Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σενάριο έχει ως εξής:

Ρυθμίσεις lan

LAN με 4-port router (όχι wi-fi)

router:192.168.1.254 , 255.255.255.0

laptop:192.168.1.2 , 255.255.255.0 (laptop συνδέεται με router με ethernet καλώδιο)

Ρυθμίσεις wireless

Wireless printer (στημένος σαν ad-hoc δίκτυο με το laptop)

printer:192.168.1.99 , 255.255.255.0

laptop:192.168.1.11 , 255.255.255.0

Δουλεύουν κανονικά ως εξής:όταν θέλω να δω internet, φυσικά δουλεύω με καλώδιο. Όταν θέλω να εκτυπώσω ασύρματα, ενεργοποιώ ασύρματη κάρτα δικτύου και ασύρματη σύνδεση στο laptop, κάνω disable την ethernet σύνδεση (ή αποσυνδέω το ethernet καλώδιο), και εκτυπώνω. Όπως καταλαβαίνετε, δε μπορώ να κάνω συνεχώς αυτή τη δουλειά. Για να εκτυπώσω, να κλείνω το ethernet. Kαι φτου κι απ' την αρχή.

Υπάρχει τρόπος να είναι ενεργοποιημένες καί οι δύο συνδέσει (ethernet και wireless), και να κάνω τη δουλειά μου;

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Βάλε τα δύο δίκτυα σε διαφορετικά range π.χ wired 0.1 wireless 1.1 και μετά κάνε bridge τα δύο δίκτυα.

Δημοσ.

Βάλε τα δύο δίκτυα σε διαφορετικά range π.χ wired 0.1 wireless 1.1 και μετά κάνε bridge τα δύο δίκτυα.

Νικο για γίνε ποιο αναλυτικός σε μας που δεν κατεχουμε το αντικείμενο με παραδειγμα οπως το περιγραφει ο φιλος παραπάνω..

Δημοσ.

Καταρχήν επέλεξε τα δύο δίκτυα και με δεξί κλικ διάλεξε το Bridge. Αυτό θα ενώσει τα δύο δίκτυα σε ένα.

Τώρα το έχεις 2 διαφορετικά IP στο laptop σου κάνει την όλο πρόβλημα. Αν θέλεις διαφορετικό IP σε κάθε θύρα βάλε π.χ στο lan 192.168.1.2 και στο wireless 192.168.2.2 και τον εκτυπωτή στο 2.3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...