alex_000 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Έχω 14 χρόνια που έδωσα πανελλήνιες και δεν θυμάμαι μόρια (32 ειμαι) . Ο τυπας που μιλάει για μόρια έχει περισσότερο άδικο παρα δικιο. Δίκιο έχει γιατί όντως χωρίς πτυχίο τα πράματα είναι εξερετικα δυσκολο, άδικο γιατί θα έπρεπε να μαθαίνει στα παιδιά ότι τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα copy paste άχρηστους φοιτητές. Τα πτυχία μας είναι κωλοχαρτα γιατι τα αντιμετωπίζουμε σαν κωλοχαρτα (με αντιγραφή παπαγαλια κομματικές παρατάξεις ελληψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το αντικείμενο πτυχίο για να πάρουμε το χαρτί χωρίς ουσία κτλ κτλ). Θα έπρεπε να τους μιλάει για το συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αποκτήσουν για να ξεφύγουν απο την μάζα για κρητική σκέψη για διάβασμα ξένης βιβλιογραφίας για εμβάθυνση σε αυτο που γουστάρουνε πραγματικά να κάνουν για στόχους όραμα ... Όλα αυτά δεν εχουν καμία σχέση με την βαριάς καθυστέρησης παπαγαλια που οδηγεί στα 1000000 μόρια. Πρέπει και αυτός και τα παιδιά να καταλάβουν ότι στην πραγματική ζωή η δουλειά δεν είναι δικαίωμα και ιδιεταιρα η δουλειά καριέρας που έχει σαν όνειρο ο κάθε νέος που μπαίνει σε ένα πανεπιστημιο. Πρέπει να κερδίσεις την καριέρα σου έχοντας την σωστή αντιμετώπιση. Θέλει γνώσεις όρεξη θέληση ενδιαφέρον και @@. Αν τα έχεις αυτά το πτυχίο σύντομα μετατρέπεται σε αυτο που πραγματικά είναι : ένα τυπικό (αν και απαραιτητο) προσόν.
Apoll Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Έχω 14 χρόνια που έδωσα πανελλήνιες και δεν θυμάμαι μόρια (32 ειμαι) . Ο τυπας που μιλάει για μόρια έχει περισσότερο άδικο παρα δικιο. Δίκιο έχει γιατί όντως χωρίς πτυχίο τα πράματα είναι εξερετικα δυσκολο, άδικο γιατί θα έπρεπε να μαθαίνει στα παιδιά ότι τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα copy paste άχρηστους φοιτητές. Τα πτυχία μας είναι κωλοχαρτα γιατι τα αντιμετωπίζουμε σαν κωλοχαρτα (με αντιγραφή παπαγαλια κομματικές παρατάξεις ελληψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το αντικείμενο πτυχίο για να πάρουμε το χαρτί χωρίς ουσία κτλ κτλ). Θα έπρεπε να τους μιλάει για το συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αποκτήσουν για να ξεφύγουν απο την μάζα για κρητική σκέψη για διάβασμα ξένης βιβλιογραφίας για εμβάθυνση σε αυτο που γουστάρουνε πραγματικά να κάνουν για στόχους όραμα ... Όλα αυτά δεν εχουν καμία σχέση με την βαριάς καθυστέρησης παπαγαλια που οδηγεί στα 1000000 μόρια. Πρέπει και αυτός και τα παιδιά να καταλάβουν ότι στην πραγματική ζωή η δουλειά δεν είναι δικαίωμα και ιδιεταιρα η δουλειά καριέρας που έχει σαν όνειρο ο κάθε νέος που μπαίνει σε ένα πανεπιστημιο. Πρέπει να κερδίσεις την καριέρα σου έχοντας την σωστή αντιμετώπιση. Θέλει γνώσεις όρεξη θέληση ενδιαφέρον και @@. Αν τα έχεις αυτά το πτυχίο σύντομα μετατρέπεται σε αυτο που πραγματικά είναι : ένα τυπικό (αν και απαραιτητο) προσόν. Δυστυχώς για ακριβώς το ίδιο γκρινιάζουν και οι Άγγλοι εδώ. Ότι τα χαρτιά του πανεπηστιμίου δεν έχουν ουσία. Όσοι τα πέρνουν δεν έχουν γνώσεις, και είναι άσχετοι με αυτό που αντιπροσωπεύουν. Με αποτέλεσμα το σύστημα να τους ωθεί να δουλεύουν με πρώτους μισθούς χαμηλότερους από ηλεκτρολόγους και χτίστες χωρίς να έχουν προϋποθέσεις για καλύτερο μέλλον. Και το βλέπω από άτομα που προσπαθούμε να προσλάβουμε και στις 4 εταιρίες που δούλεψα, 9 χρόνια τώρα. Έρχονται από το πανεπηστίμιο, με βιογραφικά που πιάνουν 10 σελίδες μπούρδες και υποτιθόμενη εμπειρία, και δεν μπορούν ούτε μια εντολή να γράψουν στο τεστ. Αντιθέτα και οι 8 στο τμήμα, δεν έχει κανείς πτυχείο. Παράλληλα, στην εταιρία εξόρυξης κάρβουνου που δούλευα, οι ανθρακωρύχοι πέρνουν πάνω από £120Κ το χρόνο. Χωρίς τίποτα. Και η πλάκα είναι ότι τέτοια λεφτά πέρνουν και 17χρόνα ηλεκτρολόγοι με apprenticeships που θα δουλεύουν εκεί μόλις η πρακτική εκπαιδευσή τους στα ορυχεία τελειώσει. Αντίθετα οι άλλοι 'από πάνω' τους, με πτυχεία πέρνουν 1/3-1/4 του ποσού.
christiana78 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Παράλληλα, στην εταιρία εξόρυξης κάρβουνου που δούλευα, οι ανθρακωρύχοι πέρνουν πάνω από £120Κ το χρόνο. Σ'αυτό το ανθρακορυχείο ζητάνε;....
thief7710 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Εγω ειχα βγαλει 17900 μορια το 2001 και περασα αγρονομονος τοπογραφος μηχανικος. Ειχα βοηθεια απο το θειο μου που ειναι χρονια τοπογραφος και ειχα την τυχη να με παρει με μπλοκακι η εταιρια που κανει το κτηματολογιο στη λαρισα. Παραλληλα εχω δικο μου γραφειο εξω το οποίο μεχρι τα χριστουγεννα πηγαινε πολυ πολυ καλά. Τωρα εχει κανει κοιλια η δουλεια αλλα ευτυχως ειμαι ακομη στο κτηματολογιο. Οποτε ναι πιστευω οτι το πτυχιο παιζει ρολο. ΑΛΛΑ: τοπογραφοι μπαινουν καθε χρονο γυρω στους 200 στη σχολη σε ολη την ελλαδα (100 αθηνα 100 θεσ/νικη περιπου) οποτε ειμαστε λιγοι και εχουμε δουλεια. Αντιθετα αλλες σχολες πχ δικηγοροι πολιτικοι μηχανικοι κτλ παιζει τα ατομα που αυτη τη στιγμη σπουδαζουν να ειναι πιο πολλοι απο αυτους που δουλευουν. Οποτε ειναι λογικο να μην εχουν ολοι δουλεια. Αν δεν εχεις μπαμπα δικηγορο μην περιμενεις οτι θα παρεις το πτυχιο και θα εχεις δουλεια. Και περα απο αυτο θελει γνωριμιες (πραγμα στο οποιο δεν ειμαι καλος. Αν σε θεωρουσα μαλακα στο γυμνασιο δεν θα σε χαιρετησω τωρα που θα σε βρω στο δρομο γιατι μπορει να μου φερεις δουλεια).
geowizard Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 στα φλαμανδικα το μαστερ; τι τομεας ηταν; Όχι βρε! Το έκανα στα Αγγλικα. Θέμα Extragalactic Astrophysics (Astromundus)
arxangelos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δυστυχώς για ακριβώς το ίδιο γκρινιάζουν και οι Άγγλοι εδώ. Ότι τα χαρτιά του πανεπηστιμίου δεν έχουν ουσία. Όσοι τα πέρνουν δεν έχουν γνώσεις, και είναι άσχετοι με αυτό που αντιπροσωπεύουν. Με αποτέλεσμα το σύστημα να τους ωθεί να δουλεύουν με πρώτους μισθούς χαμηλότερους από ηλεκτρολόγους και χτίστες χωρίς να έχουν προϋποθέσεις για καλύτερο μέλλον. Και το βλέπω από άτομα που προσπαθούμε να προσλάβουμε και στις 4 εταιρίες που δούλεψα, 9 χρόνια τώρα. Έρχονται από το πανεπηστίμιο, με βιογραφικά που πιάνουν 10 σελίδες μπούρδες και υποτιθόμενη εμπειρία, και δεν μπορούν ούτε μια εντολή να γράψουν στο τεστ. Αντιθέτα και οι 8 στο τμήμα, δεν έχει κανείς πτυχείο. Παράλληλα, στην εταιρία εξόρυξης κάρβουνου που δούλευα, οι ανθρακωρύχοι πέρνουν πάνω από £120Κ το χρόνο. Χωρίς τίποτα. Και η πλάκα είναι ότι τέτοια λεφτά πέρνουν και 17χρόνα ηλεκτρολόγοι με apprenticeships που θα δουλεύουν εκεί μόλις η πρακτική εκπαιδευσή τους στα ορυχεία τελειώσει. Αντίθετα οι άλλοι 'από πάνω' τους, με πτυχεία πέρνουν 1/3-1/4 του ποσού. Απο οτι πορω να διακρινω ξερεις αρκετα καλα τα πραγματα για την αγγλια. Ενας προγραμματιστης(ΤΕΙ) συνηθως ξερεις τι μισθο εχει?
Finn Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Λες και θα σε ρωτήσουν αν είσαι ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Φίλος στην Αγγλία με πτυχίο ΤΕΙ άσχετης ειδικότητας βρήκε δουλειά και χάρη στην όρεξή του ξεκίνησε απο 18Κ και έφτασε στα 25Κ μέσα σ ένα εξάμηνο.Με προοπτική για περισσότερα στο άμεσο μέλλον.
alan2 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 ...και τί θα ρωτήσουν; σίγουρα θα ρωτήσουν τι εχεις σπουδάσει.
capten- Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Έχω έναν γνωστό ο οποίος λειτουργεί φροντιστήριο, ο τυπας λοιπόν λέει στα παιδιά: Μόνο από τα ΑΕΙ θα βρείτε δουλειά, όσα περισσότερα μόρια βγάλετε τόσο καλύτερη η ζωή σας στο μέλλον!! Ποσά μόρια βγάλατε τι σπουδασατε λοιπόν κ τι δουλειά κάνετε?' Δεν είναι άσχημα τα ελληνικά πανεπιστήμια απλά βγάζει άχρηστους πτυχιούχους.Μην παρεξηγηθώ απλά δεν τους μαθαίνουν τίποτα όπως είναι δομημένα και οργανωμένα τα ελληνικά ΑΕΙ τουλάχιστον οι οικονομικές σχολες. Βασικά με την είσοδο σου σε μια σχολη απλά θα έχεις ένα χαρτί και μια ελπίδα στο στάδιο της φοίτησης σου να ωριμάσεις καλύτερα. Για μένα πολύ σημαντικό είναι να μιλάς πολύ καλά αγγλικά.Πιο σημαντικό και από οποιοδήποτε πτυχίο είναι η πολύ καλή γνώση θα Αγγλικής . Αλλα οποιο επάγγελμα και να κανεις από delivery μέχρι καθηγητής σε πανεπιστήμιο για να πετύχεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
viper2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 ...και τί θα ρωτήσουν; σίγουρα θα ρωτήσουν τι εχεις σπουδάσει. θα ρωτησουν τι εχεις κανει, αν εχεις συστατικες, δειγματα δουλειας και τα λοιπα οπως κανουν στις σωστες κοινωνιες που δεν πασχουν απο οξεια ανασφαλειτιδα...
alex89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Έχω 14 χρόνια που έδωσα πανελλήνιες και δεν θυμάμαι μόρια (32 ειμαι) . Ο τυπας που μιλάει για μόρια έχει περισσότερο άδικο παρα δικιο. Δίκιο έχει γιατί όντως χωρίς πτυχίο τα πράματα είναι εξερετικα δυσκολο, άδικο γιατί θα έπρεπε να μαθαίνει στα παιδιά ότι τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα copy paste άχρηστους φοιτητές. Τα πτυχία μας είναι κωλοχαρτα γιατι τα αντιμετωπίζουμε σαν κωλοχαρτα (με αντιγραφή παπαγαλια κομματικές παρατάξεις ελληψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το αντικείμενο πτυχίο για να πάρουμε το χαρτί χωρίς ουσία κτλ κτλ). Θα έπρεπε να τους μιλάει για το συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αποκτήσουν για να ξεφύγουν απο την μάζα για κρητική σκέψη για διάβασμα ξένης βιβλιογραφίας για εμβάθυνση σε αυτο που γουστάρουνε πραγματικά να κάνουν για στόχους όραμα ... Όλα αυτά δεν εχουν καμία σχέση με την βαριάς καθυστέρησης παπαγαλια που οδηγεί στα 1000000 μόρια. Πρέπει και αυτός και τα παιδιά να καταλάβουν ότι στην πραγματική ζωή η δουλειά δεν είναι δικαίωμα και ιδιεταιρα η δουλειά καριέρας που έχει σαν όνειρο ο κάθε νέος που μπαίνει σε ένα πανεπιστημιο. Πρέπει να κερδίσεις την καριέρα σου έχοντας την σωστή αντιμετώπιση. Θέλει γνώσεις όρεξη θέληση ενδιαφέρον και @@. Αν τα έχεις αυτά το πτυχίο σύντομα μετατρέπεται σε αυτο που πραγματικά είναι : ένα τυπικό (αν και απαραιτητο) προσόν. Για εμένα το πτυχία δεν είναι κάτι το τυπικό. Είναι κάτι το ουσιαστικό, γιατί μέχρι να το πάρω, διάβασα και έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα στα οικονομικά. Αν δεν πάρεις πτυχίο πως θα σε εμπιστευτεί ο άλλος; Και εγώ αν μου ερχόταν ένας που ξέρει τα οικονομικά στην πιάτσα δε θα τον εμπιστευόμουν. Μπορεί η ύλη στο πανεπιστήμιο να είναι και άσχετη με αυτό που σπουδάζω. Δεν έχασα όμως που έμαθα. Όποιος βλέπει αυτό που κάνει σαν αγγαρεία, τότε παντού θα βλέπει τυπικές διαδικασίες.
Apoll Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Σ'αυτό το ανθρακορυχείο ζητάνε;.... Πόσα χρόνια προϋπηρεσία έχεις σχετικά; Γιατί όταν έφυγα αντικαθηστούσαν τους Άγγλους που πέρνουν σύνταξη, με Πολωνούς και Ρώσσους που έχουν κάμποσα χρόνια προϋπηρεσία, μιας και η εκπαίδευση νέου είναι ακριβή. Απο οτι πορω να διακρινω ξερεις αρκετα καλα τα πραγματα για την αγγλια. Ενας προγραμματιστης(ΤΕΙ) συνηθως ξερεις τι μισθο εχει? Λες και θα σε ρωτήσουν αν είσαι ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Φίλος στην Αγγλία με πτυχίο ΤΕΙ άσχετης ειδικότητας βρήκε δουλειά και χάρη στην όρεξή του ξεκίνησε απο 18Κ και έφτασε στα 25Κ μέσα σ ένα εξάμηνο.Με προοπτική για περισσότερα στο άμεσο μέλλον. ...και τί θα ρωτήσουν; σίγουρα θα ρωτήσουν τι εχεις σπουδάσει. θα ρωτησουν τι εχεις κανει, αν εχεις συστατικες, δειγματα δουλειας και τα λοιπα οπως κανουν στις σωστες κοινωνιες που δεν πασχουν απο οξεια ανασφαλειτιδα... Δεν ρωτάνε καν τι έχεις σπουδάσει. Δεν με ρώτησαν εμένα σε καμμία εταιρία. Αλλά ζητάνε δείγματα δουλειάς, πιθανή προϋπηρεσία, ονόματα/εμαιλ/τηλέφωνα από τις προηγούμενες εταιρίες που έχεις δουλέψει, ώστε να ζητήσουν συστατικές. Και φυσικά να περάσεις το ανάλογο τεστ προγραμματισμού. Ήτοι να γράψεις μία εφαρμογή, σε μία ώρα με αυτά που θα σου ζητήσουν. Άλλοι ζητάνε και θεωρητικές γνώσεις κλπ κλπ. Όσον αφορά μισθούς, δεν πάνε ανάλογα με χαρτιά. Μπορεί εσύ με, να πάρεις 20Κ μισθό πείνας, και ο άλλος χωρίς, 40Κ. Για την ίδια ακριβώς εργασία, στην ίδια εταιρία και την ίδια μέρα πρόσληψης. Και ο άλλος να είναι και 10 χρόνια νεώτερός σου. Όλα είναι ανάλογα με το αν μπορείς να κάνεις την δουλειά ή όχι. Και είναι πάντα στην ευχέρια του εργοδότη. Το ίδιο και οι αυξήσεις κλπ. Και όλα σχετικά περιοχές κλπ. Finn, έτσι ακριβώς είναι. Μπορείς να φτάσεις τα £45Κ σχετικά εύκολα και σύντομα (δεκαετία). Από εκεί και μετά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και να βρεθείς στον σωστό τόπο και χρόνο.
Finn Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Είχα τις προάλλες μια συζήτηση με τη μάνα μου σχετικά με κάλυψη μιας θέσης εργασίας και μου λέει για ένα γνωστό "μα έχει lower και ECDL". Για την γνώση των αγγλικών δε το συζητάω.Για το ECDL δε...ακόμη ψάχνει πως συνδέεσαι σ ένα ασύρματο δίκτυο Αυτή είναι η Ελλάδα.Των πιστοποιητικών και του κωλόχαρτου.
geowizard Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Είχα τις προάλλες μια συζήτηση με τη μάνα μου σχετικά με κάλυψη μιας θέσης εργασίας και μου λέει για ένα γνωστό "μα έχει lower και ECDL". Για την γνώση των αγγλικών δε το συζητάω.Για το ECDL δε...ακόμη ψάχνει πως συνδέεσαι σ ένα ασύρματο δίκτυο Αυτή είναι η Ελλάδα.Των πιστοποιητικών και του κωλόχαρτου. Δικιο εχεις αλλα δυστυχως αυτπο δεν μπορει να αλλαξει. Αν θελεις εστω και μια ευκαιρια να αποκτησεις μια δουλεια θα πρεπει να εχει καποιο <<κωλοχαρτο>>
koslibpro Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Οι φετινες πανελληνιες ειναι ζορικες.θα δουμε ατομα να μπαινουν πολυτεχνειο και ιατρικη με 17-18k μορια.. Και επισης,προσωπικα θεωρω οτι εστω ενα χαρτι χρειαζεται,προκειμενου να εχεις μια καποια εκπαιδευση ρε παιδι μου..πια ευτυχως μετραει τουλαχιστον πολυ και η εμπειρια στη δουλεια(τι εχεις κανει κτλπ)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα