Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή ψάχνω σπίτι στην Αθήνα, έχω ένα θεματάκι. Με προβληματίζει ιδιαίτερα το θέμα της θέρμανσης. Εννοείται ότι ψάχνω διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση και έχω απορία σχετικά με το πως λειτουργεί το αέριο.

Το αέριο είναι όπως στο πετρέλαιο; Υπάρχει κάποιος αποθηκευτικός χώρος μέσα στην πολυκατοικία που το γεμίζουν κάθε τόσο και μοιράζεται το αέριο στα διαμερισμάτα (όπως το πετρέλαιο) ή έρχεται με αγωγούς κατευθείαν από το δίκτυο της εταιρείας αερίου και όσο κάψεις έκαψες; Δηλαδή πληρώνεις πριν το κάψεις ή μετά;

Το ρωτάω αυτό γιατί τουλάχιστον ένας γνωστός μου δεν μπορούσε να ζεσταθεί το χειμώνα επειδή δεν είχαν βάλει πετρέλαιο (ελλείψη χρημάτων). Γενικά, αυτή η τακτική ακολουθείται συχνά τελευταία στην Αθήνα;

Δημοσ.

το αέριο είναι όπως το νερό, ηλετρικό, κλπ. έρχεται με αγωγό και χρεώνεσαι όσο κάψεις. βέβαια υπάρχει και κάποιο πάγιο το οποίο πληρώνεις κάψεις/δεν κάψεις.

το ιδανικό θα ήταν ένα διαμέρισμα με άεριο και αυτονομία αλλά όχι την κλασσική (ένας λέβητας στο υπόγειο που δουλεύει με αέριο) αλλά με ατομικά λεβητάκια σε κάθε διαμέρισμα. έτσι είσαι τελείως αυτόνομος και πληρώνεις ότι καις χωρίς να υπολογίζονται στα πάγια και μέρος της κατανάλωσης των άλλων (όταν εσύ δεν χρησιμοποιείς την θέρμανση ή τη χρησιμοποιείς πολύ λίγο). βέβαια αν είσαι κρυουλιάρης και το δουλεύεις πρισσότερο από άλλος τότε σε βολεύει αυτή η εκδοχή (αυτή με τον κεντρικό λέβητα)

Δημοσ.

Αναλογα που μενεις. Αν στην περιοχη σου περναει αγωγος, ειναι οπως το νερο. Αν εν περναει αγωγος, υπαρχει δεξαμενη αποθηκευσης οπως στο πετρελαιο.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν με ενοχλεί αν έχει πάγιο κλπ.

Με ενοχλεί, όμως, να μην μπορώ να ζεσταθώ εάν δεν έχει λεφτά ο απο πάνω μου.

Δημοσ.

Οπότε μοναδικές λύσεις είναι οι εξής (μα ιδανική προϋπόθεση την ύπαρξη κουφωμάτων που να μην μπάζουν):

1) να έχεις καυστήρα πετρελαίου στην βεράντα (πρόβλημα λογικά με την τιμή που θα πάει φέτος)

2) να έχεις καυστήρα υγραερίου στην βεράντα (όχι τόσο εξαπλωμένο)

3) κλιματιστικό (ανά δωμάτιο δυστυχώς)

Όποια περίπτωση τύχει και έχει ωρομετριτές, κεντρικό καυστήρα κτλ δεν συμφέρει απολύτως.

• Moderators
Δημοσ.

Οπότε μοναδικές λύσεις είναι οι εξής (μα ιδανική προϋπόθεση την ύπαρξη κουφωμάτων που να μην μπάζουν):

1) να έχεις καυστήρα πετρελαίου στην βεράντα (πρόβλημα λογικά με την τιμή που θα πάει φέτος)

2) να έχεις καυστήρα υγραερίου στην βεράντα (όχι τόσο εξαπλωμένο)

3) κλιματιστικό (ανά δωμάτιο δυστυχώς)

Όποια περίπτωση τύχει και έχει ωρομετριτές, κεντρικό καυστήρα κτλ δεν συμφέρει απολύτως.

Γι' αυτό ρώτησα αν υπάρχει κεντρικός καυστήρας στο φυσικό αέριο ή εάν πληρώνεται ΑΦΟΥ καεί.

Επίσης, εκτός του ότι έχω ήδη δει σπίτια με απολύτως αυτόνομη θέρμανση όπως περιγράφεις, υπάρχει και η λύση των θερμοσυσσωρευτών. Η θέρμανση με κλιματισμό δεν λαμβάνεται καν υπόψην.

Δημοσ.

Ατομοκη θερμανση ειναι η καλυτερη λυση..με ατομικο λεβητα εξω στο μπαλκονι...

Να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο..οχι δεν εδωσε εκεινος λεφτα δεν αγοραζει η πολυκατοικια και θα κανει συνελευση την αλλη εβδομαδα..προς θεου μην βρεις πολυκατοικια με πετρελαιο θα υποφερεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...