Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η καρτα πρεπει να εχει υπογραφη

το λεει και το χαρτι στο οποιο ειναι κολλημενη οταν σου ερχεται στο ταχυδρομειο...

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου εμεις τις χρησιμοποιουμε εδω και χρονια δεν ειναι απαραιτητο. φυσικα και γνωριζω οτι και καλα θα επρεπε και οτι υπαρχει χωρος απο πισω. Φυσικα ομως και το κανουν λιγοι(το σωστο ειναι να εχει υπογραφη)

Δημοσ.

Αφου εμεις τις χρησιμοποιουμε εδω και χρονια δεν ειναι απαραιτητο. φυσικα και γνωριζω οτι και καλα θα επρεπε και οτι υπαρχει χωρος απο πισω. Φυσικα ομως και το κανουν λιγοι(το σωστο ειναι να εχει υπογραφη)

Και η αγορά χωρίς να κοπεί απόδειξη είναι παράνομη και δεν είναι "απαραίτητη", αλλά χρόνια το κάναμε, και κάνουμε ακόμα, στην Ελλάδα (κι εγώ μέσα σ'αυτούς, γιατί το έχω κάνει αφού έτσι με είχαν μάθει).

Απλά μία συμβουλή, αν τύχει να βγεις εξωτερικό, μην σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις μη υπογεγραμμένη κάρτα, δες σε προηγούμενο post τι έπαθε μία συγγενής κάποιου στην Αγγλία.

Δημοσ.

την εχουμε ηδη χρησιμοποιησει στο εξωτερικο (σε 3 χωρες). Ακομα, καρτα εξωτερικου μεσα στην ιδια χωρα εχουμε χρησιμοποιησει χωρις υπογραφη

Δημοσ.

Ιταλία Αυστρία Γερμανία και Ολλανδία έχει τύχει να χρησιμοποιησω ανυπογραφη κάρτα χωρίς πρόβλημα. Ένας μου ζήτησε διαβατήριο (στη Γερμανία) ένας ακόμα μου ζήτησε να βάλω pin, και όταν του είπα ότι δεν έχω προχώρησε την χρέωση κανονικά. Αγγλία χρησιμοποιούσα ενυπόγραφη της natwest και ενίοτε έκανα ότι να ναι υπογραφή χωρίς πρόβλημα...

Δημοσ.

φυσικα και ετσι ειναι φιλε τιμουρ. Απλα εχουμε μπερδεψει τις διαφορες του υποχρεωτικου, του νομιμου και του σωστου ή τυπικου!

λιγα παραδειγματα. Μιας και εχουμε παει ΜΕ την πιστωτικη πολλες φορες (και για αλλαγη κτλ ) στην τραπεζα, αν ηταν παρανομο να μην εχεις υπογραψει θα εκαναν κατι

Υποχρεωτικο απο οτι βλεπετε δεν ειναι μιας και δουλεια γινεται και χωρις αυτην. Τυπικ και σωστο ειναι αλλα καλως η κακως λιγοι δινουν σημασια πια.

Αντε πες εσυ στο μαγαζι που διψαει για λιγο τζιρο να μην δεχτει την καρτα χωρις υπογραφη...

Δημοσ.

Ιταλία Αυστρία Γερμανία και Ολλανδία έχει τύχει να χρησιμοποιησω ανυπογραφη κάρτα χωρίς πρόβλημα. Ένας μου ζήτησε διαβατήριο (στη Γερμανία) ένας ακόμα μου ζήτησε να βάλω pin, και όταν του είπα ότι δεν έχω προχώρησε την χρέωση κανονικά. Αγγλία χρησιμοποιούσα ενυπόγραφη της natwest και ενίοτε έκανα ότι να ναι υπογραφή χωρίς πρόβλημα...

Κι αυτό αποδεικνύει τι; Δηλαδή αν κάποιος κάνει ληστεία και δεν τον πιάσουν, μπορεί να έρθει να μας πει, "εγώ έχω ληστέψει και δεν με έπιασαν και δεν είχα πρόβλημα." Και εμείς πρέπει να τον ακούσουμε; Αν κάποιος μου πει, "πήγα στο πλαίσιο και έκλεψα ένα cd και χαμπάρι δεν πήραν" πρέπει κι εγώ αν πάω στο Πλαίσιο να κλέψω κάτι γιατί εκείνον δεν τον έπιασαν;

Ε ρε τι διαβάζω και σε τι απαντάω σήμερα....

Και αν τύχει και πας στην τράπεζα και δει ο υπάλληλος ανυπόγραφη κάρτα και δεν σε υποχρεώσει να την υπογράψεις αλλιώς θα στην κατασχέσει, αυτό σημαίνει όχι ότι δεν είναι αναγκαστική η υπογραφή της, σημαίνει ότι ο υπάλληλος δεν ξέρει τη δουλειά του και κάνει ό,τι του κατέβει.

Δημοσ.

Κι αυτό αποδεικνύει τι; Δηλαδή αν κάποιος κάνει ληστεία και δεν τον πιάσουν, μπορεί να έρθει να μας πει, "εγώ έχω ληστέψει και δεν με έπιασαν και δεν είχα πρόβλημα." Και εμείς πρέπει να τον ακούσουμε; Αν κάποιος μου πει, "πήγα στο πλαίσιο και έκλεψα ένα cd και χαμπάρι δεν πήραν" πρέπει κι εγώ αν πάω στο Πλαίσιο να κλέψω κάτι γιατί εκείνον δεν τον έπιασαν;

Ε ρε τι διαβάζω και απαντάω σήμερα....

αυτο το 'παραδειγμα' που γραφεις εσυ ειναι κατι παρανομο και η πραξη γινεται χωρις να το καταλαβει ο αλλος. Εμεις (και τοσοι αλλοι) μιλαμε για κατι νομιμο (αφου γινεται εδω και χρονια, το γνωριζουν οι τραπεζες) που το ΒΛΕΠΟΥΝ οι αλλοι απλα δεν του δινουν σημασια. και για να μην τα πολυλογουμε οταν πρωτοεβγαλα καρτα σε μικρη ηλικια ειχα ρωτησει αν χρειαζεται και μου ειπαν απο την τραπεζα οτι για την δικη μου ασφαλεια ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να την υπογραψω.

Πες μας οτι ειναι αναγκαστικο και στις χρεωστικες τωρα...

Δημοσ.

H κάρτα της shell που έχω γράφει τα ίδια, του Βασιλοπούλου το ίδιο, μια από τα ίδια και η κάρτα Minoan club. Εγώ όμως το πουλί μου και την υπογραφή μου θέλω να επιλέγω που να την βάλω. Ούτε ποινική Ρήτρα έχω, ούτε φυλακή θα πάω...

Ο καθένας κάνει ότι επιθυμεί εξάλλου, επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω ότι θέλω και εγώ με τη δική μου.

Δημοσ.

H κάρτα της shell που έχω γράφει τα ίδια, του Βασιλοπούλου το ίδιο, μια από τα ίδια και η κάρτα Minoan club. Εγώ όμως το πουλί μου και την υπογραφή μου θέλω να επιλέγω που να την βάλω. Ούτε ποινική Ρήτρα έχω, ούτε φυλακή θα πάω...

Ο καθένας κάνει ότι επιθυμεί εξάλλου, επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω ότι θέλω και εγώ με τη δική μου.

respect τιμουρ

Δημοσ.

αυτο το 'παραδειγμα' που γραφεις εσυ ειναι κατι παρανομο και η πραξη γινεται χωρις να το καταλαβει ο αλλος. Εμεις (και τοσοι αλλοι) μιλαμε για κατι νομιμο (αφου γινεται εδω και χρονια, το γνωριζουν οι τραπεζες) που το ΒΛΕΠΟΥΝ οι αλλοι απλα δεν του δινουν σημασια. και για να μην τα πολυλογουμε οταν πρωτοεβγαλα καρτα σε μικρη ηλικια ειχα ρωτησει αν χρειαζεται και μου ειπαν απο την τραπεζα οτι για την δικη μου ασφαλεια ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να την υπογραψω.

Πες μας οτι ειναι αναγκαστικο και στις χρεωστικες τωρα...

Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι νόμιμο, αλλά ότι είναι απλά ανεκτό; Καταλαβαίνεις την διαφορά; Είχα την εντύπωση ότι δεν μιλάω σε 12χρονο. Έχεις διαβάσει τι έχεις υπογράψει και σε ποιους όρους έχεις συμφωνήσει; Κι αν κάποιος σου είπε προφορικά ότι δεν χρειάζεται, εσύ έχεις διαβάσει τι πρέπει να κάνεις για να είσαι καλυμμένος σ'αυτό που έχεις υπογράψει; Άντε ν'αποδείξεις ότι κάποιος σου είπε ότι δεν χρειάζεται, την στιγμή που έχεις υπογράψει ότι είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ βάση νόμου και διεθνών συμβάσεων να έχεις υπογράψει την κάρτα σου.

Καταλαβαίνεις ότι μπορείς αύριο (μάλλον Δευτέρα) να πας σε μαγαζί και να κάνεις ζημιά; Ν'αγοράσεις προιόντα με την ανυπόγραφη πιστωτική σου κάρτα, να υπογράψεις με μία άσχετη υπογραφή, και μετά να δηλώσεις ότι η κάρτα σου κλάπηκε και να μην κάνεις δεκτές τις συναλλαγές. Και άσε τον καταστηματάρχη ν'αποδείξει ότι είδε την ταυτότητά σου, χωρίς να έχει απόδειξη ότι πράγματι την είδε, όταν το μόνο του αποδεικτικό στοιχείο θα είναι ένα απόκομμα απόδειξης που θα έχει πάνω διαφορετική υπογραφή από την δική σου.

Καταλαβαίνεις ότι άμα κλαπεί η κάρτα σου και βρεθεί ανυπόγραφη, η τράπεζα θα σου χρεώσει τις όποιες συναλλαγές έγιναν από τον κλέφτη; Για τον απλούστατο λόγο ότι εσύ δεν την είχες υπογράψει;

Και το να αγοράσεις κάτι χωρίς απόδειξη παράνομο είναι, χρόνια το κάναμε όμως χωρίς κανένας να έχει πρόβλημα. Θέλεις να μου πεις κάτι και γι'αυτό μήπως και να μου αποδείξεις ότι επειδή το κάναμε και ήταν ανεκτό, δεν ήταν παράνομο;

Δεν μπορώ να συζητάω άλλο προσπαθώντας ν'αποδείξω τα αυτονόητα. Αν έχεις κάτι σοβαρό να προσθέσεις, πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω, αλλιώς, άντε γεια..........

ΥΓ

Και ναι, είναι υποχρεωτικό και στις χρεωστικές.

Ούτε ποινική Ρήτρα έχω, ούτε φυλακή θα πάω..

Αυτό να το πεις στην συγγενή του φίλου που πόσταρε ότι την συνέλαβαν γιατί δεν είχε υπογραφή στην πιστωτική της κάρτα. Και ήταν τυχερή που η τράπεζα ήταν ανοιχτή και δεν έπεσε σε αργία ή σε σαββατοκύριακο.

Δημοσ.

οπως ειπαμε πολλοι και θα λεμε, οχι δεν ειναι παρανομη η απουσια υπογραφης. τα σεβη μου

θα συμφωνήσω με gigisoni

Η υπογραφή πίσω από την κάρτα (και οποιαδήποτε κάρτα) στο καθορισμένο σημείο, είναι υποχρεωτική ώστε η κάρτα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδιαλαγές. Και φυσικά για την προστασία του κατόχου σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

Το να το εξηγούμε δύο άνθρωποι, να το απαιτεί η τράπεζα με το έγγραφό που στο στείλανε, και να μην το καταλαβαίνει κάποιος, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.......

Στο Heathrow η αδελφή της μάνας μου, έξι χρόνια τώρα ακόμα να ξεπεράσει το γεγονός ότι την συλλάβανε γιατί δεν είχε υπογεγραμένη την πιστωτική της (Ελληνική) όταν πήγε να την χρησιμοποιήσει εκεί. Γι αυτή ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Για το μαγαζί και τις αρχές όχι. Γι αυτό την συλλάβανε ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι ο κάτοχος της κάρτας και όχι απατεώνας.

Παρόλα αυτά και την πτήση της έχασε, και δεν μπορούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τίποτα γιατί δεν ξέρει Αγγλικά. Και χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε να αποδείξουμε ότι δεν είναι ελέφαντας, με αρκετά τηλέφωνα στην τράπεζα που ευτυχώς λόγο ώρας ήταν ανοιχτά στην Ελλάδα.

Αν έχεις κάτι σοβαρό να προσθέσεις, πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω. Σε βλακείες, δεν απαντώ ξανά.

Τα σέβη μου.

Δημοσ.

μπορεις να προσπαθεις να πεισεις οσους θες, οσο θες. Η πλειοψηφια δεν την υπογραφει και καλα κανει κατα τη γνωμη μου. ΔΕΝ ειναι αναγκαιο και δεν ειναι παρανομο.

Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι η ανυπογραφη κάρτα (με την ύπαρξη διαβατηρίου που να αποδεικνύει ότι είναι δική σου) στην Αγγλία αποτελεί αδίκημα τέτοιο ώστε να δικαιολογεί τη σύλληψη του ατόμου που την έχει?

Μην μου πεις ότι αυτό έγινε, διότι η εν λόγω κυρία δεν ήξερε αγγλικά οπότε ούτε τι της είπαν ξέρουμε, ούτε τι τους είπε.

Δηλαδή πιστεύεις ότι η ανυπογραφη κάρτα (με την ύπαρξη διαβατηρίου που να αποδεικνύει ότι είναι δική σου) στην Αγγλία αποτελεί αδίκημα τέτοιο ώστε να δικαιολογεί τη σύλληψη του ατόμου που την έχει?

Μην μου πεις ότι αυτό έγινε, διότι η εν λόγω κυρία δεν ήξερε αγγλικά οπότε ούτε τι της είπαν ξέρουμε, ούτε τι τους είπε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...