Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως ετσι. με το να διαβαζεις διευρυνεις τις γνωσεις σου περισσοτερο απο το να το γυμνάζεις. το μυαλο σου για να γυμναστει πρεπει να το βαλεις να σκεφτεται. Η καλυτερη ασκση για μενα για το μυαλο ειναι συντοκου και γενικα σπαζοκεφαλιες. που χρειαζεται να εχεις το μυαλο σου να στροφαρει.

να στο παρομοιασω και αυτο με γυμναστηριο το διαβασμα ειναι σαν να βαζεις τα αθλητικα σου και να πηγαινεις στο γυμναστηριο και να κανεις λιγο περπατημα μονο. ενω οι σπαζοκεφαλιες κτλ ειναι σαν να κανεις βαρει για να γυμνασεις πιο καλα τους μυες σου!

Δεν νομίζω με το sudoku να στροφάρει το μυαλό σου.

Μαθαίνεις τον αλγόριθμο μετά απο λίγο και απλά το κάνεις πιο γρήγορα. Δεν έχει στοιχεία στρατηγικής που έχει το σκάκι, απλά σιγά σιγά το μαθαίνεις, γι΄ αυτό για πολλούς είναι βαρετό απο ένα σημείο και μετά, καθώς κυνηγάς μόνο τον χρόνο.

Είναι αλγοριθμικό, λύνεται άμεσα με το τράβηγμα μιας φωτογραφίας και διάβασμα απο pc.

@Toufas:

Το speed reading βοηθάει στην μνήμη, ή το έβαλες για άλλον λόγο, δεν κατάλαβα.

• Moderators
Δημοσ.

ναι τα ευκολα σουντοκου ναι.

τα πιο δυσκολα που εχουν λιγοτερα αρχικα νουμερα δεν ειναι το ιδιο ευκολα.

γιατι υπαρχουν αρκετες φορες που δεν υπαρχει μοναδικο νουμερο σε ενα κελι και πρεπει να το δοκιμασεις και αν δεν σου βγει να το διορθωσεις ξανα.

οπως και να εχει ειναι καλη ασκηση για το μυαλο.

Δημοσ.

Έχω έναν συνδυασμό αλτσχάιμερ με επιλεκτική αποστήθιση άχρηστων πληροφοριών. Εδώ κι 5-6 χρόνια δεν έχω μάθει τον αριθμό του κινητού μου (και δε θυμάμαι κανέναν αριθμό κινητού/σταθερού απέξω εκτός απ του σπιτιού μου). Αλλά θυμάμαι το τηλέφωνο φίλου που το χει αλλάξει εδώ και 20+ χρόνια.

Πάντα αντιπαθούσα τα μαθήματα που θέλαν ξερή απομνημόνευση (πχ ιστορία).

Δημοσ.

Δεν νομίζω με το sudoku να στροφάρει το μυαλό σου.

Μαθαίνεις τον αλγόριθμο μετά απο λίγο και απλά το κάνεις πιο γρήγορα. Δεν έχει στοιχεία στρατηγικής που έχει το σκάκι, απλά σιγά σιγά το μαθαίνεις, γι΄ αυτό για πολλούς είναι βαρετό απο ένα σημείο και μετά, καθώς κυνηγάς μόνο τον χρόνο.

Είναι αλγοριθμικό, λύνεται άμεσα με το τράβηγμα μιας φωτογραφίας και διάβασμα απο pc.

@Toufas:

Το speed reading βοηθάει στην μνήμη, ή το έβαλες για άλλον λόγο, δεν κατάλαβα.

Θελει να διαβαζει ειπε.

Τωρα για την μνημη υπαρχουν συμπληρωματα που μπορει να παρει κανεις: google nootropics.

Δημοσ.

Αν και τα σταυρολεξα κινουνται κι αυτα σε ενα πεπερασμενο αριθμο λεξεων - κλειδιων τα προτεινω πιο πολυ απο το σουντοκου (το οποιο μου αρεσει βεβαια), λογω του οτι αποκτας σιγα σιγα και καποιες (εστω λιγες) γνωσεις για πραγματα που ποτε δε θα μαθαινες.

Δημοσ.

Πάντα αντιπαθούσα τα μαθήματα που θέλαν ξερή απομνημόνευση (πχ ιστορία).

Εμένα μου λες; Και σήμερα έχω να βγάλω Ιστορία και "Πολιτική και Δίκαιο" γιατί μας τα έβαλαν στις εξετάσεις μαζί. Και θα τα διαβάσω. Και στο τέλος δε θα θυμάμαι τίποτα. Και θα είναι 15 ώρες χαμένες. :-(

• Moderators
Δημοσ.

στα μαθηματα πολλες φορες παιζει ρολο και το οτι μας αναγκαζουν να διαβασουμε ατι που δεν μας ενδιαφερει και δεν θα μας ενδιαφερει και ποτε :P

Δημοσ.

στα μαθηματα πολλες φορες παιζει ρολο και το οτι μας αναγκαζουν να διαβασουμε ατι που δεν μας ενδιαφερει και δεν θα μας ενδιαφερει και ποτε :P

Είναι κατά 50% αλήθεια για μένα. Όσο πήγαινα σχολείο έβλεπα την ιστορία εντελώς αδιάφορη. Μόλις το τελείωσα, ήθελα ν αρχίσω να διαβάζω ιστορία μόνος μου.

Δημοσ.

Θελει να διαβαζει ειπε.

Ναι σωστά, μετά το είδα. Για τα συμπληρώματα δεν ήξερα, ενδιαφέρον, θα το ψάξω.

Αν και τα σταυρολεξα κινουνται κι αυτα σε ενα πεπερασμενο αριθμο λεξεων - κλειδιων τα προτεινω πιο πολυ απο το σουντοκου (το οποιο μου αρεσει βεβαια), λογω του οτι αποκτας σιγα σιγα και καποιες (εστω λιγες) γνωσεις για πραγματα που ποτε δε θα μαθαινες.

Σωστό, σου προσφέρει περισσότερα πράγματα το σταυρόλεξο, και είναι λιγότερο βαρετό κατα τη γνώμη μου.

Είναι κατά 50% αλήθεια για μένα. Όσο πήγαινα σχολείο έβλεπα την ιστορία εντελώς αδιάφορη. Μόλις το τελείωσα, ήθελα ν αρχίσω να διαβάζω ιστορία μόνος μου.

Κι εγώ έτσι. Μετάνιωσα που δεν έμαθα περισσότερη ιστορία στο σχολείο για να ξέρω τώρα, αλλά ξέρω οτι είχα πολύ καλούς βαθμούς και τώρα ξέρω ελάχιστα πράγματα. Δηλαδή δε νιώθω οτι έφταιγα εγώ που δεν έμαθα. Κρίμα.

Δημοσ.

Ένα ορισμένο μίνιμουμ γνώσεων από ΟΛΕΣ τις επιστήμες είναι απαραίτητο σε όλους, ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα του καθενός (στα οποία μπορεί κατόπιν να εμβαθύνει). Ανατριχιάζω με φιλολόγους που δεν ξέρουν απλή μέθοδο και μαθηματικά καθημερινής χρήσης, όσο και με μαθηματικούς που δεν ξέρουν ορθογραφία και βασικό διαχωρισμό ιστορικών περιόδων. Έχω περιπτώσεις και από τα δύο παραδείγματα. Δυστυχώς συχνά (όχι πάντα) φταίνε οι καθηγητές τους.

• Moderators
Δημοσ.

Ένα ορισμένο μίνιμουμ γνώσεων από ΟΛΕΣ τις επιστήμες είναι απαραίτητο σε όλους, ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα του καθενός (στα οποία μπορεί κατόπιν να εμβαθύνει). Ανατριχιάζω με φιλολόγους που δεν ξέρουν απλή μέθοδο και μαθηματικά καθημερινής χρήσης, όσο και με μαθηματικούς που δεν ξέρουν ορθογραφία και βασικό διαχωρισμό ιστορικών περιόδων. Έχω περιπτώσεις και από τα δύο παραδείγματα. Δυστυχώς συχνά (όχι πάντα) φταίνε οι καθηγητές τους.

ναι να εχουμε ενα μινιμουμ επιπεδο γνωσεων αλλα να ειναι κ αντικειμενικα αυτα που μαθαινουμε.

να μην μου μαθαινουν εμενα την ιστορια για παραδειγμα οπως τι θελουν αυτοι.

Δημοσ.

Μπορώ να θυμηθώ τί φόραγες πριν 17 χρόνια που πηγαίναμε Γυμνάσιο.

Δεν μπορώ να θυμηθώ το ονομά σου που μου το είπες πριν 2 λεπτά.

Γιαυτό και δεν μπορεσα να δουλέψω ποτε σε καφετέρια , γιατί αναγκαζόμουνα να γράψω ακόμα

και τις πιο μικρές παραγγελίες , αφού τις είχα ξεχάσει μέχρι να πάω στο μπαρ.

Short term memory syndrome.

Δημοσ.

ναι να εχουμε ενα μινιμουμ επιπεδο γνωσεων αλλα να ειναι κ αντικειμενικα αυτα που μαθαινουμε.

να μην μου μαθαινουν εμενα την ιστορια για παραδειγμα οπως τι θελουν αυτοι.

Λέγοντας μίνιμουμ γνώσεων εννοούμε ακριβώς αυτό, μια ελάχιστη βάση πάνω στην οποία θα διευρύνει ο καθένας τις γνώσεις του όπως και όσο θέλει ο ίδιος. (Ειδικά στην ιστορία που αναφέρεις, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.) Θεωρώ ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι, για όλες τις επιστήμες, να πάρουν 5 πράγματα από το σχολείο κι έπειτα να τα αξιοποιήσουν όπως θέλουν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τα αναιρέσουν.

• Moderators
Δημοσ.

Λέγοντας μίνιμουμ γνώσεων εννοούμε ακριβώς αυτό, μια ελάχιστη βάση πάνω στην οποία θα διευρύνει ο καθένας τις γνώσεις του όπως και όσο θέλει ο ίδιος. (Ειδικά στην ιστορία που αναφέρεις, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.) Θεωρώ ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι, για όλες τις επιστήμες, να πάρουν 5 πράγματα από το σχολείο κι έπειτα να τα αξιοποιήσουν όπως θέλουν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τα αναιρέσουν.

δεν γινετε να μην υπαρχει αντικειμενικοτητα. εστω οτι εμεις οι δυο τρακαρουμε. μετα απο 20-30-40 χρονια

διηγουμαστε την ιστορια εκεινης της ημερας.

Αλλα θα πεις οτι εγιναν εσυ και αλλα εγω? δεν γινετενα ζησαμε το ιδιο γεγονος και να λεμε διαφορετικα πραγματα.

για αυτη την αντικειμενικοτητα μιλαω. γιατι πχ στην ιστορια που καναμε στο σχολειο μας τα μαθαιναν οπως ηθελα οι ελληνες ενω πχ στην τουρκια τα ιδια γεγονοτα τα μαθαινουν οπως τα ηθελαν αυτοι. αλλα κανονικα θα επρεπε να μαθαιναμε τα ιδια γιατι η ιστορια ειναι κοινη.

Τελος το οτι οσα μας μαθαινουν σε τετοια μαθηματα κυριος ειναι παντα μονοπλευρα και οχι σφαιρικα ειναι μεγα λαθος.

Δεν γινετε εσυ για παραδειγμα να αποριπτεις τον αναρχισμο αν δεν ξερεις τιποτα για αυτον. θα διαβασεις για τον κομμουνισμο, θα διαβασεις για τον αναρχισμο, θα διαβασεις για τον σοσιαλισμο θα διαβασεις για ολα και στο τελος θα βγαλεις μια δικη σου γνωμη. θα διασταυρωσεις τι λενε ολοι και μετα θα δεις τι θες να πιστεψεις και τι οχι

δεν θα τα πιστεψεις επειδη στα ειπαν καποιοι.! για αυτο λεω οτι ειναι λαθος ο τροπος που διδασκονται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...