Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι πιστεύετε παιδιά πόσο ηθικό είναι αν ο άλλος δεν έχει καμία σχέση με υπολογιστές και όλη μέρα το wi-fi μένει ανεκμετάλλευτο; Το καλό είναι ότι πέρα από μία απλή χρήση το διαδικτύου ούτε εφαρμογές χρησιμοποιούντο ούτε κάνουν κάτι άλλο οι γείτονες για να τους χαλάω την δουλειά

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο ηθικό θεωρείται αλλά είναι κατάχρηση. Να θες να δεις κανα email, να σερφάρεις χαλαρά, έστω να παίξεις κανα online game, ok. Αλλά το να κατεβάζεις συστηματικά εκμεταλλευόμενος τη σύνδεση και την άγνοια του άλλου, εμένα μου φαίνεται ψιλοαπαράδεκτο.

Btw πού ξέρεις τι χρήση κάνει ο άλλος και πόσο οι ενέργειές σου την επηρεάζουν;

Δημοσ.

Πιο σωστό θα ήταν να τους το ζητήσεις και να πληρώσεις ένα ποσό από το λογαριασμό.

Αυτο ειναι το πιο σωστο. Για μενα το οριο του ηθικου οσων αφορα το κλεψιμο wifi αφορα μονο τις ελαχιστες φορες που θα χρειαστεις να μπεις να δεις κανα email, να τσεκαρεις κατι, χωρις καταχρηση και να αρχισεις να κατεβαζεις, εκει γινεται καταχρηση.

Δημοσ.

Δεν θα έκανα διαχωρισμό σε λιγότερο ή περισσότερο ηθικό το κλέψιμο. Παίρνεις κάτι που δεν είναι δικό σου χωρίς να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη; Είναι ανήθικο από οποιαδήποτε άποψη. Το αν είναι λίγο ή πολύ, μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κρίνει. Βέβαια, δεν είναι τίποτα να κλειδώσεις το wifi αν δεν θέλεις κανέναν άλλο να το χρησιμοποιεί. Χωρίς πάλι να αλλάζει τίποτα στην αρχική μου σκέψη.

Δημοσ.

Το internet επρεπε να ειναι δωρεαν για ολους.

Sent from my iPhone using Insomnia

Οπως και ολοι οι τεχνικοι που δουλευουν σε ολο τον κοσμο, για να το συντηρουν, θα επρεπε να δουλευουν δωρεαν για ολους...

Δημοσ.

To internet όντως πρέπει να είναι δωρεάν αλλά πρέπει να πληρώνεται η παροχή του. Εκτός απο τους τεχνικούς, είναι το ρεύμα, οι υποδομές, οι servers, κλπ που κοστίζουν τόνους λεφτα.

Το νερό πρέπει να είναι δωρεάν, αλλά για να έρθει στη βρύση του σπιτιού σου δεν γίνεται να είναι δωρεάν.

Δημοσ.

To internet όντως πρέπει να είναι δωρεάν αλλά πρέπει να πληρώνεται η παροχή του. Εκτός απο τους τεχνικούς, είναι το ρεύμα, οι υποδομές, οι servers, κλπ που κοστίζουν τόνους λεφτα.

Το νερό πρέπει να είναι δωρεάν, αλλά για να έρθει στη βρύση του σπιτιού σου δεν γίνεται να είναι δωρεάν.

Κι ημουν ετοιμος να γραψω ακριβως αυτο το παραδειγμα με το νερο :rolleyes:

Δημοσ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Εμπειρη αποψη αυτη. Κανε το πρωτο βημα λοιπον. Φτιαξε isp να δινεις δωρεαν ιντερνετ στον κοσμακη!

Δημοσ.

Κι ημουν ετοιμος να γραψω ακριβως αυτο το παραδειγμα με το νερο :rolleyes:

Κι αν το γράψεις τώρα θα πρέπει να μου πληρώσεις πνευματικά δικαιώματα! :mrgreen:

Ontopic: Ηθικό και κλεψιά δεν ταιριάζουν. Η κοινή λογική λέει οτι για μικροπράγματα (αποστολή email, μερικά google, κλπ που δεν κάνουν κατάχρηση) ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ δανεισμός είναι αποδεκτός. Αν όμως χρησιμοποιείται για downloading δηλαδή στύψιμο και κατάχρηση τότε χαρακτηρίζεται οικειοποίηση. Όσο για το επιχείρημα «μα το έχει να κάθεται» η απάντηση είναι οτι και το αυτοκίνητο το γείτονα «κάθεται» όταν δεν το οδηγεί, αλλα δεν το παίρνεις για βόλτες.

Δημοσ.

Όντως το να κλέβεις οτιδήποτε δε κολλάει και τόσο με τη λέξη "ηθικό". Αλλά οκ, το να κάνεις μια βασική χρήση internet (π.χ. να δεις κάνα e-mail) δεν είναι πρόβλημα, θα το ανεχόμουν εγώ. Αλλά το να κατεβάζεις 24/7 είναι απαράδεκτο. Εκεί είσαι για σφαλιάρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...