kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Γεια σας και παλι... Δε ξερω κατα ποσο ο τιτλος ειναι αντιπροσωπευτικος αλλα δεν πειραζει.. Εχω ενα κτημα 6 στρεματα εξω απ το χωριο μου στο οποιο δε παω συχνα. Περιφραγμενο Σκεφτηκα ιδεα: να αφησω ελεφθερες καμια 20 αρια κοτες και ισως και κουνελια με σκοπο να αναπαραχθουν αλλα και να το καθαριζουν... Αλλα και να μπορω να φαω τιποτα αμα λαχει... Τα προβληματα ειναι αλεπουδες κουναβια αλλα και κλεφτες (τα κουνελια οκ δε μπορουν να τα κλεψουν αλλα τις κοτες μπορουν) Αρολα αυτα δε με πειραζει να δωσω 100 200 ευρω για να εχω ενα πλυθισμο εκει, εστω και με μικρη πιθανοτητα να επιβιωσει... Τι πιστευετε Θα πιασει η θα τα χαθουν ολα? τι θα μπορουσα να προσεξω? ισως να τους δωσω καποιο καταφυγιο? τι θα μπορουσε να ειναι αυτο? καμια αλλη προταση σε,ζωακι?? (οχι κατσικα πχ.. Κατι μικρο κ φτηνο) Δεχομαι προτασεις, ειμαι,διατεθημενος να θεωρησω οτι τα πεταξα τα λεφτα που θα χαλασω, αλλα δε θελω να ειναι και πολυ μεγαλο ποσο γιατι καταλαβαινω οτι οι πιθανοτητες να τα ξαναδω ειναι μικρες
Haldol Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Αν θέλεις να αμολήσεις ζώα, αμόλα κατσίκια και αρνιά. Τώρα το να αφήσεις χύμα κοτόπουλα και κουνέλια... με μαθηματική ακρίβεια δε θα βρεις τίποτα. Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι σε ανοιχτό χώρο στην εξοχή, μη πάει καν το μυαλό σου στους κλέφτες. Π.χ. εάν μπει νυφίτσα, ξέρεις τι θα βρεις από τις κότες; Διάβασε το spoiler, με προσοχή αν έχεις φάει. Η νυφίτσα δε τρώει την κότα, πίνει το αίμα της. Zombie-like. Τους κόβει το κεφάλι, πίνει το αίμα και το υπόλοιπο... της είναι άχρηστο. Μία και μόνο νυφίτσα μπορεί να χαλάσει άνετα έως και 10 κότες. Και το κορυφαίο; Πολλές φορές δε τις αφήνει όπου να'ναι αλλά τις τοποθετεί τη μία δίπλα στην άλλη, με τα κομμένα κεφάλια δίπλα... Φυσικοί κίνδυνοι είναι επίσης τα ποντίκια, οι γάτες, οι αγριόγατες (περισσότερο), τα σκυλιά, τα γεράκια, οι αετοί και πολλά άλλα ακόμα που ούτε φαντάζεσαι. Και η περίφραξη δε σώνει τίποτα. Σκάβουν ή επιτίθενται από αέρως, ανάλογα το είδος. Ακόμα όμως και να τα γλυτώσεις όλα αυτά, δε μου λες... όταν θελήσεις να αρπάξεις το κουνέλι να κάνεις στιφάδο, πως θα το πιάσεις; Με καραμπίνα ή θα το κυνηγάς; Σου εγγυώμαι ότι μέσα σε 6 στρέμματα κτήμα δε το πιάνεις ούτε μετά από ένα μήνα κυνηγητό. Ιδίως αν είναι flatαδούρα και στρωτό το κτήμα και δεν έχει "παγίδες". Η κότα πιάνεται πιο εύκολα, το κουνέλι άμα φρικάρει γίνεται τιραμόλα. 1
kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Αρχικα το σκεπτικο ειναι οτι μεσα σε εξι στρεματα που θα ειναι ελευθερες οι κοτες η νυφιτσα δε θα τις φαει ολες... Αλλα,και για,αυτο ειπα μηπως υπαρχει καποιος τροπος να τους προσφερω καποια,ασφαλεια.... Τα κουνελια ειχα στο,μυαλλο μου με παγιδες η με το αεροβολο... Αφου βεβαια τους δωσω καποιο λογο,για να μεινουν τριγυρω στο,κτημα (πχ νερο που μπορω να δημιουργησω μια μικρη λιμνουλα) Στα κουνελια παντως δινω αρκετες πιθανοτητες να επιβιωσουν στον ευρυτερο χωρο, βασικα η ολη ιδεα μου ηρθε οτν διαβασα οτι στην λημνο εχουν προβλημα με τον υπερβολικο αριθμο των αγριοκουνελων
Liverpool89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Κοιτα κανε μια καληβουλα στα 6 στρεμματα η πανε μια παλια κλουβα και καντω κοτετσι. Ωστε να μπαινουν εκει το βραδυ.. Ποιος θα τα ταιζει;; Αν εχεις καποιον να τα ταιζει, πες του να πηγαινει και να της κλεινει/ανοιγει μεσα στο σπιτακι/κλουβα που θα κανεις ωστε να μην κινδυνευουν απο αρπακτικα...
sphinxgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Και εγώ πιστευω ότι θα γίνει μακελειό. Θα σκάσει καταδρομική καμία νυφίτσα το βράδυ και θα γίνει splatterια. Στα χωριά κάνουν καταδρομικές ακόμα και σε κοτέτσια που έχουν πρόσβαση. Τα κουνελοειδή υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσουν, τα κοκορίκια όμως όχι! 1
Porg Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Πέρα απτους κινδύνους απο άλλα ζώα τα κουνελάκια θέλουν περίφραξη και κάτω απτο χώμα για να μη τα ψάχνεις
kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Υπαρχουν και ρατσες "γιγαντιαιων" κουνελιων, καλη ποιοτητα κρεατος και φυσικα λιγοτερο επιρρεπη σε σρπακτηκα (βασικα πολλες απο αυτες τις ρατσες φτανουν σε μεγεθος σκυλου, φε νομιζω οτι καποιο απο τα κλασικα αρπακτηκα της ελληνικης πσνιδας μπορει να τα βαλει μαζι τους) Ισως κατι τετοιο να εχει καλυτερες πιθανοτητες, σιγουρα θα μπορω να τα εντοπισω μετα πιο ευκολα και σιγουρα θα καθαριζουν καλυτερα τα χορτα και τα λοιπα απο το κτημα... Σχολια? Πς... Το πλανο ειναι οτι δε θα τα ταιζει κανενας. Θα απελευθερωσω οτι απελευθερωσω και μετα θα αναλαβει η φυση να θρεψει οσα αντεχει η να τα εξοντωσει
imr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Τα κουνελια σκαβουν, ετσι και σκαψουν στο συρμα τα εχασες. Κοτες ανετα στις τρωνε κουναβια αλεπουδες νυφιτσες. Οτι και να βαλεις αν δεν εχεις σκοπο να πηγαινεις να τα βλεπεις και να τα ταιζεις που και που δυσκολο να γινει κατι. Αν φτιαξεις ενα κοτετσι, τους περιφραξεις ενα μικρο χωρο για τις κοτες και βαλεις εναν καλο σκυλο (πολλοι σκυλοι βεβαια τρωνε αυτοι τις κοτες) ειναι σχετικα ασφαλη, αλλα πρεπει να πηγαινεις εκει να τα ταιζεις να τα ποτιζεις κτλ. Το βασικο ειναι να μπορεις να πηγαινεις εκει σχετικα συχνα, ακομα και κουνελια να βαλεις μπορει να σου φυγουν την πρωτη βδομαδα και να πας εσυ μετα απο ενα χρονο να περιμενεις να τα βρεις για στιφαδο και να μην υπαρχει τιποτα
sphinxgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Αν ήθελες βέβαια να κάνεις κατί καλό, ωραίο θα ήταν να φτιάξεις ένα τεράστιο κλουβί με αυτόματες ταίστρες Έτσι θα μπορούσες να έχεις για μήνες το μυαλό σου ήσυχο
kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν θελω να τα,βαλω σε κλουβι γιατι θα ειναι πολυ ευκολο ο οποιος περαστικος απλα να μπει και να τα παρει... Και το πλανο ειναι να κανω establish ενα πλυθισμο, ωστε και να βλεπω ζωακια και να χαιρομαι, αλλα και να μπορω να φαω και τιποτα
kalantas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Το οτι μπορουν να φυγουν ειναι δεδομενο και δεν ειμαι αθολου διατεθημενος να ξηλωσω την περιφραξη για να την κανω αντι-κουνελικη... Ειπα και πριν οτι πρεπει να τους δωσω λογους εγω να μεινουν στην περιοχη.... Μια μικρη λιμνουλα ισως που θα γεμιζει με αυτοματο ποτισμα ειναι καλη ιδεα, καθως τριγυρω δεν υπαρχει αλλη πηγη νερου, περα απο ενα ρεμα που κατεβαζει νερο καμια φορα το χειμωνα... Αντιθετα στην περιοχη υπαρχει υπερβολικη χαμηλη βλαστηση για να τρωνε και την οποια θελω να εξαφανισω Πηρα μολις σε μια αγγελια για κουμελια γιγας, για να δω τιμες μου ειπαν 40 ευρω... Πιστευω με λιγο σκοντο θα παρω 6 κουνελια στο 200 ευρω.. 2 αρσενικα 4 θυλικα κ οτι γινει
Liverpool89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Φιλεμου κανενα παλιο αμαξι εχεις;; Που να μην κινειται αν ναι καντο κοτετσι.. Να εισαι σιγουρος οτι οι κοτες θα μπαινουν το βραδυ μεσα να κοιμουνται.. Ενα καλο ερωτημα ειναι τα αυγα ποιος θα τα παιρνει;; Συννενοησου με καποιον να παιρνει μονο τα αυγα ωστε να τα ταιζει..ετσι θα εχει κερδος και εσυ και αυτος.. Ας ταιζει και τα κουνελια κιγο και δως τον μετα ενα δυο.. Αλλιως δεν πιστευω να βρεις τιποτα αμα τα αφησεις ετσι στην μοιρα τους..και αν δεν την βρεις απο ζωο/αρπακτικο, θα την βρεις απο κανεναν καλο ανθρωπακο..
deesnider Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν και ρατσες "γιγαντιαιων" κουνελιων, καλη ποιοτητα κρεατος και φυσικα λιγοτερο επιρρεπη σε σρπακτηκα (βασικα πολλες απο αυτες τις ρατσες φτανουν σε μεγεθος σκυλου, δε νομιζω οτι καποιο απο τα κλασικα αρπακτηκα της ελληνικης πσνιδας μπορει να τα βαλει μαζι τους) Εξαρτάται από το πού είναι το χωριό του t.s. Αν μιλάμε π.χ. για Αττικοβοιωτία, αυτό που λες ισχύει. Αν όμως μιλάμε για κανένα χωριό προς ορεινή Πελοπόννησο, ή προς Μακεδονία και πάνω, υπάρχει μεταξύ άλλων και ...αυτό το αρπακτικό: το οποίο είδα προσωπικά - πριν από κάποια χρόνια, στον Έβρο - να σηκώνει αρνί 15-20 κιλών... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2012 από deesnider 1
Prof_Chaos Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Εξαρτάται από το πού είναι το χωριό του t.s. Αν μιλάμε π.χ. για Αττικοβοιωτία, αυτό που λες ισχύει. Αν όμως μιλάμε για κανένα χωριό προς ορεινή Πελοπόννησο, ή προς Μακεδονία και πάνω, υπάρχει μεταξύ άλλων και ...αυτό το αρπακτικό: το οποίο είδα προσωπικά - πριν από κάποια χρόνια, στον Έβρο, να σηκώνει αρνί 15-20 κιλών... κάνεις πλάκα τώρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα