N3k21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Έλα 'ντάξει, το παληκάρι κατέθεσε την άποψή του ευγενικά. Αφού σας κόφτει τόσο η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ας κάνουμε την αρχή εμείς οι πεφωτισμένοι...Γιατί η φάση είναι άλλος έχει το avatar κι άλλοι έχουν τη χάρη... Μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν(Πρωτού μπλέξουμε με το ΔΝΤ οι Ρώσσοι μας πρόσφεραν 25δις και τα αρνηθήκαμε )-το κρατάμε για μετά. Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι επίσημο. Σίγουρα πάντως οι Ρώσοι ζαχάρωναν την ιδέα οικονομικής βοήθειας προς χώρες της Ευρωζώνης με σκοπό την διεύρυνση της σφαίρας επιρροής τους και ίσως την αλλαγή του Ευρωπαϊκού status quo προς όφελος τους. Μετά απο τις βάσεις που εγκατέλειψαν οι Ρώσσοι στην αφρική , απέμεινε μία παρόλο της πίεσεις των Αμερικανών δεν την εγκαταλείπουν και έβγαλαν ανακοίνωση πως : δεν θα αφήσουμε να την πειράξει κανείς και με την πρώτη ευκαιρία θα σας ''απαντήσουμε'' . Γι'αυτό δεν μπόρεσα να βρω κάτι, αν έχεις πηγές δίνεις... Στην συνέχεια η Ρωσία εκμεταλεύτηκε την συφμωνία της Κυπρους και του Ισραήλ εφόσον βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλλασας , πήρε τον έλενχο της αρκτικής και απομακρύνθηκαν Αμερικάνοι και Τούρκοι. Αυτό έτσι όπως το λες, είναι λίγο ασαφές. Με βάση τα επόμενα post σου βγαίνει νόημα αλλά και πάλι, δεν πολυπαίζει. Η υφαλοκρηπίδα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο (τα είπαμε σε pm αυτά) και εξαρτάται από διμερείς συμφωνίες μεταξύ γειτονικών κρατών. Η Τουρκία που λες, από που απομακρύνθηκε; Από την Κύπρο; Περιμένουν μια αφορμή για να κάνουν βάση στο αιγαίο Ποιούς εννοείς; και τώρα πάμε στο ψητό - εφόσον όλοι γνωρίζουμε οτι οι Τούρκοι απο τα παλαιά χρόνια εισέβαλαν στην Ελλάδα ΜΟΝΟ όταν δεν είχαμε κυβέρνηση και επικρατούσε ενα χάος. Αν το πάρουμε λιγάκι στο χαβαλέ, ποτέ δεν είχαμε κυβέρνηση και πάντα επικρατούσε χάος! Πέρα από την πλάκα όμως, τα τελευταία σκηνικά από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 μέχρι και το σκηνικό στα Ίμια, έγιναν ενώ είχαμε κυβέρνηση κανονικά. Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε η κόντρα Βενιζέλου - βασιλιά και η γενικότερη πολιτική κρίση, όμως πρακτικά δεν λες πως μας επιτέθηκαν οι Τούρκοι. Βρεθήκαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα, μέσα σε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Η εισβολή στην Κύπρο, αν και πραγματοποιήθηκε επίσης κατά μια περίοδο πολιτικής αστάθειας (χούντα), δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Αν θες τη γνώμη μου, παρότι οι Τούρκοι επιδίωξαν την εύκολη επιβολή των θέσεων τους εκμεταλευόμενοι την αδυναμία της χούντας, δεν επιθυμούσαν τότε μια καθολική σύρραξη. ΣΗΜΕΡΑ οι Αμερικάνοι αυξάνουν τα αντιπυραυλικά συστήματα και οι Ρώσοι απαντάνε με εναέρια Λέιζερ. Τόσο οι Αμερικάνοι, όσο και οι Ρώσοι αναπτύσουν αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά όπλα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογία laser. Δεν μιλάμε για συστήματα εντοπισμού ή κατεύθυνσης, μιλάμε για μαραφέτια σε στυλ Star Wars αλλά λιγότερο φανταχτερά. Τα εν λόγω συστήματα δεν μπορούν προφανώς να κάψουν πόλεις. Είναι ωστόσο ικανά να καταρίψουν μικρούς στόχους, όπως πυραύλους ή μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Όσο και να τον δουλέυετε λοιπόν, ο ισχυρισμός του έχει κάποια βάση. H προσπάθεια επέκτασης της λεγόμενης αντιβαλιστικής "ομπρέλας" του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πριν δυο χρόνια περίπου, προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής κυβέρνησης. Σίγουρα δεν μίλησαν για laser αλλά το point το πιάνετε...Τα υπόλοιπα είναι θέμα λογικών συνειρμών και ίσως φαντασίας. Καθώς επικρατεί παγκοσμίως ένα χάος και εντελώς τυχαία δεν έχουμε κυβέρνηση η άποψη μου είναι πως οι Τουρκοαμερικάνοι θα βρουν αφορμή να ξεκινήσουν πόλεμο λόγω των πολλών συμφερώντων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Φοβάμαι πολύ πως έφτασε ο 3ος παγκόσμιος όπως λέει και η προφητεία του πάτερ Παϊσιου. Αν δεν ανέφερες την λέξη προφητεία, η συζήτηση πιστεύω θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Όπως και να 'χει... Εγώ απλά θα παρακαλέσω τους συμμετέχοντες, εάν εκτιμούν πως η τροπή της κουβέντας μπορεί να αλλάξει και επιθυμούν την συνέχειά της σε κόσμιους τόνους, να τοποθετηθούν σχολιάζοντας τα bold παραπάνω. Αλλιώς καλό lock, τα λέμε σε άλλο thread... Υ.Γ. Όταν ένας πιτσιρικάς ζητάει την άποψή μας για κάτι που τον προβληματίζει, εφόσον θεωρούμε πως κάνει λάθος, κοιτάμε να του πούμε 2-3 πράγματα για να δει τη φάση αλλιώς, περισσότερο ρεαλιστικά ίσως. Δε γουστάρετε να γράψετε σεντόνια, δεκτόν. Δώστε ένα hint για να τον σπρώξετε προς τη σωστή κατεύθυνση έστω. Με το να χλευάζουμε όποιον έχει μια περισσότερο -για τα δικά μας γούστα- γραφική άποψη δεν καταφέρνουμε τίποτα...Μη ζητάμε μετά τα ρέστα για την κατάσταση του νεοέλληνα, την κρίση, το ποίοι μπήκαν στη βουλή και τα λοιπά. Άμα θέλουμε παιδεία, μόρφωση και κριτική σκέψη ας κάνουμε εμείς την αρχή.
Τσίου Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Έλα 'ντάξει, το παληκάρι κατέθεσε την άποψή του ευγενικά. Αφού σας κόφτει τόσο η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ας κάνουμε την αρχή εμείς οι πεφωτισμένοι...Γιατί η φάση είναι άλλος έχει το avatar κι άλλοι έχουν τη χάρη... Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι επίσημο. Σίγουρα πάντως οι Ρώσοι ζαχάρωναν την ιδέα οικονομικής βοήθειας προς χώρες της Ευρωζώνης με σκοπό την διεύρυνση της σφαίρας επιρροής τους και ίσως την αλλαγή του Ευρωπαϊκού status quo προς όφελος τους. Γι'αυτό δεν μπόρεσα να βρω κάτι, αν έχεις πηγές δίνεις... Αυτό έτσι όπως το λες, είναι λίγο ασαφές. Με βάση τα επόμενα post σου βγαίνει νόημα αλλά και πάλι, δεν πολυπαίζει. Η υφαλοκρηπίδα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο (τα είπαμε σε pm αυτά) και εξαρτάται από διμερείς συμφωνίες μεταξύ γειτονικών κρατών. Η Τουρκία που λες, από που απομακρύνθηκε; Από την Κύπρο; Ποιούς εννοείς; Αν το πάρουμε λιγάκι στο χαβαλέ, ποτέ δεν είχαμε κυβέρνηση και πάντα επικρατούσε χάος! Πέρα από την πλάκα όμως, τα τελευταία σκηνικά από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 μέχρι και το σκηνικό στα Ίμια, έγιναν ενώ είχαμε κυβέρνηση κανονικά. Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε η κόντρα Βενιζέλου - βασιλιά και η γενικότερη πολιτική κρίση, όμως πρακτικά δεν λες πως μας επιτέθηκαν οι Τούρκοι. Βρεθήκαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα, μέσα σε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Η εισβολή στην Κύπρο, αν και πραγματοποιήθηκε επίσης κατά μια περίοδο πολιτικής αστάθειας (χούντα), δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Αν θες τη γνώμη μου, παρότι οι Τούρκοι επιδίωξαν την εύκολη επιβολή των θέσεων τους εκμεταλευόμενοι την αδυναμία της χούντας, δεν επιθυμούσαν τότε μια καθολική σύρραξη. Τόσο οι Αμερικάνοι, όσο και οι Ρώσοι αναπτύσουν αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά όπλα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογία laser. Δεν μιλάμε για συστήματα εντοπισμού ή κατεύθυνσης, μιλάμε για μαραφέτια σε στυλ Star Wars αλλά λιγότερο φανταχτερά. Τα εν λόγω συστήματα δεν μπορούν προφανώς να κάψουν πόλεις. Είναι ωστόσο ικανά να καταρίψουν μικρούς στόχους, όπως πυραύλους ή μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Όσο και να τον δουλέυετε λοιπόν, ο ισχυρισμός του έχει κάποια βάση. H προσπάθεια επέκτασης της λεγόμενης αντιβαλιστικής "ομπρέλας" του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πριν δυο χρόνια περίπου, προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής κυβέρνησης. Σίγουρα δεν μίλησαν για laser αλλά το point το πιάνετε...Τα υπόλοιπα είναι θέμα λογικών συνειρμών και ίσως φαντασίας. Αν δεν ανέφερες την λέξη προφητεία, η συζήτηση πιστεύω θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Όπως και να 'χει... Εγώ απλά θα παρακαλέσω τους συμμετέχοντες, εάν εκτιμούν πως η τροπή της κουβέντας μπορεί να αλλάξει και επιθυμούν την συνέχειά της σε κόσμιους τόνους, να τοποθετηθούν σχολιάζοντας τα bold παραπάνω. Αλλιώς καλό lock, τα λέμε σε άλλο thread... Υ.Γ. Όταν ένας πιτσιρικάς ζητάει την άποψή μας για κάτι που τον προβληματίζει, εφόσον θεωρούμε πως κάνει λάθος, κοιτάμε να του πούμε 2-3 πράγματα για να δει τη φάση αλλιώς, περισσότερο ρεαλιστικά ίσως. Δε γουστάρετε να γράψετε σεντόνια, δεκτόν. Δώστε ένα hint για να τον σπρώξετε προς τη σωστή κατεύθυνση έστω. Με το να χλευάζουμε όποιον έχει μια περισσότερο -για τα δικά μας γούστα- γραφική άποψη δεν καταφέρνουμε τίποτα...Μη ζητάμε μετά τα ρέστα για την κατάσταση του νεοέλληνα, την κρίση, το ποίοι μπήκαν στη βουλή και τα λοιπά. Άμα θέλουμε παιδεία, μόρφωση και κριτική σκέψη ας κάνουμε εμείς την αρχή. Αρχίζουμε -Αν είμαι λάθος ευχαρίστως να με διορθώσεις . 1.Ηταν σε κυβέρνηση καραμανλή και αν θυμάμαι καλά είχε θετεί σαν θέμα στην τηλεόραση( άκρως μη εμπιστευτικό ΜΜΕ) παρόλα αυτά το αναφέρω . 2.Οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι έχουν βάσεις στις χώρες της αφρικής να σας δώσω κάποια υπαρκτή πηγή δεν μπορώ , ρώσικη εφημερίδα και μπλόγκ έβγαλαν συνέντευξη του πούτιν όπου έλεγε πως αν αγγίξουν την τελευταία βάση θα τους απαντήσουν .(δεν τα λέω στον αέρα τα έχω διαβάσει) Αν το ξαναβρώ θα σας ενημερώσω ευχαρίστως .- Να σημειώσω πως δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστά γι αυτό και το έκανα θέμα για να καταλήξω κάπου . 3.Ναι τα είπαμε αυτά, θα ήθελα να επιμείνω για το διεθνές δίκαιο και την υφαλοκρηπίδα ο.τι τα κράτη μπορούν να επεκταθούν και σε γειτονικές χώρες παρόλα αυτά κάτι παραπάνω θα ξέρεις και το σέβομαι . Παρένθεση σημείωσα Αμερική Τουρκία θέλοντας να πω ο,τι δεν υπέγραψαν το διεθνές δίκαιο για τους τάδε λόγους (τους έχω γράψει στην αρχή του τόπικ) όπου έβγαιναν χαμένες , η Αμερική με την αρκτική και η Τουρκία με το αιγαίο διότι δεν έχει κοιτάσματα κτλ τα έχω ξαναναφέρει.