Τσίου Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Στο χαβαλέ το πηγαίναμε στο άλλο τόπικ . Αν το χιούμορ θεωρείται προσβολή ζητάω συγνώμη
N3k21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ποια είναι αυτά τα συστήματα ρε παιδιά και εμείς δεν τα ξέρουμε; Γιατί από ότι ξέρω οι μεν ρώσοι σταμάτησαν τα τέλη του '80 την ανάπτυξη (των ελάχιστα πρακτικών/επιτυχημένων) τέτοιων συστημάτων και οι δε Αμερικάνοι μετά την μερική αποτυχία του YAL-1 το ακύρωσαν πάραυτα(γιατί πολύ απλά δεν ήταν πρακτικό).Δύο προγράμματα έμειναν σε αμφίβολη ανάπτυξη όλα και όλα και μόνο το ένα είναι αντιβαλλιστικό σημείου(κλάιν δηλαδή). Ακόμη και το ποιο επιτυχημένο ιστορικά τέτοιο σύστημα,το THEL(που ήταν και αυτό αντιβαλλιστικό σημείου)ακυρώθηκε. Δηλαδή καμία σχέση με τα αντιβαλλιστικά συστήματα θεάτρου που θα έκαναν την διαφορά σε σοβαρή αναμέτρηση(και όχι σε απειλές τύπου Χαμάς με λίγες ρουκέτες και βλήματα όλμων που σχεδιάσθηκαν τα υπάρχοντα και σχεδιάζονται τα μελλοντικά συστήματα).Για τα συστήματα τύπου THAL αμφιβάλω εάν ιδρώσει το αυτί των Ρώσων ώστε να κάνουν σαματά(όπως με τα Patriot phase 3 και το THAAD). btw:Τα λέιζερ είναι πολύ ποιο χρήσιμα να εμπλέκουν βαλλιστικούς στόχους παρά αεροσκάφη. Αυτό γιατί τα συμβατικά συστήματα έχουν προβλήματα σε τέτοιους στόχους,γιατί τα αεροσκάφη(ακόμη και τα UAV/UCAV)είναι δυσκολότερο να καταρριφθούν από λέιζερ από ότι από συμβατικά συστήματα και γιατί τα τακτικά λέιζερ θα είναι τόσο λίγα που θα χρησιμοποιούνται σε αυτό που κάνουν καλύτερα παρά να αναλώνονται στον ρόλο του ΑΑ σημείου. Έτσι μάλλον άκυρο είναι να λέμε για ΑΑ λέιζερ. Από εμένα ευχαριστώ (και +1) για την σοβαρή απάντησή σου. Anyway, το point μου ήταν να δείξω πως ο ισχυρισμός του Τσίου έχει μια ρεαλιστική βάση, συνπεπώς η αντιμετώπιση των λεγομένων του ως γελοιότητες χωρίς περεταίρω τεκμηρίωση ή έρευνα, είναι τουλάχιστον άστοχη. Εκτιμώ πως το όλο θέμα με τα "ενάερια laser" είναι αποτέλεσμα λανθασμένης απόδοσης της προτώτυπης αγγλικής φράσης. Κοινώς, άλλο το "αναπτύσσω" (develop - όπως στο "αναπτύσσω τεχνολογία") και άλλο το "αναπτύσσω" (deploy - όπως στο "αναπτύσσω στρατιωτικές δυνάμεις). Δεδομένου του γενικότερου μορφωτικού επιπέδου των συγγραφέων διάφορων πατριδοκάπηλων (και όχι πατριωτικών) blogs, δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να γράφτηκε κάτι τέτοιο. Ημιμάθεια, κλασσικό τράβηγμα καταστάσεων από τα μαλλιά και κακή -έως ανύπαρκτη- γνώση της αγγλικής γλώσσας. Από το προηγούμενο post μου είναι σαφές ελπίζω, πως δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι Ρώσοι στήνουν υπερόπλα laser για να κοντράρουν το ΝΑΤΟ. Πάντως, και οι δυο χώρες τρέχουν σήμερα προγράμματα έρευνας πάνω σε αντίστοιχη τεχνολογία. Παραδείγματος χάρη (δες ημερομηνία): http://www.darpa.mil/NewsEvents/Releases/2011/2011/06/30_COMPACT_HIGH-POWER_LASER_PROGRAM_COMPLETES_KEY_MILESTONE.aspx Τσίου θα επανέλθω αργότερα με απαντήσεις στο δικό σου post! Απλά τώρα δεν προλαβαίνω με την καμία!
