ChimairaX Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω 3 πράματα σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες και κάποιον που να ξέρει. Θέλω να αγοράσω ένα tablet, και επειδή δεν έχω μετρητά αυτήν την στιγμή, η μόνη λύση πλέον είναι μια πιστωτική. Δεν θέλω σχόλια αφού δεν έχεις γιατί το θέλεις κλπ κλπ, εγώ απλά θα σου πω εσένα που το ρώτησες αυτό ότι δεν μου είναι βάρος 10 ευρώ τον μήνα, που στην τελική όποτε το βαρεθώ το πουλάω και τα δίνω όλα να το ξεχρεώσω. Τέλος πάντων, οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. 1. Τι χρειάζεται να βγάλω πιστωτική; 2. Θα πληρώνω μόνο τις δόσεις του tablet, ή θα πληρώνω και κερατιάτικα στην τράπεζα χωρίς λόγο; 3. Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν με ασφαλίζει ο εργοδότης μου; Να τονίσω πως από την στιγμή που υποτίθεται πως θα αγοράσω το tablet, η κάρτα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης (εννοώ δεν θα την χρησημοποιήσω για κανέναν άλλον λόγο) Αυτά, περιμένω τις απαντήσεις σας
taazz Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Άποψη μου, μην το πάρεις. Βάζαι 10€ τον μήνα στην άκρη μέχρι τα μαζέψεις το ποσό. Κατά πάσα πιθανότητα όταν έχεις τα λεφτά τo tablet που θα μπορείς να αγοράσεις θα είναι πολύ καλήτερο από τα σημερινά. Δεν συμφέρει η αγορά με δάνειο με το ρυθμό που αλλάζει η τεχνολογία.
gigisoni Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω 3 πράματα σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες και κάποιον που να ξέρει. Θέλω να αγοράσω ένα tablet, και επειδή δεν έχω μετρητά αυτήν την στιγμή, η μόνη λύση πλέον είναι μια πιστωτική. Δεν θέλω σχόλια αφού δεν έχεις γιατί το θέλεις κλπ κλπ, εγώ απλά θα σου πω εσένα που το ρώτησες αυτό ότι δεν μου είναι βάρος 10 ευρώ τον μήνα, που στην τελική όποτε το βαρεθώ το πουλάω και τα δίνω όλα να το ξεχρεώσω. Τέλος πάντων, οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. 1. Τι χρειάζεται να βγάλω πιστωτική; 2. Θα πληρώνω μόνο τις δόσεις του tablet, ή θα πληρώνω και κερατιάτικα στην τράπεζα χωρίς λόγο; 3. Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν με ασφαλίζει ο εργοδότης μου; Να τονίσω πως από την στιγμή που υποτίθεται πως θα αγοράσω το tablet, η κάρτα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης (εννοώ δεν θα την χρησημοποιήσω για κανέναν άλλον λόγο) Αυτά, περιμένω τις απαντήσεις σας 1. Ταυτότητα, φορολογική δήλωση, πας τράπεζα 2α. Θα πληρώσεις και κερατιάτικα στην τράπεζα, αν έχεις σκοπό να δίνεις 10 ευρώ το μήνα. Το πιο πιθανό είναι μέχρι να το ξεχρεώσεις να έχεις πληρώσει 4 φορές την τιμή του λόγω τόκων. 2β. Αν το πάρεις με κάποια προσφορά, πχ 12 άτοκων δόσεων από το κατάστημα, τότε αν πληρώνεις κανονικά και στην ώρα τους τις δόσεις δεν θα πληρώσεις τόκους, αλλά και πάλι υπάρχει ετήσια εισφορά που πληρώνεις στην τράπζεζα για τη χορήγηση της κάρτας. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι, αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 50 ευρώ το χρόνο. 3. Δεν έχεις ασφάλεια, ο εργοδότης σου είναι παράνομος και εσύ κορόιδο που δεν πας για καταγγελία (σόρι). Παρεπιπτόντως, τη στιγμή που αγοράζεις κάτι και φεύγεις από το μαγαζί έχει ήδη χάσει τουλάχιστον ένα 10% της αξίας του χωρίς να έχεις ανοίξει το κουτί. Μόλις το ανοίξεις και το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά, χάνει άλλο ένα 10%-15% της αξίας του. Από εκεί και πέρα, όσο περνάει ο καιρός και χρησιμοποιείται περισσότερο, και βγαίνει καινούργια τεχνολογία, χάνει όλο και περισσότερο την αξία του. Οπότε, το πουλάω και ξεχρεώνω δεν ταιριάζει ακριβώς, αλλά τέλος πάντων..
Haldol Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Θεωρώ κακή επιλογή να αγοράσεις κάτι με πιστωτική χωρίς να έχεις το κεφάλαιο. Προσωπικά, όσες φορές αγόρασα κάτι με δόσεις, είχα τα λεφτά γι αυτό. Απλά δεν ήθελα να τα δώσω ντούκου, οπότε η πιστωτική με εξυπηρέτησε. Εάν πάλι θέλεις σώνει και ντε να το πάρεις, μη μπεις στο τρυπάκι του «το μήνα 10€», θα πληρώσεις πολλά παραπάνω. Σπάστο σε 12 άτοκες ώστε να δίνεις 50€ το μήνα (για κάτι που κοστίζει 600€).
cyber_katsarida Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 όπως τα είπε ο gigisoni. υπόψην πως πολύ δύσκολα θα βγάλεις κάρτα. οι τράπεζες τα κόψανε αυτά. βασικά δε παίζει να βγάλεις. τι θα τους πεις; δε δουλεύω πουθενά και θέλω μια πιστωτική; όσο για τη συνδρομή που αναφέρθηκε ίσως και τη γλιτώσεις. πάντως το θέμα που άνοιξες είναι το κατάλληλο για τρολάρισμα
aris1986 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Άποψη μου, μην το πάρεις. Βάζαι 10€ τον μήνα στην άκρη μέχρι τα μαζέψεις το ποσό. Κατά πάσα πιθανότητα όταν έχεις τα λεφτά τo tablet που θα μπορείς να αγοράσεις θα είναι πολύ καλήτερο από τα σημερινά. Δεν συμφέρει η αγορά με δάνειο με το ρυθμό που αλλάζει η τεχνολογία. 10 ευρώ τον μηνα πες το ταμπλετ κανει 299 τοτε 10 ευρω x 30 μηνες= 300! Αστο καλυτερα!
ChimairaX Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 3. Δεν έχεις ασφάλεια, ο εργοδότης σου είναι παράνομος και εσύ κορόιδο που δεν πας για καταγγελία (σόρι). Παρεπιπτόντως, τη στιγμή που αγοράζεις κάτι και φεύγεις από το μαγαζί έχει ήδη χάσει τουλάχιστον ένα 10% της αξίας του χωρίς να έχεις ανοίξει το κουτί. Μόλις το ανοίξεις και το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά, χάνει άλλο ένα 10%-15% της αξίας του. Από εκεί και πέρα, όσο περνάει ο καιρός και χρησιμοποιείται περισσότερο, και βγαίνει καινούργια τεχνολογία, χάνει όλο και περισσότερο την αξία του. Οπότε, το πουλάω και ξεχρεώνω δεν ταιριάζει ακριβώς, αλλά τέλος πάντων.. Περί κοροιδίας ίσχυε πρίν 3-4 χρόνια, πλέον όλοι κρεμόμαστε από τα @@ κάποιου η αλήθεια είναι, δεν με παίρνει τέτοια εποχή να κάνω κάτι τέτοιο (δεν ήμουν ποτέ αυτού του σκεπτικού, σε πληροφορώ) δυτυχώς. Ναι φυσικά και το χω υπόψιν μου και αυτό, απλώς το ίδιο είχα κάνει και με ένα ps3. Το πήρα 230 με την προυπόθεση ότι θα το χαρώ, και θα πληρώσω όσο το χάρηκα. Τελικά το έδωσα 180. Οπότε χονδρικά το αγόρασα 50 ευρώ και το χάρηκα. Κάπως έτσι λέω να γίνει. Απλώς φοβόμουν για τα των τραπεζών. AnywayssszZZzzz, να μου λείπει το tablet.
gigisoni Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Περί κοροιδίας ίσχυε πρίν 3-4 χρόνια, πλέον όλοι κρεμόμαστε από τα @@ κάποιου η αλήθεια είναι, δεν με παίρνει τέτοια εποχή να κάνω κάτι τέτοιο (δεν ήμουν ποτέ αυτού του σκεπτικού, σε πληροφορώ) δυτυχώς. Οπότε, αν δεν σε πληρώνει παραπάνω (που δεν το κόβω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) τότε σε κλέβει και το ανέχεσαι και ταυτόχρονα κλέβει και το κράτος που έχει άμεση ανάγκη από χρήμα. Αν σε πληρώνει παραπάνω και δουλεύεις μαύρα, τότε και αυτός και εσύ κλέβετε το κράτος τη στιγμή που το έχει περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ. Και όταν λέω κράτος, δεν εννοώ τους 300 της βουλής, αλλά τους 10.000.000 και παραπάνω Έλληνες που πρέπει να πληρώσουν παραπάνω φόρο επειδή εσύ δεν τον πληρώνεις. Πάρα πολύ ωραία, όπως βλέπω ακόμα και στην ύστατη στιγμή υπάρχουν Έλληνες που ακόμα ν'αποβάλλουν την νοοτροπία του "κοιτάζω την τσέπη μου και δεν με ενδιαφέρει τι θα πάθουν οι υπόλοιποι και τι θα γίνουν οι μελλοντικές γενιές και τα παιδιά μου". Μετά μας φταίει η Μέρκελ. Δεν το συνεχίζω, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος, είναι το κατάλληλο θέμα για τρολάρισμα και δεν έχω καμία όρεξη.
ChimairaX Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Οπότε, αν δεν σε πληρώνει παραπάνω (που δεν το κόβω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) τότε σε κλέβει και το ανέχεσαι και ταυτόχρονα κλέβει και το κράτος που έχει άμεση ανάγκη από χρήμα. Αν σε πληρώνει παραπάνω και δουλεύεις μαύρα, τότε και αυτός και εσύ κλέβετε το κράτος τη στιγμή που το έχει περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ. Και όταν λέω κράτος, δεν εννοώ τους 300 της βουλής, αλλά τους 10.000.000 και παραπάνω Έλληνες που πρέπει να πληρώσουν παραπάνω φόρο επειδή εσύ δεν τον πληρώνεις. Πάρα πολύ ωραία, όπως βλέπω ακόμα και στην ύστατη στιγμή υπάρχουν Έλληνες που ακόμα ν'αποβάλλουν την νοοτροπία του "κοιτάζω την τσέπη μου και δεν με ενδιαφέρει τι θα πάθουν οι υπόλοιποι και τι θα γίνουν οι μελλοντικές γενιές και τα παιδιά μου". Μετά μας φταίει η Μέρκελ. Δεν το συνεχίζω, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος, είναι το κατάλληλο θέμα για τρολάρισμα και δεν έχω καμία όρεξη. Όταν είσαι 20 χρονών και οι γονείς σου είναι άνεργοι τότε ναι ρε φίλε, θα κοιτάξω τα 20 ευρώ που παίρνω μεροκάματο και την οικογένια μου μετα συγχωρήσεως κι όλας που σε προσβάλει αυτό το πράμα. Νομίζεις εγώ γουστάρω που είναι έτσι; Μπορείς να με βάλεις κάπου εσύ νόμιμο; Όχι πες μου. Είσαι γελασμένος αν νομίζεις πως αυτή είναι η νοοτροπία μου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ
isay Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Όταν είσαι 20 χρονών και οι γονείς σου είναι άνεργοι τότε ναι ρε φίλε, θα κοιτάξω τα 20 ευρώ που παίρνω μεροκάματο και την οικογένια μου μετα συγχωρήσεως κι όλας που σε προσβάλει αυτό το πράμα. Νομίζεις εγώ γουστάρω που είναι έτσι; Μπορείς να με βάλεις κάπου εσύ νόμιμο; Όχι πες μου. Είσαι γελασμένος αν νομίζεις πως αυτή είναι η νοοτροπία μου. ChimairaX παρόλο που αναφέρεις οτι τα εισοδήματα είναι ελάχιστα, κάνεις δυο λαθάκια. Θες να αγοράσεις tablet το οποίο θεωρείται εκτός βασικών αναγκών και μετά παίρνεις «δάνειο» (η κάρτα ειναι δάνειο με ληστρικό επιτόκιο). Για το πρώτο δεν επιμένω γιατί εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Για το δεύτερο βρες 2-3 φίλους-συγγενείς που μπορούν να σου δανείσουν κάποια χρήματα με προγραμματισμένο χρόνο αποπληρωμής. Π.χ. πες στον Α οτι θα του τα δώσεις μετά απο 10 μήνες και στον δεύτερο μετά απο 20 μήνες.
kostas_dr Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Εφόσον η κατάστασή σου είναι έτσι όπως την περιγράφεις, μακριά απο κάρτες. Φιλική συμβουλή.
ChimairaX Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 ChimairaX παρόλο που αναφέρεις οτι τα εισοδήματα είναι ελάχιστα, κάνεις δυο λαθάκια. Θες να αγοράσεις tablet το οποίο θεωρείται εκτός βασικών αναγκών και μετά παίρνεις «δάνειο» (η κάρτα ειναι δάνειο με ληστρικό επιτόκιο). Για το πρώτο δεν επιμένω γιατί εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Για το δεύτερο βρες 2-3 φίλους-συγγενείς που μπορούν να σου δανείσουν κάποια χρήματα με προγραμματισμένο χρόνο αποπληρωμής. Π.χ. πες στον Α οτι θα του τα δώσεις μετά απο 10 μήνες και στον δεύτερο μετά απο 20 μήνες. Περίμενα πολύ μια τέτοια ερώτηση. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν το τι το θέλω το tablet και γενικώς το κάθε tablet, όπως επίσης δεν ενδιαφέρει εσάς σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Απλώς ο άλλος το είδε πολύ εγωιστικά το όλο θέμα, που ουσιαστίκα νόμιζε ότι το βλέπω εγώ εγωιστικά. Δεν είναι έτσι μάγκες... Για την κάρτα ρώτησα γιατί όπως κατάλαβες είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και όπως επίσης βλέπεις δεν πήγα καν στην τράπεζα να το ρωτήσω. Εφόσων δεν γίνεται, τέλος, δεν γίνεται. Πήρα τις γνώμες σας, πήρα την απόφαση μου. Από κει και ύστερα δεν μπορεί ο καθένας να μου λέει ότι κλέβω το κράτος με ψίχουλα επειδή ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του ξέρει πως οι δουλειές σήμερα είναι ένα είδος πολυτελίας και πρέπει να συμβιβαστείς στο καθετί.
isay Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Επειδή απάντησες κάνοντας quote το δικό μήνυμα: Περίμενα πολύ μια τέτοια ερώτηση. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν το τι το θέλω το tablet και γενικώς το κάθε tablet, όπως επίσης δεν ενδιαφέρει εσάς σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Έχω την εντύπωση οτι αναζητούσες κάποια απάντηση τύπου «μην πάρεις tablet» και αγνόησες την πρόταση «Για το πρώτο δεν επιμένω γιατί εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου.». Περί ορέξεως ... Από κει και ύστερα δεν μπορεί ο καθένας να μου λέει ότι κλέβω το κράτος με ψίχουλα επειδή ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του ξέρει πως οι δουλειές σήμερα είναι ένα είδος πολυτελίας και πρέπει να συμβιβαστείς στο καθετί. Να εκφράζεις το θυμό σου στο άτομο που στο δημιούργησε
gigisoni Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Εγώ είμαι αυτό το πρόσωπο, αλλά όπως είπα δεν το συνεχίζω, γιατί φαινόταν από το πρώτο ποστάρισμα και λάθος μου που έχασα το χρόνο μου για να του απαντήσω. Παρεπιπτόντως, στην ερώτησή σου απάντησα και με το παραπάνω, αλλά εσύ πιάστηκες κατευθείαν από αυτό που έκρινες αρνητικό στην απάντησή μου χωρίς καν να πεις ένα ευχαριστώ που σου έλυσα την απορία.
ChimairaX Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Έχω την εντύπωση οτι αναζητούσες κάποια απάντηση τύπου «μην πάρεις tablet» και αγνόησες την πρόταση «Για το πρώτο δεν επιμένω γιατί εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου.». Περί ορέξεως ... Ξηγιέμαι αγόρι. Ξηγίεμαι. Εγώ είμαι αυτό το πρόσωπο, αλλά όπως είπα δεν το συνεχίζω, γιατί φαινόταν από το πρώτο ποστάρισμα και λάθος μου που έχασα το χρόνο μου για να του απαντήσω. Παρεπιπτόντως, στην ερώτησή σου απάντησα και με το παραπάνω, αλλά εσύ πιάστηκες κατευθείαν από αυτό που έκρινες αρνητικό στην απάντησή μου χωρίς καν να πεις ένα ευχαριστώ που σου έλυσα την απορία. Έχεις δίκαιο, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα