Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσον αφορά το αμάξι εξωτερικό. Εγώ ξέρω ότι επιτρέπεται έξι μήνες να το έχεις έξω, μετά πρέπει να γυρίσει. Σίγουρα στην διετία για να περάσει ΚΤΕΟ, αλλιώς το ελληνικό πρόστιμο γι'αυτό. Ξέρω άτομα που έχουν το ελληνικό τους αμάξι χρόνια, και εγώ το είχα για 2 χρόνια, στη μούφα. Γλιτώνεις πρόστιμα δεν σε βρίσκουν με τίποτα προς το παρόν. Απλά το θέμα είναι να μην το καταλάβουν. Κάθε φορά ζητάς από την ασφάλεια την μπλε κάρτα, στη δίνουν χωρίς πρόβλημα εκτός και αν καταλάβουν ότι το αμάξι είναι καιρό στο εξωτερικό. Τότε δεν στην ανανεώνουν, αλλά το πρόβλημα λύνεται πηγαίνοντας σε άλλη ασφάλεια, έτσι έκανα εγώ. Επίσης, η λεγόμενη μεικτή ασφάλεια, δεν σε καλύπτει στο εξωτερικό. Κάτι που σίγουρα αν σου τύχει και το ψάξεις δικαστικά θα δικαιωθείς (ιδίως αν το πας το θέμα στο ευρωπαικό δικαστήριο), αλλά προς το παρόν αν τύχει ατύχημα και φταις εσύ και έχεις μικτή ασφάλεια μην περιμένιες να σου καλύψει τη δική σου ζημιά η ασφάλεια, θα επικαλεστούν το ότι δεν σε καλύπτουν σε ατύχημα στο εξωτερικό. Οπότε, αν τύχει και βγάλει κάποιος το αμάξι έξω για καιρό με ελληνική ασφάλεια, να φροντίσει να έχει αγοράσει την φθηνότερη που υπάρχει, όχι μικτή.

Αν σε σταματήσουν για έλεγχο λες ότι το αμάξι έφτασε τώρα, αν τύχει και σε ξανασταματήσουν μετά από κάποιους μήνες απλά τους λες ότι επέστρεψε το αμάξι πίσω και ξαναήρθε. Μου το είχε πάρει γερανός για παράνομη στάθμευση, και μετά από 8 μήνες μου το ξαναπήρε, και με ρώτησαν γιατί δεν έχω αλλάξει πινακίδες, τους είπα ότι το αμάξι πηγαινοέρχεται συχνά-πυκνά, δεν είναι μόνιμο εδώ. Δεν μπορούν ν'αποδείξουν τίποτα. Εκεί που μπορεί να έχεις πρόβλημα, είναι πχ αν πρέπει να το δηλώσεις στο δήμο για να έχεις στάθμευση στο δρόμο που κατοικείς, ίσως εκεί μετά από λίγο καιρό να μην στην ανανεώνουν αν δεν αλλάξουν οι πινακίδες. Εγώ το είχα λύσει πρώτα πληρώνοντας γκαράάζ και μετά βρίσκοντας σπίτι που είχε και θέση για παρκάρισμα του αυτοκινήτου σου.

Επειδή αυτά που λες είναι αν όχι παράνομα, τουλάχιστον ανεύθυνα το παλικάρι ρωτάει για Ην. Βασίλειο, που ο μοναδικός τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι ή μέσω ferry ή μέσω τρένου, οπότε επίσημα αν το ψάξουν οι αρχές, μπορούν και να δουν πότε μπήκε το αμάξι στο νησί και φυσικά το αν βγήκε μετά απο 3 μήνες. Ούτως η άλλως η γενικότητα των 6 μηνών σίγουρα δεν ισχύει για όλη την Ε. Ένωση. Η Ελλάδα πχ έχει πολύ ποιο αυστηρούς νόμους για αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες. Και όπως στην Ελλάδα θα σου ζητήσουν το εισητήριο του πλοίου ή το χαρτί απο τα σύνορα που πέρασες (αν δεν ήρθες με πλοίο) για να αποδείξεις οτι δεν έχεις παραπάνω απο 6 μήνες που έφερες το αμάξι στη χώρα, έτσι και στην Αγγλία θα πρέπει να αποδείξεις με τα εισητήρια πότε ακριβώς ήρθε το αμάξι μέσα. Στην καλύτερη δηλαδή το παλικάρι θα πρέπει να πηγαίνει μέχρι το calais κάθε 3 μήνες....

Δημοσ.

Άλλαξε ημερολόγιο :Ρ

Με όλα τα σκ** που μου πεσανε πέρισυ, είναι το χαμένο έτος. :mad:

Άλλωστε το 2012 είναι γρουσούζικο. χαχαχα :mrgreen:

Επειδή αυτά που λες είναι αν όχι παράνομα, τουλάχιστον ανεύθυνα το παλικάρι ρωτάει για Ην. Βασίλειο, που ο μοναδικός τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι ή μέσω ferry ή μέσω τρένου, οπότε επίσημα αν το ψάξουν οι αρχές, μπορούν και να δουν πότε μπήκε το αμάξι στο νησί και φυσικά το αν βγήκε μετά απο 3 μήνες. Ούτως η άλλως η γενικότητα των 6 μηνών σίγουρα δεν ισχύει για όλη την Ε. Ένωση. Η Ελλάδα πχ έχει πολύ ποιο αυστηρούς νόμους για αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες. Και όπως στην Ελλάδα θα σου ζητήσουν το εισητήριο του πλοίου ή το χαρτί απο τα σύνορα που πέρασες (αν δεν ήρθες με πλοίο) για να αποδείξεις οτι δεν έχεις παραπάνω απο 6 μήνες που έφερες το αμάξι στη χώρα, έτσι και στην Αγγλία θα πρέπει να αποδείξεις με τα εισητήρια πότε ακριβώς ήρθε το αμάξι μέσα. Στην καλύτερη δηλαδή το παλικάρι θα πρέπει να πηγαίνει μέχρι το calais κάθε 3 μήνες....

Φίλε μου δυστυχώς κάνεις λάθος.

Το αμάξι θα πρέπει να είναι λιγότερο από 6 μήνες στην χώρα μέσα σε περίοδο 12 μηνών.

Ανεξάρτητα αν οι 6 μήνες είναι μονοκόμματοι ή σπασμένοι ανά εβδομάδες/μέρες/μήνες.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/ImportingAndExportingAVehicle/DG_10014623

Επίσης ο φίλος (ΟΡ) έρχετε εδώ για δουλειά. Οπότε μόλις δηλώσει UK resident για να πάρει ΝΙ, τραπεζικό λογαριασμό κλπ, θα πρέπει να δηλώσει και το αμάξι υποχρεωτικά.

Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς κάνεις λάθος.

Το αμάξι θα πρέπει να είναι λιγότερο από 6 μήνες στην χώρα μέσα σε περίοδο 12 μηνών.

Ανεξάρτητα αν οι 6 μήνες είναι μονοκόμματοι ή σπασμένοι ανά εβδομάδες/μέρες/μήνες.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/ImportingAndExportingAVehicle/DG_10014623

Επίσης ο φίλος (ΟΡ) έρχετε εδώ για δουλειά. Οπότε μόλις δηλώσει UK resident για να πάρει ΝΙ, τραπεζικό λογαριασμό κλπ, θα πρέπει να δηλώσει και το αμάξι υποχρεωτικά.

Έχεις δίκιο έκανα λάθος αν δεις σε προηγούμενο μήνυμα κρατάω επιφύλαξη για το 3 μήνες γιατί το είχε αναφέρει μπάτσος...

και τελικά οι μπάτσοι τα έχουν χαμένα σε όλα τα κράτη...

Χρησιμότατο το λινκ που παραθέτεις... μένω κυρίως σε αυτό.

"If you are stopped by the police driving a car with non-UK plates

If the police stop your vehicle it's up to you to show you can use the vehicle in the UK without taxing and registering here. You may be asked to show proof of the length of time you have been in the UK, such as a ferry ticket or evidence that you and the vehicle are eligible for customs relief.

It is important to remember that if you become a resident in the UK, you must tax and register your vehicle in the UK straight away."

Δημοσ.

Και εγώ μένω ποια εξωτερικό και έλεγα να πάρω μαζί μου το αυτοκίνητο αλλά σκέφτηκα πως καλύτερα θα είναι να πάρω εδώ ένα να μην πληρώνω σήματα φόρους και ασφάλειες στην Ελλάδα μιας και εδώ δεν έχει.

Είμαι off topic sorry!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...