taazz Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μια μικρή παρέμβαση, έχω την εντύπωση ότι μιλάτε για ρωσικά λέιζερ κατάρριψης στα νέα δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο μιλήσανε για όπλα "τύφλωσης" δορυφόρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των πυραύλων. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό. Με εναέρια λέιζερ η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ Το οποίο φαίνεται να είναι στον ίδιο τόνο με το άρθρο που είχα διαβάσει παλαιότερα. Να σας προειδοποιήσω ότι ποτέ δεν διάβασα το άρθρο ολοκληρωμένο μόνο μέσες άκρες να πάρω ιδέα. Για τα υπόλοιπα θα μου επιτρέψετε να απέχω.
LongTom Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Από εμένα ευχαριστώ (και +1) για την σοβαρή απάντησή σου. Anyway, το point μου ήταν να δείξω πως ο ισχυρισμός του Τσίου έχει μια ρεαλιστική βάση, συνπεπώς η αντιμετώπιση των λεγομένων του ως γελοιότητες χωρίς περεταίρω τεκμηρίωση ή έρευνα, είναι τουλάχιστον άστοχη. Εκτιμώ πως το όλο θέμα με τα "ενάερια laser" είναι αποτέλεσμα λανθασμένης απόδοσης της προτώτυπης αγγλικής φράσης. Κοινώς, άλλο το "αναπτύσσω" (develop - όπως στο "αναπτύσσω τεχνολογία") και άλλο το "αναπτύσσω" (deploy - όπως στο "αναπτύσσω στρατιωτικές δυνάμεις). Δεδομένου του γενικότερου μορφωτικού επιπέδου των συγγραφέων διάφορων πατριδοκάπηλων (και όχι πατριωτικών) blogs, δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να γράφτηκε κάτι τέτοιο. Ημιμάθεια, κλασσικό τράβηγμα καταστάσεων από τα μαλλιά και κακή -έως ανύπαρκτη- γνώση της αγγλικής γλώσσας. Από το προηγούμενο post μου είναι σαφές ελπίζω, πως δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι Ρώσοι στήνουν υπερόπλα laser για να κοντράρουν το ΝΑΤΟ. Πάντως, και οι δυο χώρες τρέχουν σήμερα προγράμματα έρευνας πάνω σε αντίστοιχη τεχνολογία. Παραδείγματος χάρη (δες ημερομηνία): http://www.darpa.mil/NewsEvents/Releases/2011/2011/06/30_COMPACT_HIGH-POWER_LASER_PROGRAM_COMPLETES_KEY_MILESTONE.aspx Τσίου θα επανέλθω αργότερα με απαντήσεις στο δικό σου post! Απλά τώρα δεν προλαβαίνω με την καμία! Δεν έχουν βάση αυτά που έγραψε ο OP.Όπως έγραψα ποιο πριν τα λέιζερ σήμερα(και στο εγγύς)μέλλον είναι περιορισμένα στο ρόλο των συστημάτων εγγύς άμυνας.Πολύ απλά είναι ακόμη πολύ αδύναμα για τίποτα άλλο. Έχουν ελάχιστο στρατηγικό βάρος σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, ακόμη.Έτσι είναι άκυρο να αναφέρονται σαν πολλαπλασιαστές ισχύος και συστήματα βαρύνουσας σημασίας. Εναέρια ρώσικα συστήματα ούτε αναπτύσσονται(από ότι έχει γίνει γνωστό)τα τελευταία 20 χρόνια και φυσικά ούτε έχουν γίνει επιχειρησιακά.Όλα μέχρι τώρα είναι απλά φήμες από διάφορες πηγές(κάποιες φορές τελείως αναξιόπιστες και γενικότερα τίνγκα στην αοριστία). Το λινκ που έβαλες το έχω αναφέρει(σαν το ισραηλινό κομμάτι του προγράμματος).Είναι και αυτό εγγύς αντιβαλλιστικό ΑΑ σύστημα(κύριοι στόχοι βλήματα όλμων,οβιδοβόλων και ρουκέτες μικρού βεληνεκούς),το επίγειο κομμάτι βέβαια.
xreokopia Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ελπιζω να μην ήταν ειρωνικό διότι πιστεύω την προφητεία του. Σε συνεχεια παρομοιου ερωτηματος που εκανα σε αλλο θρεντ και εμεινε αναπαντητο, εχει κανει αυτος ο Παϊσιος καμμια προφητεια που επαληθευτηκε?
N3k21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δεν έχουν βάση αυτά που έγραψε ο OP. Δεκτό. Απλά εσύ απορρίπτεις τους ισχυρισμούς μας με επιχειρήματα και όχι απλά χλευάζοντας. Όπως έγραψα πιο πριν τα λέιζερ σήμερα(και στο εγγύς)μέλλον είναι περιορισμένα στο ρόλο των συστημάτων εγγύς άμυνας.Πολύ απλά είναι ακόμη πολύ αδύναμα για τίποτα άλλο.Έχουν ελάχιστο στρατηγικό βάρος σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, ακόμη.Έτσι είναι άκυρο να αναφέρονται σαν πολλαπλασιαστές ισχύος και συστήματα βαρύνουσας σημασίας. Επίσης δεκτόν. Ούτε εγώ πάντως θεώρησα πως τα εν λόγω συστήματα αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος. Εναέρια ρώσικα συστήματα ούτε αναπτύσσονται(από ότι έχει γίνει γνωστό)τα τελευταία 20 χρόνια και φυσικά ούτε έχουν γίνει επιχειρησιακά.Όλα μέχρι τώρα είναι απλά φήμες από διάφορες πηγές(κάποιες φορές τελείως αναξιόπιστες και γενικότερα τίνγκα στην αοριστία). Εμένα αυτό μου φάνηκε περισσότερο επίσημο και θεώρησα πως άξιζε τον κόπο να αναφερθεί. Ωστόσο δέχομαι πως γνωρίζεις περισσότερα πράγματα και έτσι πάω πάσο. Το λινκ που έβαλες το έχω αναφέρει(σαν το ισραηλινό κομμάτι του προγράμματος).Είναι και αυτό εγγύς αντιβαλλιστικό ΑΑ σύστημα(κύριοι στόχοι βλήματα όλμων,οβιδοβόλων και ρουκέτες μικρού βεληνεκούς),το επίγειο κομμάτι βέβαια. Το link το έβαλα απλά για να τονίσω πως ακόμα γίνεται έρευνα επάνω στις εν λόγω τεχνολογίες. Ε, όσο να 'ναι το site της DARPA είναι σαφώς περισσότερο αξιόπιστη πηγή από τα διάφορα ελληνικά blogs που όλοι γνωρίζουμε! Σε συνεχεια παρομοιου ερωτηματος που εκανα σε αλλο θρεντ και εμεινε αναπαντητο, εχει κανει αυτος ο Παϊσιος καμμια προφητεια που επαληθευτηκε? Δεν αναφέρεσαι σε μένα, ε; Γιατί νομίζω πως έκανα απολύτως σαφές το ότι δεν αποδέχομαι διάφορες "προφητείες". Αν θες μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα στο εν λόγω thread πάντως. Δεν σου απάντησα γιατί σεβάστηκα το γεγονός πως ήθελες συγκεκριμένες πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζω!
N3k21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 1.Ηταν σε κυβέρνηση καραμανλή και αν θυμάμαι καλά είχε θετεί σαν θέμα στην τηλεόραση( άκρως μη εμπιστευτικό ΜΜΕ) παρόλα αυτά το αναφέρω. Υποψιάζομαι πως κατάλαβα σε ποιό "άκρως μη εμπιστευτικό ΜΜΕ" αναφέρεσαι. Αλλά επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά καλό θα ήταν να δούμε μια περισσότερο επίσημη πηγή (γνωστή εφημερίδα, ενυπόγραφο άρθρο). Σίγουρα έγιναν παιχνίδια Τσίου. Αν βάλεις κάτω τα δεδομένα και τα εξετάσεις, είναι πασιφανές. Δεν ξέρουμε ωστόσο τι ακριβώς έγινε. 2.Οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι έχουν βάσεις στις χώρες της αφρικής να σας δώσω κάποια υπαρκτή πηγή δεν μπορώ , ρώσικη εφημερίδα και μπλόγκ έβγαλαν συνέντευξη του πούτιν όπου έλεγε πως αν αγγίξουν την τελευταία βάση θα τους απαντήσουν .(δεν τα λέω στον αέρα τα έχω διαβάσει) Αν το ξαναβρώ θα σας ενημερώσω ευχαρίστως .