haris_216 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 ήρθε τελικά η ώρα για το καθάρισμα και βάψιμο των κάγκελων των μπαλκονιών. γενικά είναι σε ψιλοκαλή κατάσταση με πολύ λίγες σκουριές εδώ κι εκεί. καθώς δεν πιστεύω στις μαγικές λύσεις (ίσως λόγω ηλικίας!!!) του στυλ "βάφει πάνω από την σκουριά", "κάνει την σκουριά μέταλλο", κλπ θέλω να ακολουθήσω την κλασσική προσέγγιση του τρίβω/βάφω. επειδή τα κάγκελα έχουν ένα περιέργο γεωμετρικό μοτίβο που κάνει λίγο δύσκολο και χρονοβόρο το τρίψιμο με το χέρι ή με τριβείο, σκέφτηκα τη χρήση συρματόβουρτσας προσαρμοσμένης σε δράπανο ή σε τροχό. το ερώτημα είναι αν με τη χρήση συρματόβουρτσας το τελικό απότέλεσμα είναι λείο στην υφή ή θα καταλήξω σε χαρακωμένη επιφάνεια; υπάρχει κάτι να προσέξω στην επιλογή της συρματόβουρτσας αν τελικά χρησιμοποιηθεί αυτή η προσέγγιση;
leftermann Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 εμένα πάντως η συρματόβουρτσα αυτή (στο δράπανο) μου έβγαλε την ψυχή, μου φάνηκε πολύ δύσχρηστη, και δεν αφαιρεί καλά την σκουριά. Αφού είναι και λίγες οι σκουριές, μάλλον καλύτερα γυαλόχαρτο στο χειροκίνητο Η δική μου εμπειρία: τρίψιμο τις σκουριές καλά με χοντρούτσικο γυαλόχαρτο. Καλό ψάξιμο για σημεία που η λαδομπογιά έχει φουσκώσει μεν από την σκουριά, δεν έχει σκάσει όμως ακόμα: ξύσιμο με σπάτουλα και μετά γυαλόχαρτο. Πέρασμα 1 χέρι με αντισκωριακό αστάρι, και μετά 2 χέρια λαδομπογιά.
Haldol Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μια χαρά θα βγει, προχώρα το. Αλλά μη περιμένεις ότι θα βγάλεις τελείως τις σκουριές. Τρίβεις ότι μπορείς, περνάς μίνιο τα προβληματικά σημεία και μετά βάφεις όλο το κάγκελο.
yannis27gr Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ρίξε ένα ματσακόνι να φχαριστηθείς και να εξαφανιστεί η σκουριά! Πέρα από την πλάκα, αν είναι λίγα τα σημεία τρίψτα με το χέρι. Αν βαριέσαι, να πάρεις μικρή βούρτσα ώστε να χωράει σε όλα τα σημεία και όχι πολύ σκληρή. Καλύτερα να σου πάρει παραπάνω ώρα παρά να ρισκάρεις να φας το μέταλο.
haris_216 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 επειδή πρόκειται για τσαπατσούλικη δουλειά που έγινε εκ κατασκευής πριν 7-8 χρόνια σκεφτόμουν να φτάσω μέχρι μέταλλο έτσι ώστε να προχωρήσω με καλό αστάρωμα και βάψιμο. δυστυχώς οι καλλιγραφίες του μετάλλου (τα σχέδια εννοώ) κάνουν το project λίγο μεγαλύτερο απ' ότι θα έπρεπε να είναι.
Haldol Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Τότε ναι, προχώρα. Εάν δεν έχει γίνει καλή δουλειά από την αρχή θα έχεις σύντομα νέο πρόβλημα. Και αν τ' αφήσεις θα σου σαπίσουν. Οκ, θα ταλαιπωρηθείς (πολύ) για δύο μέρες με το τρίψιμο, αλλά τι να κάνουμε.
imr Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μην αγχωνεσαι μια χαρα δουλεια θα κανεις με τον τροχο και την βουρτσα, κουραστικο θα ειναι αλλα σιγουρα πολυ καλυτερα απο το χερι.Μονο παρε και μια συρματοβουρτσα χεριου γιατι γωνιες και περιεργα σημεια δεν θα τα πιανει καλα ο τροχος
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Πάρε συρματόβουρτσα στριφτή που μπαίνει στον τροχό. Θα καθαρίσει 10 φορές καλύτερα και βαθύτερα από την απλή συρματόβουρτσα του δραπάνου. Κοίτα μόνο τις στροφές που αντέχει, μπορεί να χρειαστείς ρυθμιζόμενο τροχό(θέμα ασφαλείας). Κάτι τέτοιο λέω http://www.toolstore.gr/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B1-benman-100mm-pi-7284.html Υπάρχει και σε "καμπάνα"
haris_216 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις/πληροφορίες σας. καλό σ/κ σε όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα