Προς το περιεχόμενο

Mphill Finance- Cambridge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μια γνώμη θέλω απο όποιον έχει μια πιο κοντινή εμπειρία. Σπουδάζω πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις αλλά στο πρόγραμμα σπουδών έχω 6-7 οικονομικά μαθήματα (κυρίως μακροοικονομία, διεθνή πολιτική οικονομία, οικονομικά της ανάπτυξης, μάνατζμεντ). Ενδιαφέρομαι λοιπόν για το πρόγραμμα που αναφέρεται στον τίτλο. τα τυπικά προαπαιτούμενα απο το πανεπιστήμιο είναι τα εξής:"A significant economics or quantitative component in their first degree (and those who wish to follow the financial engineering stream of the degree must have a high level of skill in mathematics, such as would be acquired in an undergraduate degree in Mathematics or a cognate discipline)."

υπολογίζω να έχω μέσο όρο 9-9.2/10, έχω όλα τα μαθήματα που προανέφερα και όσες συστατικές θέλω μπορώ άνετα να βρω 7-8 συστατικές και αρκετά καλές γιατί είμαι μέσα στους 3 καλύτερους του τμήματος. Έχω αρκετές εργασίες που έχω ακούσει ότι ενδιαφέρουν τους ξένους (περίπου 15 των 6000 λέξεων, δυο των 10.000 και τη πτυχιακη οι οποίες έχουν βαθμολογηθεί με 9 ή 10 και αρκετές εξ αυτών είναι σχετικές με οικονομικά πχ διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση κλπ). Επίσης έχω κάνει πρακτική στο ινστιτούτο διεθνών οικονομικών σχέσεων.

το ερώτημα μου είναι λοιπόν έχω πιθανότητες να με πάρουν απο τη στιγμή που το βασικό μου πτυχίο δεν είναι καθαρά οικονομικού προσανατολισμού; πως ορίζεται ο "σημαντικός αριθμός οικονομικών μαθημάτων"; με βάση τα δικά τους πρότυπα που έχουν 5 μαθήματα το χρόνο;

• Moderators
Δημοσ.

γιατι δεν επικοινωνεις με αυτους για να σου πουν σιγουρα?

εδω οτι και να σου πουν υποθεσεις θα ειναι

Δημοσ.

γιατί απλά δίνουν τυπικές απαντήσεις. μίλησα μαζί τους και μου λένε δε ξέρουμε κάντε αίτηση και βλέπουμε :-(

• Moderators
Δημοσ.

ε κανε αιτηση και θα δεις :P

σε αυτα τα θεματα αν δεν σου πει καποιος απο μεσα δεν θα μαθεις ποτε.

λογικα θα σου παρουν συνεντευξη και απο κει θα κρινουν. δηλαδη παιζει ενα ρολο το βιογραφικο σου εως τωρα

αλλα παιζει ρολο και η συνεντευξη !!!

οπως και να χει κανε την αιτηση και καλη τυχη :)

Δημοσ.

Λοιπόν είμαι φοιτητής μαθηματικών στον τομέα των οικονομικών μαθηματικών.Έχω και γώ σχετικά καλό βαθμό (8.4) και ψάχνομαι για μεταπτυχιακά-διδακτορικά.Το συγκεκριμένο τμήμα που αναφέρεις ασχολείται κυρίως με οικονομικά όπως μικροοικονομία,χρηματοοικονομική ανάλυση,κτλ.Βάσει αυτών που έχεις κάνει θα σου πρότεινα το καθαρό οικονομικό τμήμα είτε το τμήμα μάνατζμεντ εκτός και αν είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά(έχω κοιτάξει σε κάποια πανεπιστήμια όπως lse και θέλουν calculus=απειροστικός λογισμός ως προαπαιτούμενο..οπότε πρέπει να ξέρεις κάποια μαθηματικά 1ου και μάλλον 2ου έτους ενός εκ των τμημάτων στατιστικής,οικονομικών ή μαθηματικών )....χμμ μόλις είδα τον οδηγό σπουδών σας και δεν έχετε καθόλου μαθηματικά μέσα αν δεν κάνω λάθος..οπότε καλύτερα να μείνεις μακριά από το συγκεκριμένο ....Ποιο κοντά στο αντικείμενο σπουδών σου νομίζω ότι θα είναι το μάνατζμεντ το οποίο έχει και οικονομικά μέσα.Πάμε στον βαθμό σου τώρα....είναι ένας πάρα πολύ καλός βαθμός ο οποίος σε συνδιασμό με τις πολλές γραπτές εργασίες που έχεις κάνει(μετράνε πολύ ειδικά σε διδακτορικό)σε ανεβάζει πολύ σε σχέση τους υπόλοιπους υποψηφίους.Βέβαια να έχεις υπόψιν σου στον τομέα που έχεις επιλέξει θα υπάρχουν πολλά άτομα με παρόμοιο βαθμό με τον δικό σου και ειδικά όταν παίζεις τόσο ψηλά όπως στο cambridge εν αντιθέσει με τις θετικές επιστήμες και τις επιστήμες υπολογιστών που είναι πιο δύσκολο να βγάλεις βαθμολογία.Για παράδειγμα, έχω φίλο που τελείωσε οικονομικό ρεθύμνου με 8.89 και δεν τον πήρανε διότι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και υπήρχαν πολλές καλές βαθμολογίες εκείνη την χρονιά.Από την άλλη έχουν πάρει μαθηματικό με βαθμό 8.34.Μεγάλο ρόλο επίσης παίζει το πότε θα κάνεις την δήλωση σου...καλό είναι να την κάνεις όσο πιο νωρίς γίνεται.Τέλος,να γνωρίζεις ότι πρώτα κοιτάνε τους βαθμούς που έχεις στα σχετικά μαθήματα με το μεταπτυχιακό/διδακτορικό(δεν μπορεί π.χ να θέλεις να κάνεις διδακτορικό στο δίκαιο και να έχεις γράψει προπτυχιακά 5-6 στο αντίστοιχο μάθημα).Αυτά από μένα ..ελπίζω να βοήθησα .Οτιδήποτε άλλο θελήσεις είμαι στην διάθεση σου :)

Δημοσ.

το ερώτημα μου είναι λοιπόν έχω πιθανότητες να με πάρουν απο τη στιγμή που το βασικό μου πτυχίο δεν είναι καθαρά οικονομικού προσανατολισμού; πως ορίζεται ο "σημαντικός αριθμός οικονομικών μαθημάτων"; με βάση τα δικά τους πρότυπα που έχουν 5 μαθήματα το χρόνο;[/color][/font]

Αρχικά να ξέρεις ότι γενικά τα Αγγλικά πανεπιστήμια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία πάνω σε τι αντικείμενο ήταν το πρώτο σου πτυχίο αλλά (α) τα μαθήματα που έκανες, (β) το μέσο όρο πτυχίου/μαθημάτων που ενδιαφέρονται και (γ) το "όνομα" του πανεπιστημίου που αποφοίτησες. Αυτό φαίνεται κι από αυτό που έγραψε ο φίλος από πάνω:

Για παράδειγμα, έχω φίλο που τελείωσε οικονομικό ρεθύμνου με 8.89 και δεν τον πήρανε [...] Από την άλλη έχουν πάρει μαθηματικό με βαθμό 8.34.

Τουτέστιν, δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις κάνει οικονομικά ή όχι, τους ενδιαφέρει όμως αν έχεις quantitative skills, εξού και το "A significant economics or quantitative component in their first degree" στα τυπικά προσόντα. Το economics πτυχίο δεν το θέλουν για το μπλα μπλα και τις θεωρητικές γνώσεις (μόνο), αλλά κυρίως γιατί τα οικονομικής επιστήμης πτυχία έχουν δυνατά μαθηματικά στο πρόγραμμα σπουδών.

Το αν σε δεχτούν προφανώς και δεν μπορεί να στο πει κανείς, τα τυπικά σου προσόντα είναι αρκετά καλά (αν και για το Cambridge θεωρούνται νορμαλ), απλά δεν ξέρω πόσο quantitative είναι τα οικονομικά που έκανες. Στο λέω γιατί "οικονομικά μαθήματα" κάνουν και στην Πάντειο, οικονομικά μαθήματα κάνουν και στην ΑΣΟΕΕ στο Οικονομικής Επιστήμης αλλά οι διαφορές των δύο είναι τεράστιες.

Δες ας πούμε τα θέματα του Master που πόσταρες και σκέψου αν έχεις κάνει κάτι ανάλογο ή πιάσε ένα βιβλίο με αυτά τα θέματα και δες αν τα καταλαβαίνεις ή αν σε τραβάνε. πχ Financial Engineering κατα 99,99% δεν θα επιλέξεις/θέλεις λόγω των μαθηματικών που έχει, αλλά ακόμα και τα υπόλοιπα ζητάνε Οικονομετρία ως core course. Οικονομετρία και Cambridge άσχημο combo :P

Δημοσ.

έχουμε χάσει το μέτρο. Τι είναι αυτά τα 8.4 και 8.9; Σχετικά καλός βαθμός; Δεν πάτε καλά. Άριστα είναι. Στην εποχή μου, αυτά ήταν άπιαστα και για να μαι ειλικρινής και για τους φοιτητές που ξέρω άπιαστα είναι.

Τα έχω ξαναγράψει κάπου εδώ μέσα, μην κολλάτε στο βαθμό σας, ναι είναι σημαντικό, δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

Δημοσ.

Άσχετο pretoriane που σπουδάζεις αν επιτρέπεται? :)....insomniaK ευτυχώς ή δυστυχώς μετράει και ο βαθμός σε ένα μεγάλο ποσοστό όπως οι γραπτές σου εργασίες( papers)..ειδικά όταν στοχέυεις σε ένα απο τα 5-6 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο...οι βαθμολογίες αυτές είναι νορμάλ βρε...ειδικά σε θεωρητικές επιστήμες....στις θετικές πάλι είναι λίγο σπάνιες πάλι αλλά όχι άπιαστες :)

Δημοσ.

Άσχετο pretoriane που σπουδάζεις αν επιτρέπεται? :)

Τέλειωσα οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και τώρα κάνω μεταπτυχιακό στο Business School του Warwick, οπότε έχω φάει στη μάπα τις οικονομετρίες και τα Finance που ζητάνε -_-

Δημοσ.

Σόρρυ για το off topic αλλά θα ρωτήσω...επειδή και γω θα κάνω δηλώσεις για αγγλία είμαι μεταξύ university of edimburgh,LSE,warwick,UCL και cambridge αν είμαι τυχερός...σε θεωρία παιγνίων-γραμμικό προγραμματισμό.Ποιό θα μου πρότεινες μετά το cambridge?Το εδιμβούργο είναι τέλειο σαν πόλη αλλά το πρόγραμμα του από ότι ακούω είναι λίγο πιο κάτω από των άλλων οπότε είμαι σε μια μπερδεμένη κατάσταση.Σημείωση:Ενδιαφέρομαι και για διδακτορικό στην συνέχεια

Δημοσ.

Σόρρυ για το off topic αλλά θα ρωτήσω...επειδή και γω θα κάνω δηλώσεις για αγγλία είμαι μεταξύ university of edimburgh,LSE,warwick,UCL και cambridge αν είμαι τυχερός...σε θεωρία παιγνίων-γραμμικό προγραμματισμό.Ποιό θα μου πρότεινες μετά το cambridge?Το εδιμβούργο είναι τέλειο σαν πόλη αλλά το πρόγραμμα του από ότι ακούω είναι λίγο πιο κάτω από των άλλων οπότε είμαι σε μια μπερδεμένη κατάσταση.Σημείωση:Ενδιαφέρομαι και για διδακτορικό στην συνέχεια

Όλα τα πανεπιστήμια που έγραψες θεωρούνται κορυφαία με αμελητέες διαφορές στις κατατάξεις τις οποίες θα σου πρότεινα να μην τις κοιτάς καν γιατί από χρονιά σε χρονιά αλλάζουν.

Οπότε δώσε προτεραιότητα κυρίως στο πρόγραμμα σπουδών, να δεις τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν και στο πόσο ερευνητικό έργο παράγουν πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Κανείς δεν πρόκειται να σε απορρίψει για δουλειά ή διδακτορικό επειδή έκανες στο LSE και όχι στο UCL για παράδειγμα, οπότε μην σε αγχώνει αυτό.

Προσωπικά θα έβαζα το UCL/Warwick πριν από Edinburgh/LSE λόγω των δυνατών engineering department τους, αλλά αυτό είναι καθαρά αυθαίρετη προσωπική επιλογή.

Αν ντε και καλά θες να δεις αξιολογήσεις:

http://www.topuniversities.com/university-rankings/

http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/rankings/national-universities

http://www.arwu.org/

και το site των Times.

Δημοσ.

Τα περισσότερα μαθήματα πλην της μακροοικονομιας και του risk management είναι θεωρητικά. Αλλα απο την άλλη το μεταπτυχιακό που έχω επιλέξει είναι mphill όχι msc (παρότι υπάρχει και αυτο στο judge business school). Πιο πολυ ρωτάω όχι γιατι θα κρίνει το

Αν θα κάνω αίτηση η όχι αλλα φια να προετοιμάστω ψυχολογικά.

Σε γενικές γραμμές όμως ξέρω ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο αλλα πράγμα και όχι ο βαθμός αλλα δε μπορω να σκεφτω τι εννοούν εκείνοι σημαντικο αριθμο οικονομικών μαθήματων. Η Κολλητη μου που κάνει risk management στο lse μου λέει ότι για τη κατεύθυνση financial engineering να το ξεχάσω Έκ προοιμίου (έτσι κ αλλιώς το ήξερα αυτο) αλλα σε γενικές γραμμές το προπτυχιακη τους έχει συνολικα 15-18 μαθήματα που τα μισα τα περνάνε με εργασία

Των 2500-3000 λέξεων άρα το σημαντικός αριθμος είναι σχετικό. Ισχύει όντως αυτο η απλα δε θέλει βα μου καταστρέψει τη ψυχολογία;

Sent from my iPhone using Insomnia

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα περισσότερα μαθήματα πλην της μακροοικονομιας και του risk management είναι θεωρητικά. Αλλα απο την άλλη το μεταπτυχιακό που έχω επιλέξει είναι mphill όχι msc (παρότι υπάρχει και αυτο στο judge business school). Πιο πολυ ρωτάω όχι γιατι θα κρίνει το

Αν θα κάνω αίτηση η όχι αλλα φια να προετοιμάστω ψυχολογικά.

Σε γενικές γραμμές όμως ξέρω ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο αλλα πράγμα και όχι ο βαθμός αλλα δε μπορω να σκεφτω τι εννοούν εκείνοι σημαντικο αριθμο οικονομικών μαθήματων. Η Κολλητη μου που κάνει risk management στο lse μου λέει ότι για τη κατεύθυνση financial engineering να το ξεχάσω Έκ προοιμίου (έτσι κ αλλιώς το ήξερα αυτο) αλλα σε γενικές γραμμές το προπτυχιακη τους έχει συνολικα 15-18 μαθήματα που τα μισα τα περνάνε με εργασία

Των 2500-3000 λέξεων άρα το σημαντικός αριθμος είναι σχετικό. Ισχύει όντως αυτο η απλα δε θέλει βα μου καταστρέψει τη ψυχολογία;

Σε συμβουλεύω να μιλήσεις διαδικτυακά με τις γραμματείς των πανεπιστημίων που σε ενδιαφέρουν. Έπειτα να αναζητήσεις τους καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα του προγράμματος σου. Πολλοί θα σου διευκρινίσουν τις απορίες σου.

Τα 15-18 μαθήματα όπως έγραψες είναι συνολικά, όχι σε ένα χρόνο.

Στα υπόλοιπα σε κάλυψε ο Praetorianos

Δημοσ.

Αυτο εννοουσα φια τα μαθήματα. Ίσως απο αφηρημαδα να το εξεφρασα λάθος. Θεωρείς ότι έχει νόημα να στείλω μειλ σε κάποιους κυρίως ελληνες καθηγητές του τμήματος η θα δώσει άσχημη εικόνα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...