Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σασ παιδια

να σασ ρωτησω αμα παρω αυτα τα ledaκια και τα συνδεσω εδω post-224075-0-32774500-1337696097_thumb.png

θα δουλευουν κανονικα! επεισησ θελω να ρωτισω αν ειναι καλα αυτα τα ledaκια η εχεται υποξην κατι κaλητερο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

genious1 Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Θες να συνδέσεις κάποια Leds σε σειρά ή παράλληλα;

Ή θες απλά ένα Led επάνω στο Molex;

Δημοσ.

Όχι για πολύ. Χρειάζεσαι τάση 3.6V γι'αυτά & εσύ δίνεις 5V....

Μπορείς βέβαια να ρίξεις την τάση κατά βούληση παρεμβάλλοντας την κατάλληλη ωμική αντίσταση σε σειρά.

Δημοσ.

αφου λεει

Reverse Voltage 5 ~ 6 V

θελω να τα βαλω σε κατι ανεμιστιρακια η και μονα τουσ να φωτιζουν διαφορα σημεια

Δημοσ.

αφου λεει

Reverse Voltage 5 ~ 6 V

Ναι, τώρα το είδα. Κοίτα, η ουσία είναι ότι έτσι & αλλιώς θα πρέπει να συνδέσεις το κάθε led ή τη σειρά led με αντίσταση/σεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις & τα 12V αν θες & με μια 0.5ΚΩ περίπου αντίσταση είσαι καλυμμένος. Γενικά θα πρέπει να αποφασίσεις πόσα θέλεις να βάλεις & πως για να βρεις τη σωστή συνδεσμολογία.

Δημοσ.
αφου λεει

Reverse Voltage 5 ~ 6 V

θελω να τα βαλω σε κατι ανεμιστιρακια η και μονα τουσ να φωτιζουν διαφορα σημεια

Τα 5-6 νοlτ ειναι η μεγιστη ταση αντιστροφης πολωσης , το forward voltage θα κοιτας που ειναι 3,6v αν το βαλεις στα 5v θα του βαλεις μια αντισταση 68Ω σε σειρα αν το συνδεσεις στα 12 θελεις αντισταση 430Ω.

Δημοσ.

ρε παιδια με εχεται μπερδεξει με ολα αυτα τα Ω και τα ΚΩ αμα θελω να τα συνδεω 2-2 η 4-4 πως πρεπει να τα συνδεω και τι αντισταση να βαλω (λινκ απο ebay αμα γινεται :P)

Δημοσ.

Εμ δεν είναι απλά τα πράγματα. Θες να συνδέσεις 2 πχ. ΠΩΣ θα τα συνδέσεις;

Αυτό ρωτάω πιο πάνω. Ξέρεις τι είναι η παραλληλη και τι η εν σειρά σύνδεση;

Επειδή σε κόβω αρχάριο πάρε Led έτοιμα με αντιστάσεις για την 12άρα

http://www.ebay.co.uk/itm/5-x-Pre-wired-5mm-Bright-White-LEDs-Prewired-12V-LED-/350556669446?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item519ece4606#ht_1053wt_1396

Σύνδεσε όλα τα κόκκινα μαζί

Σύνδεσε όλα τα μαύρα μαζί (Μην ξεχάσεις να βάλεις είτε μονωτική είτε μακαρόνι. Θα χρειαστείς και ένα κολλητήρι)

Και μετά όλα τα μαύρα στο μαύρο του μόλεξ και το κόκκινο στην 12άρα του μόλεξ aka κίτρινο

Δημοσ.

Εμ δεν είναι απλά τα πράγματα. Θες να συνδέσεις 2 πχ. ΠΩΣ θα τα συνδέσεις;

Αυτό ρωτάω πιο πάνω. Ξέρεις τι είναι η παραλληλη και τι η εν σειρά σύνδεση;

Επειδή σε κόβω αρχάριο πάρε Led έτοιμα με αντιστάσεις για την 12άρα

http://www.ebay.co.uk/itm/5-x-Pre-wired-5mm-Bright-White-LEDs-Prewired-12V-LED-/350556669446?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item519ece4606#ht_1053wt_1396

Σύνδεσε όλα τα κόκκινα μαζί

Σύνδεσε όλα τα μαύρα μαζί (Μην ξεχάσεις να βάλεις είτε μονωτική είτε μακαρόνι. Θα χρειαστείς και ένα κολλητήρι)

Και μετά όλα τα μαύρα στο μαύρο του μόλεξ και το κόκκινο στην 12άρα του μόλεξ aka κίτρινο

αρχαριωσ ειμαι οσω αφορα τα led και τισ αντιστασεισ απο συνδεσεισ και τετεισ κατι ξερω

αυτα που μου προτινεισ δεν μου κανουν γιατι θελω να ειναι μπλε

κατα τα αλλα ξερω τι ειναι η εν σειρα και τι παραλιλα απλα θελω οδηξιεσ ξια το πωσ πρεπει να τα συνδεσω

Δημοσ.

ευχαριστω whocares αλλα επειδη θελω να μαθω οχι μονο για τωρα αλλα για γενικεσ γνωσεισ οποιοσ θελει και μπορει ασ μου πρεοτινει καποιεσ αντιστασεισ και οποιοσ εχει ακομα ποιο πολυ υπομονη ασ μου πει και καμια οδηγια !

Δημοσ.

αρχαριωσ ειμαι οσω αφορα τα led και τισ αντιστασεισ απο συνδεσεισ και τετεισ κατι ξερω

αυτα που μου προτινεισ δεν μου κανουν γιατι θελω να ειναι μπλε

κατα τα αλλα ξερω τι ειναι η εν σειρα και τι παραλιλα απλα θελω οδηξιεσ ξια το πωσ πρεπει να τα συνδεσω

sorry έβαλα άσπρα. Είμαι δουλειά και δεν έχω μόνο εδώ το μυαλό μου

Ορίστε και μπλε

http://www.ebay.co.uk/itm/5-x-Pre-wired-5mm-Bright-Blue-LEDs-Prewired-12V-LED-/350515454067?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item519c596073#ht_1028wt_1396

Η σύνδεση που σου περιέγραψα πιο πάνω είναι η παράλληλη. Ολα τα Leds δηλαδή στα άκρα τους θα έχουν την ίδια τάση

Στην εν σειρά διαρρέονται απο το ίδιο ρεύμα.

Αν έχεις κέφι διαβάζεις κιόλας

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1

Δημοσ.

ευχαριστω και παλυ

και συγνωμη που γινομαι κουραστικοσ αλλα αυτα εδω http://www.ebay.co.uk/itm/20-LEDs-Ultra-Bright-Blue-5mm-LED-Neon-12V-Resistors-/360350103860?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item53e68a3934 που λενε +12V Resistors θα χρειαζονται και αλλoν αντιστάτη ηη οχι, 8α τα συβδεσω παραλληλα στο molex

Δημοσ.

ευχαριστω και παλυ

και συγνωμη που γινομαι κουραστικοσ αλλα αυτα εδω http://www.ebay.co.uk/itm/20-LEDs-Ultra-Bright-Blue-5mm-LED-Neon-12V-Resistors-/360350103860?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item53e68a3934 που λενε +12V Resistors θα χρειαζονται και αλλoν αντιστάτη ηη οχι, 8α τα συβδεσω παραλληλα στο molex

Αυτά θα έχουν ως εξής λογικά:

20leds μαζί με 20 αντιστάσεις. Η διαφορά με το προηγούμενο που σου έδειξα, είναι ότι σε αυτά θα πρέπει εσύ να κάνεις την δουλειά με το κολλητήρι και να βάλεις καλώδιο. Τα άλλα είναι έτοιμα. Οπότε πάλι η ίδια διαδικασία με πριν όπως σου είπα με την μόνη διαφορά ότι εσύ θα κολλήσεις led-αντίσταση-καλώδια.

Δημοσ.

Αυτά θα έχουν ως εξής λογικά:

20leds μαζί με 20 αντιστάσεις. Η διαφορά με το προηγούμενο που σου έδειξα, είναι ότι σε αυτά θα πρέπει εσύ να κάνεις την δουλειά με το κολλητήρι και να βάλεις καλώδιο. Τα άλλα είναι έτοιμα. Οπότε πάλι η ίδια διαδικασία με πριν όπως σου είπα με την μόνη διαφορά ότι εσύ θα κολλήσεις led-αντίσταση-καλώδια.

ναι επιδη ειναι ποιο πολλα και ποιο φτινα

οποτε περνω τα ledaκια τουσ βαζω καλοδια και τα συνδεο στα 12v του molex

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...