Προς το περιεχόμενο

Ποια η γνωμη σας για tv PANASONIC (plasma)..;


greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφερομαι να αγορασω την PANASONIC TX-P42UT30 που ειναι τεχνολογιας Plasma.

 

Την εχω βρει στα 535ευρω εδω +12ευρω μεταφορικα (547ευρω): http://www.allstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=594'>http://www.allstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=594

 

και στα 569ευρω εδω - με δωρεαν μεταφορικα: http://www.allstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=594

 

 

Μηπως καποιο μελος εχει panasonic tv; Να μου πει γενικοτερα εντυπωσεις; Στην αγορα παιζουν πολυ LG & SAMSUNG...

Γνωμη μου ισως κανω και λαθος οτι η συγκεκριμενη εταιρεια ειναι αξιοπιστη. Στο site τους μαλιστα βρηκα οτι στα μοντελα που ειναι plasma δινουν 3 χρονια εγγυηση (http://www.panasonic.gr/warranty-information).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φίλε οι Panasonic ειναι απο τις καλύτερες... πήρα πριν καμια βδομάδα την TX-P42U30 στα 399 απο ηλεκτρονική (πρέπει να χει εξαντληθεί τώρα).. δεν ξέρω τι διαφορά έχει η Τ νομίζω λίγο καλύτερο μαύρο παραπάνω.. η τηλεόραση για μένα στα λεφτά της είναι λουκούμι.. προς το παρόν δεν έχω δεί κάτι το αρνητικό και δεν νομίζω να υπάρχει.

 

τώρα εσύ πάς και 150 ευρώ παραπάνω οπότε δν ξέρω να σου πώ... σε αυτά τα λεφτά παίζουν και LED.

μην ξεχνάς οτι οι plasma θέλουν στην αρχή πολύ στρώσιμο...

Επεξ/σία από Luciddream
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και δύο χρόνια έχω την P42S20 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Υποτίθεται πως οι Plasma τελευταίας τεχνολογίας δεν έχουν ανάγκη απόσ στρώσιμο ούτε έχουν πρόβλημα με τις στατικές εικόνες. Παρόλα αυτά εγώ το στρώσιμό της το έκανα αρκετά σχολαστικά, αλλά το υποτιθέμενο πρόβλημα με το ghosting (δηλαδή όταν η τηλεόραση απεικονίζει μία στατική εικόνα για πολλή ώρα, όταν αυτή η εικόνα αλλάξει αφήνει πίσω της ένα ίχνος για λίγη ή πολλή ώρα) δεν το συνάντησα ποτέ και πουθενά.

Επειδή το είχα ψάξει αρκετά τότε, κατέληξα ότι το value for money των plasma δεν το έχουν οι υπόλοιπες τηλεοράσεις. Στα €700-800 που έδινα, οι LCD/LED μου φάνηκαν τραγικές. Τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά.

Α, και επιμένω: Σαν τις καλές CRT σε λεπτομέρεια απεικόνισης δεν έχει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω παιδια για τις γνωμες σας. Πολυ βασικες για εμενα.

Εχετε κανενα λινκ να μου δωσετε για να διαβασω αυτο που αναφερθηκε παραπανω σχετικα με το "στρωσιμο της plasma..;"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω παιδια για τις γνωμες σας. Πολυ βασικες για εμενα.

Εχετε κανενα λινκ να μου δωσετε για να διαβασω αυτο που αναφερθηκε παραπανω σχετικα με το "στρωσιμο της plasma..;"

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/81164-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-Plasma

 

 

ενα απο τα πιο σημαντικα που κράτησα ειναι αυτό:

 

...Eπιπλέον, οι τηλεοπτικές συσκευές Plasma της Panasonic διαθέτουν έναν τύπο φωσφόρου, ο οποίος επιδεικνύει υψηλότερη αντοχή απέναντι στο burn-in. Παρόλαυτα, για τις πρώτες 100 ώρες, ο φώσφορος της Plasma είναι ιδιαίτερα ευπαθής ως προς το image retention. Έπειτα από αυτό το διάστημα το πάνελ γίνεται πιο αναίσθητο σε αυτό το φαινόμενο.

 

Κατά τη συνήθη πρακτική οι τηλεοπτικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Plasma, παραδίδονται από το εργοστάσιο με μία πολύ υψηλή ρύθμιση αντίθεσης, έτσι ώστε να αποδίδουν μία ζωηρή εικόνα στο φωτεινό περιβάλλον της έκθεσης των καταστημάτων. Σε ένα φυσιολογικό διαμέρισμα όμως, οι συνθήκες φωτισμού βρίσκονται στο μισό ή και σκοτεινότερα από ένα κατάστημα. Γι' αυτό τον λόγο η τιμή της ρύθμισης αντίθεσης πρέπει να μειωθεί δραστικά, διαφορετικά, η κόπωση των ματιών είναι μεγάλη.

 

Ως προς την πρώτη εγκατάσταση μιας τηλεόρασης Plasma, οι Videophile προτείνουν τις ακόλουθες οδηγίες:

 

- Σιγουρευτείτε πως η αυτόματη προσαρμογή κάδρου της τηλεόρασης Plasma σας, είναι ρυθμισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνεται πάντα μία εικόνα που γεμίζει το κάδρο, χωρίς μπάρες δεξιά-αριστερά (= Auto Aspekt).

- Ρυθμίστε την αντίθεση (contrast) στο 50% ή λιγότερο.*

- Μεταβείτε προσωρινά στο φορμά 4:3 για να ελέγξετε αν οι μπάρες δεξιά και αριστερά της εικόνας αποδίδονται με μέσο γκρι χρώμα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του burn-in. Ενδεχομένως να χρειαστεί να μεταβείτε στο μενού setup για να ρυθμίσετε τις μπάρες από μαύρες σε μέσο γκρι.

- Μεταβείτε έπειτα ξανά, για την διάρκεια των πρώτων 100 ωρών, σε λειτουργία "Auto Aspekt", ώστε η εικόνα να γεμίζει όλη την οθόνη.

- Κατά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας, καλό είναι να μην παρακολουθείτε ένα και μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι για μακρόχρονα διαστήματα. Έτσι θα αποφύγετε το image retention από το σήμα ή άλλες ακίνητες εικόνες που μπορεί να χρησιμοποιούνται από το κανάλι.

- Αποφύγετε κατά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας στατικές εικόνες, π.χ. από παιχνίδια βίντεο/υπολογιστών ή μενού των DVD.

 

Μετά τις πρώτες 100 ώρες λειτουργίας, ισχύουν οι ακόλουθες συμβουλές για τις επόμενες 900.

 

- Διατηρείστε την ρύθμιση αντίθεσης στο 50% ή λιγότερο.*

- Περιοριστείτε ως προς το να βλέπετε μόνο στο 15% του χρόνου παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε φορμά 4:3. Κατά τ' άλλα χρησιμοποιείτε την ρύθμιση "Auto Aspekt".

- Περιοριστείτε ως προς το να βλέπετε παιχνίδια βίντεο/υπολογιστών, μόνο στο 10% της διάρκειας χρήσης.

 

Μετά τις 1000 ώρες λειτουργίας οι οθόνες Plasma συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με το burn-in...

Επεξ/σία από Luciddream
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε οι Panasonic ειναι απο τις καλύτερες... πήρα πριν καμια βδομάδα την TX-P42U30 στα 399 απο ηλεκτρονική (πρέπει να χει εξαντληθεί τώρα).. δεν ξέρω τι διαφορά έχει η Τ νομίζω λίγο καλύτερο μαύρο παραπάνω..

 

Η μόνη διαφορά της προσθήκης του T σε όλα τα μοντέλα της Panasonic, είναι η δήλωση ότι είναι και 3D. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά στην εικόνα.

 

Για τα λεφτά της, είναι κελεπούρι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...