- Να σημειώσω πως δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστά γι αυτό και το έκανα θέμα για να καταλήξω κάπου. Σκέψου το ως εξής: Δεν μπορεί ο πρόεδρος ενός ισχυρού σχετικά κράτους να έλεγε κάτι τέτοιο για πλάκα. Οπότε, ή αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός με μεγάλες διαστάσεις (π.χ. φάση στην Συρία και ενδεχόμενο ΝΑΤΟικής επέμβασης, Ιράν και πυρηνικό πρόγραμμα) αλλά έχεις ψιλομπερδευτεί, ή παίζει ράδιο αρβύλα. Χωρίς κάποια πηγή όμως δεν μπορούμε να σχολιάσουμε! 3.Ναι τα είπαμε αυτά, θα ήθελα να επιμείνω για το διεθνές δίκαιο και την υφαλοκρηπίδα ο.τι τα κράτη μπορούν να επεκταθούν και σε γειτονικές χώρες παρόλα αυτά κάτι παραπάνω θα ξέρεις και το σέβομαι . Παρένθεση σημείωσα Αμερική Τουρκία θέλοντας να πω ο,τι δεν υπέγραψαν το διεθνές δίκαιο για τους τάδε λόγους (τους έχω γράψει στην αρχή του τόπικ) όπου έβγαιναν χαμένες , η Αμερική με την αρκτική και η Τουρκία με το αιγαίο διότι δεν έχει κοιτάσματα κτλ τα έχω ξαναναφέρει.(+ ο,τι τους νιώθω αντιπάλους γι'αυτό τους έβαλα στο ίδιο σακί ). Διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω: http://el.wikipedia.org/wiki/Υφαλοκρηπίδα http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνοτουρκική_διαφορά_για_την_υφαλοκρηπίδα Και άμα ψήνεσαι και για περισσότερο διάβασμα δες κι αυτό: http://el.wikipedia.org/wiki/FIR Πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις λίγο καλύτερα κάποια πράγματα. Γιατί καλό είναι να μελετάς π.χ. τα διάφορα blogs που σε ενδιαφέρουν, αλλά να είσαι και ψιλιασμένος ώστε να μην πέφτεις θύμα ψευδούς πληροφόρησης. 4. Οι ρώσοι - πρέπει να έχω μια παλιά πηγή που είχαν πει πως αν δεν πάμε με το μέρος της ευρώπης θα μας βοηθήσουν αρκεί να ελένχουν τα πετρέλαια στο αιγαίο και να κάνουν μια βάση αιγαίο και κύπρο έναντι του νάτο. Αναφέρεσαι μήπως σε κάτι τέτοιο; 5. Τα βιβλία ιστορίας που μου είχα δώσει στο σχολείο !! χαχ αν κάνω λάθος πείτε μου αλλα πότε ξεκίνησε πόλεμο η τουρκία ενώ ήμασταν σε ακμή - δεν μιλάω για γεγονότα όπως τα Ίμια . Αν αναφέρεσαι σε πόλεμο μεταξύ του νεότερου Ελληνικού κράτους (1832 και μετά) και της Τουρκίας, η Τουρκία πρακτικά ποτέ δεν εισέβαλε στην Ελλάδα! Ακόμα και στον πόλεμο του 1897, οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν επισήμως από την Ελλάδα. Η αφορμή δώθηκε μεν από την Τουρκία, αλλά εμείς ξεκινήσαμε τον πόλεμο. Δες εδώ κι εδώ για λεπτομέρειες. 7. Μα είναι κάτι που πιστεύω γι αυτό και το έγραψα είτε κάποιοι το θεωρούν βλακεία και το ειρωνεύονται . Εφόσον αυτό αποτελεί και ένα κομμάτι απο τα παραπάνω όπως τα θέματα για την Τουρκία. Εγώ σου βγάζω το καπέλο που υπερασπίζεσαι τις πεποιθήσεις σου. Έχε όμως στο νου σου πως κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες στο internet. Πριν αποδεχτείς λοιπόν κάποια πληροφορία και πριν ξεκινήσεις μια δημόσια συζήτηση πρέπει να είσαι σίγουρος για τις γνώσεις σου και κυρίως, να έχεις τσεκάρει τις πηγές σου. Σόρυ για τα πολλά link!
Τσίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Ίσως κάπου να τα μπέρδεψα , ευχαριστώ για τις πληροφορίες . Θα προσπαθήσω να τα διαβάσω όλα και θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα και χίλια συγνώμη αλλά σε λίγες μέρες αρχίζουν τα μαθήματα για το πτυχίο + ο,τι πρέπει να αλλάξω σπίτι διότι λήγει το συμβόλαιο +παρτ τάϊμ δουλειά σε μία μπυραρία + γονείς στο σκάϊπ πρωί βράδυ , ελπίζω να με καταλαβαίνετε . Σας χαιρετάω προσωρινά Γιώργος ο τσίου
xreokopia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δεν αναφέρεσαι σε μένα, ε; Γιατί νομίζω πως έκανα απολύτως σαφές το ότι δεν αποδέχομαι διάφορες "προφητείες". Αν θες μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα στο εν λόγω thread πάντως. Δεν σου απάντησα γιατί σεβάστηκα το γεγονός πως ήθελες συγκεκριμένες πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζω! Πως αναφερομαι σε σενα φιλε μου, αφου το quote είναι στον Τσιου? Αν εννοεις το άλλο thread, όπως και τωρα ειπες δε γνωριζες τις πληροφοριες που ζητουσα. Οποτε δεν θα ειχε και νοημα να συνεχιζαμε την κουβεντα εκεινη. Να σου πω ότι δεν είναι το θεμα τι αποδεχεται καποιος και τι όχι. Τι ισχυει είναι το θεμα, αφου μιλαω για συγκεκριμενα και μόνο δεδομενα. 50 φορες το διευκρινησα και 50 φορες το αγνοησες Αν αναφέρεσαι σε πόλεμο μεταξύ του νεότερου Ελληνικού κράτους (1832 και μετά) και της Τουρκίας, η Τουρκία πρακτικά ποτέ δεν εισέβαλε στην Ελλάδα! Ακόμα και στον πόλεμο του 1897, οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν επισήμως από την Ελλάδα. Η αφορμή δώθηκε μεν από την Τουρκία, αλλά εμείς ξεκινήσαμε τον πόλεμο. Στον πολεμο του 1897(δεν εχει σημασια ποιος τον ξεκινησε, η Οθωνανικη Αυτ. κυρηξε τον πολεμο στην Ελλαδα λογω του κρητικου τοτε ζητηματος) οι τουρκοι μας λιανισανε γιατι ειμασταν εντελως απροετοιμαστοι, εισεβαλαν στη τοτε Ελλαδα και κατελαβαν τη Θεσσαλια. Με παρεμβαση των ξενων Μεγαλων Δυναμεων σταματησε η προελαση τους και ο πολεμος εληξε. Μετα μας επιβληθηκε ένα… Μνημονιο από την Επιτροπή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, πληρωσαμε τα μαλλιοκεφαλα μας και μπηκαμε υπο τον στενο οικονομικο τους ελεγχο(κατι μου θυμιζει αυτο). Η επομενη πολεμικη αναμετρηση με τους τους τουρκους ηταν το 1912 στο Βαλκανικο πολεμο. Κερδισαμε και απελευθερωσαμε πολλα εδαφη, αφου βεβαια ειχαμε και τη συμμαχια των σερβων και των βουλγαρων.
kostas_dr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το 1897 οι Τούρκοι έφτασαν έξω απ' την Λαμία! Αν ήθελαν θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν την Αθήνα. Πάλι με παρέμβαση των ξένων σωθήκαμε! Μια ζωή τα ίδια δηλαδή. Το ποντίκι που βρυχάται.
-nick- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το 1897 οι Τούρκοι έφτασαν έξω απ' την Λαμία! Αν ήθελαν θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν την Αθήνα. Πάλι με παρέμβαση των ξένων σωθήκαμε! Μια ζωή τα ίδια δηλαδή. Το ποντίκι που βρυχάται. Ελλαδα ειναι μεχρι τη λαμια που λενε?
xreokopia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το 1897 οι Τούρκοι έφτασαν έξω απ' την Λαμία! Αν ήθελαν θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν την Αθήνα. Πάλι με παρέμβαση των ξένων σωθήκαμε! Μια ζωή τα ίδια δηλαδή. Το ποντίκι που βρυχάται. Ναι φιλε αλλα τα συνορα μας τοτε δεν ηταν στον Εβρο, στη Θεσσαλια ηταν Γιαυτο ειπα "εισεβαλαν στη τοτε Ελλαδα". Το 1912 ομως τους λιανισαμε και στη στερια και στη θαλασσα...
kostas_dr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Επιτεθήκαμε στην Τουρκία όλοι μαζί, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι, γι' αυτό και νικήσαμε. Αν είμασταν μόνοι μας... Στην θάλασσα, πάλι καλά που υπήρχε ένας Κουντουριώτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα