Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και δηλωση να μην κανεις παλι μπορεις να παρεις φορολογικη ενημεροτητας.

για εξηγησε μου λιγο το πως θα παρει ο συγκεκριμενος φορολογικη ενημεροτητα απο την στιγμη που δεν εχει κανει ποτε πριν φορολογικη δηλωση....ειμαι περιεργος να το μαθω και αυτο...

Απ' ότι είδα στην τηλεόραση, ακόμα και άνεργος και άστεγος να είσαι, πρέπει να πληρώσεις φόρο. Ειδικότερα:

Τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται στα 3.000€. Έτσι, πρέπει να προσκομίσεις το 25% σε αποδείξεις (750€) κι αν δεν το κάνεις, πληρώνεις φόρο το 10% (75€). Επιπλέον, πληρώνεις προκαταβολή επομένου έτους, το 55% (41,25). Σύνολο: 116,25€ φόρο για κάποιον που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φτωχός και δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ένα ευρώ για να αγοράσει έστω 1 καρβέλι ψωμί και ζει από τα συσίτια και στη ζητιανιά.

Ισχύει ή άλλη μια μαλακία της τηλεόρασης;

δεν ισχυει η προκαταβολη επομενου ετους για ανεργο ατομο χωρις εισοδηματα....μαμακιες της τηλεορασης

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για εξηγησε μου λιγο το πως θα παρει ο συγκεκριμενος φορολογικη ενημεροτητα απο την στιγμη που δεν εχει κανει ποτε πριν φορολογικη δηλωση....ειμαι περιεργος να το μαθω και αυτο...

Γιατι πρεπει να κανεις δηλωση για να παρεις φορολογικη ενημεροτητα?

Ενα απλο παραδειγμα θα σου δωσω:

Οταν πας να κανεις εναρξη επαγγελματος και πας στον ΟΑΕΕ σου ζητανε φορολογικη και ασφαλιστικη ενημεροτητα.Αυτος που θελει να κανει εναρξη επαγγελματος δεν εχει κανει ποτε του φορολογικη δηλωση.

Μπορει να παει κανονικα να παρει φορολογικη ενημεροτητα(διαφορετικα δεν θα του την ζητουσαν και απο τον ΟΑΕΕ) εκτος αν του πουνε πρωτα να συμπληρωσει μια αιτηση στην οποια θ'αναφερει οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει φορολογικη δηλωση(που δεν παιζει κατι τετοιο γιατι συνηθως τετοιο χαρτι χρειαζεσαι για τον ΟΑΕΔ τις περισσοτερες φορες ή οπου αλλου ζητηθει).

Η φορολογικη ενημεροτητα δεν εχει σχεση με την φορολογικη δηλωση αν κανεις ή οχι.Μπορει καποιος να χρωσταει καποια χρηματα στην εφορια απο παραβαση ή οποιοδηποτε αλλο λογο και να μην κανει φορολογικη δηλωση αλλα οταν θα παει να παρει φορολογικη ενημεροτητα δεν θα του δωσουν αν δεν πληρωσει το συγκεκριμενο ποσο.

Δημοσ.

Μια ερωτησουλα, οταν λεει οτι εισοδηματα ανω των 12.000ευρω πρεπει να δηλωθουν ηλεκτρονικα! Πως υπολογιζεται αυτο το ποσο?

Πχ αν ο σύζυγος εχει 8.000ευρω και η σύζυγος 5.000ευρω, συνολικα εχουν 13.000ευρω!Κανουν μαζι φορολογικη δηλωση, αρα αφου εχουν συνολικα 13.000 πρεπει να την κανουν ηλεκτρονικα?

Δημοσ.

Με καθαρό εισόδημα 14.454 και παρακρατηθέντα φόρο 435 πρέπει να πληρώσω 744,54 και να μαζέψω 3700 αποδείξεις (ο παππούς μου, μου άφησε το σπίτι στο χωριό 50-50 με τον αδερφό μου)... Μάλιστα.. Αρκετά χρόνια τώρα μετανιώνω που όσο εργαζόμουν δεν "μάζευα" τα λεφτά μου για να "πάρς μια κούρσα θκιας" κλπκλπ και τα χαλούσα σε "ζωάρα/καλοπέραση". Τώρα πλέον πληρώνομαι όοοταν γουστάρει ο εργοδότης και οι μισθοί έχουν πάρει την κατιούσα και δεν μετανιώνω καθόλου για την άσωτη ζωή μου. Φαντάσου να είχα και τεκμήρια από αυτοκίνητα κλπ... Τς τς τς

εδιτ, ειμαι 27χρονών

Δημοσ.

μια που μιλάμε για γελοιότητες και για τεκμήρια, εχω τεκμήριο 9000 ευρω για ενα αυτοκίνητο αξιας βια 6000... γαματο;

Γνωστός μου με Ι/Φ σκάφος 36 ποδια δηλώνει πως δεν εχει τεκμήριο (δεν ξέρω κατα ποσο αληθεύει, αλλα γιατι να πει ψέματα; )

Δημοσ.

Να σας πω και τα δικά μου να γελάσετε? Εργάζομαι πέρσι 4 μήνες σε ξενοδοχείο στη Κατερίνη, νόμιμα με χαρτιά!

Το νόμιμα βέβαια είναι ένα θέμα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν εργαζόμουν 5ήμερο αλλά 7ήμερο και έμπαινε ο κανονικός μου μισθός στη τράπεζα, τον έβγαζα και επέστρεφα κομμάτι του στα χέρια του αφεντικού μου......................

Αν ήθελα ας έκανα κι αλλιώς. Έτρωγα πόδι κι ερχόταν ο επόμενος!

Αλλά στο θέμα μας.

Διακόπτω και φεύγω Γερμανία! Φεύγοντας, θεωρώ ότι είναι καλό ν'αλλάξω διεύθυνση κατοικίας στην εφορία και να βάλω άλλον υπεύθυνο στη θέση μου όσο θα λείπω, επειδή δεν ήξερα πόσο θα μείνω.

Επιστρέφω φέτος. Γερμανία ΔΕΝ εργάστηκα με χαρτιά!

Στην Ελλάδα έχω ένα μικρό στεγαστικό δάνειο που ξεπληρώνω κανονικότατα και συνέχισα να πληρώνω και τα χαράτσια όσο έλειπα.

Και πάω να κάνω τη δήλωση! :rolleyes:

Με πιάνουν τα νεύρα μόνο που το σκέφτομαι...

Αν συνεχίσω να'χω δηλωμένη κατοικία στο εξωτερικό, πληρώνω.... 870€ εφορία!!

Αν αλλάξω τη διεύθυνση κατοικίας σε Ελλάδα (κάτι που θα κάνω τη Δευτέρα), δε πληρώνω μία και παίρνω και 37€ πίσω.............!!

Άντε πείτε μου εσείς που βρίσκετε λογική σ'αυτό.

Δημοσ.

Αν συνεχίσω να'χω δηλωμένη κατοικία στο εξωτερικό, πληρώνω.... 870€ εφορία!!

Αν αλλάξω τη διεύθυνση κατοικίας σε Ελλάδα (κάτι που θα κάνω τη Δευτέρα), δε πληρώνω μία και παίρνω και 37€ πίσω.............!!

Άντε πείτε μου εσείς που βρίσκετε λογική σ'αυτό.

Λόγω του στεγαστικού την εχεις την επιστροφή..

Δημοσ.

μια που μιλάμε για γελοιότητες και για τεκμήρια, εχω τεκμήριο 9000 ευρω για ενα αυτοκίνητο αξιας βια 6000... γαματο;

Γνωστός μου με Ι/Φ σκάφος 36 ποδια δηλώνει πως δεν εχει τεκμήριο (δεν ξέρω κατα ποσο αληθεύει, αλλα γιατι να πει ψέματα; )

Φυσικά και έχει τεκμήριο.

http://www.forin.gr/articles/article/5954/ta-tekmhria-dapanwn-diabiwshs-gia-to-oikonomiko-etos-2012

Πάρε ένα τηλέφωνο στην εφορία για να τους ενημερώσεις :devil:

Δημοσ.

Απ' ότι είδα στην τηλεόραση, ακόμα και άνεργος και άστεγος να είσαι, πρέπει να πληρώσεις φόρο. Ειδικότερα:

Τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται στα 3.000€. Έτσι, πρέπει να προσκομίσεις το 25% σε αποδείξεις (750€) κι αν δεν το κάνεις, πληρώνεις φόρο το 10% (75€). Επιπλέον, πληρώνεις προκαταβολή επομένου έτους, το 55% (41,25).

Σύνολο: 116,25€ φόρο για κάποιον που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φτωχός και δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ένα ευρώ για να αγοράσει έστω 1 καρβέλι ψωμί και ζει από τα συσίτια και στη ζητιανιά.

Ισχύει ή άλλη μια μαλακία της τηλεόρασης;

Ναι, αυτό ακριβώς μου ήρθε, γιατί έκανα βλακεία και δεν έβαλα τις αποδείξεις. Δεν μπορώ να τις πάω στην εφορία πια;

Και γιατι να πληρώσω προκαταβολή επομένου έτους, αν τότε θα τις προσκομίσω την επόμενη φορά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...