Cowboy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Στο συστημα με την 4κ οθονη ειδες μεγαλη διαφορα στα γραφικα σε συγκριση με το 1080 p? Ετσι ρωταω γιατι εγω που πηγα απο 1024 p σε 1080 p ειδα τεραστια διαφορα σε ολα τα παιχνιδια. Το συμπερασμα απο αυτες τις δοκιμες ειναι οτι με την 780 ti που ειναι και η πιο ισυχρη καρτα μεχρι τωρα ειναι οριακα playble σε 4κ και ultra ενω θελει απο gtx 670 και πανω για 1080p ultra με fxaa. Για 1080 p ultra και SSA τι να θελει? Το FXAA ειναι το πιο ελαφρυ aa η 780 ti ισως και να μπορει να το τρεξει σε 1080p ultra με full aa(οχι fxaa) . Με λιγα λογια δεν υπαρχει καμια καρτα που να μπορει να το τρεξει σαθερα στα 60 fps σε φουλ 1080 p και πανω. Αυτο δειχνει ποσο χαλια ειναι το optimization της ubisoft. Φιλε μου απο οταν πηγα σε 4Κ τα εχω σιχαθει τα 1080p. Η διαφορα ειναι γιγαντια. Το προβλημα ειναι οτι ακομα και η GTX 780ti δεν ειναι φτιαγμενη για 4Κ. Σε ~1 εξαμηνο που θα βγουν οι GTX 800 ομως θα αλλαξουν τα πραγματα. Οχι και οριακα playable ομως, σε 4K Ultra/Ultra με FXAA δεν πεφτω σχεδον ποτε κατω απο τα 28fps, με avg fps 35 μεσα στην πολη. Εξω απο την πολη και μεσα σε κτιρια εχω 60fps+. Το αποτελεσμα του FXAA μου αρεσει περισσοτερο απο αυτο του SMAA γι αυτο και το χρησιμοποιω. Σε επιδοσεις ειναι τα ιδια, και τα δυο ειναι πολυ ελαφρια. Αν εννοεις ομως MSAA, ναι αυτο ειναι πολυ βαρυ! Στα 4Κ δεν χρειαζεσαι σχεδον καθολου ΑΑ, το FXAA το βαζω επειδη μου αρεσει το εφε του. Στα 1080p με 4Χ MSAA εχεις περιπου τα ιδια jaggies με αυτα σε 4K χωρις καθολου AA. 1080p Ultra/Ultra @60fps+ το τρεχει και η GTX680(1290mhz) μου. To optimization εχει τα ορια του. Τα ULTRA settings, ιδικα οταν μιλαμε για 60fps+, ειναι για HIGH-END GPUs. Ποιο αντιστοιχο μοντερνο παιχνιδι με αντιστοιχα γραφικα τρεχει σε ULTRA @60fps+ σε mid-range GPUs δηλαδη? Το οτι δεν ειναι optimized για AMD καρτες ομως ναι, μπορεις να το πεις. Αν και ισως να ειναι και θεμα drivers κατα καποιο ποσοστο. καλά άμα φτάσεις να χρειάζεσαι ram κανονική ram καλά κρασία, εγώ πάντως έχω σχετικά γρήγορες ram (στα 1900 με cl9), όμως και πάλι άμα τελειώσει η vram έχεις θέμα κοίτα τα παιχνίδια της ubisoft ανέκαθεν έτρεχαν καλύτερα σε nvidia, όμως τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ δεν ήταν τόσο έντονα έως τώρα, δηλαδή η δυνατή κάρτα "υπερνικούσε" τα προβλήματα επίσης εξαρτάται και πώς θες να παίζεις, εμένα δε με νοιάζει μόνο το avg, με νοιάζει και το ελάχιστο και θέλω αυτό να μην πέφτει κάτω από 45 μη σου πω και 50 (προσωπικό γούστο στο μάτι μου) με high/ultra πχ είναι playable όμως οι βουτιές που θα ρίξει θα είναι πιο συχνές από ότι τώρα (γιατί αυτό σε αυτό το παιχνίδι δε γίνεται να εξαλειφθεί τελείως , οι βουτιές έστω και αραιά υπάρχουν) και αυτό εμένα θα με ενοχλήσει, ακόμα και αν για κάποιον άλλο θα ήταν οκ Φιλε με 4GB RAM (αν ειναι σωστα τα specs σου) δεν κανεις δουλεια! Αφου γεμιζει η RAM γεμιζει και η VRAM, λογικο ειναι να εχεις fps drops. Οντως τα περισσοτερα games της Ubi τρεχουν καλυτερα σε Nvidia. Και επειδη τα τελευτεα 4-5 χρονια ασχολουμε μονο με Nvidia καρτες, δεν μπορω να μιλησω για τις AMD. Εννοειτε οτι μετραει και το Min FPS. Δες το Video μου ομως, δεν εχω κανενα FPS drop με την GTX 670. Βουτιες δεν εχω σε κανενα απο τα συστηματα μου, και αν ειχα θα με ενοχλουσαν και εμενα. Αν με High/Ultra σου κανει βουτιες κατεβασε τα Shadows kai Reflections απο Ultra που τα εχεις, σε High. Ελευθερωνουν αρκετη μνημη. Αλλα φιλε, περα απο την AMD καρτα που δεν ξερω τι παιζει, με 4GB RAM σε τοσο υψηλα settings θα εχεις προβληματα.
qsis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 πώς δεν έχεις βουτιές; και 34αρι φτάνεις λίγο που είδα, το παιχνίδι είναι βλαμμένο λέμε Φιλε με 4GB RAM (αν ειναι σωστα τα specs σου) δεν κανεις δουλεια! έχω δρομολογήσει αναβάθμιση μόλις σκάσουν οι haswell-e hedt και θα βάλω τουλάχιστον 16GB ddr4 , δεν θα ασχοληθώ άλλο με τη τωρινή μου πλατφόρμα, τα έβγαλε τα λεφτά της με το παραπάνω και ακόμα παραμένει μάχιμη εδώ που τα λέμε 1
Oroku Saki Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 To οτι ουτε η 780 ti ειναι φτιαγμενη για 4κ αυτο ισχυει. Βιαστηκαν να βγαλουν 4κ τηλεορασεις ενω ηξεραν οτι τα pc και οι κονσολες δεν ηταν τοσο δυνατα για τετοια αναλυση. Ας τις εβγαζαν του χρονου. Προσωπικα εγω να βαλω 4κ οθονη δεν γινεται γιατι στο γραφειο που εχω το pc παραπανω απο 23'' οθονη δεν χωραει. Αρα ακομα και οταν βγουν και παρω μια gtx 800 παλι σε 1080p θα μεινω. Οσο για το οτι η διαφορα στα γραφικα ειναι γιγαντια σε συγκιση με τα 1080p... Αν ισχυει αυτο τοτε ολα τα παιχνιδια σε 4κ εχουν γραφικα wartchdogs e3 2012?!?! Μιλαμε για τετοια διαφορα???
Cowboy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) πώς δεν έχεις βουτιές; και 34αρι φτάνεις λίγο που είδα, το παιχνίδι είναι βλαμμένο λέμε έχω δρομολογήσει αναβάθμιση μόλις σκάσουν οι haswell-e hedt και θα βάλω τουλάχιστον 16GB ddr4 , δεν θα ασχοληθώ άλλο με τη τωρινή μου πλατφόρμα, τα έβγαλε τα λεφτά της με το παραπάνω και ακόμα παραμένει μάχιμη εδώ που τα λέμε. Δεν ειναι FPS drop αυτο!Το 34 ειναι τα χαμηλοτερο FPS ολου του video (@3:36) οταν περασα μεσα απο την εκρηξη και τον καπνο του Steam Pipe.Τα FPS μου πηγαν απο 40, 38, 37, 36, 34. ΑΠΟΛΥΤΟΣ Φυσιολογικο ειναι οταν περασα μεσα απο ολο αυτον τον καπνο. Τα FPS σε ενα game δεν ειναι ποτε σταθερα. Δεν υπαρχει το παραμικρο κολλημα εκει, ουτε ιχνος Stuttering. FPS drop ειναι οταν πεφτεις ξαφνικα απο τα π.χ. 45 fps απευθειας στα 20 fps, εκει δημιουργειται Stuttering. Ναι καλυτερη ιδεα ειναι μια ολικη αναβαθμιση. Σε 1156 mobo δεν μπορεις να κανεις και πολλα πλεον απο αναβαθμισεις. Προσωπικα εγω να βαλω 4κ οθονη δεν γινεται γιατι στο γραφειο που εχω το pc παραπανω απο 23'' οθονη δεν χωραει. Αρα ακομα και οταν βγουν και παρω μια gtx 800 παλι σε 1080p θα μεινω.Οσο για το οτι η διαφορα στα γραφικα ειναι γιγαντια σε συγκιση με τα 1080p... Αν ισχυει αυτο τοτε ολα τα παιχνιδια σε 4κ εχουν γραφικα wartchdogs e3 2012?!?! Μιλαμε για τετοια διαφορα??? Αναβαθμισε και το γραφειο τοτε. Υπαρχει και 23.8 inches 4Κ οθονη, με 185ppi, και πολυ καλη μαλιστα. Dell UP2414Q.Αλλα αξιζει να περιμενεις 1-2 εξαμηνα ακομα. Θα βγουν πολλα νεα μοντελα και θα πεσουν και οι τιμες.Οσο για το δευτερο, δεν μπορεις να κανεις τετοιου ειδους συγκριση.Αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι στο Watch Dogs για παραδειγμα, σε 4Κ (8m pixels) αναπαραστεις 4 φορες περισσοτερη λεπτομερια απο οτι στα 1080p (2m pixels). Γι αυτο και η διαφορα στη εικονα ειναι τεραστια.4 φορες μεγαλυτερη αναλυση, ειναι η διαφορα που εχουν τα 1920x1080 με τα 960x540 pixels.Δες εδω:Watch Dogs ULTRA @960x540 http://s10.postimg.org/gj4iy3rft/Watch_Dogs_2014_07_12_17_54_46_09.png Watch Dogs ULTRA @1920x1080 http://s10.postimg.org/6blzlp57r/Watch_Dogs_2014_07_12_17_55_07_66.png Αντιστοιχου μεγεθους ειναι και η διαφορα των 3840x2160 (4Κ) με τα 1920x1080 pixels. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2014 από Cowboy
Oroku Saki Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Και εγω για αναβαθμιση ολικη παω. Αλλα πρωτα θα αλλαξω την καρτα που ειναι και το πιο σημαντικο για το gaming και αργοτερα το υπολοιπο συστημα. Αν και ισως και με αυτον τον επεξεργαστη με τις καινουργιες gtx 800 ειναι πιθανον να μην εχει προβλημα σε παιχνιδια οπως warchdogs crysis 3 και αλλα με πολυ καλα γραφικα σε max settings.
paxara Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Να ρωτήσω λίγο κάτι εγώ μια στα γρήγορα; Οι νέες σειράς 8 της Nvidia, θα έχουν και υποστήριξη για dx 12; Ξέρει κανείς; (άσχετο sorry)
Millennium Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 qsis το παιχνίδι είναι στο nvidia gameworks... 2
BigBOSS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 To 4κ έχει νόημα για 23-24αρες oθόνες; Να ρωτήσω λίγο κάτι εγώ μια στα γρήγορα; Οι νέες σειράς 8 της Nvidia, θα έχουν και υποστήριξη για dx 12; Ξέρει κανείς; (άσχετο sorry) και οι GTX 6XX, GTX 7XX θα το υποστηρίζουνε. Γενικά οι κλοκαριαμενες cpu δεν έχουν διαφορά που αξίζει να σημειωθεί -σε παιχνίδια πάντα μιλάω- με το αν δεν την έχεις κλοκαρει. Το OC δεν το κάνεις για games, το κάνεις για την γενική 'ενδυναμωση' του συστήματος. πως δεν εχει διαφορά η oc cpu, σε cpu based παιχνίδια οπως το mp σε 64αρηδες σέρβερς ή σε mmorpgs και παιχνίδια στρατηγικής σαν το Total War τα περισσοτερα megahertz στον επεξεργαστη κάνουνε μεγάλη διαφορά. υγ: ακόμη με την μούφα ασχολειστε;
qsis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 To 4κ έχει νόημα για 23-24αρες oθόνες; Για μένα σε 30+ έχει νόημα 2
Oroku Saki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 υψηλοτερη αναλυση σημενει καλυτερη ποιοτητα εικονας . Το μεγεθος της οθονης δεν εχει σημασια. Σε gaming οι 4κ οθονες δεν εχουν νοημα ακομα καθως μονο high end pc μπορουν να τρεξουν παιχνιδια σε αυτη την αναλυση ικανοποιητικα και ειναι πολυ ακριβες .
manos08 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 προσωπικα δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι high end για 4k... τώρα ένταξη αν θες να τρέχεις τελευταίους AAA τίτλους (βλ watch dogs) σε ultra ,τότε ναι!! αλλά για παιχνίδια που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις και αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να τρέχει AAA τίτλούς σε medium/high γραφικα, ακόμα και μια 280χ /770 μια χαρά κάνουν! και μη μου πείτε ότι παιχνίδια όπως αυτο ,που είναι καθαροαιμα console ports έχουν και τις χαώδεις διάφορες high με ultra , μη σας πω και medium! εκτός από τα textures φυσικά που και γω πάντα ultra τα έχω γιατί υπάρχει διαφορά! το μόνο πρόβλημα που υπάρχει ακόμα είναι το θέμα της μνήμης κατ'εμέ μιας και τα 3giga vram για κάρτες επιπέδου 780 και πάνω είναι οριακά για 4k... σε ένα πράγμα που εκτιμώ την amd ,κι ας εχω nvidia είναι ότι δεν έχει τσιγκουνευτει ποτε την vram! Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Για μένα σε 30+ έχει νόημα Και εγω ετσι το εχω στο μυαλο μου και θεωρω οτι ειναι σωστο βαση dpi. 24 inches για 1080p, 27 για 1440p και 30+ για 2160p 1
Alex21121988 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Πιστευω γιια την ωρα, τα οικονομικα των περισσοτερων απο εμας δεν ειναι για 4Κ οθονες, τουλαχιστον οχι ακομα. Το 1080p ειναι οτι πρεπει για τωρα, οταν οι τιμες φτασουν σε 1080p επιπεδα, τοτε με χαρα παμε για αγορα τετοιας οθονης. Για τα υπαρχοντα games δεν ξερω ακομα και να ειχα την οικονομικη ανεση, αν θα αξιζαν τοσα πολλα χρηματα για αυτη την παραπανω αναλυση στην ουσια. Αλλα για να μεινω στο θεμα με το game, οσοι εχετε κονσολες και μιλαω πιο πολυ για τις ps4, xbone εκδοσεις, αγοραστε το εκει να το παιξετε οπως του αξιζει του game. Eγω το πηρα αποφαση οτι το game για pc δεν προκειται να φτιαχτει και να παιζει οπως θα επρεπε. Σιγουρα υπαρχουν τα mods αλλα μεχρι και τωρα, πιεραζουν καποια αλλα στοιχεια του game και με ενοχλει αυτο. Οτι και να λετε για textures, οτι ειναι κομπλε, και οτι το medium ειναι high και το high ειναι ultra, ,με τα maldo textures το aliasing παει συννεφο, μην κανουμε πως δεν το βλεπουμε.. Τωρα βλεπω και αλλες αποψεις και πραγματικα τα ελεγα και εγω οταν επαιζα το game στις αρχες , και μου ειχε περασει απο το μυαλο να αλλαξω gpu κτλ. Αυτο το game δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να αλλαξετε gpu, αφου οπως εχουν γραφτει και στις πιο πισω σελιδες, υπαρχουν πυργοι με titan z μεσα, που δεν μπορουσαν να κρατησουν σταθερο 60αρι. Αυτα περι vram ειναι της πλακας, υπαρχουν και καποιοι (τυχεροι) που με την gtx 660/670 των 2 gb αποδεδειγμενα τους παιζει αξιoρεπρεπως το game. Tωρα γιατι γινεται αυτο, ισως το οτι εχουν ram με υψηλοτερες ταχυτητες απο τις δικες μας και τους βοηθαει οταν τελειωνει η vram?,, Δεν μπορω να το εξηγησω/επιβεβαιωσω για την ωρα.
Oroku Saki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Πως να ειναι τα οικονομικα οταν οι τιμες τους ξεκινουν απο 700 ευρω και πανω και οι τιμες των καρτων που μπορουν να τρεξουν εστω και καποια παιχνιδια απο 500 ευρω και πανω..... Οταν οι τιμες των 4κ πεσουν στις τιμες των 1080 p και οταν βγουν καρτες που θα τρεχουν ολα τα παιχνδια σταθερα στα 60 fps σε 4κ τοτε ναι θα αξιζει να παρουμε τετοια οθονη. Μεχρι τοτε παραμενουμε σε 1080 p και αναβαθμιζουμε τα pc μας καθε 3 χρονια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα