Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, δεν ξέρω αν πρέπει να ποστάρω εδώ ή στην ενότητα Hardware. Ο μοντ ας το μετακινήσει αν κρίνει ότι έκανα λάθος.

Στην ουσία τώρα. Θέλω να εκμεταλλευτώ την τεχνολογία που αναφέρεται σε πολλές ιστοσελίδες με την οποία μπορείς να φτιάξεις διαδραστικό πίνακα με χαμηλό κόστος. Μια τέτοια σελίδα είναι αυτή. Οι ερωτήσεις:

1. Ξέρει κανείς αν πράγματι λειτουργεί; Το έχει δει στην πράξη να μου πει πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα;

2. Που μπορώ να βρω τα υλικά; Εντάξει, wiimote πουλάνε παντού, Bluetooth προσαρμογέα επίσης, αλλά αυτό το στυλό με τις υπέρυθρες ποιος το πουλάει;

Δημοσ.

Το έχω δει στο youtube και φαίνεαι να λειτουργεί

Το 50Ε πως προκύπτει ?

Μιράζουνε προτζέκτορες και pc κάπου δωρεάν ?

Δημοσ.

Αν έχεις φροντιστήριο παραγγέλνεις μια σειρά βιβλίων από γνωστούς εκδοτικούς οίκους ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών (ο θεός να τα κάνει) βιβλίων και σου κάνουν δώρο 1-2 διαδραστικούς πίνακες :P

Δημοσ.

Έχω φροντιστήριο και αυτό με τα βιβλία είναι πέρα για πέρα άκυρο. Δεν ξέρω από που σου ηρθε.

Επίσης, υπάρχει ήδη Η/Υ+προτζέκτορας. Το mimio ωστόσο που θα κάνει τον απλό πίνακα διαδραστικό κοστίζει περί τα 400-500€ ενώ με αυτό το "κόλπο" πετυχαίνεις το ίδιο -υποτίθεται- αποτέλεσμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Ήδη παράγγειλα wiimote + bluetooth adapter με 40€ και αναμένω να μου βρείτε -αν μπορείτε- κάποιο μαγάζι για να αγοράσω το στυλό. Πόσο να μου βγει; Άλλα 10€; Να το 50€. Κι αν σκεφτείς ότι το χρειάζομαι για 3 αίθουσες, η διαφορά είναι τεράστια! 150€ vs 1200-1500€.

Δημοσ.

Με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής, μπορείς να φτιάξεις ένα μόνος σου. Ένα υπέρυθρο LED και ένα κουμπί χρειάζεται. Εναλλακτικά, αν και δεν νομίζω να βολεύει για μέσα σε φροντιστήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φως κεριών.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ελληνικό κατάστημα; Βγαίνει και κάπως ακριβούτσικο (γύρω στα 20€ μαζί με τα μεταφορικά). Θα δοκιμάσω να το φτιάξω μόνος μου, άντε να δούμε τι θα βγει! :rolleyes:

Δημοσ.

Φτιαξαμε πέρσυ με τους μαθητές μου τον συγκεκριμένο πίνακα σαν project. Τα στυλό τα έφτιαξαν μόνοι τους. Αν θες νομίζω πως έχω κρατήσει το ένα από τα στυλό.

Γενικά καλή φάση αλλά όχι πολύ σταθερό σαν πλατφόρμα αυτό με το wiimote.

Είχαμε connectivity issues και γενικά πρέπει να το χειρίζεται άνθρωπος που να γνωρίζει τα βασικά για να αντιμετωπίσει τυχόν τεχνικά.

Αν θες όποια βοήθεια μην διστάσεις να μου στείλεις pm.

(αν είσαι Αθήνα πες μου να σου δώσω το στυλό που είχαμε πέρσυ να δεις πως είναι φτιαγμένο)

ΥΓ

επίσης για μεγαλύτερη σταθερότητα κάποιοι βάζουν 2 wiimotes.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου. Έχω πάρει τα υλικά και τις επόμενες μέρες θα φτιάξω το στυλό και θα δοκιμάσω τη λειτουργικότητα του. Wish me luck!

Υ.Γ. Είμαι Χαλκιδική οπότε δε παίζει συνάντηση για το στυλό. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες από εδώ για να το φτιάξω. Τι λες; Είναι σωστό το βίντεο;

Δημοσ.

χμμ, τετοια εχουν και στο φροντιστηριο του αδερφου μου. βασικα, στο στυλο δεν θα μπορουσε να μπει ενα διακοπτακι πισω απο το led, ετσι ωστε οταν πιεζεται στον πινακα, νααναβει? πρεπει να ειναι πολυ πιο βολικο και ευχρηστο απο το να εχεις τον διακοπτη συνεχεια πατημενο.

Δημοσ.

Γενικά σωστό το βλέπω το βιντεάκι...

το κύκλωμα είναι απλό γενικά (δεν πιστέυω να χαλάσεις και εσύ τηλεκοντρόλ??????)

Ένα led θέλεις, καλώδια τροφοδοσίας και μια μπαταρία (εμείς φτιάξαμε και με ΑΑ και με ΑΑΑ και με ρολογιού).

Επίσης για διακόπτη είχαμε βάλει και με διακόπτη on/off και με push.

To push κουμπί (να το έχεις πατημένο συνέχεια όσο χρειάζεται) ομολογώ πως βόλεψε πιο πολύ.

Κάποια θέματα που μας προβλημάτισαν:

1. Το wiimote για να έχει καλή οπτική στον πίνακα έπρεπε να μπει σε σχετικά ψηλό σημείο (αμφιθετρακή αίθουσα 4-5 σειρών) το οποίο είχε 2 άλλα θέματα:

α. Πως θα το ενεργοποιούσε κάποιος όποτε ήθελε να το ανοίξει

β. όταν θα τέλειωνε η μπαταρία του θα έπρεπε να παίξει ξανά calibrάρισμα από την αρχή.

2. Έπρεπε να υπάρχει συνέχεια ένας υπολογιστής με τους σωστούς drivers etc εγκατεστημένα για να παίζει σωστά.

Το 2 το λύνουμε σχετικά εύκολα.

Το 1 ήταν το βασικό θέμα μας.

Για το β. βρίκαμε λύση να δώσουμε τροφοδοσία από πρίζα το οποίο όμως έμπλεκε πολύ σε ηλεκτρονικά μονοπάτια (όχι δύσκολο για κάποιον γνώστη όμως)

Το α επίσης έχει 2 λύσεις:

α. να το βάλεις σε σημείο που βλέπεις το κουμπί Α του wiimote και με κάποιον τρόπο (πχ σκουπόξυλο...χοχοχο) να το πατάς με προσοχή όμως για να μην ξε-calibraριστεί.

β. να το διαλύσεις το wiimote και να βγάλεις τον διακόπτη (κάπως) σε κοντινό σημείο σου.

Αν θυμηθώ κάτι ακόμα θα σου πω!

Ενημέρωνε για την πρόοδο σου να δούμε πως θα πάει!!!

ΥΓ

πάντως υπάρχουν και διαδραστικοί προτζέκτορες που λειτουργουν με τον ίδιο τρόπο με τιμές όχι πολύ πιο πάνω από κανονικούς προτζέκτορες και δουλεύουν πιο καλά....

Δημοσ.

Έχω ήδη αγορασμένους προτζέκτορες, εδώ και 2 χρόνια, οπότε δε με συμφέρει η τελευταία λύση. Το στυλό το έχω σχεδόν έτοιμο, πράγματι είναι απλή κατασκευή και ναι, χάλασα τηλεχειριστήριο για να πάρω το led αλλά το τηλεχειριστήριο ήταν ήδη χαλασμένο και το είχαν για ανακύκλωση ;)

Με προβλημάτισαν λίγο τα ζητήματα που ανέφερες. Κυρίως γιατί αυτή την εποχή θα δω απλά αν λειτουργεί αλλά στην πράξη θα το χρησιμοποιήσω την επόμενη σεζόν, δηλαδή από τον Οκτώβριο και μέχρι τότε θα με τρώει...

Σε μένα θα χρησιμοποιηθεί σε τάξη 12τμ και θα τοποθετηθεί σε ύψος περίπου των 2 μέτρων. Είμαι και ψηλός, μου είναι εύκολο να το αρπάζω, να το ενεργοποιώ, να το βάζω στη θέση και το ίδιο για να το κλείσω όταν τελειώσει το μάθημα. Θα υπάρχει πρόβλημα;

Επίσης, πόσο συχνά θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες; Έχεις υπόψη σου, αν αδειάζουν στις 10, 20, 100 ώρες λειτουργίας;

Τέλος, το καλιμπράρισμα είναι δύσκολο/χρονοβόρο;

Υ.Γ. Μια ακόμα ερώτηση που με τρώει: Το διπλό κλικ για να ξεκινήσει μια εφαρμογή πώς γίνεται με το στυλό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο ερωτήσεις παιδιά επειδή με ενδιαφέρει:

- γιατί να φτιάξω ιδιοκατασκευές (με αμφίβολο αποτέλεσμα, γιατί δεν το έχω με τα ηλεκτρονικά) και να μην πάρω κάτι τέτοιο με 5 ευρώ; Χάνω κάτι;

- το πρόγραμμα για calibration λειτουργεί σωστά, αν το δοκίμασε κανείς; Γιατί αν το calibration πέφτει έστω και ελάχιστα έξω, η κατασκευή είναι άχρηστη, trust me.

σόρι, τρεις ερωτήσεις: αυτά τα third party wii mote πόσο χάλια μπορεί να είναι;

edit: αυτό είναι ακόμη φθηνότερο. Δουλέυουν κανονικά όμως;

Επεξ/σία από arxaggelos
Δημοσ.

από περιέργεια και μόνο, το link στο πρώτο post δε δουλεύει... μπορείς να το κοιτάξεις;

δουλεύει, μόλις το έλεγξα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...