια. Αλλιώς καταλήγεις να μην κάνεις κάτι άλλο από το να διορθώνεις και να αλλάζεις! Ναι, στo critical path βεβαια υπάρχει και το worst case scenario ε. Δεν βάζεις ποτέ το χρόνο που θέλεις να γίνει κάτι, βάζεις αυτόν που σου λένε αυτοί από τους οποίους εξαρτάται + επιπλέον περιθώριο. Αλλιώς πάει να πει πως δεν εκτιμάς σωστά το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορεί ρεαλιστικά να ολοκληρωθεί το Χ task.
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Είτε έτσι είτε ισομοιράζεις τις ώρες που δουλεύεις το καθένα την ημέρα. Αυτό είναι δική σου απόφαση. Πχ. αν έχεις στη διάθεσή σου 5 ώρες δουλεύεις μία το καθένα ξέρω γω. Ή ακόμα καλύτερα τα ισομοιράζεις μέσα στην εβδομάδα. Προσωπικά όταν είχα στη μουσική να βγάλω 2 ώρες πρόγραμμα για συναυλία δεν με έπαιρνε να αφήσω κάτι απ'έξω σε ημερίσια μελέτη, επομένως έβαζα πχ. μία ώρα στο κάθε κομμάτι. Σε άλλου είδους δουλειές συνήθως προτιμώ να τελειώνω το ένα πριν αρχίσω το άλλο γιατί αλλιώς μοιράζομαι στα 13 και δεν αποδίδω. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής και λειτουργίας του καθενός - δε νομίζω ότι χωράει συμβουλή. Ναι, στo critical path βεβαια υπάρχει και το worst case scenario ε. Δεν βάζεις ποτέ το χρόνο που θέλεις να γίνει κάτι, βάζεις αυτόν που σου λένε αυτοί από τους οποίους εξαρτάται + επιπλέον περιθώριο. Αλλιώς πάει να πει πως δεν εκτιμάς σωστά το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορεί ρεαλιστικά να ολοκληρωθεί το Χ task. με εντυπωσιάζεις έχω διαβάσει άπειρα βιβλία/personal development/management blogs κ έχω δοκιμάσει πολλά apps και τεχνικές. Το μόνο που κολλάω είναι ότι αφού αναλύω τα projects σε tasks (τα περισσότερα εξαρτώνται από μενα οπότε εγώ ορίζω το χρόνο) δεν μπορώ να βάλω priorities. Κοιτάω 200 οργανωμένα και αναλυτικά tasks και δεν ξέρω τι να πιάσω πρώτο. Τα Gantt ενώ βοηθούν, δεν είναι ρεαλιστικά. Φαντάσου ότι πρέπει να δηλώσεις working hours κτλ. δηλαδή αν ένα Σάββατο θέλεις να δουλέψεις θα πρέπει να το δηλώσεις σαν working day τη συγκεκριμένη μέρα αλλάζοντας όλο το project κτλ. κ έτσι καταλήγεισ να αλλάζεις, να αλλάζεις...
viper2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 δηλαδή status report τι εννοείς; το να βάζεις π.χ. ανοιχτό/σε εξέλιξη/για έλεγχο/κλειστό σε ένα task ; Δε θέλω να το κάνω ψυχαναγκαστικά - ίσα ίσα είναι πολύ βοηθητικό και το κάνω με ευχαρίστηση. Έχω τσεκάρει MS Project, Omniplan, Openproj κ ότι κυκλοφορεί σε Mac/Windows/Web σχετικά με project management, αλλά το να δημιουργείς tasks και να ορίζεις ώρες εργασίας (με ακρίβεια λεπτού) όταν είσαι freelancer δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Έχει μόνο νόημα σε μεγάλες εταιρίες και για projects αρκετών χιλιάδων ευρώ που υπολογίζουν το έργο με συγκεκριμένες εργατοώρες. Για το πλυντήριο όχι, αλλά π.χ. μπορείς να οργανώσεις την ανακαίνιση του σπιτιού. Διαβάζω για το critical path! thanks! διαβαζω αυτα που θες αλλα δεν καταλαβαινω τι θελεις να κανεις ακριβως... αν θελεις project management [για λεφτα] τοτε ανοιγεις server, βαζεις sharepoint & ms project και μπορουν ολοι οι συνεργατες σου να δινουν τα updates τους για τα task τους τωρα το διαβασμα δεν το καταλαβαινω γιατι θες λιστα αλλα μπορεις να να γεμισεις το calendar με τα κεφαλαια που θες επισης βαση θεωριας & λογικης, στο project management καθε task εχει δικια του βαρυτητα και συσχετιση με αλλα task... π.χ. δευτερα χτιζεις και τριτη βαφεις...? οχι! μιας και υπαρχουν τοσα αλλα υπαρχουν που π-ρ-ε-π-ε-ι να γινουν πριν Υ.Γ. κανονας πρωτος του project management ειναι οτι 'αν κατι μπορει να παει στραβα, θα παει'
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 με εντυπωσιάζεις έχω διαβάσει άπειρα βιβλία/personal development/management blogs κ έχω δοκιμάσει πολλά apps και τεχνικές. Το μόνο που κολλάω είναι ότι αφού αναλύω τα projects σε tasks (τα περισσότερα εξαρτώνται από μενα οπότε εγώ ορίζω το χρόνο) δεν μπορώ να βάλω priorities. Κοιτάω 200 οργανωμένα και αναλυτικά tasks και δεν ξέρω τι να πιάσω πρώτο. Τα Gantt ενώ βοηθούν, δεν είναι ρεαλιστικά. Φαντάσου ότι πρέπει να δηλώσεις working hours κτλ. δηλαδή αν ένα Σάββατο θέλεις να δουλέψεις θα πρέπει να το δηλώσεις σαν working day τη συγκεκριμένη μέρα αλλάζοντας όλο το project κτλ. κ έτσι καταλήγεισ να αλλάζεις, να αλλάζεις... Τι να σου πω, αν είναι όλα τα τασκς ίδιας προτεραιότητας τότε απλά αρχίζεις με κάποιο. Αν θέλεις την άποψη μου το πρόβλημά σου δεν είναι η οργάνωση αλλά το γεγονός ότι είσαι τόσο αποροφημένος από το θέμα της οργάνωσης που τελικά παραλύεις. Μία λίστα αρκεί πολλές φορές. Μου θυμίζεις λίγο μια γνωστή που έχει τα πράγματά της τόσο καταπληκτικά τακτοποιημένα που στο τέλος τα χάνει.
hyperkid Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 διαβαζω αυτα που θες αλλα δεν καταλαβαινω τι θελεις να κανεις ακριβως... αν θελεις project management [για λεφτα] τοτε ανοιγεις server, βαζεις sharepoint & ms project και μπορουν ολοι οι συνεργατες σου να δινουν τα updates τους για τα task τους τωρα το διαβασμα δεν το καταλαβαινω γιατι θες λιστα αλλα μπορεις να να γεμισεις το calendar με τα κεφαλαια που θες επισης βαση θεωριας & λογικης, στο project management καθε task εχει δικια του βαρυτητα και συσχετιση με αλλα task... π.χ. δευτερα χτιζεις και τριτη βαφεις...? οχι! μιας και υπαρχουν τοσα αλλα υπαρχουν που π-ρ-ε-π-ε-ι να γινουν πριν Υ.Γ. κανονας πρωτος του project management ειναι οτι 'αν κατι μπορει να παει στραβα, θα παει' Συμφωνώ. Συγκεκριμένα έχω 5 projects software development προσωπικα, 1 για πελάτη, 2 μουσικής κτλ. Θέλω ένα σοβαρό τρόπο να τα διαχειριστώ. Τα έχω αναλύσει σε tasks και projects αλλά δεν ξέρω πως να θέσω προτεραιότητες. Επίσης με βάση το χρόνο που μπορώ να διαθέσω (και δεν είναι με ακρίβεια λεπτού..) θέλω να δω πότε θα τελειώσω τι. Θέλω μια γενική εικόνα του τι να κάνω και πόσο χρόνο θα μου πάρει και πως να κάνω την καλύτερη κατανομή χρόνου/task ώστε να προχωράω. Αγχώνομαι, ναι Τι να σου πω, αν είναι όλα τα τασκς ίδιας προτεραιότητας τότε απλά αρχίζεις με κάποιο. Αν θέλεις την άποψη μου το πρόβλημά σου δεν είναι η οργάνωση αλλά το γεγονός ότι είσαι τόσο αποροφημένος από το θέμα της οργάνωσης που τελικά παραλύεις. Μία λίστα αρκεί πολλές φορές. Μου θυμίζεις λίγο μια γνωστή που έχει τα πράγματά της τόσο καταπληκτικά τακτοποιημένα που στο τέλος τα χάνει. έχεις απόλυτο δίκιο.
caution Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 ( Κάθε ποστ εδώ μέσα περιέχει > 5 αγγλικές λέξεις. Γαμώ το Deree. )
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Γενικότερα στο Project Management τίποτα δεν μπορείς να προσδιορίσεις με ακρίβεια. Ένα project management plan είναι απλώς ένας οδηγός. Γι'αυτό και υπάρχουν και contingency plans, ή και παραπάνω χρόνο που βάζεις ως Buffer. Τώρα για το ποιά projects θα αποφασίσεις να τρέξεις, είναι ένας συνδυασμός risk management και NPV(net present value). Στο risk management ουσιαστικά εντοπίζεις τους κινδυνους αποτυχίας του project, ορίζεις τον συντελεστή βαρύτητάς τους και το πόσο πιθανό είναι να πετύχουν. Έπειτα υπολογίζεις και το NPV. Δηλαδή έχεις ένα project που θα σου αποφέρει 18.000 σε 18 μήνες ή 12.000 σε 12...ποιό θα κάνεις; Βλέπεις ότι είναι περίπου 1000/μήνα και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στη 2η περίπτωση ενδέχεται να πληρωθείς σε 2 χρόνια οπότε τα 18.000 τότε έχουν μικρότερη αξία. Βέβαια, σιγά την μικρότερη αξία. Αν μιλούσες όμως για ένα πρόγραμμα 1.8 εκ. Τότε θα μέτραγε πολύ. Είναι σημαντικό να καταλάβεις και τη σημασία του Triple Constraint. Time, Scope και Budget. Τα τρία αυτά πρέπει να είναι σε ισσοροπία. Για παράδειγμα αν έχεις υπολογίσει λιγότερο χρόνο αναγκαστικά ή θα πληρώσεις περισσότερο (θα βρείς επιπλέον εξωτερικους συνεργάτες μειώνοντας το χρόνο) ή θα δώσεις ένα λιγότερο ολοκληρωμένο project(scope). Έχε υπόψη σου τελικά ότι το παν είναι τα deadlines και το πόσο σημαντικό ή όχι είναι να τα υπερβείς. Π.χ. στο διάβασμα λες θα διαβάσω 2 ώρες το ένα μάθημα και 2 το άλλο και τελικά διάβασες 3 + 1. Έ δε χάθηκε ο κόσμος, θα βρείς 1 ώρα απο κάπου αλλού να το συμπληρώσεις. Στη πραγματικότητα πρέπει να είσαι ο super project manager για να σου πάνε όλα ρολόι οπότε μη σκάς αν δεν πάνε όλα 100% σύμφωνα με αυτό που υπολόγιζες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα