alan2 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 εκτακτη εισφορά στη δεη πληρωσαν ολοι οσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικιών.
viper2005 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 ρε παιδες ισχυει οτι πρεπει αν κανεις δηλωση απο τα 600 ευρω [ετησιο] εισοδημα και πανω...?
Sarandis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Nice, έκανα δοκιμή σήμερα, είχα εισόδημα ~8000 και 1500 αποδείξεις. Υποτίθεται για άτομα κάτω των 30 το αφορολόγητο πάει στις 9000 και πρέπει να έχω 10% αποδείξεις. Μου βγάζει φόρο 70€... EDIT: Πατάτα δικιά μου, το πήγαν 25%
Porg Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 να κόψουν το λαιμό τους να χρεωκοπήσουμε επιτέλους επίσημα. Έδωσα για τα χαράτσια δεη 700€ (για δυο σπίτια) και πλήρωνα νοίκι. Φυσικά τίποτα απο αυτά δεν πιάνεται ως "ελαφρυντικό". Μόνο το εισόδημα τους απασχολεί, λες και δεν έχουμε έξοδα & μαμησιάτικα. Ναι γιατί άμα χρεοκοπήσουμε θα σωθούμε Στην αρχή μιλάς για ένα σπίτι 65τμ και τώρα αναφέρεις πως πλήρωσες χαράτσι για δύο σπίτια + πως νοικιάζεις, με μπέρδεψες λίγο
johnyblack Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Φέτος θα κάνω μηδενική δηλωση, ελπίζω να μη με πιάσουν τεκμήρια. φετος θα πληρωσουν ολοι!και οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι! γιατι πηραν παραταση οι φορολογικες για τοσο μετα? ποτε ειχε ξαναγινει αυτο? 1 μισθος ακομα θα φυγει για να "σωθει" η χωρα... οσο για αυτους που λενε δε θα πληρωσουν,ηδη εχουν στειλει κατασχετηρια για παλαιοτερες ακομα και μικροοφειλες. τελος πολλες φορες δεν ειναι πια στο χερι σου αν θα πληρωσεις η οχι θα τα παιρνουν απο το μισθο/συνταξη κατευθειαν...
Superuser Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Φέτος θα κάνω μηδενική δηλωση, ελπίζω να μη με πιάσουν τεκμήρια. Κάποιος που υποβάλλει δήλωση με μηδενικό εισόδημα και διαθέτει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ, καθώς με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης η Εφορία θα υπολογίσει ότι έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ, έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας του και 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό εισόδημά του διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ετσι προκύπτει φόρος 400 ευρώ.
telegamesvg Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Στους υπολογισμους που κανετε ξεχνατε τις προκαταβολες του επομενου ετους ή εγω κανω κατι λαθος ?
viper2005 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Κάποιος που υποβάλλει δήλωση με μηδενικό εισόδημα και διαθέτει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ, καθώς με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης η Εφορία θα υπολογίσει ότι έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ, έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας του και 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό εισόδημά του διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ετσι προκύπτει φόρος 400 ευρώ. ετσι και δεν εχει ακινητα απο το Q2 2011 θα πρεπει να κανει δηλωση?
nicoc89 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 λένε πως θα πληρώσουν όλοι , ακόμα και οι άστεγοι. εγω που είμαι άνεργος χωρίς εισόδημα και χωρίς κινητή και ακίνητη περιουσία στο όνομα μου και φαίνομαι πως με συντηρεί η οικογένεια μου θα πληρώσω? μπερδεύτηκα λίγο..
spyroskonst Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Ναι γιατί άμα χρεοκοπήσουμε θα σωθούμε Στην αρχή μιλάς για ένα σπίτι 65τμ και τώρα αναφέρεις πως πλήρωσες χαράτσι για δύο σπίτια + πως νοικιάζεις, με μπέρδεψες λίγο μεγάλη ιστορία αλλά πέρυσι νοίκιαζα & πλήρωσα χαράτσι για το δικό μου σπίτι & των γονιών μου.
DrLo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Κάποιος που υποβάλλει δήλωση με μηδενικό εισόδημα και διαθέτει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ, καθώς με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης η Εφορία θα υπολογίσει ότι έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ, έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας του και 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό εισόδημά του διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ετσι προκύπτει φόρος 400 ευρώ. Ευτυχώς δεν έχω αυτοκίνητο. Έχω κάποιο ποσοτό συνιοδιοκτησίας σε κάτι σπίτια οπότε παίζει να με πιάσουν.
spyroskonst Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Ευτυχώς δεν έχω αυτοκίνητο. Έχω κάποιο ποσοτό συνιοδιοκτησίας σε κάτι σπίτια οπότε παίζει να με πιάσουν. μην έχεις αμφιβολία, θα σε πιάσουν . Δεν ξεφεύγει τίποτα απο το μικροσκόπιο της εφορίας (όταν φυσικά μιλάμε για άνεργους & μικροεισοδηματίες). 1 μισθος ακομα θα φυγει για να "σωθει" η χωρα... οσο για αυτους που λενε δε θα πληρωσουν,ηδη εχουν στειλει κατασχετηρια για παλαιοτερες ακομα και μικροοφειλες. τελος πολλες φορες δεν ειναι πια στο χερι σου αν θα πληρωσεις η οχι θα τα παιρνουν απο το μισθο/συνταξη κατευθειαν... δεν λέω να μην πληρώσουμε κάτι αλλά να μιλάμε για λογικά ποσά. Μισθούς κάτω των 1000€ δεν μπορούν να πειράξουν όσα και να χρωστάς, για συντάξεις όμως δεν ξέρω το κατώτατο όριο.
mirafiori Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μια διευκρίνιση προς όλους. Όπως ενδεχομένως να έχετε ήδη διαβάσει στις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης,τα τεκμήρια είναι μαχητά σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις όπως π.χ. εάν κάποιος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, εάν είναι άνεργος κλπ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν υπαγόμαστε σε κάποια από τις ανωτέρω κατηγορίες υπάρχει η περίπτωση να μην φορολογηθούμε βάση των τεκμηρίων (αυτοκίνητα-σπίτια κλπ) εάν αυτό αποφασισθεί ο έφορος της ΔΟΥ στην οποία υπαγόμαστε. Υπάρχει δηλαδή ένα μικρό παράθυρο για την μη φορολόγηση μας (μικρό επαναλαμβάνω) γεγονός το οποίο εξαρτάται από την απόφαση του εφόρου. Ελπίζω να βοηθήσει η πληροφορία μου αυτή
παπι Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Πως φορολογουμαστε με τα τεκμηρια; α) τεκμηρια + εισοδημα = χ * φορολογικος συντελεστης ή β) max(τεκμηρια, εισοδημα) = χ * φορολογικος συντελεστης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα