Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά, που δεν μπορώ να καταλάβω ποιος αναπτύσσει τους αλγόριθμους. Δηλαδή, έρχομαι γω σαν πελάτης και λέω κύριε Παπαδόπουλε, το φυσικό μου σύστημα περιγράφεται με αυτές τις 17 εξισώσεις σε 6 διαστάσεις, μπορείς να μου φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να υπολογίζει τη χ μεταβλητή; Εκεί που ο δικός μου εγκέφαλος κολλάει είναι πως χωρίς γνώσεις μαθηματικών και φυσικής είναι δυνατή η υλοποίηση.

Ενώ το γεγονός πως σε αυτό το θρεντ έχουμε έναν άνθρωπο που έβγαλε 19.300 μόρια σε θετική/τεχνολογική κατεύθυνση με 0 διάβασμα ενώ ψωμολυσσούσε, δεν. Σε φάση, γαλέτα μεσημεριανό, ήξερε από 4 μηνών να λύνει ολοκληρώματα και μπορεί να μη διάβασε ποτέ φυσική αλλά απλώς γεννήθηκε γνωρίζοντας τους τύπους και τη σειρά ηλεκτραρνητικότητας και τι ρόλο βαράνε τα κεντρομερίδια. Αλλά αυτό σε σκάλωσε εσένα.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτή είναι μία απάντηση που δεν απαντάει το ερώτημα μου. Σε αντίθεση με την επόμενη:

Βασικά, που δεν μπορώ να καταλάβω ποιος αναπτύσσει τους αλγόριθμους. Δηλαδή, έρχομαι γω σαν πελάτης και λέω κύριε Παπαδόπουλε, το φυσικό μου σύστημα περιγράφεται με αυτές τις 17 εξισώσεις σε 6 διαστάσεις, μπορείς να μου φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να υπολογίζει τη χ μεταβλητή; Εκεί που ο δικός μου εγκέφαλος κολλάει είναι πως χωρίς γνώσεις μαθηματικών και φυσικής είναι δυνατή η υλοποίηση.

Η απορία μου είναι ειλικρινής.

Προγραμματισμός δεν είναι μόνο αυτό.

Για παράδειγμα το φόρουμ στο οποίο γράφεις είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, για το οποίο δεν χρειάστηκε να λυθεί ούτε μια πρωτοβάθμια εξίσωση. Εάν όμως μιλήσουμε π.χ. για γραφικά, εκεί θέλει εξισώσεις και μαθηματικά αλλά και αυτά κάποιος μπορεί να τα μάθει μόνος του.

Δημοσ.

Προγραμματισμός δεν είναι μόνο αυτό.

Για παράδειγμα το φόρουμ στο οποίο γράφεις είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, για το οποίο δεν χρειάστηκε να λυθεί ούτε μια πρωτοβάθμια εξίσωση. Εάν όμως μιλήσουμε π.χ. για γραφικά, εκεί θέλει εξισώσεις και μαθηματικά αλλά και αυτά κάποιος μπορεί να τα μάθει μόνος του.

Σωστός.

Αν εξαιρεσούμε μερικές βασικές εξισώσεις που χρειάζομαι που και που όταν φτιάχνω σε XSLT τα δελτία εκτύπωσης για τα φορτία, την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα πραγματικά μαθηματικά ήταν πριν δύο χρόνια.

Όπου χρειάστηκε να υπολογίσω και παρουσιάσω σε MS Reports και Crystal Reports, την γραμμική συσχέτιση (linear correlation) των σημείων ενός scatter graph. Και να παρουσιάσω και το μαθηματικό μοντέλο, μιας και από το εργαλείο σχεδιασμού δεν γινόταν.

Δημοσ.

Υπερβολες...

Ψιλοειρωνικο ηταν αυτο που ειπα....αλλα και παλι επειδη κοιταω καθημερινα αγγελιες(και δεν εννοω για σουπερ θεσεις που εννοειται οτι τα θελει ολα τα πτυχια και τις γλωσσες)και βλεπω να λενε αποφοιτους λυκειου γιατι ως γνωστον δε θελουν να σου πληρωσουν τα σχετικα επιδοματα και γιατι θα εχεις πιστευουν περισσότερες απαιτησεις.

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφεραν οι Πανελληνιες, ονειρο μου ηταν να σπουδασω εξω, πχ στην Αγγλια.

Η σχολη που ηθελα τοτε ηταν Διεθνων και Ευρωπαικων Σπουδων με σκοπο μετα να γινω δημοσιογραφος.

Τελικα πηγα σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ , Διοικητικο & Οικονομικο Στελεχος Επιχ/σεων.

Ουσιαστικα ποτε δεν ασχοληθηκα με αυτο το αντικειμενο και οτι εμαθα το εχω ξεχασει πλεον.

Μετα απο πολλα σεμιναρια, πιστοποιησεις ,για καποιο διαστημα ειχα παει και στο ΕΑΠ Πληροφορικης.

Τωρα ασχολουμαι ως freelancer με μεταφρασεις αλλα και με αλλα διαφορα αλλα με ξενους πελατες. Το μελλον πλεον ειναι στην τηλε-εργασια και πως μπορεις να εκμεταλευτεις το διαδικτυο προς οφελος σου.

Δημοσ.

Πληροφορικος και λόγο το ότι δεν ήθελα να πάω σε κάποιο απο τα αστικά κέντρα εδω και 5 χρόνια εργάζομαι σε μεταλευτικη εταιρία ως εργάτης στην αρχή. Έριξα φτιαρι για ένα χρόνο που δε λεγετε. Τώρα είμαι επικεφαλής βάρδιας στην ίδια εταιρία.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφεραν οι Πανελληνιες, ονειρο μου ηταν να σπουδασω εξω, πχ στην Αγγλια.

Η σχολη που ηθελα τοτε ηταν Διεθνων και Ευρωπαικων Σπουδων με σκοπο μετα να γινω δημοσιογραφος.

Τελικα πηγα σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ , Διοικητικο & Οικονομικο Στελεχος Επιχ/σεων.

Ουσιαστικα ποτε δεν ασχοληθηκα με αυτο το αντικειμενο και οτι εμαθα το εχω ξεχασει πλεον.

Μετα απο πολλα σεμιναρια, πιστοποιησεις ,για καποιο διαστημα ειχα παει και στο ΕΑΠ Πληροφορικης.

Τωρα ασχολουμαι ως freelancer με μεταφρασεις αλλα και με αλλα διαφορα αλλα με ξενους πελατες. Το μελλον πλεον ειναι στην τηλε-εργασια και πως μπορεις να εκμεταλευτεις το διαδικτυο προς οφελος σου.

Για να καταλαβω απ'αυτο βγαζεις καλο εισοδημα?Ή ειναι τυπου χαρτζιλικι?Σορυ αλλα δεν εχω ιδεαhappy.gif.

Δημοσ.

Ενώ το γεγονός πως σε αυτό το θρεντ έχουμε έναν άνθρωπο που έβγαλε 19.300 μόρια σε θετική/τεχνολογική κατεύθυνση με 0 διάβασμα ενώ ψωμολυσσούσε, δεν. Σε φάση, γαλέτα μεσημεριανό, ήξερε από 4 μηνών να λύνει ολοκληρώματα και μπορεί να μη διάβασε ποτέ φυσική αλλά απλώς γεννήθηκε γνωρίζοντας τους τύπους και τη σειρά ηλεκτραρνητικότητας και τι ρόλο βαράνε τα κεντρομερίδια. Αλλά αυτό σε σκάλωσε εσένα.

Ξέρεις τι είναι να προσλαμβάνεις κόσμο με 3-4-5 χρόνια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, να τους δίνεις το καλύτερο που μπορείς ως δάσκαλος και στο τέλος να τους παίρνει μήνες να το υλοποιήσουν σε προγράμμα αυτά που πρέπει και ο άλλος να βγαίνει και να σου λέει δεν ξέρω φυσική ή μαθηματικά αλλά είμαι προγραμματιστής; Ρώτησα για να δω αν κάνω κάπου λάθος στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν είμαι γω ο βλάκας ή τελειότητα επιλογής συνεργατών είναι λανθασμένα. *

Και έτσι ερχόμαστε στην απάντηση του pavelx, που βοηθάει στην κατανόηση σε ποιον τομέα προγραμματίζει, όπως και του Apoll για το επίπεδο των μαθηματικών που χρειάζεται στα προγράμματα που αναπτύσσει.

Δεν τα γράφω με κακία ή με υπεροψία ή οτιδήποτε παρόμοιο, απλά μου φάνηκε περίεργη η άνεση με την οποία αναφέρθηκαν στη μη αναγκαιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και για την ιστορία, η δική μου εμπειρία στον προγραμματισμό είναι με μη γραμμικά συστηματα μερικών διαφορικών εξισώσεων σε 5 διαστάσεις και η αντιστροφή τους.

* λουσι, ξες ότι όταν έδωσα πανελλήνιες το 640 ήταν άριστα...

Δημοσ.

Και για την ιστορία, η δική μου εμπειρία στον προγραμματισμό είναι με μη γραμμικά συστηματα μερικών διαφορικών εξισώσεων σε 5 διαστάσεις και η αντιστροφή τους.

Τα οποία είναι άχρηστα αν θες να δουλέψεις ως προγραμματιστής.

Μιας και δεν έχουν πρακτική αξία στην αγορά εργασίας. Εξ ου και η ανεργία.

Δημοσ.

Ψιλοειρωνικο ηταν αυτο που ειπα....αλλα και παλι επειδη κοιταω καθημερινα αγγελιες(και δεν εννοω για σουπερ θεσεις που εννοειται οτι τα θελει ολα τα πτυχια και τις γλωσσες)και βλεπω να λενε αποφοιτους λυκειου γιατι ως γνωστον δε θελουν να σου πληρωσουν τα σχετικα επιδοματα και γιατι θα εχεις πιστευουν περισσότερες απαιτησεις.

Μη το λες ψιλοειρωνικα γιατι ειχα παει σε μια συνεντευξη και μου λεει ο τυπος ξεκαθαρα: δε με νοιαζουν τα πτυχια σου γιατι δε μπορω να στα πληρωσω, με νοιαζει μονο να μπορεις να ανταπεξελθεις στη δουλεια. Ετσι απλα.

Ηθελα να του σπασω το κεφαλι βεβαια, αλλα δε το εκανα.

Εχουν βρει ευκαιρια ολοι τωρα και κανουν οτι γουσταρουν!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μη το λες ψιλοειρωνικα γιατι ειχα παει σε μια συνεντευξη και μου λεει ο τυπος ξεκαθαρα: δε με νοιαζουν τα πτυχια σου γιατι δε μπορω να στα πληρωσω, με νοιαζει μονο να μπορεις να ανταπεξελθεις στη δουλεια. Ετσι απλα.

Δυστυχώς εκεί καταλήγουμε...

Δημοσ.

Ανακαστηκα κάνεις δυο βιογραφικα και αναλογως τη δουλεια στελνεις.Γιατι απ'οτι εχω καταλαβει αν λεει αποφοιτος λυκειου και συ μεσα εχεις πτυχιο-μεταπτυχιακο δε σε παιρνουν τηλ. ουτε για συνεντευξη μηπως ζητησεις τα επιπλεον.

Δημοσ.

Στη συνέντευξη πήγες από αγγελία?

Στην αγγελία ζητούσαν πτυχίο ?

Αν όχι then {

γιατί πήγες

που βλέπεις το περίεργο

}

Δημοσ.

Για να καταλαβω απ'αυτο βγαζεις καλο εισοδημα?Ή ειναι τυπου χαρτζιλικι?Σορυ αλλα δεν εχω ιδεαhappy.gif.

Επειδη δεν κανω μονο μεταφρασεις, ναι εχει καλο εισοδημα, απλως επειδη ειναι και freelancer δεν ειναι κατι μονιμο. Ειναι οποτε σε ζητησουν οι πελατες , οποτε πρεπει να εχεις και μια καβατζα για κατι πιο μονιμο :)

Αν και δεν ασχολουμαι συνεχεια με μεταφρασεις, οποτε κανω και αλλα πραγματα ταυτοχρονα.

Δημοσ.

Επειδη δεν κανω μονο μεταφρασεις, ναι εχει καλο εισοδημα, απλως επειδη ειναι και freelancer δεν ειναι κατι μονιμο. Ειναι οποτε σε ζητησουν οι πελατες , οποτε πρεπει να εχεις και μια καβατζα για κατι πιο μονιμο :)

Αν και δεν ασχολουμαι συνεχεια με μεταφρασεις, οποτε κανω και αλλα πραγματα ταυτοχρονα.

Μαλιστα!Ενδιαφερον φαινεται,αλλα λογικα πρεπει να εχεις και γνωσεις σε συγκεκριμενα πραγματα,οπως λες εσυ κανεις μεταφρασεις αρα ξερεις ξενες γλωσσες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...