Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι η ανυπογραφη κάρτα (με την ύπαρξη διαβατηρίου που να αποδεικνύει ότι είναι δική σου) στην Αγγλία αποτελεί αδίκημα τέτοιο ώστε να δικαιολογεί τη σύλληψη του ατόμου που την έχει?

Μην μου πεις ότι αυτό έγινε, διότι η εν λόγω κυρία δεν ήξερε αγγλικά οπότε ούτε τι της είπαν ξέρουμε, ούτε τι τους είπε.

βρε τιμουρ τι καθεσαι και ασχολησαι? καποιος καπου καποτε που δεν ηξερε αγγλικα, δεν ηξερε τι ελεγε και τι του ελεγαν εκανε κατι καπου και αγορασε κατι δινοντας τους κατι. λογια του αερα.

10 χρονια χ 6 καρτες χ εκατονταδες συναλλαγες χ 4 χωρες = καμια υπογραφη

μαλλον απλα ετυχε.... πολυ παρανομια εχει πεσει!

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δηλαδή πιστεύεις ότι η ανυπογραφη κάρτα (με την ύπαρξη διαβατηρίου που να αποδεικνύει ότι είναι δική σου) στην Αγγλία αποτελεί αδίκημα τέτοιο ώστε να δικαιολογεί τη σύλληψη του ατόμου που την έχει?

Μην μου πεις ότι αυτό έγινε, διότι η εν λόγω κυρία δεν ήξερε αγγλικά οπότε ούτε τι της είπαν ξέρουμε, ούτε τι τους είπε.

Ας ρωτήσουμε τον φίλο όταν συνδεθεί τι συζητήθηκε στο τηλέφωνο με την ελληνική τράπεζα.

Κι η γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη στο να δείξεις το διαβατήριό σου προσπαθώντας ν'αποδείξεις ότι το όνομα πάνω στην κάρτα είναι το ίδιο πρόσωπο με τον κάτοχο του διαβατηρίου. Παρόλ'αυτά, και σύλληψη έγινε, και την πτήση της έχασε, και δεν αποζημιώθηκε γι'αυτό. (Που αν ήταν παράνομη η κράτησή της, θα έπρεπε ν'αποζημιωθεί γι'αυτό).

Γιατί άραγε; Και θα το πω και σ'εσένα, αν έχεις κάτι σοβαρό να προσθέσεις, πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω. Αν όχι, γεια και σ'εσένα.

:)

Δημοσ.

Κοπελιά εγώ στα 36 μου χρόνια ξέρω ότι , τι είναι παράνομο και τι είναι νόμιμο το ορίζει η νομοθεσία και όχι η εκάστοτε τράπεζα ή κάποιος αρτηριοσκληρωτικος συμπολίτης μας. Πολλές από τις αξιώσεις των τραπεζών έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές από τον νομοθέτη κατά καιρούς. Τώρα αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αν ήμουν εγώ στο Heathrow θα είχα συλληφθεί ή έστω θα μου είχαν κάνει κονξες γι αυτό το θέμα είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένη...

Κοπελιά εγώ στα 36 μου χρόνια ξέρω ότι , τι είναι παράνομο και τι είναι νόμιμο το ορίζει η νομοθεσία και όχι η εκάστοτε τράπεζα ή κάποιος αρτηριοσκληρωτικος συμπολίτης μας. Πολλές από τις αξιώσεις των τραπεζών έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές από τον νομοθέτη κατά καιρούς. Τώρα αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αν ήμουν εγώ στο Heathrow θα είχα συλληφθεί ή έστω θα μου είχαν κάνει κονξες γι αυτό το θέμα είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένη...

Δημοσ.

Και έπρεπε να το γράψεις δύο φορές; Μία δεν έφτανε; LOL

Η επίσημη πολιτική της VISA προς τους εμπόρους που έρχονται αντιμέτωποι με ανυπόγραφες κάρτες.

If the card has a "See ID" in place of a signature...

Request a signature. Ask the cardholder to sign the card and provide current government identification, such as a driver's license or passport (if local law permits).

Check the signature. Be sure that the signature on the card matches the one on the transaction receipt and the additional identification.

If the signatures appear reasonably the same and the authorization request is approved, go ahead and complete the transaction.

Και της mastercard

If the card is not signed, the card acceptor must:

obtain an authorization from the issuer, and

ask the cardholder to provide identification (but not record the cardholder identification information), and require the cardholder to sign the card.

The card acceptor must not complete the transaction if the cardholder refuses

to sign the card.

Όπως βλέπεις ζητάνε id μόνο όταν είναι ανυπόγραφη, και αρνούνται τη συναλλαγή αν δεν την υπογράψει ο πελάτης. Το τι κάνουν οι καταστηματάρχες, είναι άλλη υπόθεση.

Φυσικά και μπορείς να κυκλοφορείς με ανυπόγραφες κάρτες, το θέμα είναι πως αν σε περίπτωση ελέγχου βρεθούν ανυπόγραφες κάρτες πάνω σου, θα πρέπει να το ψάξουν και δεν μπορούν να σ'αφήσουν. Τυχαίο; Αν σε πιάσουν όμως με την κάρτα του Βασιλόπουλου ή του carrefour ανυπόγραφη, δεν θα σου κάνουν τίποτα. Τυχαίο ξανά;

Δημοσ.

Ο λόγος που βγαίνουν εις διπλούν τα σχόλια μου έχει να κάνει μάλλον με το 3g της Vodafone, βγάζει timeout το app του insomnia αλλά μάλλον το έχει πάρει με τη πρώτη. My bad sorry, δεν το κάνω επίτηδες.

Όσο για αυτά που λες, δεν σου λέω ότι λες ψέματα σου λέω απλά ότι δεν εφαρμόζεται. Όπως και για το ότι ζητάνε ταυτότητα εδώ στην Ελλάδα, ούτε αν είναι παράνομο ξέρω , ούτε αν είναι νόμιμο σου λέω απλά ότι εφαρμόζεται...

Από εκεί και πέρα καταθέτω και κάποια βιώματα προσωπικά, όπως είπα η natwest τότε έδινε πιστωτικές σε όλους ανεξαρτήτως φοιτητές που τη ζητούσαν , οπότε τα τελευταία 18 χρόνια χρησιμοποιώ πιστωτικές από 3 ευρωπαϊκά κράτη και διάφορα πιστωτικά ιδρύματα και τις έχω χρησιμοποιήσει σε χώρες εντός και εκτός e.u κατά καιρούς, οπότε ότι λέω το λέω βάση προσωπικής εμπειρίας.

Και τα ποδήλατα βάσει νόμου υποχρεούνται να έχουν πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας (παίζει και να έχει καταργηθεί, δεν ξέρω) , εφαρμοζόταν όμως?

Δημοσ.

Ας ρωτήσουμε τον φίλο όταν συνδεθεί τι συζητήθηκε στο τηλέφωνο με την ελληνική τράπεζα.

Αν εννοείς τα στοιχεία που μου ζήτησαν απο την τράπεζα στο τηλέφωνο για την ακύρωση της κάρτας τότε είναι ο αριθμός κάρτας, ονοματεπώνυμο, όνομα πατρος, ημερομηνία γεννησης.

Για την υπογραφή ρε παιδια και η μάνα μου άλλα και ο πατέρας μου άλλα και όλο μου το σόϊ δεν εχει υπογράψει την κάρτα του......τώρα τι να πω, μου φαίνεται ηλίθιο το να έρθει ο υπάλληλος και να συγκρίνει τις υπογραφές γιατι αυτα μόνο κάποιοι ειδικοί θα το καταλάβουν

Δημοσ.

μαλλον αυτο που εννοουν αυτοι που λενε οτι ειναι παρανομο να μην υπογραψεις την καρτα σου ειναι το ιδιο οπως οταν λενε..

... ειναι παρανομο να μην κοβεις εισιτηριο στα μμμ

... ειναι παρανομο να κανεις φασαρια τις ωρες κοινης ησυχιας

... ειναι παρανομο να μην ψηφιζεις

... ειναι παρανομο να βριζεις καποιον στον δρομο

... ειναι παρανομο να βγαινεις γυμνος στο δρομο

... ειναι παρανομο να μην κοβεις αποδειξεις

... ειναι παρανομο να 'κλεβεις' ιντερνετ απο αλλον

... ειναι παρανομο να αντιγραφεις σε εξετασεις καποιων φορεων

με λιγα λογια... ναι μεν αλλα

Δημοσ.

Για την υπογραφή ρε παιδια και η μάνα μου άλλα και ο πατέρας μου άλλα και όλο μου το σόϊ δεν εχει υπογράψει την κάρτα του......τώρα τι να πω' date=' μου φαίνεται ηλίθιο το να έρθει ο υπάλληλος και να συγκρίνει τις υπογραφές γιατι αυτα μόνο κάποιοι ειδικοί θα το καταλάβουν[/quote']

Φίλε μου από τη στιγμή που έκανες ηλεκτρονικά την παραγγελία σου στο πλαίσιο δεν έβαλες κάπου την υπογραφή σου, οπότε για να γυρίσει και να δει ο οδηγός το πίσω μέρος της κάρτας είτε πονηρός παίζει να είναι, είτε ηλίθιος, και τείνω να πιστεύω περισσότερο στο δεύτερο.

Δημοσ.

Αν εννοείς τα στοιχεία που μου ζήτησαν απο την τράπεζα στο τηλέφωνο για την ακύρωση της κάρτας τότε είναι ο αριθμός κάρτας, ονοματεπώνυμο, όνομα πατρος, ημερομηνία γεννησης.

Για την υπογραφή ρε παιδια και η μάνα μου άλλα και ο πατέρας μου άλλα και όλο μου το σόϊ δεν εχει υπογράψει την κάρτα του......τώρα τι να πω, μου φαίνεται ηλίθιο το να έρθει ο υπάλληλος και να συγκρίνει τις υπογραφές γιατι αυτα μόνο κάποιοι ειδικοί θα το καταλάβουν

Όχι, δεν εννοούσα εσένα, εννοούσα το παιδί του οποίου η θεία είχε την περιπέτεια στην Αγγλια.

Κοίτα να δεις, η υπογραφή της κάρτας βασικά προστατεύει τον καταστηματάρχη κι όχι τόσο τον κάτοχο της κάρτας. Γιατί αν εγώ πάω αύριο και αγοράσω πράγματα με ανυπόγραφη κάρτα, ακόμα κι αν μου ζητήσει ταυτότητα ο καταστηματάρχης (και βασικά δεν ελέγξει ότι η υπογραφή μου στην απόδειξη πώλησης είναι διαφορετική από αυτή στην ταυτότητα), μπορώ εγώ μετά να δηλώσω ότι μου έχουν κλέψει την κάρτα και να αμφισβητήσω τις αγορές. Και σε αυτήν την περίπτωση, η επιβάρυνση θα είναι προς το κατάστημα, όχι προς την τράπεζα ή εμένα. Αλλά πάντα αυτά σε κράτη που οι νόμοι λειτουργούν κι οι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά τους. Που οι τράπεζες δεν στέλνουν τις πιστωτικές κάρτες με το ταχυδρομείο, αλλά μόνο την ειδοποίηση, κι ο πελάτης είναι αναγκασμένος να πάει στην τράπεζα να την παραλάβει. Που ο υπάλληλος της τράπεζας θα αναγκάσει επί τόπου τον πελάτη να υπογράψει την κάρτα, και θα αρνηθεί να του την δώσει αν ο πελάτης δεν θέλει να την υπογράψει ή αν η υπογραφή που θα βάλει διαφέρει από αυτήν στην ταυτότητά του.

Τώρα, στην Ελλάδα που τις στέλνουν με το ταχυδρομείο και δεν αναγκάζουν τους εμπόρους να μην δέχονται αγορές όταν δεν είναι υπογεγραμμένες οι κάρτες, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και ποιος επιβαρύνεται.

Φίλε μου από τη στιγμή που έκανες ηλεκτρονικά την παραγγελία σου στο πλαίσιο δεν έβαλες κάπου την υπογραφή σου, οπότε για να γυρίσει και να δει ο οδηγός το πίσω μέρος της κάρτας είτε πονηρός παίζει να είναι, είτε ηλίθιος, και τείνω να πιστεύω περισσότερο στο δεύτερο.

Λογικά υπέγραψε στην απόδειξη παραλαβής, έτσι δεν είναι; Αυτήν συγκρίνει.

Δημοσ.

ουτε καν ...

προσπαθεις να πεισεις 42 ατομα οτι εχεις δικιο και ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι η υπογραφη ειναι πιο πολυ εμπιστοσυνης παρα η ταυτοτητα που κουβαλαει ο αλλος και το αν μοιαζουν τα προσωπα.... οτι να ναι...

για να μην μιλησω καν για το γεγονος οτι απο τα 16 μου που χρησιμοποιω την υπογραφη μου μεχρι και τωρα (11 χρονια αργοτερα) ΔΕΝ εχω κανει 2 φορες την υπογραφη μου ιδια...

Δημοσ.

Λογικά υπέγραψε στην απόδειξη παραλαβής' date=' έτσι δεν είναι; Αυτήν συγκρίνει.[/quote']

Εγώ γνωρίζω ότι κατά την παράδοση οποιασδήποτε logistics εταιρείας σε ιδιώτη, οφείλει ο courier βάσει κανονισμών (και όχι νόμου) να κάνει ταυτοποίηση με κάποιο επίσημο χαρτί, συνήθως ταυτότητα η οποία βάσει νόμου φέρει την υπογραφή του κατόχου.

Το να τσεκάρει αν είναι γνήσια λοιπόν η υπογραφή στο δελτίο παραλαβής/παράδοσης από την κάρτα και όχι από την ταυτότητα είναι επιεικώς αφελές.

Την ταυτότητα την υπογράφεις πριν σου την δώσουν, την κάρτα αν στην στείλουν ταχυδρομικώς βάζεις και χριστιανός ορθόδοξος αν θες...

Δημοσ.
ουτε καν ...

προσπαθεις να πεισεις 42 ατομα οτι εχεις δικιο και ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι η υπογραφη ειναι πιο πολυ εμπιστοσυνης παρα η ταυτοτητα που κουβαλαει ο αλλος και το αν μοιαζουν τα προσωπα.... οτι να ναι...

για να μην μιλησω καν για το γεγονος οτι απο τα 16 μου που χρησιμοποιω την υπογραφη μου μεχρι και τωρα (11 χρονια αργοτερα) ΔΕΝ εχω κανει 2 φορες την υπογραφη μου ιδια.

Πρώτα απ'ολα δεν μιλάω με 42 άτομα. 3 έχω μετρήσει μέχρι τώρα που λένε ότι δεν είναι απαραίτητη, και 3 έχουν πει ότι είναι.

Και δεύτερον, μπορεί ο καταστηματάρχης ν'αποδείξει ότι έχει δει την ταυτότητα; Εκτός κι αν έχει κάμερες βέβαια.

https://financial.ucsc.edu/Pages/Present_Signature.aspx

Note: If the transaction is accepted with a non-matching signature and it turns out to be fraudulent, your business may be liable, even if all other procedures were followed.

Compare the signature on the card to the signature on the ID. If the cardholder refuses to sign the card, and you accept it, you may end up with financial liability for the transaction should the cardholder later dispute the charge.

Θέλεις κι άλλα λινκ; Εσύ έχεις να δώσεις κανένα που να αποδεικνύει ότι αυτά που λες έχουν βάση, ή απλά σ'αρέσει να αερολογείς;

Και πότε είπα εγώ ότι η υπογραφή είναι πιο εμπιστοσύνης από την ταυτότητα;

Αυτό που είπα είναι ότι η κάρτα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη, και ο έμπορος δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου ζητήσει την ταυτότητά σου αν η κάρτα είναι υπογεγραμμένη και η υπογραφή που θα βάλεις στην απόδειξη ταιριάζει με αυτήν στην πιστωτική κάρτα. Κι αν έχεις smart card και χρειάζεται να πληκτρολογήσεις το pin, αυτό είναι η ηλεκτρονική σου ταυτότητα και η υπογραφή δεν ελέγχεται, ούτε φυσικά ζητείται ταυτότητα.

Δημοσ.

και ο έμπορος δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου ζητήσει την ταυτότητά σου αν η κάρτα είναι υπογεγραμμένη και η υπογραφή που θα βάλεις στην απόδειξη ταιριάζει με αυτήν στην πιστωτική κάρτα.

μπα? για κανε καμια βολτα στα καλα μαγαζια να δεις τι κανονες εχουν. ΠΑΝΤΑ πρεπει να δειχνεις ταυτοτητα κι αυτο ΑΜΕΣΑ κανει αχρηστη την υπογραφη.

Δημοσ.

Κράτα μια πισινή, για να μιλάει για pin για εξωτερικό μιλάει... :)

Και όχι μόνο. Στο πλαίσιο τα Χριστούγεννα που πήρα δώρο στο βαφτιστήρι μου κονσόλα, το pin πληκτρολόγησα και δεν μου ζητήθηκε ταυτότητα. Χώρια που και να ζητούσαν, από τη στιγμή που θα τους έδειχνα ξένη ταυτότητα τι θα καταλάβαιναν; Αν είναι αυθεντική ή όχι; Ή μήπως είχαν το ειδικό μηχάνημα να ελέγξουν το τσιπάκι της; (Γιατι στην Ελλάδα οι ταυτότητες δεν είναι ακόμα ηλεκτρονικές).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...