Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούσα να ψάχνω μέσα στο περιεχόμενο αρχείων word για κάποιες λέξεις ή ακόμα καλύτερα φράσεις;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν δεν είναι πολλά τα αρχεία κάνε μια εκτύπωση/μετατρωπή σε pdf και μέσο acrobat επιλέγεις αναζήτηση από πολλαπλά αρχεία

Δημοσ.

Γειά χαρά. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούσα να ψάχνω μέσα στο περιεχόμενο αρχείων word για κάποιες λέξεις ή ακόμα καλύτερα φράσεις;

Ευχαριστώ

η αναζήτηση (search) των windows κανει αυτό που λες....επιλέγεις απλά να κάνεις αναζήτηση σε documents,εγγραφα και οχι σε αρχεια,files ^_^

Δημοσ.

Ότι το κάνει το κάνει, αλλά νομίζω μόνο σε indexed τοποθεσίες. Σε κάποια που δεν είναι indexed δε νομίζω ότι σκαλίζει μέσα στα αρχεία, μόνο τα ονόματά τους.

Δημοσ.

Το index βοηθαει στο να γινεται η αναζητηση γρηγοροτερη, οχι σε τι "βαθος" θα γινει η αναζητηση.

Ειτε την εχεις ενεργοποιημενη ειτε οχι την ιδια αναζητηση θα κανει (σε οτι αφορα "βαθος" που αναφερεις)

Ειτε ειναι index η τοποθεσια ειτε οχι τα windows θα κανουν αναζητηση στην τοποθεσια αυτη (για ολες τις περιπτώσεις αναζητησης)

Δημοσ.

Σωστός ο rohas, στραβά τα είπα.

Οπότε αν είναι επιλεγμένη η 2η κουκκίδα θα γίνει η δουλειά σου.

O4TH+

Δημοσ.

Στα ΧΡ -εκει αναφερομουνα και εγραψα οτι επιλεγεις αναζητηση σε documents- εχει αυτην την επιλογη ή ειναι για 7 ?

Ξερω οτι στα 7 ειναι λιγο "περιεργη" η αναζητηση, δηλαδη στο windows explorer στο πανω δεξι τμημα εαν γραψεις εκεί τι θελεις να ψαξεις τότε η αναζητηση ψαχνει

1) ονομα αρχειων,ονομα φακελων

2) προτάσεις,φράσεις μέσα σε documents (με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις σχετικα με indexed τοποθεσιες) ΑΛΛΑ στα αποτελεσματα,κατω κατω εαν πατησεις το "File Contents" (κατω από το Search again in:) τότε ψάχνει ξανα για φράσεις μέσα σε documents αλλα πλέον σε όλες τις τοποθεσιες (ανεξαρτητως της παραπανω ρυθμισης)...

(εκτός και εαν το εχω καταλαβει λαθος και διορθωσει ο angmar)

@xpapias

εαν εχεις τα 7αρια κατεβασε καλυτερα το προγραμμα που αναφερει ο φιλος πιο πανω για να μην μπλεξεις με το search τους.Εαν εχεις τα ΧΡ κανε τη δουλεια σου μεσω του search των windows :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Δες αν θέλεις και το DocFetcher (δωρεάν, και έχει και portable ἐκδοση). Για να βρει φράση αντί για μεμονωμένη λέξη, τη γράφεις μέσα σε εισαγωγικά.

Δημοσ.

Στα ΧΡ -εκει αναφερομουνα και εγραψα οτι επιλεγεις αναζητηση σε documents- εχει αυτην την επιλογη ή ειναι για 7 ?

Η επιλογή που φαίνεται στην εικόνα είναι από 7.

Ξερω οτι στα 7 ειναι λιγο "περιεργη" η αναζητηση, δηλαδη στο windows explorer στο πανω δεξι τμημα εαν γραψεις εκεί τι θελεις να ψαξεις τότε η αναζητηση ψαχνει

1) ονομα αρχειων,ονομα φακελων

2) προτάσεις,φράσεις μέσα σε documents (με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις σχετικα με indexed τοποθεσιες) ΑΛΛΑ στα αποτελεσματα,κατω κατω εαν πατησεις το "File Contents" (κατω από το Search again in:) τότε ψάχνει ξανα για φράσεις μέσα σε documents αλλα πλέον σε όλες τις τοποθεσιες (ανεξαρτητως της παραπανω ρυθμισης)...

(εκτός και εαν το εχω καταλαβει λαθος και διορθωσει ο angmar)

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί λίγο. Απ ότι κατάλαβα απ το screenshot η αναζήτηση των 7 από default στις non indexed τοποθεσίες δεν ψάχνει στο εσωτερικό αρχείων, πρέπει με το χέρι ο χρήστης να επιλέξει τη 2η κουκκίδα και μετά θα ψάχνει το εσωτερικό άσχετα με το index.

Την λειτουργικότητα που αναφέρεις στο 2 με το search again in δε την έχω παρατηρήσει είναι η αλήθεια, αλλά φαίνεται απόλυτα λογικό να το κάνει όπως τα λες, απ την άποψη ότι βολεύει για να κάνεις ένα βαθύ search παντού μια στο τόσο χωρίς ν αλλαχθεί η default επιλογή για να μη καθυστερούν όλες οι αναζητήσεις.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δες αν θέλεις και το DocFetcher (δωρεάν, και έχει και portable ἐκδοση). Για να βρει φράση αντί για μεμονωμένη λέξη, τη γράφεις μέσα σε εισαγωγικά.

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δοκίμασα τελικά το docfetcher το οποίο είναι απίστευτα χρήσιμο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...