(+ ο,τι τους νιώθω αντιπάλους γι'αυτό τους έβαλα στο ίδιο σακί ). 4. Οι ρώσοι - πρέπει να έχω μια παλιά πηγή που είχαν πει πως αν δεν πάμε με το μέρος της ευρώπης θα μας βοηθήσουν αρκεί να ελένχουν τα πετρέλαια στο αιγαίο και να κάνουν μια βάση αιγαίο και κύπρο έναντι του νάτο. 5. Τα βιβλία ιστορίας που μου είχα δώσει στο σχολείο !! χαχ αν κάνω λάθος πείτε μου αλλα πότε ξεκίνησε πόλεμο η τουρκία ενώ ήμασταν σε ακμή - δεν μιλάω για γεγονότα όπως τα Ίμια . 6. - 7. Μα είναι κάτι που πιστεύω γι αυτό και το έγραψα είτε κάποιοι το θεωρούν βλακεία και το ειρωνεύονται . Εφόσον αυτό αποτελεί και ένα κομμάτι απο τα παραπάνω όπως τα θέματα για την Τουρκία . Ούφ Dankeschön . Πάω για ύπνο Καληνύχτα-Καλημέρα
LongTom Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Τόσο οι Αμερικάνοι, όσο και οι Ρώσοι αναπτύσουν αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά όπλα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογία laser. Δεν μιλάμε για συστήματα εντοπισμού ή κατεύθυνσης, μιλάμε για μαραφέτια σε στυλ Star Wars αλλά λιγότερο φανταχτερά. Τα εν λόγω συστήματα δεν μπορούν προφανώς να κάψουν πόλεις. Είναι ωστόσο ικανά να καταρίψουν μικρούς στόχους, όπως πυραύλους ή μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Όσο και να τον δουλέυετε λοιπόν, ο ισχυρισμός του έχει κάποια βάση. H προσπάθεια επέκτασης της λεγόμενης αντιβαλιστικής "ομπρέλας" του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πριν δυο χρόνια περίπου, προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής κυβέρνησης. Σίγουρα δεν μίλησαν για laser αλλά το point το πιάνετε...Τα υπόλοιπα είναι θέμα λογικών συνειρμών και ίσως φαντασίας. Ποια είναι αυτά τα συστήματα ρε παιδιά και εμείς δεν τα ξέρουμε; Γιατί από ότι ξέρω οι μεν ρώσοι σταμάτησαν τα τέλη του '80 την ανάπτυξη (των ελάχιστα πρακτικών/επιτυχημένων) τέτοιων συστημάτων και οι δε Αμερικάνοι μετά την μερική αποτυχία του YAL-1 το ακύρωσαν πάραυτα(γιατί πολύ απλά δεν ήταν πρακτικό).Δύο προγράμματα έμειναν σε αμφίβολη ανάπτυξη όλα και όλα και μόνο το ένα είναι αντιβαλλιστικό σημείου(κλάιν δηλαδή). Ακόμη και το ποιο επιτυχημένο ιστορικά τέτοιο σύστημα,το THEL(που ήταν και αυτό αντιβαλλιστικό σημείου)ακυρώθηκε. Δηλαδή καμία σχέση με τα αντιβαλλιστικά συστήματα θεάτρου που θα έκαναν την διαφορά σε σοβαρή αναμέτρηση(και όχι σε απειλές τύπου Χαμάς με λίγες ρουκέτες και βλήματα όλμων που σχεδιάσθηκαν τα υπάρχοντα και σχεδιάζονται τα μελλοντικά συστήματα).Για τα συστήματα τύπου THAL αμφιβάλω εάν ιδρώσει το αυτί των Ρώσων ώστε να κάνουν σαματά(όπως με τα Patriot phase 3 και το THAAD). btw:Τα λέιζερ είναι πολύ ποιο χρήσιμα να εμπλέκουν βαλλιστικούς στόχους παρά αεροσκάφη. Αυτό γιατί τα συμβατικά συστήματα έχουν προβλήματα σε τέτοιους στόχους,γιατί τα αεροσκάφη(ακόμη και τα UAV/UCAV)είναι δυσκολότερο να καταρριφθούν από λέιζερ από ότι από συμβατικά συστήματα και γιατί τα τακτικά λέιζερ θα είναι τόσο λίγα που θα χρησιμοποιούνται σε αυτό που κάνουν καλύτερα παρά να αναλώνονται στον ρόλο του ΑΑ σημείου. Έτσι μάλλον άκυρο είναι να λέμε για ΑΑ λέιζερ.
FarCry Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Άσε τις έρευνες. Το είπε ο Παΐσιος, άρα θα γίνει. και οχι μονο. ειναι και αλλοι http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo
DrLo Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ας το πάρουμε απο την αρχή για αυτούς που δεν κατάλαβαν . ''Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ.'' Βαριέμαι να ψάχνω, έστω ΟΚ Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές. Τα 12 μίλια δεν έχουν καμία σχ΄ση με την υφαλοκρηπίδα και από όσο το κόβω δεν ξέρεις καν τι είναι η υφαλοκρηπίδα Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου). Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει. Ξαναβαριέμαι ν ψάχνω. Όλα αυτά που τα διάβασες? Τα είπε ο Παϊσιος? Κανα link Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο αιγαίο. Γι αυτο δεν αφηνουν την Ελλάδα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο - και έτσι ήρθε το μνημόνιο για να ρίξει την κυριαρχία της και να μας φτάσει στην χρεωκοπία . Η διαφωνία επί της υφαλοκρυπίδας είναι ανοικτό θέμα (επίσημα το παραδέχεται ως ανοικτό και η Ελλάδα) εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Ελλάδα ζητά να πάμε σε διεθνή δικαστήρια και η Τουρκία λέει όχι. Δεν θα ήταν πιο έυκολο να "στήσουν" οι όποιοι νομίζεις ένα δικαστήριο παρά να κοντέψουν να διλύσουν την ΕΕ??? Ακόμα ένας σημαντικός λόγος . Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής. Τα δεδικασμένα στη διεθνή πρακτική έχουν την αξία κωλόχαρτου. Η Κύπρος να δεις πόσα δεδικασμένα έχει - Θέμα 2 Πόσες μονάδες πιάνει αυτό ... ελπίζω να μη κάνει ανακύκλωση. Πες μου πότε ξεκίνησαν πόλεμο οι Τούρκοι εναντίων της Ελλάδας ενώ ήμασταν σε ακμή . Πες μου πότε εισέβαλε η Τουρκία στην Ελλάδα γιατί δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό. ΥΣ : τηγανίζω - επιστρέφω σύντομα Όπως ανέφερα και στην αρχή είναι απο μπλόγκς-γνώμες-συζητήσεις-(ΜΜΕ) και συμπεράσματα και να το πω για ακόμα μια φορά - Διορθώστε αν κάτι είναι λάθος ! Από μπλογκ ? Χμ σαν να λέμε από BBC, oxford university και britannica μαζί ! Στο διεθνές δίκαιο - τι εννοείς ? Προφανώς εννοείς σε ποιά συμφωνία, άρθρο, παράγραφος, γραμμή. Προφητεία : Όταν θα επικρατεί χάος στην Ελλάδα και δεν θα έχουμε κυβέρνηση τότε οι Τούρκοι θα βρουν αφορμή να εισβάλλουν στην Ελλάδα - τότε οι Ρώσοι θα κατέβουν θα πάρουν την πόλη και θα μας την δώσουν ! Καταλαβαίνω ότι αυτό το έχει πει ο Παϊσιος ?? ή όχι. Πάντς ωραία κολλάει από κάτω το " .... Θρασύβουλος" Οχι Σεβομαι τις αλλες θρησκείες και δεν ειρωνεύομαι τα πιστεύω κάποιου , ο καθένας πιστεύει ο,τι και όπου θέλει . Το ο,τι πιστευω καποια πραγματα ειτε σας αρεσουν ειτε οχι , δεν εχετε το δικαιωμα να το κρινετε ουτε να το ειρωνευεστε ! Και αν δεν σέβεσαι τα πιστεύω μου και την θρησκεία μου τότε σεβάσου εμένα <ΑΝΘΡΩΠΟΣ> Δεν έδωσα τέτοιο δικαίωμα . Αυτά είναι καθαρά ειρωνεία! Εάν όχι ζητάω συγνώμη . Σεβόμαστε απόλυτα τη γνώμη σου και διατηρούμε το διακίωμα να έχουμε και να εκφράζουμε τη δική μας γνώμη ότι όσα γράφεις είναι για γέλια και συνεπώς είναι μια χαρά υλικό για αυτό --- γαμώτο ... για να χάνω χρόνο με αυτό δε πρόλαβα να διαβάσω τον μελλοντικό προθυπουργό και το όραμά του για τη παγκόσμια διακυβέρνηση. μάθε να σχηματίζεις δική σου άποψη και μην πιστεύεις παπαριές που είπε ένας τεμπέλης κλεισμένος σε ένα μοναστήρι. +1
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 και οχι μονο. ειναι και αλλοι http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo off-topic: Θέλω κι εγώ μερικά από τα χόρτα που φυτρώνουν εκεί πέρα πάνω στο Όρος. Γιατί μόνο το Όρος βγάζει προφήτες; Οι μοναχοί σε άλλα μοναστήρια δεν έχουν βιώσει το άγγιγμα του Θεού;
aris1986 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Τσιου αν ανγχνωνεσαι, ετοιμασου να πολεμησεις για την πατριδα σου,τους συμμαχους της και τα συμφεροντα της. Αν πεις οχι τοτε θα υποστεις φυλακιση ή θανατο απο την στρατονομια. Τι σε νοιαζει οτι ειναι να γινει θα γινει...
kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Περα απο προφητειεςς και τα λοιπα, δυστυχως θεωρω οτι ειναι αρκετα πιθανο να γινει ενας μεγαλος πολεμος... Οσο περναει ο καιρος πιστευω οτι η αμερικη ειναι ολο και περισσοτερο στη φαση του αγριου ζωου κλεισμενου σε μια γωνια... Στηνει παντου (αντι) πυραβλικα συστηματα, μπλεκεται σε περοπχες που πλεον θελουν να ελεγχουν οι ρωσσοι, οι κινεζοι ανεβαινουν συνεχως, ο κοσμος ολος βρισκεται σε ασταθεια/κριση κλπ ΚΑΙ γινονται συχνες αναφορες για πυρηνικα και απο τα δυο αντιπαλα στρατοπεδα Γενικα πιστευω οτι οι συνθηκες ευνοουν εναν τετοιο πολεμο, και αν γινει πολυ πιθανο να ξεκινησει απο την περιοχη μασ. ελπιζω να διαψευστω
status Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Περα απο προφητειεςς και τα λοιπα, δυστυχως θεωρω οτι ειναι αρκετα πιθανο να γινει ενας μεγαλος πολεμος... Οσο περναει ο καιρος πιστευω οτι η αμερικη ειναι ολο και περισσοτερο στη φαση του αγριου ζωου κλεισμενου σε μια γωνια... Στηνει παντου (αντι) πυραβλικα συστηματα, μπλεκεται σε περοπχες που πλεον θελουν να ελεγχουν οι ρωσσοι, οι κινεζοι ανεβαινουν συνεχως, ο κοσμος ολος βρισκεται σε ασταθεια/κριση κλπ ΚΑΙ γινονται συχνες αναφορες για πυρηνικα και απο τα δυο αντιπαλα στρατοπεδα Γενικα πιστευω οτι οι συνθηκες ευνοουν εναν τετοιο πολεμο, και αν γινει πολυ πιθανο να ξεκινησει απο την περιοχη μασ. ελπιζω να διαψευστω Δεν έχεις άδικο, αλλά εαν γίνει πόλεμος δεν θα πει ότι εκπληρώνεται η προφητεία.
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν έχεις άδικο, αλλά εαν γίνει πόλεμος δεν θα πει ότι εκπληρώνεται η προφητεία. Μα γιατί το λες αυτό; Από το 2000 θυμάμαι ότι κάθε 2 χρόνια είναι να γίνει πόλεμος. Το 2002, το 2004, το 2006, το 2008, το 2010, το 2012, το 2014...
Toufas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μα γιατί το λες αυτό; Από το 2000 θυμάμαι ότι κάθε 2 χρόνια είναι να γίνει πόλεμος. Το 2002, το 2004, το 2006, το 2008, το 2010, το 2012, το 2014... απο το 87-88 ακουω οτι θα μπουν οι τουρκοι στην ελλαδα και θα γινει πολεμος (δεν εχω τοσο καθαρες αναμνησεις απο πιο μικρος)
status Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μα γιατί το λες αυτό; Από το 2000 θυμάμαι ότι κάθε 2 χρόνια είναι να γίνει πόλεμος. Το 2002, το 2004, το 2006, το 2008, το 2010, το 2012, το 2014... Ε, άμα είναι έτσι, ότι προφητεία έχει λεχθεί είναι αυτοεκπλιρούμενη ρε παιδί μου..μηδέν σασπένς.;ρ
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 απο το 87-88 ακουω οτι θα μπουν οι τουρκοι στην ελλαδα και θα γινει πολεμος (δεν εχω τοσο καθαρες αναμνησεις απο πιο μικρος) Καλά ναι.. αλλά δεν δίνανε ημερομηνία. Η πρώτη date που θυμάμαι είναι το 2000, στο μιλένιουμ να ουμ.
Τσίου Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Βαριέμαι να ψάχνω, έστω ΟΚ Αμα θες ψάξτο , ισχύει Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω πιο πριν σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Ξαναβαριέμαι ν ψάχνω. Όλα αυτά που τα διάβασες? Τα είπε ο Παϊσιος? Κανα link Νόμιζα πως είναι γνωστά αυτά ! Μόνο αυτές οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει ! Και απο ότι ξέρω Η Αμερική Η Βενεζουέλα και η Τουρκία ειναι η μόνες χώρες που δεν υπέργραψαν Η αμερική λόγω αρκτικής η Τουρκία λόγω του αιγαίου και η Βενεζουελα για τα νησια της καραϊβικης - Διοτι ειναι νησια μπορστά στις ακτές τους και έχουν περιορισμενη ΑΟΖ +έκανα ένα λαθάκι για το ΟΗΕ στην προηγούμενη απάντηση . Πες μου πότε εισέβαλε η Τουρκία στην Ελλάδα γιατί δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό. 1893 Πτώχευση 1897 Ακήρυχτος πόλεμος Τουρκίας - Υποτίθεται είχαμε βασιλία ! Καταλαβαίνω ότι αυτό το έχει πει ο Παϊσιος ?? ή όχι. Πάντς ωραία κολλάει από κάτω το " .... Θρασύβουλος" Σεβόμαστε απόλυτα τη γνώμη σου και διατηρούμε το διακίωμα να έχουμε και να εκφράζουμε τη δική μας γνώμη ότι όσα γράφεις είναι για γέλια και συνεπώς είναι μια χαρά υλικό για αυτό γαμώτο ... για να χάνω χρόνο με αυτό δε πρόλαβα να διαβάσω τον μελλοντικό προθυπουργό και το όραμά του για τη παγκόσμια διακυβέρνηση. Σε ευχαριστώ που σέβεσαι την γνώμη - πιστεύω σε αυτά που λέει πάτερ παϊσος τώρα αν εσυ και ο χ ψ δεν έχουμε την ίδια θρησκεία και τα ίδια πιστεύω οκ δεν γίνεται όλοι να μαστε ίδιοι με αυτό να σημαίνει πως θεωρώ και γω γελοιά τα πιστεύω σου αλλα τα σέβομαι . Btw η ειρωνεία δεν βοηθάει σε κάτι και ειλικρινά απορώ πως γίνεται να το παίζετε έξυπνοι με έναν 18-19 χρόνο που έχει τις τάδε απόψεις-γνώσεις στο θέμα και στα πιστεύω του και στην τελική ακόμα δεν βγήκα απο τα αυγό μου . Πρωτου πεις ''εμεις λέμε την αλήθεια -απόψεις κτλ .'' κάποιοι άλλοι στο τόπικ απαντάνε πολυ πιο ευγενικά και έχουν την καλή διάθεση να με βοηθήσουν να καταλήξω κάπου χωρίς ειρωνείες και άλλες γελοιότητες . Σας ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δηλαδή για να καταλάβω, εδώ ζητάμε από άλλους τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη όταν στο δίπλα thread ρίχνουμε το bold statement δίχως να λογαριάζουμε αυτό που ζητάμε? Όσο για τον πόλεμο, ναι θα γίνει κάπου, κάπως, κάποτε Άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι σε καμμιά χιλιετία όλο και κάποιος παγκόσμιος θα γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα