Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O Γκλιγκόροφ το παραδέχτηκε όμως ότι δεν έχουν καμια σχέση με τους μακεδόνες...τον φάγανε μετά...

τίποτα δεν άλλαξε βεβαια...να χα με να λέγαμε

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο σκοπός είναι τι λες όταν είσαι στα πράγματα, όχι όταν αποσυρθείς απο τα κοινά.

Τότε ότι και να πεις λίγη αξία έχει.

Δημοσ.

Όχι αδελφέ. Η χώρα μας, οι πολίτες της στις αρχές της 10ετίας του 90, το 1992 συγκεκριμένα γνωρίζοντας τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέγεται στην Ευρωπη και έχοντας αντιληφθεί τι πάνε να κάνουν οι Σκοπιανοί έκαναν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της Ελλάδας με 1.000.000 κόσμο στην Αθήνα και 100.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια τότε το γεγονός οτι ήθελες να προστατεύσεις την ονομασία της Πατρίδας σου, δε σε βάφτιζε ούτε φασίστα ούτε εθνικιστή όπως συμβαίνει πολλές φορές τώρα.

Μια χαρά ο λαός προσπάθησε να ανατρέψει αυτό το σκηνικό.

Απλά με τον καιρό το θέμα ξέφτισε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ο κόσμος ξεχάστηκε και ξαφνικά φτάσαμε στο 2012 που όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία εκτός από εμάς.

Ποτέ μου δε θα ξεχάσω το σύνθημα "Η Μακεδονία ειναι Ελληνική, πείτε του Γκλιγκόροφ να πα να γ... ":-P:-P Παιδάκι τότε είχαμε κατέβει με το σχολείο όλοι. Όλα τα σχολεία κλειστά.

Φυσικά τότε υπήρχε ακόμα το εθνικό φρόνημα.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως η ηγεσίες της χώρας αυτής και οι αντιπολιτεύσεις ήταν ανίκανες ή απλά δεν θέλησαν ποτέ να πολεμήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με τον λαό που τουλάχιστον προσπάθησε.

Και με ένα συλλαλητήριο ας πούμε δείξαμε ότι είμαστε κατά του ονόματος Μακεδονία!

Και πότε ακριβώς πήραμε "επίσημα ως κράτος" θέση στο θέμα της ονομασίας?

Διότι δε θυμάμαι κατά τη δεκαετία του '90 με εξαίρεση το συγκεκριμένο συλλαλητήριο να ασχολήθηκε κάποιος με το αν οι γείτονες μας (αυτο)ονομάστηκαν έτσι!

Και θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι σε όσους έλεγα στην Ελλάδα ότι στο εξωτερικό ονομάζουν το Fyrom Μακεδονία, πως έβγαινα ο τρελός, αυτός που κατάλαβε λάθος και πως δεν ήταν έτσι...

Τελικά ήταν έτσι! Αλλά όταν ήταν (πλέον) έτσι, ήταν επίσης (πλέον) πολύ αργά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά πάει το θέμα!

Όσον αφορά το συλλαλητήριο νομίζω ενα μυριο κόσμος στη Θεσσαλονίκη.

Και μια ενγμερωση παρακαλώ για το λόγο της επεξεργασίας.

Επεξ/σία από Snoob
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο και χαρακτηρισμοί των ενεργειών του.

Την επόμενη απορία με pm, παρακαλώ.

Δημοσ.

Αν "πολιτικοποιηθεί" η κουβέντα, είναι 100% βέβαιο ότι το topic θα κλειδωθεί, επειδή θα γίνει σκοτωμός.

Υπήρξα moderator σε μεγάλο forum & δε φαντάζεσαι τι γινόταν, επειδή οι admins αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο θέμα διαφορετικά από το insomnia! Κλείδωνα αμέτρητα topics και αποχωρούσε το ένα μέλος μετά το άλλο...

Οπότε μη το παίρνεις προσωπικά. Εδώ κάνουν αυτό που πρέπει να γίνεται!

Άλλωστε site τεχνολογίας είναι, όχι ειδησεογραφικό.

Δημοσ.

On-topic: Οπότε συμπεραίνω ότι οι σλαβομακεδόνες, υπήρχαν πάντα χωρίς εθνική ταυτότητα μέχρι τον 20 αιώνα όπου εμφανίστηκαν οι αφυπνιστές τους έθνους τους. Εντωμεταξύ, επί τουρκοκρατίας πολλοί σλαβομακεδόνες έμεναν στην περιοχή της μακεδονίας μέχρι που η Θεσσαλονίκη πέρασε σε ελληνικά χέρια. Υπήρχαν πολλοί σλαβομακεδόνες στη νεοαποκτειθέσα Μακεδονία μέχρι που ο Βενιζέλος ομογενοποίησε την Ελλάδα και έφυγαν οι περισσότεροι μη-ορθόδοξοι, μη-έλληνες από την χώρα και έμειναν μερικοί στα χωριά της ελληνικής Μακεδονίας. Στον ελληνικό εμφύλιο οι σλαβόφωνοι βοήθησαν τους έλληνες αντάρτες και η Γιουγκοσλαβία έστελνε πυρομαχικά, φαγητό, ρουχισμό, έκανε προπαγάνδα και άλλα πολλά. Υπήρχε κάποιο όφελος για την Γιουγκοσλαβία; Οι σλαβόφωνοι κομμουνιστές λογικό να πολεμάνε αλλά η κυβέρνηση τι όφελος είχε; Επειδή ως γνωστόν η εξουσία διαφθείρει και η Γ. δεν ήταν εξαίρεση. Αναγνωρίζοντας μήπως το ΚΚΕ ότι η χώρα θα ονομαζόταν Μακεδονία ή ήταν στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης των λαών;

Ποια δεκαετία μετά έγινε το μπαμ και οι σλάβοι έγιναν συνειδησιακά μακεδόνες; Απορρίπτεται πάντως οι σκοπιανοί είναι οι κοντινότεροι φυλετικά στους αρχαίους μακεδόνες και απορρίπτεται επίσης η οποιαδήποτε φυλετική σχέση ανάμεσα σε έλληνες και σλαβομακεδόνες(;).

Δημοσ.

Απ το 40 και μετά που πήρανε δική τους δημοκρατία εντός Γιουγκοσλαβίας.Αλλά ακόμη και τότε δεν μιλούσαν για μεγαλεξάνδρους και βουκεφάλες. Ναι μεν θέλανε εδάφη αλλά όχι ιστορία.Όπως είπε όμως και ο Μιλοσόσκι έπρεπε να σκάψουνε βαθύτερα γιατί τους αναγκάσαμε εμείς με το πέισμα μας.

Λάθος των κυβερνήσεων τόσα χρόνια να μην αναγνωρίσουν σλαβομακεδονική/βουλγάρικη μειονότητα όπως επίσης πομάκικη και τούρκικη.

Αν είχαμε τώρα ένα άλφα ποσοστό σλαβομακεδόνων και ένα πολύ μεγαλύτερο ελλήνων μακεδόνων δεν θα μπορούσαν αυτοί να μιλάνε για εθνικά μακεδόνες στην Ελλάδα.

Είμαστε μια απο τις χώρες απ όπου έχουνε περάσει όλα τα σπέρματα της Ευρασίας παρολαυτά δεν αναγνωρίζουμε μειονότητες.Απίστευτο!

Δημοσ.
Είμαστε μια απο τις χώρες απ όπου έχουνε περάσει όλα τα σπέρματα της Ευρασίας παρολαυτά δεν αναγνωρίζουμε μειονότητες.Απίστευτο!

Φαντάζεσαι να έκαναν το ίδιο όλα τα κράτη που βρισκόμαστε εμείς σαν μετανάστες?

Πχ γιατι να μην αναγνωριστούμε σα μειονότητα στη Γερμανια? 400.000 είμαστε εκει:-)

Κοντά στο 0,5% :-P

Δημοσ.

Απ το 40 και μετά που πήρανε δική τους δημοκρατία εντός Γιουγκοσλαβίας.Αλλά ακόμη και τότε δεν μιλούσαν για μεγαλεξάνδρους και βουκεφάλες. Ναι μεν θέλανε εδάφη αλλά όχι ιστορία.Όπως είπε όμως και ο Μιλοσόσκι έπρεπε να σκάψουνε βαθύτερα γιατί τους αναγκάσαμε εμείς με το πέισμα μας.

Λάθος των κυβερνήσεων τόσα χρόνια να μην αναγνωρίσουν σλαβομακεδονική/βουλγάρικη μειονότητα όπως επίσης πομάκικη και τούρκικη.

Αν είχαμε τώρα ένα άλφα ποσοστό σλαβομακεδόνων και ένα πολύ μεγαλύτερο ελλήνων μακεδόνων δεν θα μπορούσαν αυτοί να μιλάνε για εθνικά μακεδόνες στην Ελλάδα.

Και 'γω μισός πομάκος είμαι. Εννοώ ήρθαν οι παππούδες μου από πομακικό χωριό στη θράκη αλλά εδώ που μένω που είναι από τα χωριά στα οποία οι πρόσφυγες ήταν από τον ίδιο οικισμό. Πάντως κανείς εδώ δεν έχει σχέση με μουσουλμανισμό, ούτε έχουμε κάποια ιδιαίτερη διάλεκτο. Κανονικά θεσσαλονικιώτικα μιλάμε χωρίς όμως τα ατέλειωτα λλλλλ...Οπότε είμαι ή δεν είμαι πομάκος; Πως και δεν έχει διασωθεί κανένα πολιτισμικό στοιχείο παρόλο που το χωριό στην Θράκη ήταν πομακικό.

Edit: Και που θα αναγνωρισθούν οι μειονότητες τι θα γίνει; Θα πάρουν μόνο την χάρα ότι είναι μειονότητα και μετά τι; Αυτό. Ούτε παραπάνω δικαιώματα θα έχουν, ούτε τίποτα. Θα 'ναι κανονικοί πολίτες και πάλι.

Δημοσ.

Φαντάζεσαι να έκαναν το ίδιο όλα τα κράτη που βρισκόμαστε εμείς σαν μετανάστες?

Πχ γιατι να μην αναγνωριστούμε σα μειονότητα στη Γερμανια? 400.000 είμαστε εκει:-)

Κοντά στο 0,5% :-P

Αλλο οικονομικός μετανάστης κι άλλο πράγμα ο γηγενής πληθυσμός.

Και 'γω μισός πομάκος είμαι. Εννοώ ήρθαν οι παππούδες μου από πομακικό χωριό στη θράκη αλλά εδώ που μένω που είναι από τα χωριά στα οποία οι πρόσφυγες ήταν από τον ίδιο οικισμό. Πάντως κανείς εδώ δεν έχει σχέση με μουσουλμανισμό, ούτε έχουμε κάποια ιδιαίτερη διάλεκτο. Κανονικά θεσσαλονικιώτικα μιλάμε χωρίς όμως τα ατέλειωτα λλλλλ...Οπότε είμαι ή δεν είμαι πομάκος; Πως και δεν έχει διασωθεί κανένα πολιτισμικό στοιχείο παρόλο που το χωριό στην Θράκη ήταν πομακικό.

Edit: Και που θα αναγνωρισθούν οι μειονότητες τι θα γίνει; Θα πάρουν μόνο την χάρα ότι είναι μειονότητα και μετά τι; Αυτό. Ούτε παραπάνω δικαιώματα θα έχουν, ούτε τίποτα. Θα 'ναι κανονικοί πολίτες και πάλι.

Οι πομάκοι απ όσο ξέρω μιλούν μια βουλγάρικη διάλεκτο.Η θρησκεία δεν είναι ντε φακτο το ισλάμ.Οι παπούδες σου δεν μιλούσαν καμιά άλλη γλώσσα;

Μια μειονότητα δεν είναι ανάγκη να έχει παραπάνω δικαιώματα για να υπάρχει.Και μόνο που τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα της διαφορετικότητας έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...